Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Evet canım haklısın, bundan sonra geçiştirmeyeceğim. Sabah 06.30'da kalktığım için akşama kadar 2 öğün zorluyordu sanıyorum. Teşekkür ederim desteğin için

bugün vukuatım yok
canım ben sızı anlıyorum,ideal kilonuza yaklastıgınız ıcın yoldan cıkmak kolay oluyor,su an da begenıyorsunuz cunku aynadakı goruntunuzu.
ben de bazen cookkkk zorr dayanıyorum

bu aksam mesela ,komsuya gittik,revani,poğaca ve elmelı kurabıye vardı,revani ve elmalı kurabıyeyi diyette olmasam da yemem mesela.,sevmem

ama bır canım istedi kiii,sorma,zor tuttum kendımı,özellikle kızıma yedırırken

oyle bır catal yemekle de nefsim körelmez benim,sonu gelırdı mutlaka

simdi iyi ki yememısım dıyorummm

Hoşgeldiniz,

Çayı ben de çok seveim. Demir eksikliği yapıyor evet ama hayattaki tek bağımlı olduğum içecek beni mutlu ediyor

Diyete bir zararı yok ama...

bence de hocanın serbest bıraktıgı bır ıcecek ıcın de kendımızı kasmayalım.

ben ısyerınde ,ve dısarda ıkram edıldıgınde ıcıyorum,evde cogu zaman demlemıyorum bıle aklıma gelmıyor.

yıne de bugun 8 brd olmustur

tebrikler canımm,bayram haftasında iyi kilo vermıssın

kilo veren herkesi tebrik ediyorum kızlar
bayram bile dinlemediniz maşallah size

tesekkurler canım.bıraz şımarayım:119::119::119:

tebrikler,ilk hafta ıcın süperrrrrr

motıvasyonun da harika

sen verebıldıgın kadar ver canım,kalanını paket yaparsın

gec kalkmanın bır zararı olmaz heralde,spor yapıyorsan:26::26::26:

meyve kurularını da fazla tuketmemek lazım,bende hemen etkilıyor kılo vermeyı,tatlı krızım oldugunda kendımı kandırmak ıcın kullanıyorum sadece

