Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Arkadaşlar,kaç gündür ne çekiyorum bilseniz...Şimdiye kadar gayet güzel gidiyordu herşey,hamurişi yapsam bile elim gitmiyor,kendimle övünüyordum.Ama geçen hafta hafif depresif halim yeme isteği uyandırdı.Büyük oğlum evde ve onun için üstüste kek,kurabiye yaptık.İnsanın en yakınından geliyor ne gelirse.Ablam işi ne kadar sıkı tuttuğumu bildiği halde,"ye,bir şey olmaz,nefsin körlensin" diye teşvik etmez mi?Geçen hafta bir parça kek ağzıma atmıştım.Ama kurabiyeyle bakışıyoruz.Bahane hazır,ilk defa yaptığım bir tarif ve tadını merak ediyorum.Neyse ki son tahlilde ben galip geldim.Kendime diyet yapmanın anlamını hatırlattım,yasak olanları hatırlattım.
Ve en önemlisi ye diye teşvik edenlere aldırmamayı.

İşte böyle dönemleri başarıyla atlatıp, irademize sahip çıkabildiğimizde kilo vermeye devam ediyoruz. Böyle kek, kurabiye, çikolata vs krizleri bana da oluyor bazen atlatıyorum bazen de atlatamayıp yiyorum. Atlatamama durumu 60 kg'yi gördükten sonra daha fazla olmaya başladı (10 kg verdikten sonra yani). Sanırım tatlı isteği hiçbir zaman yok olmayacak, yani buna alışmak diye birşey olduğuna inanmıyorum. Arada küçük kaçamaklarla idare edeceğiz artık, diyeti tamamen bırakmaktansa böylesi daha iyi.

Merhabalar

bugünkü menüm

sabah : kkk
öğlen : köfte, ayran ve patates kızartması (cısss)
akşam : nohut yemeği, yoğurt

spor : 1 saat pilates

Merhaba kizlar.bugünkü menüm
Sabah:11:00 de kkk,aksam 17:00 da 2 kase mercimek corbasi 2 kase kefirli yoğurt...
Nasil menüm.
Bu arada sizlere sorum var cevaplarsaniz çok sevinirim kozlar

Karniyarigi nasil yiyorsunuz sonuçta patlıcan kizarmiyormu başka bi yöntemi mi var?bide mercimek köftesinin nasil yapıyorsunuz orada soğan kavruluyor salcayla falan nasil yapıyorsunuz fikirlerinizi ihtiyacim var:(

Bugünkü menüm:)
8.30: kkk 2 ceviz 20 fıstık 2 gün kurusu
11.30:bir bardak süt
12.30:ayran-bir tabak mercimek çorba
17.30:bir lahmacun bir ayran

Şuan çok açım ama yemiycemm çayla filan geçiştiriirm artık:)

:56: sabah:kkk,Saat 15:30 da peynirli omlet,yeşillik,çayın yanında.Bir portakal.Akşam 19 civarı fındık,sonra biraz yoğurt.
Dün kardiyo hareketlerini yapmıştım.Bugün de jillian six pack yaptım.

sabah:yumurta zeytin peynir fındık
akşam:barbun fasülye lahana diblesi yoğurt biraz da börek (cıss) yedim..
bu ara gelen giden çok oldu irademi kontrol edemiyorum fazlaca şımardım galiba..
dün okulda hiç konuşukluğumuz olmayan bir bayan yanıma geldi ve sen ne kadar zayıfladın ne yaptın çok gençleşmissin dedi ben de anlattım...bunlar beni motive edeceğine yeme hissimi kuvvetlendiriyo..yapmamam lazım ama bir senedir kaçamaksız diyet yaptım ruh halim biraz karışık bu aralar ondan galiba kendimi yemeye verdim:50::50::50:

12.30 yarım kase mercimek çorbası, yumurtalı ispanak kavurma, kucuk bir kase salata

19.30 zeytinyağlı ispanak yemeği, yoğurt, dünden kalan 2 kasık taze bakla

Spor: 1 saat yürüyüş

Sabah:11:00 de kkk,aksam 17:00 da 2 kase mercimek corbasi 2 kase kefirli yoğurt...
Nasil menüm.

