Karar verilmiş konu kapanmış

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
46
Dun yine esimle tartıştık abisi yüzünden. Maddi anlamda yardim etmesinden rahatsizim o da bunun farkında. Dun rahatsız olduğunu biliyorum ama yardim etmek zorundayım dedi. Ben razi olmadigimi ifade ettigimdeyse karar verildi konu kapandı dedi. Ne kadar kolay, ne kadar degersizim. Abisi maddi olarak kotu durumda evet ama tamamen kendi hatalarından kaynaklı. Benim ablam da aynı durumda ve ben onun da hatasının sonuçlarına katlanması gerektiğini düşünüyorum. Bir de bana sen de kardeşine yardim ettin diyor. Hakli ama o evlenmeden önce başladığım bir kredi odemesiydi taksitleri düğün sonrasında da devam etti ve kardesim geri odeyecek. Esimin ise dugun oncesine hic sozum yok tamamen dugun sonrası bana haber vermeden yaptığı ödemeler bunlar. Üstelik geri odenmeyecek paralar. Kendimi o kadar değersiz hissettirdiki dun ağlayarak uyudum ayrı odada. Sizce bundan sonraki tavrim nasıl olmalı hem eşime hem ailesine karşı. Su anda esimle konuşmuyorum.

Dun yine esimle tartıştık abisi yüzünden. Maddi anlamda yardim etmesinden rahatsizim o da bunun farkında. Dun rahatsız olduğunu biliyorum ama yardim etmek zorundayım dedi. Ben razi olmadigimi ifade ettigimdeyse karar verildi konu kapandı dedi. Ne kadar kolay, ne kadar degersizim. Abisi maddi olarak kotu durumda evet ama tamamen kendi hatalarından kaynaklı. Benim ablam da aynı durumda ve ben onun da hatasının sonuçlarına katlanması gerektiğini düşünüyorum. Bir de bana sen de kardeşine yardim ettin diyor. Hakli ama o evlenmeden önce başladığım bir kredi odemesiydi taksitleri düğün sonrasında da devam etti ve kardesim geri odeyecek. Esimin ise dugun oncesine hic sozum yok tamamen dugun sonrası bana haber vermeden yaptığı ödemeler bunlar. Üstelik geri odenmeyecek paralar. Kendimi o kadar değersiz hissettirdiki dun ağlayarak uyudum ayrı odada. Sizce bundan sonraki tavrim nasıl olmalı hem eşime hem ailesine karşı. Su anda esimle konuşmuyorum.
Kardeşi.Yapacak birşey yok.Napsın daha kötü durumda olsa,birşey olsa en çok kendi canı yanacak.Kardeşe yardımın düğünden önce/düğünden sonra diye bir ayrımı olamaz.

abisi nasıl bir durumdan dolayı zorda?

Su şekilde bir ayrım var bekarken tek karar verebilir insan ama evlendikten sonra eşinin de onayını alması gerekir diye düşünüyorum. Tek başına karar veremez. Bu benim için de geçerli.
ama bekarken yaptıkların evlendikten sonra devam ediyorsa bu bireysel alınmış kararların faturasını ikiniz çektiniz demektir. o zaman birileri evlenmeden önce kredi çekip babasına ev alabilir, evlendikten sonra ödeyebilir. Böyle mi yani?senin kardeşin ödeyecekmiş ama cebe girmeyen para hibedir onun gözünde. sen olsan sen de öyle düşünürsün.
buradaki tek sorun eşinin senden habersiz borç vermiş olması.

abisi nasıl bir durumdan dolayı zorda?

Hesapsızca yaptığı kredi kartı borçları nedeniyle. Üstelik isten çıktı su anda da is beğenmiyor. Asgari ücretle calismazmis. Ayni şeyi 7-8 yıl önce de yapmış. O zaman 15 bin kredi cekip borcunu kapatmış eşim. Herşeyi sifirlamis. Simdi de 60-70 bin civarı borcu varmış.

Hesapsızca yaptığı kredi kartı borçları nedeniyle. Üstelik isten çıktı su anda da is beğenmiyor. Asgari ücretle calismazmis. Ayni şeyi 7-8 yıl önce de yapmış. O zaman 15 bin kredi cekip borcunu kapatmış eşim. Herşeyi sifirlamis. Simdi de 60-70 bin civarı borcu varmış.
şu aşamada sen haklısın aslında. yani iş beğenmiyorsa, hoyratça, hesapsızca harcadıysa akılsız başın derdini ayaklar çeksin. Çekmek zorunda. Kaç yaşına gelmiş insanların arkasını birileri toplayamaz. Ben olsam ben de karşı çıkarım.
O zaman karısı falan çalışacak, çalışmak ayıp değil. Temizliğe gitsin, çocuk baksın.Ama ikisi de yorgan altından çıkmayıp da başkasından beklemesi çok anlamsız.

