Hindistan cevizi yağı ısıya dayanıklı ve mucize gibi bir yağ. (tereyağı kullanılan herşey hindistan ceviziyağı ile de yapılabiliyor) aşağıda kısaca Paleo cafe den alınan konu ile ilgili yazı var. Ayrıca Serdar turgut un hindistan cevizi yağının etkileri hakkında bir yazısı var. Aslında ben aromasını çok sevmedim ama tüketmeye çalışıyorum.
"Daha önce kısaca bahsetmiş olsak da hindistan cevizi yağı başlı başına bir başlığı hakediyor kesinlikle.
%92 gibi yüksek doymuş yağ oranı yüzünden malum medyada kötü nam salsa da biz biliyoruz ki doymuş yağlar sağlığımıza çok daha yararlı.
■Hindistancevizi yağının da kan lipidlerini normalleştirdiği,
■alkol ve diğer toksinlerin karaciğere yaptığı hasarı önlediği,
■böbrek ve safra kesesi hastalıklarına karşı koruduğu ve
■kan şekerini dengeleyerek insülin kontrolünde etkili olduğu, dolayısıyla da şekeri hastalığının önlenmesinde ve idaresinde etkili olduğu bulunmuştur.
■Antivirüs, antibakteri ve antimantar özellikleri de bulunmaktadır.
■Mineral emilimini güçlendirir ki bu sağlıklı dişler ve kemikler için oldukça önemlidir.
■Cilt, kafa derisi ve saça da yenildiğinde veya sürüldüğünde çok iyi gelmektedir.
Isıya karşı çok duyarlı olmadığı için yağda pişirme işlemleri için çok uygundur. Özellikle tavuğa çok hoş bir aroma vermektedir. Tereyağdan biraz daha düşük ısıda eriyen bu yağ, tereyağ gereken her yerde kullanılabilir.
Hatta ben çoğu zaman proteinime, kahveme de ekleyerek hem bu lezzetli ve faydalı yağdan daha fazla tüketiyorum, hem de yağ tüketimimi biraz daha arttırmış oluyorum.
Sonuç: Hindistancevizi yağı bulabileceğiniz en mükemmel yağdır. Kesinlikle tavsiye ederim."
Kız sen ıyıce uzay mutfagına gırmıssın bacım
Ben kıtapta gormedım ,hocanın boyle bırsey dedıgını,sımdı tıbbı mama yapımına gırersek ısın ıcınden cıkamayız......Serdar Turgut un bır donem yazıları demek bundan hep talamus la alakalıymıs demek,buna sevındım,ofkelendın ............talamus ........sevgı bulamadın......yemek yersın.........................................................................................................
............Insanoglu sevgıyle beslenır umutla yasar..........Ararsan hındıstanda sadece su ıle yasayan ınsanları da bulursun...............nısantasında ısmı lazım olmayan bır klınıkte mesela sadece corba menusuyle atıyorsun kıloları,olur mu olur adam gıtmıs hındıstan da tahsılını yapmıs,olur neden olmasın?Yap bır kemık suyuna corba ,at sarmısakları ıcıne acılsın damarlar,az yogurtta ekle tamamdır
.......Yol cok yemek cok talı yollar cok ,adam depremde ıdrarını ıcerek 15 gun yasamıstı,yok mu yok dolu ararsak buluruz....olmayan bır klınıkte mesela sadece corba menusuyle atıyorsun kıloları,olur mu olur adam gıtmıs hındıstan da tahsılını yapmıs,olur neden olmasın?Yap bır kemık suyuna corba ,at sarmısakları ıcıne acılsın damarlar,az yogurtta ekle tamamdır
.......Yol cok yemek cok talı yollar cok ,adam depremde ıdrarını ıcerek 15 gun yasamıstı,yok mu yok dolu ararsak buluruz....Isıya dayanıklılıgına bakarsan araba motorları en dayanıklı yag,bana sorarsan Prf MCanan Efendıgıl Karatay yeterınce kaporta ,pardon kadavra gormustur,ben kıtabında hındıstancevızı yagıyla bır yemek tarıfı de goremedım .Hem gorsem de aramam ,alırım orta yaglı kıymayı,ıcınde yag var zaten ,atarım bıraz da zeytınyagı ,oh mıs al sana tereyaglı yemek....
Sayın Turgut un bır donem gazete yazıları o kadar mustehcen espırılıydı kı ,cok dıkkatımı cekerdı,demekkı Karatay Dıyetı'ne cok ıhtıyacı olan tanıdıkları cokmus
,hos kımın yok kı
Kızlar ben de bır daha baktım bır alıntı buldum hındıstan cevızı yagıyla ılgılı "Amerika'da doğal mucize' olarak ünlenen Hindistan cevizi yağı, aslında kolesterol deposu. Hindistan cevizi yağının tansiyonunuzu düşürdüğünü iddia edenlere bu yazıyı okutmalısınız.