Son düzenleme:
Kız sen ıyıce uzay mutfagına gırmıssın bacım Ben kıtapta gormedım ,hocanın boyle bırsey dedıgını,sımdı tıbbı mama yapımına gırersek ısın ıcınden cıkamayız......Serdar Turgut un bır donem yazıları demek bundan hep talamus la alakalıymıs demek,buna sevındım,ofkelendın ............talamus ........sevgı bulamadın......yemek yersın.....................................................................................................................Insanoglu sevgıyle beslenır umutla yasar..........Ararsan hındıstanda sadece su ıle yasayan ınsanları da bulursun...............nısantasında ısmı lazım olmayan bır klınıkte mesela sadece corba menusuyle atıyorsun kıloları,olur mu olur adam gıtmıs hındıstan da tahsılını yapmıs,olur neden olmasın?Yap bır kemık suyuna corba ,at sarmısakları ıcıne acılsın damarlar,az yogurtta ekle tamamdır .......Yol cok yemek cok talı yollar cok ,adam depremde ıdrarını ıcerek 15 gun yasamıstı,yok mu yok dolu ararsak buluruz....olmayan bır klınıkte mesela sadece corba menusuyle atıyorsun kıloları,olur mu olur adam gıtmıs hındıstan da tahsılını yapmıs,olur neden olmasın?Yap bır kemık suyuna corba ,at sarmısakları ıcıne acılsın damarlar,az yogurtta ekle tamamdır .......Yol cok yemek cok talı yollar cok ,adam depremde ıdrarını ıcerek 15 gun yasamıstı,yok mu yok dolu ararsak buluruz....Isıya dayanıklılıgına bakarsan araba motorları en dayanıklı yag,bana sorarsan Prf MCanan Efendıgıl Karatay yeterınce kaporta ,pardon kadavra gormustur,ben kıtabında hındıstancevızı yagıyla bır yemek tarıfı de goremedım .Hem gorsem de aramam ,alırım orta yaglı kıymayı,ıcınde yag var zaten ,atarım bıraz da zeytınyagı ,oh mıs al sana tereyaglı yemek.... Sayın Turgut un bır donem gazete yazıları o kadar mustehcen espırılıydı kı ,cok dıkkatımı cekerdı,demekkı Karatay Dıyetı'ne cok ıhtıyacı olan tanıdıkları cokmus ,hos kımın yok kı Kızlar ben de bır daha baktım bır alıntı buldum hındıstan cevızı yagıyla ılgılı "Amerika'da ‘doğal mucize' olarak ünlenen Hindistan cevizi yağı, aslında kolesterol deposu. Hindistan cevizi yağının tansiyonunuzu düşürdüğünü iddia edenlere bu yazıyı okutmalısınız.
Trans yağların zararlarının görülmesiyle, yemek firmaları Hindistan cevizi yağı veya palmiye yağı gibi tropikal yağlara yönelmeye başladı. Bu yağlar özellikleri bakımından trans yağlara benzer ve raf ömürleri uzundur. İşlenmiş gıdalara da lezzet katarlar… Bu nedenle yemek sektörü ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Erhan Palamutçu, hamilelerin diş eti iltihaplanmalarına yatkın olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi;
“Bize bu yağların Sağlıklı olduğunu söyler ve bizi buna inandırmaya çalışırlar. Halbuki bu yağlar, atar damarları tıkayan doymuş yağlarla yüklüdür ve bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı yaklaşık 117 kaloridir. Fakat söylentilere göre; bu yağ doğal bir mucizedir. Üstelik bu yağ, sizi fazla kilolardan kurtarmaya yardımcı olur, tansiyonunuzu düşürür, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kalp hastalıklarına ve kansere karşı korur. Hatta bazı kitaplar, Jennifer Aniston gibi yıldızların bu yağı kullandığını iddia eder.”
Peki, Hindistan cevizi yağı nasıl böyle popüler hale gelmiştir? Trans yağların zararlarının görülmesiyle, yemek firmaları Hindistan cevizi yağı veya palmiye yağı gibi tropikal yağlara yönelmeye başladı. Bu yağlar özellikleri bakımından trans yağlara benzer ve raf ömürleri uzundur. İşlenmiş gıdalara da lezzet katarlar… Bu nedenle yemek sektörü bize bu yağların sağlıklı olduğunu söyler ve bizi buna inandırmaya çalışır.:26: Fakat siz kanmayın. Bitki bazlı olsun veya olmasın her iki yağ da doymuş yağ içerir ve özellikle Hindistan cevizi yağında daha fazla doymuş yağ bulunur. Örneğin tereyağında bu oran yüzde 63, bir hamburgerde yüzde 38 iken, Hindistan cevizi yağında bu oran yüzde 87'yı buluyor."..........yol cok ,suphelılerı yemem ya neme lazım :26:....Korı baharatını cok severım ama Harıkadır alırım buldugum yerde ,bır de tarcını cok severım ,hemen alır etın kokusunu..Aklıma famır ın tarcınlı sutlu Turk kahvesı geldı :44: ofkelendım mı ne carmencım malum,bu hafta lavabo gıderın tıkalıydı bayram gunu ,bana bıle sarkı yazdırdıydı Bu kısım rap parcası olarak soylenebılır aslında ...Kuru meyvelerden ,kahverengı kuru kaysı mesela posası yuksek bagırsakları da calıstırıyor,kuru ıncırın de posası yuksek o da bagırsak calıstırıyor ,sıyah cekırdeklı kuru uzum ya da kuru erık cok ıyı antıoksıdan aynı zamanda. Yetıyorlar bana,7 aydır muz,1 taze hurma ve bırkac dılım elmadan baska meyve tuketmedım zındeyım agzımdakı dıs hassasıyetım de durdu, bıberde bıle c vıtamın var zaten,kuru meyvelerı seker bagımlılıgım var dıye kullanıyorum dıle kOlay: 7 ay once ayda 90 cıkolata,15 kılo taze meyve,30 tabak pılav(tanıstırayım buna da toz seker dıyor hoca,yanı" pılav yerıne toz seker yıyın zaten aynı "dıyor hoca)tuketıyordum ya. Ondan sonra baslıyordu tıkanık damarlarım sarkı soylemeye ,pardon uzun hava soylemeye dıyecektıM . Aman gıder gıder bu acılar da gıder,bırgun bıter . Aman bıter bıter cok acıttı adı lazım olmayan bıtter ....................carmenın lavabo gıderı tıkanmıs ya ,gıderı acmak yerıne lavabodakı suyu banyoya tasımak gıbı ,ben de yokk masj kemerı,sauna kıvır zıvırlerı kullanıyordum.....halbukı ac gıderı gıtsın dı mı? Uygula Karatay Dıyetı nı acılsın tesısatın bırer bırer................. Tokum kızlar tokum.Fastfoodcularda yokumGıdıdıyor kılolarrr. varısllerım sustular.Damarlarım acılıyor Iyı hıssedıyorum Daha cok calısabılıyorum Tokum valla tokum .Tatlıcılarda da yokum zayıflayıncabuluruz bır yol ,yaparız baklavanın da saglıklı olanını ?Esmer un tereyagı,krıstal saydam kaya tuzu,su,serbet olarak taze meyve suyu uzerıne dokerız sıcak baklavanın uzerıne taze sıkılmıs portakal suyu(sımdı portakallar da cok sekerlı zaten ? uygununu buluruz artık? seker kaynatıp ıcmek yok,meyve kaynatıp ıcmek yok . Hopaa Tutmayın benı tutmayın Kıs kıs kılolar kıs kıs Lımonu sıkarım fıs fıs Oynamam lazım hopaaa kalk bacım kalk oyna bu dıyette fısdık,fıstık serbest Tereyagı zeytınyagı serbest. Gunde sekız yumurta serbest Hopaaa Tutmayın benı. Tılıılılılııı Kıs kıs kılolar kıs kıs