Akrabalık kavramının, kan bağı kavramını bahane olarak kullanıp sıradan insanların düzenli çıkar ilişkileri anlamına geldiğine kanaat getirmiştim yıllar önce.
Babamın oğlu da olsa, teyzemin oğlu da, sokaktan geçen herhangi bir insandan gelecek kadar yardım bekler / ederim.
Kimileri bunu "soğuk kanlılık" gibi değerlendirse de, bende mevzu derin.

Son düzenleme:
Acımasız karınca olmayın.
Yazın çalan kışın oynar demeyin, ağustos böcekleri ölmesin.

Haklisiniz ama elimde değil beni sinir ediyor. Adam buzdolabini bilmem ne derneğine bağışlamış. O zaman göze almıştır yazin sıcak su içmeyi öyle değil mi ama yok bizim derdimiz simdi yazın ne olacağı.

valla cesur sincap seni çok iyi anlıyorum bizdede var öyle asalak bir abi eşin sana haber vermeden böyle halt yemesi çok kötü bide ödemeyecekse.aileler sorun olunca erkekler aslan kkesiliyo.bizde durum şöyle oldu.ben de çalışıyorum.hesapları ayıralım dedim.ağzıma geleni söyledim.ama bizim süreç farklıydı.biz evlendik evleneli yardım ederiz.artık tak etti.ailesine tavır aldım.şimdi mecbur kalmadıkça görüşmüyorum.eşim bu durumdan oldukça rahatsız.ama bunu kendisi yaptı.bide bizimkiler çok yüzsüz ve arsızlar.kapıdan kovsan bacadan girerler dün bahsetmiştim.ben de diğer kardeşlerine kızımın kreş parasını ev kredimizi de siz ödeyin o zaman dedim madem bunun adı kardeşlik.önce beni kocama şikayet ettiler.tatsızlıklar yaşandı ama anladıkları dil bu.asla geri adım atmadım atmamda.geçen yıl eşimin memleketine gitmedim o tek gitti.bana aba altından sopa gösteriyor ama umrumda deil.benim tek amacım çocuklarımın geleceği ve ne kendimin ne de onların rızkını kimseye yedirmem.zamanında çok verdim.insan olsalardı zaten nankörler.sen de tavrını koy.çalışmıyosan işe girer çalışırım ben de aileme yardım ederim o zaman de bakalım ne diycek.valla aile de bir yere kadar.bizlerde yük eşşeği deiliz.nereye kadar taşıycaz

Bu konuşmada çok yumuşak üsluplar kullanılmadığını hissettim nedense.
Eşiniz bu yüzden de böyle sert bir cevap vermiş olabilir mi?

valla cesur sincap seni çok iyi anlıyorum bizdede var öyle asalak bir abi eşin sana haber vermeden böyle halt yemesi çok kötü bide ödemeyecekse.aileler sorun olunca erkekler aslan kkesiliyo.bizde durum şöyle oldu.ben de çalışıyorum.hesapları ayıralım dedim.ağzıma geleni söyledim.ama bizim süreç farklıydı.biz evlendik evleneli yardım ederiz.artık tak etti.ailesine tavır aldım.şimdi mecbur kalmadıkça görüşmüyorum.eşim bu durumdan oldukça rahatsız.ama bunu kendisi yaptı.bide bizimkiler çok yüzsüz ve arsızlar.kapıdan kovsan bacadan girerler dün bahsetmiştim.ben de diğer kardeşlerine kızımın kreş parasını ev kredimizi de siz ödeyin o zaman dedim madem bunun adı kardeşlik.önce beni kocama şikayet ettiler.tatsızlıklar yaşandı ama anladıkları dil bu.asla geri adım atmadım atmamda.geçen yıl eşimin memleketine gitmedim o tek gitti.bana aba altından sopa gösteriyor ama umrumda deil.benim tek amacım çocuklarımın geleceği ve ne kendimin ne de onların rızkını kimseye yedirmem.zamanında çok verdim.insan olsalardı zaten nankörler.sen de tavrını koy.çalışmıyosan işe girer çalışırım ben de aileme yardım ederim o zaman de bakalım ne diycek.valla aile de bir yere kadar.bizlerde yük eşşeği deiliz.nereye kadar taşıycaz

seninkiler felaket yaaa

Bu konuşmada çok yumuşak üsluplar kullanılmadığını hissettim nedense.
Eşiniz bu yüzden de böyle sert bir cevap vermiş olabilir mi?

Sesler yukselmedi sakince konuştuk. Ben abini evlat edinmisiz gibi dedim sadece. Esim de yapacak birşey yok konu kapandı dedi. Zaten pek birşey yapmiyormusuz. Ben onu baskı altında tutuyormusum. Son iki aydır para biriktirebiliyoruz. Rahatça harcamak varken onu da anlamiyormus. V vs.

bence biraz zaman geçsn eşinizle tekrar konuşun güzel bir dille sonra aynı durum tekrar ederse sabredin çünkü sizde birgün ona KARAR VERİLDİ KONU KAPANDI dersiniz sizin ailenizle ilgili bişi derse...

X