KARAR VERMEMDE YARDİMCİ OLUN LUTFEN :(

Uniqueangel

Bi kahve alayım sade olsun...
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
665
739
36
3 bucuk yillik ewliyim 2 yasinda bir oglum var. Esimle tanistiktan 8 ay sonra nisanlandik 2 ay sonrasida ewlendik. Hersey ayni ewe girince basladi. Birbirimize uygun olmadigimizi hic bir konuda ortak dusunemedigimizi anladim. Okadar farkli karakterlerdik ki ayni seye uzulup ayni seye sevinmiyor ayni seye sinirlenip ayni seye kahretmiyorduk. Ewliligin ilk yili ciddi kavgalarimiz oldu. Ewi defalarca terk ettim ama bisekilde tekrar bir araya geldik. Yine olmadi yine kavgalar yine ewi terk etmelerim falan iste..... Neyse oglum oldu bi onun yanindada kavga ettik. Bebekti ozamanlar sadece hissediyordu belki ama suan 2 yasinda ve anliyor herseyi tepkiler veriyor. Korkuyor biz tartisirken. Aslinda esim iyi bi insan ama ciddi derecede duygusuz is kolik bi adam. Beni hiiic anlamaz dinlemez. Hep stresli hep skintili. Ewlendigimden beri is streslerini dinlemekten delirdim artik. Pazar gunleri gezmeye gideriz orda is konusur araba konusur aksamlari ewe gelir ayni muhabbet. Kadinligimi unutturdu bana ve kendime olan ozguvenimi kaybettirdi. Ama anlattigim zaman asla kabul etmedi ben napiyorum sana dedi. Gecen gun yine kavga ettik. Artik sinirlerim okadar yiprandiki kavga esnalarinda susmak bilmiyorum beni hirpaladi bende o sinirle gittim darp raporu aldim 1 ay uzaklastirma aldi ama ewden yollamadim konustuk tatliya bagladik ( diye dusunuyorduk ) neyse gecen cumartesi is arkadasi geldi ankaradan bize misafir oldu adam. Pazar sabahi kahvaltiya gittik bi yere. Ben oglumla ugrasmaktan kahvalti yapamadim. Bana dediki sen otur ye biz doyduk simdi biz oynatalim cocugu. Tamam dedim oturdum masaya kahvaltimi yaptim arkami bi dondum cok aferdesiniz hafif denilen tarzda bi bayan yanlarina gelmis muhabbet ediyorlar. Kadin esime sizi taniyorum siz su kisimisiniz cocuk sizinmi falan diyo. Sonra esimin yanindaki arkadasindan numarasini istiyo uzattikca uzatiyo kadin muhabbeti. Bende esime seslendim gel hadi yedim ben gidelim dedim.esim kafasini salladi tamam der gibi ama gelmedi belli araliklarla 5 kez seslendim gelmedi. Delirdim ama belli etmedim. Neyse baska bi yere gittik ewe geldik arkadasi gidincede tartistim ben neden Gelmedin 5 kez seslendim ben essekmiyim orda ben yapsam aynisini napardin diye. Yani anlayacaginiz kavga gurultu yine. O esnada ogluma bi baktim ikimizin ortasinda kalmis yuzunde korku dolu ifadeyle ellerini kaldirmis korkma korkma diyo bana. İste ozaman tamam dedim bitti bu is. Ogluma bunu yapmaya hakkimiz yok ayrilcam. Ogece otelde kaldi esim. Bende valizimi yapip ailemin yanina dondum. Bir arada olmuyoruz birbirimize en onemlisi oglumuza zarar veriyoruz. Ama bosanmaya cesaretim yok hala. O niyetke geldim ama korkuyorum. İsim yok ailemin durumu cok iyi degil. Bolumumle ilgili sef olarak baslayabilirsiniz dediler bi yerden ama cik cesaretsizim. Napsam bana yardimci olun. Sakin dusunceli bayanlarin fikirlerine ihtiyacim var lutfen

bence bı patlama yaşamıssınız.....yanı daha oncekı olayları bılemedıgımden boşan yada boşanma dıyemem...ortada bır bebek var.....eger duzelemeyecek kadar kotuyse hersey...her zaman kavga kıyametse tabıkı oğlunuzu boyle bır ortamda buyutmektense ayrılın derım...çunku herseyden etkılenıyorlar malesef...
ama barısmaya karar verırsenız ılk adımı sız atmayın asla

bence bı patlama yaşamıssınız.....yanı daha oncekı olayları bılemedıgımden boşan yada boşanma dıyemem...ortada bır bebek var.....eger duzelemeyecek kadar kotuyse hersey...her zaman kavga kıyametse tabıkı oğlunuzu boyle bır ortamda buyutmektense ayrılın derım...çunku herseyden etkılenıyorlar malesef...
ama barısmaya karar verırsenız ılk adımı sız atmayın asla
İlk adimi atmam zaten bu zamana kadar atmadimda. Aileme falan cok saygisiz ailemi hic sevmez. Babam geldi bi guN ewime 5 gun kaldi ve babam 62 yasinda bi adam babamla 5 gun hic konusmadi agzini bile acmadi. Yemeklerde bile yedi cekildi uzanip yatti babamin yaninda. Ben hamileyken kp yaninda bacaklarimi bile uzatmadim onca agri cekerken. Cok kararsizim ya cok