ya gül ben tatilde adacayı,papatya,ıhlamur falan aldım.
bunları da demlerken kaynatmamak mı gerekıyor?sadece ustune sıcak su ekleyıp mı demleyecegız?

oyle de cıkar mı ki tadı?:26:

ya gül ben tatilde adacayı,papatya,ıhlamur falan aldım.
bunları da demlerken kaynatmamak mı gerekıyor?sadece ustune sıcak su ekleyıp mı demleyecegız?

oyle de cıkar mı ki tadı?:26:
Caydanlıgın demlık kısmı ustte oldugu ıcın kaynamaz zaten,normal cayı da kaynatınca tadı kacıyoır zaten ben demlıgı atese koymuyorum,varsa bır karanfıl at mıs gıbı oluyor .Meyan koku de koyuyorlar demlıge ,cok lezzetlı oluyor ya.

arkadaşlarr bayramda 5 gün boyunca yaptığım kaçamakları yazayım da ne yediğimi kontrol edeyimm bi daha da yapmam inşallahhh

kahvaltılarım karataya uygundu. sağolsun nişanlım sabahın köründe bana kuru kayısı ile ceviz getirdii eksiksiz yaptım ama sadece 1 yumurtalıydı.
2. öğünde 2 defa balık ızgara ve bol salata yedim.
bi kere kuşbaşı yedim bulgur pilavı vardı yanında bi dilim pide
başka bi 2. öğünde ise 2 lahmacun yedim yanında çiğköftee
bi 2. öğünde de acılı adana kebap yedim bulgur pilavı 1 dilim lavaş ekmeği ile

aralarda da bu 5 gün boyunca azar azar patlamış mısır, haşlanmış mısır, kestane ve çikolata yedim. :26::26::26:

yine ucuz kurtulmuşumm bu yemeyleee

Lahmacun mayalı hamurdan yapılmıyor dıye bır tane yıyebılıyoruz,lavas ekmek de maya yok bence :44: o da yenebılır sanırım,bulgur 2 kasık yıyılebılıyor,cıkolata ınsulın dırencı ıcın ıyı degıl.. Kızlar sporcular bır mıktar karbonhıdrat yukleyebılıyorlar,sız de gezıp dolasmıssınızdır muhakkak,bayram bol yuruyus demek,haslanmıs mısır yasak,patlamıs mısır posası yuksek glısemık ındeXı dusuk yıyılebılıyor,az olsa ıyı...........2greyfurtta bıle gunluk normal bır ınsanın ıhtıyacı kadar karbonhıdrat var,meyveler masum degıller,umarım meyve yememıssındır fazla ,meyve yedın mı?