Karniyarigi nasil yiyorsunuz sonuçta patlıcan kizarmiyormu başka bi yöntemi mi var?bide mercimek köftesinin nasil yapıyorsunuz orada soğan kavruluyor salcayla falan nasil yapıyorsunuz fikirlerinizi ihtiyacim var:(

Karniyarik fırında da yapılabiliyor öyle dene istersen, mercimek köftesini yaparken soğanı kısık ateşte kavurabilirsin sorun olmaz her gün yediğimiz birşey değil sonuçta

Dunki menum
Sabah, kkk
Aksam, kuru fasulye, bulgur pilavi, yogurt, tursu

Bugunku menum
Sabah, yogurtlu meyveli cevizli karabugday
Aksam, bulgurlu mercimek corbasi, kuru fasulye, cacik

nasılsınız kızlar??? uzun zamn oldu görüşmeyeli.tatilden döndüm ama yoğun bir sürecin içine girdm okulda.sbs kursu falan...yarıyıl tatilinde Adanada tarlada çalıştım ( ailem ıspanak ekmişti bu sene tarlamıza) o yüzden çok dikkat edemedm yediğime içtiğime.annem öğle yemeklerine börek falan yaptı doyurucu olur tarlada acıkmayalım diye.geldikten sonrada açıkçası pek konsantre olamadım. inş bu hafta yeniden sizlerleyim.ptesi bildirimine katılacağım.bi detoks yapsam fena olmaz.sizler neler yaptınz??? 15efes25,mahzen77 gurbetizm nasılsınz kızlarr ??? özledim burayıı. öpüyorum hepinizi :54:

HUZİS
selam hoşgeldin canım, bu tatil bizi mahvetti. ben de aynen tatilde bozdum ve hala tam toparlayabilmiş değilim. bi aralar sürekli karatayı düşünüyordumm artık öyle bi gevşemişim ki ayy azcık yesemler geçiyor aklımdan sürekli..
neyse birbirimize destek olcaz artık :34: bizde seni özledik.:16:

hedef, liste için teşekkürler.:16:Geçen hafta verimli değilmiş pek.capadokya ve gurbetizmi tebrik ediyorum.:nazar::nazar:
Geçen hafta benim de elim kaçamağa gitti,bir doymazlık vardı üstümde.İnşallah bu hafta acısını çıkarırız.:27:
huzis, hoşgeldin.Hayırlı evlatmışsın annenlere yardım etmişsin ne güzel...Diyete nasıl olsa devam edersin dert etme.
:56: Bugün dozunda yedim.Sabah kkk,akşam pırasa yemeği,cacık,az kuru üzüm.

efesçim teşekkür ederim. normal şartlarda veremezdim ama itiraf etmeliyim regl bitimiydi sanırım şişlik kaybı oldu:26:
hedefcim liste için tşk:16:

kızlar resmen dökülmüşüz halimiz perişan:19::19:spora asılmak şart yeter artık yaza ne kaldı:47:

yeni ve yeniden gelenler hoşgeldiniz

seni ve gurbetizmi :46:

niye dua edeyim ayol delirdin mi:52::52:şaka şaka
hepimiz verelim hiç durmayalım yetti beeee:47::47::47:

toparlanalım ayaklanalım şahlanalım haydeee:kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:

bence de hep birlikte bi silkinmemiz şart oldu canım.:52::52::52: ben birkaç gündür aklımdan geçen bi yolu sizlere de önermek istiyorum. :28:hocanın kitabını hiç okumamış gibi baştan sona okusak hepimiz yeniden. belki kafamızdaki bi kereden ne olur fikirleri vs silinir. çünkü ben ilk okuduğumda tam olarak uymalıyım azmiyle başlamıştım diyete.

