Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Hergun ıkı yumurta tuketıyorum ,kılo verınceye kadar ıkı yumurta,sıkılınca muz yumurta yerıne gecıyor,yumurtalar kaysı kıvamında ya da hızlı omlet olarak pısırılecek.(Cunku doru sekılde pısırmezsek,trans yaglar olusuyormus)Kaysı kıvamında pısırmek ıcın:yumurtaları suya koyduktan sonra kaynamasını bekle,suyu kaynamaya baslayınca 6-7 dakıka kadar kaynat(bu sure yumurtanın buyuklugune gore de degısebılıyor bazen 1-2 dakıka erken de olabılır(yumurtalar kucukse) tamamdır.) Ya da hızlı omlet olarak pısırıyorum(yumurtalar kavrulmayacak dıkkat et),loxanra nın tarıfınde oldugu gıbı ocaga zeytıyagı ve tereyagını koyuyorum,tere yagı erıyınce yumurtaları kırıp tencerenın kapagını kapatıyorum,sonra ocagı kapatıyorum tavada olusan ısıyla yumurtala omlet oluyorlar,Hoca da Prf dıyetısyen Ayse Baysal dan almıs bu tarıfı.

Bugun domateslerın bıberlerın ustune zeytınyagı gezdırdım yedım, bayramda yolculuk,telas yogun proteın tuketımı az salata yemek ve kabız yapmıstır cogunlugu.

Eklentiler

• $a20kahvalt%C4%B1m.webp
    $a20kahvalt%C4%B1m.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 56
kızım sağolsun ,gece acıktı mama hazırladım,sonra uykum kactı,1 saat kadar takıldım burda:)

dısarda yemek sorun oluyor dımı,o kebapları falan azcık getırıyolar,ynında bulgur pılavı ve lavasla,ben 1,5 veya 2 porsıyon soyluyorum bazen,ya da 1 kase corba ,kebap,salata,ayran doyurucu oluyor.yemekler bırsey degıl de,atıstırmalardan ıyı kılo almamıssın,bol bol gezip yaktın demekki:34:

efferimm kız:46::46::46::46::46:

canım senın kız 3 yasında degılmı,neden kalkıyor gece,hasta mı yoksa?:26:

bayram duzenımızı bozdu.benım de hıc kahvaltı yapasım yok geldım gelelı,bugun kendımı zorlayarak hazırladım ama yumurtaları nasıl yıycem dıye dusunuyorumm:9:

cnm kesin kilo almışımdır diyodumm ama çok gezdikk sabah kahvaltıdan sonra çıkıp akşam yatana kadar geziyodukk kurtardııı benii bu gezmee. yoksa en az 1 kilo falan alıp dönerdimmm mazallahh:1::1::1:

dediğin gibi azcık getiriyolarr kebabı falan yanında bol pilav ve ekmekk. fazla yememeye çalıştım ama çikolataya hayır diyemedimmmm:52::52:

kahvaltımı yaptımm ben deee:56::56:

2 yumurtadan kıymalı yumurta
bol yeşil zeytin saymadımm:27::27:
peynirr
domates-salatalık
ceviz-kayısı
yeşil çayy

hayırlı sabahlar ahali,
2 yımırta(2 ay oldu hala kayısı olmuyor,çıldıriciim:57:)
5-6 ceviz
1 mandalin
yeşil zeytin(10 tane filan)
kaşar(2 parmak kadar vardı)
çay
1 litre su(kavanozu doldurup yanıma koyunca içtim,yoksa aklıma gelmezdi)
ev ahalisine kuymak yaptım,tadına bile bakmadım:27:,hatta biraz fazla olmuş,zorla yedirdim:9:,bana kalmasın deyü,simit de vardı yimedim:55:,ahali yedikten sonra yasakları sofradan hemen kaldırdımki bir kaza olmasın:52:

gül taze sebze meyve önemli ya,mide kanserine karşı koruyuculuğu var,kahvaltıda bir tane ye bişey olmaz şifa niyetine,izin var nasılsa:3:

kahvaltım

uyanınca 500ml su+3 kayısı+1 kucuk elma+1 dlm ayva

1 yumurta
1.5 kk kecı peynır
2marul
2bıber
1corba kasıgı kuru uzum
1 omega 3
2 cevız
3-4 zeytın
1dlm tam bugday ekmegı
2fıncan cay

eşime gözleme yaptım yımedımm:56::56: yedirdim :60::60:

Günaydın diyet yoldaşları :3:

öncelikle limonlu suyumu içtim
sonra 2 kuru kayısı yeim ve suyumu içtim
sonra kahvaltıya geçtim
1 yumurta
½ kk peynir
4-5 parça domates
2 ad. zeytin
maydonoz-dereotu
1 dilim tam tahıllı kızarmış,tereyağ sürülmüş ekmek(bağırsaklarımı çalıştırır ümidiyle yedim,inş.işe yarar)
1 fincan çay

veee doymadım sanki,az yedim sanırsam,canım ceviz de istemedi.Bir de bugün öğlen yiyeceğim.Normalde pazartesi serbest günüm olacaktı,çünkü günüm var o gün.Bugüne çektim onu,arkadaşımın oğluşunun d.gününe gidicez.:10:

Son düzenleme:

sonra kahvaltıya geçtim
1 yumurta
½ kk peynir
4-5 parça domates
2 ad. zeytin
maydonoz-dereotu
1 dilim tam tahıllı kızarmış,tereyağ sürülmüş ekmek(bağırsaklarımı çalıştırır ümidiyle yedim,inş.işe yarar)
1 fincan çay

veee doymadım sanki,az yedim sanırsam,canım ceviz de istemedi.Bir de bugün öğlen yiyeceğim.Normalde pazartesi serbest günüm olacaktı,çünkü günüm var o gün.Bugüne çektim onu,arkadaşımın oğluşunun d.gününe gidicez.:10:

masallah saphıracm cok aktıfsın ya imrenıyorum böle insanlara okul ev arası gıdıp gelıyorum aileler uzak 2-3 arkadsım var gıdıp geldıgım okadar. senın dıyet ıcın kotu ama olsun hayat gecıyor sonucta önemli olan mutlu olmak

masallah saphıracm cok aktıfsın ya imrenıyorum böle insanlara okul ev arası gıdıp gelıyorum aileler uzak 2-3 arkadsım var gıdıp geldıgım okadar. senın dıyet ıcın kotu ama olsun hayat gecıyor sonucta önemli olan mutlu olmak

Aslında evde oturma,ev hanımlığı bana göre değil canım.Kızım da büyüdü artık,3 yaşına geldi.Çalışmak istiyorum da bakalım nasip.O zaman bu gezmelere nasıl vakit ayırıcam bilemiyorum tabi :1:
diyetime gelince evet kötü oluyor ama ben zaten kendimi çok sıkarsam diyete devam edemem.arada kaçamaklarım ve serbest günlerim olmalı.haftada 1 kg vermeyeyim,0.5 kg vereyim ama diyeti bırakjmayayım.Benim için önemli olan sağlıklı beslenmekten vazgeçmemek.Bu tenefüsler bana çok iyi geliyor :34:

hayırlı sabahlar ahali,
5-6 ceviz
1 mandalin
çay
ev ahalisine kuymak yaptım,tadına bile bakmadım:27:,hatta biraz fazla olmuş,zorla yedirdim:9:,bana kalmasın deyü,simit de vardı yimedim:55:,ahali yedikten sonra yasakları sofradan hemen kaldırdımki bir kaza olmasın:52:

gul sana bır kayısı kıvamlı yumurta tarifi yazar şimdi:1:

yedıklerın ve yemedıklerın ıcın tebriklerrr:46::46::46::46:

kahvaltım

uyanınca 500ml su+3 kayısı+1 kucuk elma+1 dlm ayva

1 yumurta
1.5 kk kecı peynır
2marul
2bıber
1corba kasıgı kuru uzum
1 omega 3
2 cevız
3-4 zeytın
1dlm tam bugday ekmegı
2fıncan cay

eşime gözleme yaptım yımedımm:56::56: yedirdim :60::60:

afiyet olsun canımmm.yedıre yedıre şişmanlattık eşleri de zaten:9::9::9:

sonra kahvaltıya geçtim
1 yumurta
½ kk peynir
4-5 parça domates
2 ad. zeytin
maydonoz-dereotu
1 fincan çay

canım kahvaltını ıyı yapsaydın barı,2 yumurtanı bır avuc peynırını,10 zeytınını yeseydın.serbest gunun de olsa fazla yemezdın dogumgununde:32:

ay ne bileyim loximm ya,canım da pek bir şey istemedi işin aslı..
kızlar ben çıkıyorum,hazırlanıcaz.İzmirde hava çok soğuk,çocuğu lahana gibi kat kat giydiriyorum :37:
öpüldünüzzzz :16:

Günaydın arkadaşlar.Saatlerdir geçmişi okumaya çalışıyorum,gece uyumadınızmı naptınız :))
SAPHIRA,pindistan tebrikleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu sabahki menümü yazayım.Çikolataya saldırmamak için kendimi zor tutuyorum da şu an
2 tereyağda yumurta
1 dilim peynir
1 bardak ceviz
8 zeytin
1 domates
Gayet iyi kahvaltı yaptım.Doydum da ama canım tatlı istiyor.Zaten dün akşam pırasaylada ekmek yedim:30:
Evde hiç kuru meyve de kalmamış gidip kuru meyve alayım bari
İştahım şimdiden açıldı işte ne yazıkki

:nazar::nazar:canım yeni öğrendim çok sevindim. sağ salim kucağına almayı nasip etsin Rabbim. :16::16::16::nazar::nazar:

Amiiinnn çok teşekkür ederim idealist.Ya siz ne tatlısınız arkadaşlar,hepiniz sevincimi paylaştınız benimle.Beni ne kadar mutlu ettiğinizi anlatamam.Hepinize çok teşekkür ederim..

Günaydın arkadaşlar.Saatlerdir geçmişi okumaya çalışıyorum,gece uyumadınızmı naptınız :))
SAPHIRA,pindistan tebrikleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu sabahki menümü yazayım.Çikolataya saldırmamak için kendimi zor tutuyorum da şu an
2 tereyağda yumurta
1 dilim peynir
1 bardak ceviz
8 zeytin
1 domates
Gayet iyi kahvaltı yaptım.Doydum da ama canım tatlı istiyor.Zaten dün akşam pırasaylada ekmek yedim:30:
Evde hiç kuru meyve de kalmamış gidip kuru meyve alayım bari
İştahım şimdiden açıldı işte ne yazıkki

aman canım cıkolataya falan saldırma sakın,ben kızıma hamıleyken gebelık sekerı cıktı,dıyet yapmak zorunda kalmıstım.sımdıden duzenlı beslen sen,ilerde rahat edersın

hayırlı sabahlar ahali,
5-6 ceviz
1 mandalin
çay
Su fokurdamaya basladıktan sonra ,ben 3 dakıka tutuyorum ,tam kaysı kıvamında oluyorlar.

Eklentiler

• $a21.webp
    $a21.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 62
Back
X