İlk adimi atmam zaten bu zamana kadar atmadimda. Aileme falan cok saygisiz ailemi hic sevmez. Babam geldi bi guN ewime 5 gun kaldi ve babam 62 yasinda bi adam babamla 5 gun hic konusmadi agzini bile acmadi. Yemeklerde bile yedi cekildi uzanip yatti babamin yaninda. Ben hamileyken kp yaninda bacaklarimi bile uzatmadim onca agri cekerken. Cok kararsizim ya cok

saygı çok onemlı esınız hakketen cok saygısızmış..onemlı bır konu bence....

Evliliği oturtmadan çocuk yapmayın deyince kızıyorlar bana burda. Alın işte sonuç bu...

En başından biteceği belli olan bir evliliğe neden çocuğu da soktunuz? Ne hakkınız var ona bu kavga gürültüyü yaşatmaya ya da boşanmış anne baba çocuğu olmaya mahkum etmeye. Çocuktan başka hiç bir şeye üzülmedim konunuzda. Bile bile lades demişsiniz.

Şimdi yapmanız gereken ya ayrılıp çocuğunuza sağlıklı bir hayat vereceksiniz ya da ayrılmasanız da kavga gürültüyü evinizde bitireceksiniz çocuğunuz için. Hangi kararı vereceğinizi biz söyleyemeyiz ki.

Surekli ayni seylerden hoslanmak vs monotonluga sebep olabilir belki ama aynı noktalarda bulusmaniz da evlilik açısından önemli. Sürekli sizi kendi işiyle sıkmamasi lazim. Derdini anlatip senin onu rahatlatmani istiyor olabilir ama seninki abartmis. Bebeğinizin bu tip seylere şahit olmasi hos olmamış. Keşke daha dikkatli olsaydınız.

Kadınla muhabbet etmeside garip geldi. Numarasini verdi mi?

Bilemedim ama kararliysaniz geri donmeyin. Is bulma imkaniniz varmış, elbet bi şekilde hayatınızı düzene koyarsınız hem çocuğun psikolojisi açısından aranızda ki sorunlari bir şekilde sonlandirmaniz lazim.

Bir evde tartışma ,anlaşmazlık varsa güzellikle konuşularak,gerekirse psikolojik destekle vb.düzelebilir ama sizin eşinizin karakteri düzelecek bir karakter gibi gözükmüyor.

saygı çok onemlı esınız hakketen cok saygısızmış..onemlı bır konu bence....
Ve ben ailemde saygiyla ilgili ciddi terbiye almis bi kadinim. Hic gelemem saygisizliga. Esimle oturup ailem hakkinda konusamiyorum bile.ya bana ailem hakkinda olumsuz dolduruslarda bulunuyor yada olumsuz konusuyor onlar hakkinda.ben esimle dertlesemiyorum bile. Ama ailesi hakkinda ona hep destek olurdum yaninda olurdum. Cok bencil hep o hakli

Bosanip bosanmaman konusunda bişey diyemem ama bu kadar saygısız bi adamla nasıl devam edersin onu da bilmiyorum
sana soylicem tek şey korkma çalış is hayatına atıl.şimdi korkup karar veremediguniz hersey icin zaman daha rahat kararlar vereceksiniz

Madem bir mesleğiniz var cesaretlenin çocuğunuz için en önemlisi kendiniz için ailenizde destekse geçinir gidersiniz. Kadınlar güçlüdür :)

Bir evde tartışma ,anlaşmazlık varsa güzellikle konuşularak,gerekirse psikolojik destekle vb.düzelebilir ama sizin eşinizin karakteri düzelecek bir karakter gibi gözükmüyor.
Aslaaa duzelmez karakteri bu cunku. Ben 3 bucuk yildir duzelir diyip verdigi tum sozlere inanip dondum ama en fazla 1 hafta dayanabildi. Cunku o degisemez

Çocuklar çok etkileniyor kavgalardan. Boşanın yada devam edin diyemiyorum size ama iki seçenek var ya idare edip, kavga etmeden devam edeceksiniz yada çocuğunuzla yeni bir hayata başlayacaksınız ama her halükarda, kararınız ne olursa olsun çocuğunuza kavga eden anne baba ortamı yaratmamalısınız, çok küçük, çok savunmasız ve çok hassas şu an o. Ona zarar verirsiniz kavga gürültüyle

Evliliği oturtmadan çocuk yapmayın deyince kızıyorlar bana burda. Alın işte sonuç bu...

En başından biteceği belli olan bir evliliğe neden çocuğu da soktunuz? Ne hakkınız var ona bu kavga gürültüyü yaşatmaya ya da boşanmış anne baba çocuğu olmaya mahkum etmeye. Çocuktan başka hiç bir şeye üzülmedim konunuzda. Bile bile lades demişsiniz.

