Kararsızlık.

pptyaa0101

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2015
10
3
35
Merhaba konum şu ben ve sevgilim ikimizde öğretmeniz aramızda 6 yaş fark var o kürt ama ailem bunu sorun etmiyor. Sorun şu ki ;
1) Babası hiç çalışmamış emekli değil ailesine sevgilim bakıyo evlenincede yardım edeceğim diyor. Öyle küçük miktarlarda değil 1000-1500 TL civarında diyor. Buna ben fazla razı olmadım çünkü miktar bana fazla geldi. Sonra kardeşleri üniversite okuyor, biri daha yeni üniversiteye başlıyacak hepsinin masrafını sevgilim karşılayacak.
2) İkimizde doğunun bir ilçesinde çalışıyoruz onun aileside orada yaşıyor. Bana ben burdan asla tayin istemem dedi benim memleketime 20 saat uzaklıkta bir yer. Daha ailemle tanışmadı ama ben senin aileni sevmezsem gelmem ona karşılık bende sevmezsem aileni gelmem dedim. O da biz kız alıyoruz diyor. Kültürlerimiz bayağı farklı.
3) İkimizde çalışıyoruz ama ailesi ve abisinin eşi çalışmadığı için onlarla eşit şartlarda yaşayacağız dedi yani ben çalışmıyormuşum gibi olacakmış kafam çok karışıyor böyle bir adamala bir ömür geçer miii?

Bu evlilik yürümez... Baştan herşey bu kadar belliyken yakma kendini...

bende olumsuz düşünüyorum siz gibi çok haklısınız belki ama ikna edemiyorum kendimi seviyorum ne de olsa :KK43:

bende olumsuz düşünüyorum siz gibi çok haklısınız belki ama ikna edemiyorum kendimi seviyorum ne de olsa :KK43:

Onu değil, kendinizi sevin önce.
Kendini seven kişi de zarar verenlerden uzak durur. Bu adamın sizin hayatınıza katacağı pek bir şey yok. Ne paylaşacaksınız? Göz göre göre hayatınızı mahvedeceksiniz.

Evet çok haklısın çok üzülücem ama vazgeçmek zorundayım sanırım :KK43:

Böyle omur geçmez
Bulunduğun yerde sana uygun erkek olmadığı için elindekini sevgili yapmissin ama hiç olmamış.
Böyle evlilik olmaz

Sen öğretmen olmuş aklı başında bir kizsin.
Ben de doğulu kurt bir eşe sahibim. Ama eşim benimle İzmirde yaşıyor. Asla ailenin olduğu yere gelmemesi demedi. Kendi memleketinde ve çalışmayan eltimin standartlarında yaşatıyor.

Kültür farkı var aramızda ama bu bir zenginlik getirdi bize kültürel açıdan.
Sizde zihniyet farkı var.
Adam seni kullanmak istiyor . seviyordur da elbet ama maaş kartını verirsen her istediğine he dersen ve ailesi ile iyi geçinirken, o yerde ömrünü tüketirken... Böyle devam eder gider. Bu iş olmaz. Geleceğini karartma.

Kendi çevresinden eltin gibi biri ile evlendi. Sen de sana yakışan biri ile evlen. Tip yada ırk değil derdim. Zihniyet kötü.

Etnik köken belirttiğiniz için, sorunun o olduğunu düşünen üyelerin yorumlarıyla dolabilir buralar. Hazır olun.

O da biz kız alıyoruz diyor.

Size mal gibi bakan bir adamla evlenmek? Siz de biliyorsunuz yürümeyeceğini. Anladım, seviyorsunuz ama kendinizi daha çok sevin.

yani ben çalışmıyormuşum gibi olacakmış

Ayrıca bu ne demek? Benim anladığım şey, size şunu demek istiyor:
Sen çalışabilirsin ama çalışmıyormuş gibi ev işlerini, çocuk bakımını yapacaksın. Çünkü abimin eşi, annem öyle yapıyor.
Evlenecekseniz bunu da daha açık konuşmanız gerekir.