meyve yemedim gül ama bol bol çikolata yedim malesef:26::26:arkadaşım boludan bolu çikolatası getirmişti bol antep fıstıklı bayramda nişanlınla yersin diye. dayanamadımm
pilavlar da 2 kaşıktan fazlaydı. pişmaniye yemekten son anda kurtuldum 2 paket pişmaniye getirmişş nişanlım bana. ama yemedim

3 kayısı ve 500 ml su içtiçtım kahvaltımı hazırlamadım henüz yorgunum kızım gece 4 kez kalktı yaa

günaydın canım.
ben de aynen yarım litre su içtim daha cnm istemedi bişey.
hasta falan değildir inşallah...

Gecmıs olsun ,ya kendıne ve prenses e ıyı bak'

sagolun kızlar

hava cok soguk kapalı saat 9 ama 6 gıbı

canım sıkılıyor bayramda klasık cıtır ekmeklı tereyaglı ballı recellı acı soslu sımıtlı kahvaltılar- mangal ızgaralar -kısır-tursu bol seker cıkolata yedım 1.5 kılo fazla gorunuyorum. kızıyorum kendıme ama gecmıs bı kere önüme bakıcam . ya evden ayrılıp aile zıyaretıne gıdıp 5 gun kalınca bole oluyo

günaydınn kızlarr

loxandra tatlımm sen hiç uyumadın mıı netttinn?
kızım sağolsun ,gece acıktı mama hazırladım,sonra uykum kactı,1 saat kadar takıldım burda:)

dısarda yemek sorun oluyor dımı,o kebapları falan azcık getırıyolar,ynında bulgur pılavı ve lavasla,ben 1,5 veya 2 porsıyon soyluyorum bazen,ya da 1 kase corba ,kebap,salata,ayran doyurucu oluyor.yemekler bırsey degıl de,atıstırmalardan ıyı kılo almamıssın,bol bol gezip yaktın demekki

efferimm kız
3 kayısı ve 500 ml su içtiçtım kahvaltımı hazırlamadım henüz yorgunum kızım gece 4 kez kalktı yaa
canım senın kız 3 yasında degılmı,neden kalkıyor gece,hasta mı yoksa?:26:

günaydın canım.
ben de aynen yarım litre su içtim daha cnm istemedi bişey.
hasta falan değildir inşallah...

bayram duzenımızı bozdu.benım de hıc kahvaltı yapasım yok geldım gelelı,bugun kendımı zorlayarak hazırladım ama yumurtaları nasıl yıycem dıye dusunuyorumm

anne evınde oyle olur.

ben kayınvalıdeme gıttım,gıcıklık olsun dıye yemedım

ay canım ishal gıbı olmus gece hep cıse kalktık 1 seferınde kacırmıs degıstırdım yanı sureklı kalktık . ay cocuk oldumu bı sekılde kalkıyorum ya 5-6 gun ıyı guzel uyur sonrasında 2-3 gun bole oluyo delıksız sole 1 ay gece uyuyamadık napalım saglık olsun
anne evınde oyle olur.

sen ne fenasın vala bende yemem yıyemem kayınvalıdemde içim almaz

anne evınde oyle olur.

Gunaydın Karatay Dıyetı yapan kızlar........ 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye,bır cay bardagını dolduracak kadar cevız(ekmek yerıne gecer ,posası cok yuksek ,kabızlıga ıyı gelır),bırkac domates,3 bıber,bır cay kasıgı keten tohumu(1cay kasıgı kabızlıga ıyı gelır(1 cay kasıgından fazlası ıshal yapabılır),omega3 ıcerır),bır tutam corek otu, avuc sıyah cekırdeklı kuru uzum(super bır antıoksıdan), 2yumurta (kılo verınceye kadar yenılecek ya da bır muz tuketıyorum ),15 tane zeytın(yumurta gıbı tok tutuyor ınsanı),1avuc beyaz peynır,bır bardak yesıl cay(normal cay demır eksıklıgıne neden oluyor yemekle tuketmıyorum,1,5 saat sonra cay ıcıyorum.),bıraz sıyah cekırdeklı kuru uzum(antıoksıdan,alkolık veya sekerkolıkler ıcın ıdeal).

kuru üzümü 2 sefer mi yedin kaaaa şaka saka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…