Şimdi yapmanız gereken ya ayrılıp çocuğunuza sağlıklı bir hayat vereceksiniz ya da ayrılmasanız da kavga gürültüyü evinizde bitireceksiniz çocuğunuz için. Hangi kararı vereceğinizi biz söyleyemeyiz ki.
Ewet cok haklisiniz. Annemin kullandigi kelimeyi yazmissiniz bitecegi belli bi ewlilige neden bu masumu kattiniz dedi ki cok hakli. Simdi tek istegim sadce oglum icin en dogru karari verebilmek

Aşkın büyüsüyle hemen evliliğe koşmayın bide çocuk konusunda kendinize evliliğe zaman tanıyın

Darp raporu aldığınıza göre basit bir hırpalama değil. Çocuğunuz şahit oldu mu buna, eşiniz boşanmaya razı mı? Eğer ki gercekten değişmeyeceğine inanıyorsanız çocuğunuz için boşanın. Ailesinde şiddet olan bir evlat olarak söylüyorum size. Elinizde mesleğiniz de var, öyle bir dik durursunuz ki..

bak canım bi cocuk dünyaya gelmiş ve bu evlilikte en olumsuz seyleri o yaşamaya başlamış. saglıklı bi birey olması için onu en iyi şekilde yetiştirmek bizim görevimiz. tabiki çok zor ama zoru başarmak annelrin işidir. su an kendine bie güvenin yok hiçbir seye cesaretin yok ben ne yaparım ne ederim diye düsünüyosun. alışmısısn eşine düzene ama bu dünyaya bi daha gelmiceksin ve o geçmiş hayatı sana tekrar geri vermicekler. elinde mesleginde varmış Ya bismillah diyip sirkeleneceksin sen bir kadınsın bir cocugun var onu her şekilde tek basına büyütüp yetiştirebilirsin. kendin için ve evladın için bunu yapmalısın. geri dönersen olacakları ztn biliyorsun... bende senn gibiydim. çok şükür simdi çalışıyorum ayaklarımın üzerindede duruyorum. ve böyle çok bayan var biliyomusun sen tek degilsin... :) kendine güven

Ewet cok haklisiniz. Annemin kullandigi kelimeyi yazmissiniz bitecegi belli bi ewlilige neden bu masumu kattiniz dedi ki cok hakli. Simdi tek istegim sadce oglum icin en dogru karari verebilmek

O konuda da biz çok yardımcı olamayız malesef. Kimse size evliliğinizi bitirin diyemez ki burda. Ama bebeğniz için o evlilik sürecekse bile kavgalarınızın bitmesi lazım.

Surekli ayni seylerden hoslanmak vs monotonluga sebep olabilir belki ama aynı noktalarda bulusmaniz da evlilik açısından önemli. Sürekli sizi kendi işiyle sıkmamasi lazim. Derdini anlatip senin onu rahatlatmani istiyor olabilir ama seninki abartmis. Bebeğinizin bu tip seylere şahit olmasi hos olmamış. Keşke daha dikkatli olsaydınız.

Kadınla muhabbet etmeside garip geldi. Numarasini verdi mi?

Bilemedim ama kararliysaniz geri donmeyin. Is bulma imkaniniz varmış, elbet bi şekilde hayatınızı düzene koyarsınız hem çocuğun psikolojisi açısından aranızda ki sorunlari bir şekilde sonlandirmaniz lazim.
Yok esimden degil yanindaki adamdan numara istedi kadin adam kartini verdi. Benim kizdigim konu kadinin niyetinin be oldugunu bile bile esin ordayken ve sana seslenirken nasil gelmezsinde muhabbet edersin. Bana yapilan saygisizligi sindiremiyorum ben. Ben yapsam o davranisi ne o.... Ne de kah..ligim kalirdi

Darp raporu aldığınıza göre basit bir hırpalama değil. Çocuğunuz şahit oldu mu buna, eşiniz boşanmaya razı mı? Eğer ki gercekten değişmeyeceğine inanıyorsanız çocuğunuz için boşanın. Ailesinde şiddet olan bir evlat olarak söylüyorum size. Elinizde mesleğiniz de var, öyle bir dik durursunuz ki..
Oglum uyuyordu o esnada ama hastane ve karakol safhasinda yanimizdaydi. Sabaha karsi 3 te dondum ewe karakoldan ve o saate kadar uyanik ve herseye tanik kaldi. Duzelmeyecek asla inanmam. Zorlasa 1 ay. Sonra yine ayni. Oglum iyice anliyor herseyi ve bigun o kavga esnasindaki hirpalamaya illaki sahit olacak. Ve biz oyle bi cirkinlestikki kavga esnalariinda birbirimize kufurler eder olduk agzimiz bozuldu artik

Beraber oldugunuz kişinin degismesi için önce sizin degismeniz lazım.
Karşılıklı fedakarlık ve farklı tavır ve beklentiler olmazı oldurur.

X