Evet çok haklısın çok üzülücem ama vazgeçmek zorundayım sanırım :KK43:
Kendini ve aileni ilerde zor durumda bırakacak şeyler yapma derim çok pişman olursun... O kim ki senin ailen için eğer onları sevmezsem diyebiliyor? Ailen bu kadar değersiz mi ki bunu söyleyebilmesine izin veriyorsun?

evlenince aynı evde yaşayan gelin kaynanadan pek bir farkınız olmayacak. Kültür farkı şimdiden baya belli etmiş kendini ileride sizin için sorun olacak gibi duruyor.

Eltimin standartlarında yasatmiyor yazdım ama tlf sözlüğü kelimeleri düzeltirken degistiriyor. Yanlış olmuş.

Ben çalışan kazanan emek veren biriyim. Karşılığını da en güzel şekilde almalıyım. Kayıtlarını çok severim basım üstünde yerleri var amaaaa cebimden her ay bin binbeşyüz çıkaramamış kimseye.

Sevgiliniz, kendisine ve ailesine önceliği vermiş bile. Sizin onun hayatındaki önceliğiniz ne peki? Orta yolu bulmaya değil, dayatmaya meyilli bir adam, dışarıdan bakınca net olarak böyle görünüyor. Bence evliliği tekrar düşünün, kendinizi ateşe atmayın. Çalışmayan bir babanın sorumluluğunu neden siz çekesiniz? Diğer abi ailesine destek olmuyor mu? Ailesinin bütün yükü sevgilinizin omuzlarında mı? Baba neden çalışmıyor, bir hastalığı, engeli filan mı var? Eğer bunlara verecek makul bir cevapları yoksa, seviyor olsanız da bu şartlarda evlenmeyi kabul ederseniz, sürekli sömürülüyor gibi hissedeceksiniz, haksız mıyım? Böyle hissetmek sevgiyi de saygıyı da yiyip bitirir.

Allahtan şimdiden gelecekte sana sunabileceği standardı dusuk hayatı açıklamış. Bir de herşeyi dört dörtlük anlatıp sonra da kızı evlenince hizmetçi yapanları da okuduk burada . İstanbul da bir doğu iline gelip gündüz işte akşam evde çalışan ustune dayak yiyen ünv mezunu arkadaşlar da vardı. Geleceğini güzel hayal et güzel tercihler yap canım.

Bir öğretmen alandan tavsiye bunlar. Doğunun tüm yüzlerini görmüş biri olarak söylüyorum. Cennet gibidir ana cehennemin de olabilir.

Merhaba konum şu ben ve sevgilim ikimizde öğretmeniz aramızda 6 yaş fark var o kürt ama ailem bunu sorun etmiyor. Sorun şu ki ;
1) Babası hiç çalışmamış emekli değil ailesine sevgilim bakıyo evlenincede yardım edeceğim diyor. Öyle küçük miktarlarda değil 1000-1500 TL civarında diyor. Buna ben fazla razı olmadım çünkü miktar bana fazla geldi. Sonra kardeşleri üniversite okuyor, biri daha yeni üniversiteye başlıyacak hepsinin masrafını sevgilim karşılayacak.
2) İkimizde doğunun bir ilçesinde çalışıyoruz onun aileside orada yaşıyor. Bana ben burdan asla tayin istemem dedi benim memleketime 20 saat uzaklıkta bir yer. Daha ailemle tanışmadı ama ben senin aileni sevmezsem gelmem ona karşılık bende sevmezsem aileni gelmem dedim. O da biz kız alıyoruz diyor. Kültürlerimiz bayağı farklı.
3) İkimizde çalışıyoruz ama ailesi ve abisinin eşi çalışmadığı için onlarla eşit şartlarda yaşayacağız dedi yani ben çalışmıyormuşum gibi olacakmış kafam çok karışıyor böyle bir adamala bir ömür geçer miii?

Aklını peynir ekmekle mi yedin sen?

X