Trans yağların zararlarının görülmesiyle, yemek firmaları Hindistan cevizi yağı veya palmiye yağı gibi tropikal yağlara yönelmeye başladı. Bu yağlar özellikleri bakımından trans yağlara benzer ve raf ömürleri uzundur. İşlenmiş gıdalara da lezzet katarlar
Bu nedenle yemek sektörü ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Erhan Palamutçu, hamilelerin diş eti iltihaplanmalarına yatkın olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi;
Bize bu yağların Sağlıklı olduğunu söyler ve bizi buna inandırmaya çalışırlar. Halbuki bu yağlar, atar damarları tıkayan doymuş yağlarla yüklüdür ve bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı yaklaşık 117 kaloridir. Fakat söylentilere göre; bu yağ doğal bir mucizedir. Üstelik bu yağ, sizi fazla kilolardan kurtarmaya yardımcı olur, tansiyonunuzu düşürür, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kalp hastalıklarına ve kansere karşı korur. Hatta bazı kitaplar, Jennifer Aniston gibi yıldızların bu yağı kullandığını iddia eder.
Peki, Hindistan cevizi yağı nasıl böyle popüler hale gelmiştir?
Trans yağların zararlarının görülmesiyle, yemek firmaları Hindistan cevizi yağı veya palmiye yağı gibi tropikal yağlara yönelmeye başladı. Bu yağlar özellikleri bakımından trans yağlara benzer ve raf ömürleri uzundur. İşlenmiş gıdalara da lezzet katarlar
Bu nedenle yemek sektörü bize bu yağların sağlıklı olduğunu söyler ve bizi buna inandırmaya çalışır.:26: Fakat siz kanmayın. Bitki bazlı olsun veya olmasın her iki yağ da doymuş yağ içerir ve özellikle Hindistan cevizi yağında daha fazla doymuş yağ bulunur. Örneğin tereyağında bu oran yüzde 63, bir hamburgerde yüzde 38 iken, Hindistan cevizi yağında bu oran yüzde 87'yı buluyor."..........yol cok ,suphelılerı yemem ya neme lazım :26:....Korı baharatını cok severım ama
Harıkadır alırım buldugum yerde ,bır de tarcını cok severım ,hemen alır etın kokusunu..Aklıma famır ın tarcınlı sutlu Turk kahvesı geldı
:44: ofkelendım mı ne carmencım malum,bu hafta lavabo gıderın tıkalıydı bayram gunu ,bana bıle sarkı yazdırdıydı
Bu kısım rap parcası olarak soylenebılır aslında ...
Kuru meyvelerden ,kahverengı kuru kaysı mesela posası yuksek bagırsakları da calıstırıyor,kuru ıncırın de posası yuksek o da bagırsak calıstırıyor ,sıyah cekırdeklı kuru uzum ya da kuru erık cok ıyı antıoksıdan aynı zamanda.
Yetıyorlar bana,7 aydır muz,1 taze hurma ve bırkac dılım elmadan baska meyve tuketmedım zındeyım agzımdakı dıs hassasıyetım de durdu, bıberde bıle c vıtamın var zaten,kuru meyvelerı seker bagımlılıgım var dıye kullanıyorum dıle kOlay: 7 ay once ayda 90 cıkolata,15 kılo taze meyve,30 tabak pılav(tanıstırayım buna da toz seker dıyor hoca,yanı" pılav yerıne toz seker yıyın zaten aynı "dıyor hoca)tuketıyordum ya.
Ondan sonra baslıyordu tıkanık damarlarım sarkı soylemeye ,pardon uzun hava soylemeye dıyecektıM .
Aman gıder gıder bu acılar da gıder,bırgun bıter .
Aman bıter bıter cok acıttı adı lazım olmayan bıtter
....................carmenın lavabo gıderı tıkanmıs ya ,gıderı acmak yerıne lavabodakı suyu banyoya tasımak gıbı ,ben de yokk masj kemerı,sauna kıvır zıvırlerı kullanıyordum.....halbukı ac gıderı gıtsın dı mı? Uygula Karatay Dıyetı nı acılsın tesısatın bırer bırer.................
Tokum kızlar tokum.Fastfoodcularda yokum
Gıdıdıyor kılolarrr.
varısllerım sustular.Damarlarım acılıyor
Iyı hıssedıyorum
Daha cok calısabılıyorum
Tokum valla tokum .Tatlıcılarda da yokum
zayıflayıncabuluruz bır yol ,yaparız baklavanın da saglıklı olanını ?Esmer un tereyagı,krıstal saydam kaya tuzu,su,serbet olarak taze meyve suyu uzerıne dokerız sıcak baklavanın uzerıne taze sıkılmıs portakal suyu(sımdı portakallar da cok sekerlı zaten ? uygununu buluruz artık? seker kaynatıp ıcmek yok,meyve kaynatıp ıcmek yok . Hopaa
Tutmayın benı tutmayın
Kıs kıs kılolar kıs kıs
Lımonu sıkarım fıs fıs
Oynamam lazım hopaaa
kalk bacım kalk oyna bu dıyette fısdık,fıstık serbest
Tereyagı zeytınyagı serbest.
Gunde sekız yumurta serbest
Hopaaa
Tutmayın benı.
Tılıılılılııı
Kıs kıs kılolar kıs kıs