Kararsızlık.

Matruska

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
1.027
95
318
İstanbul
kızlar 2 ekimde 1 senemiz dolacak evleneli.ve eşim aşırı bi şekilde bebek istiyor.ben 23 yaşındayım.erken oldugunu düşünüyorum ama içten içede istiyorum sanki.
sizce çokmu erken 23 yasında birisi bu sorumlulugu alabilirmi,ayrıca doğurmaktanda acayip korkuyorum.nasıl davransam bilemedim.

cnm bnde 15 aylık evliyim 24 yaşındayım çocuğum yok ...arada erkenmi geçmi diye bende düşünüyorum ama eminm bzm için erken çünkü benm işe ara verme durumum söz konusu olamaz yani çocuğa engel en önemli sebebim işim ...
sen çalışıyomusn çocuk olunca kim bakcak önce bunları düşün ve en önemlisi çocuk için hazırmısın yaş önemli değil 35 yaşında olup hala çocuğa hazır olmayanlar var ... istemek ayrı,sorumluluğu alabilcek olmak her anlamda hazır olmak apayrı... önce buna karar ver...
.. ve evliliğinz nası gdio 1 yılda tam otrmamış olabilir ne bilim braz tadını çıkarmak istıo olabilirsin vs vs... bunların hepsi çok önemli tabi bi bebek sahibi olmanın duygusu paha biçilemezdr emnim:)) allah gönlüne göre versn cnm

bende çalışıyorum şuanda ama bebek olunca işten çıkmayı en az 1 yaşına gelene kadarda çalışmamayı düşünüyorum ne zaman olursa olsun.onun en özel anlarını kaçırmak istemem :)
sorumluluk alabilirmiyim bi fikrim yok inan,etrafımda bebegımı o kadar bekleyen varkı olmadıgı halde,eşimde dahil.
evliliğimiz allaha şükür iyi gidiyor ilk aylarda sorunlar yaşadık ama sorunlarımızı atlatabildigimizi anlıyorum.
ha desem zaten hemen olmaz.seneye 2 ekimde eşime hamile oldugumu söyleyeyim allah nasib ederse diyorum. :)

belki de bu ekimde söylersn cnm belli mi olur:)))))
eminm o duygu muhteşemdr inş. vakti geldiğinde bzede nasip olr...
benim ara verme durumum hiç yok çnkü çalıştığım frma bana ofis açtı ve tek yöneticiyim kndi işimi yapıyo gibyim yani... 1 gn bile olmasam işler aksar ve nası desem yerime kmse bakamaz çnkü herşey onaylı oluyo bnm yetkim dısında olamaz ve 25 çalışanm var ofste ben olmazsam curcuna olur:)) ama ilerde çocuk olunca bi süre ofisime gtrmeyi düşünüyorum 3-4 ay ofiste oda hazırlarım orda bakarm snra bakıcı sonrada kreş((
peki sen istiyomusun yoksa eşin istediği için bilinçaltımı oldu ??

canım bende 26 ekim de 1 yıllık evli olacam..benimde eşim hemen istedi bebek olsun 1 ay zor dayandı 1 ay korunabildik bana kalsa 1 yıl geçsin diyordum.neyse tamam dedim bebek işine ben çalışmıyorum ve yaşım 23 evde zaman geçer en azında diyerek kabul ettim.insan bebek yapmaya karar verince o kadar çok istiyormuşki hemen korunmadıgım ay hamile kalmak istedim sanki ben çok ister gibi ama maalesef halen olmadı şimdi ise o kadar çok üzülüyorumki bazı sorunlarımız var çok şükür düzeldi gibi.demek istedigim ha deyince olmuyor.bana kalsa şu durumda korunuyor olacaktık ve sorun ne oldugunu bilmicektik tedavimizi olamıcaktıkkk.herşeyin hayırlısı diyorum canım bence bebek işini düşün yaşımızda gayet uygun bence bakabiliriz bebişlerimize Rabbim sizede bizede hayırlı evlatlar nasip etsin...

bu ekim için çok erken,seneye kadar anca alışıcamda bu fikre öyle yani :))
evet senın durum biraz daha zormuş işlerini bırakıp çocuk yapmak biraz daha kararsız kılıyor insanı sanırım.
aslında bana kalsa hiç evlenmicektim bile erken erken diye :) evlilik korkum vardı allaha şükür korktugum gibi değilmiş,diyorumkı bebek yapma korkumda sandıgım gibi değildir belki :))
eşim çok istiyor aileler çok istiyor.benımde istememde onlarda etkili oldu galiba.ama bebek görünce dayanamıyorum artık yiyesim geliyo resmen :)
Dediğin gibi vakti geldiğinde allah nasıb eder inş. :)

evet öyle bişeyde var.ben evlendıgımde dr a gittim korunmayla ilgili.
bana sen istesende yapamazsın zaten çok kansızsın bebegin olmaz dedi o zaman çok üzülmüştüm.kan ilaçları kullanıyorum ama bilmiyorum ne kadar faydalı oldu.karar verince dr.a gideceğim umarım bi sorun çıkmaz.

aslında çok haklısın cnm yani şuan bzde korunuyoruz ama belkide boşa korunuyoruz belkide çocuğumz olmuyo bz bilmiyoruz dediğin gbi düşünüp istedğimz zaman pat diye olcak sanıyoruz sanki bzi beklio :) hele ben tarh falan bile belirliyorum şu tarhe olur şu tarhte doğar diye :)... allah sana sağlıklı, dünya tatlısı bi bebek versn inşallah :)

bnce erken yada geç diye bişey yok iki tarafta istiyosa denenmeli hemen olcak diye bişeyde yok benm 4 hamileliğimde ilk ve tek seferde tuttu ama bidahasında bile korkuyorum acaba olurmu olmazmı diye içim içimi yiyo h

evet öyle bişeyde var.ben evlendıgımde dr a gittim korunmayla ilgili.
bana sen istesende yapamazsın zaten çok kansızsın bebegin olmaz dedi o zaman çok üzülmüştüm.kan ilaçları kullanıyorum ama bilmiyorum ne kadar faydalı oldu.karar verince dr.a gideceğim umarım bi sorun çıkmaz.[/QUOTE]

ay canım bende doktora gitmiştim senin gibi ama bende bi sorun çıkmamıştı 6 ay kadar denedik olmayınca tekrar gittim dedi eşin görünsün ve eşimde sorun çıktı şuan onun tedavisindeyiz.siz korunuyorken eşinde bi gitsin sperm testi versin içiniz rahat eder korunmayı bırakınca çok beklemezsiniz en azından

canım inşallahh belirledigin tarihte bebişiniz gelir size.bizim belirledigimiz tarih olsaydı ooooşimdi doğmuştu bile neyse kader kısmet kızlar rabbiim hayırlısını nasip etsin saglıklı sıhatli olsunlarda demek zamanı var diyorum

Son düzenleme:
evet bunu düşünmemiştik eşimle bunuda konuşalım ama bi deneyelım sorun çıkarsa giderim dicek eminim :/

inşallah sizdede bi sorun çıkmaz çünkü erkek infertilitesi iyice çogaldı ve bende bilmiyordum böyle bişey olacagını insan konduramıyor sanırım.ikna etsen iyi olur çünkü sen sanırım 1 yıl daha düşünmüyorsun bebek.2 yıllık evli olmuş olacaksın neyse canım sorun yoktur umarım da istediginiz ayda bebişiniz gelir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…