Kızlar Merhaba aranızda banada yer var mı?
Yediklerimizi yazıp kilo bildirimi yapıyoruz sanırım??
aramızda yenilere her zaman yer var filiz hoşgeldin:15::15: günlük menü bildirimlerini yap, su tüketimi spor vs, bilgileri paylaş deneyimli arkadaşlar fikirlerini gerekli gördükleri noktada paylaşır, ya da sorularını yanıtlarız. kolay gelsin.:52:

Arkadaşlar,kaç gündür ne çekiyorum bilseniz...Şimdiye kadar gayet güzel gidiyordu herşey,hamurişi yapsam bile elim gitmiyor,kendimle övünüyordum.Ama geçen hafta hafif depresif halim yeme isteği uyandırdı.Büyük oğlum evde ve onun için üstüste kek,kurabiye yaptık.İnsanın en yakınından geliyor ne gelirse.Ablam işi ne kadar sıkı tuttuğumu bildiği halde,"ye,bir şey olmaz,nefsin körlensin" diye teşvik etmez mi?Geçen hafta bir parça kek ağzıma atmıştım.Ama kurabiyeyle bakışıyoruz.Bahane hazır,ilk defa yaptığım bir tarif ve tadını merak ediyorum.Neyse ki son tahlilde ben galip geldim.Kendime diyet yapmanın anlamını hatırlattım,yasak olanları hatırlattım.
efes senin iraden kuvvetli canım. ne güzel içsel denetimli birisin. tebrikler...:16:

Nasil menüm.

karatayda karnıyarık yemek istiyorsan kızartmaman gerek tabii ki. patlıcanları bütün bütün tepside fırına atıp közleyip sonra içi doldurarak pişirebilirsin, ya da benim yaptığım çok daha az lezzetli olan yol; patlıcanları çiğden oyup doldurup, soslayıp kısık ateşte ocakta pişirebilirsin.
ben yemeklerde de soğanı gerektiği yerde kavuruyorum yanlış olduğunu bilsem de .. ama zeytinyağı kullanıyor olmak o soğanların kızartılmasını biraz daha masumlaştırıyor. yanlışsa arkadaşlar beni düzeltir:34:

Kızlar merhaba günlük yağ tüketimi ne kadar olacak ?

yağ tüketiminde sınır yok.. sağlıklı yağları tüketmek koşuluyla yiyebilirsin. ama ben bi kere sabah kahvaltıda bol tereyağında omlet yaptım, tabii ceviz filan da yiyoruz onun yağ oranı da yüksek, o günü zor bitirdim.. fazla geldi bünyeme... bence sınır yok ama bünyeni zorlama.. zaten bir insan ne kadar yağ tüketebilir ki?:26:

Son düzenleme:
sabah 1 haşlama yumurta 1,5 peynirli hıtap (katmer gibi ) [ve tabii ki cıssssss:37:]

öğle 3 kaşık bulgur pilavı, etli bezelye yemeği, biraz da bazlama ekmek (cısssss)

akşam 1 tabak dövmeli ayranlı çorba (şoğra)

akşam misafirdim çekirdek, fıstık ve lokum (cıss) yedim.

ufff menü paylaşmaya utanıyorum artık cısslarla dolu.. kızlar çantalarınızı esirgemöeyin, belki kendime gelmemi sağğlar.:55:

Merhaba arkadaşlar
Telefonum bozuldu,nete giremiyorum o yüzden bu haft bildirim yapmadım,kiloda veremedim 56.900 hala. En kısa zamanda araniza katilicm. Görüşürüz

sabah 1 saat yürüyüşümü yaptım duş ve adından nefis bir kkk
yahu karatay kahvaltısı ne çok ye ye bitmiyor:9::9:

yok mu :( arkadaşşlar bıktım hep aynı menüden

xc9 arkadaşımız pdf formatında okumuştu yanlış hatırlamıyorsam. gelince aydınlatır seni

bende ilk kitap var pdf olarak karatay mutfağı yok netten araştır bulursun ben bulursam link veririm
yediklerini değiştir sen de biraz
karataya uygun olduğu sürece ne yersen ye kahvaltılar biraz sıkıcı oluyo o zamanlarda yemek ye

senden de bu beklenirdi:46:

Arkadaşlar,benim bir teklifim var.Şu cıssları kaldıralım.
Bu diyete ilk başladığımda bazı arkadaşlar arada yaptıkları kaçamakları yazıyorlardı,ben bile özenir olmuştum.Bir kere yapsam ne çıkar,millet ne kaçamaklar yapıyor diye düşünmeye başlamıştım.Bir de adını vererek kaçamaklarımızı yazmak özendirici,can çektirici olabiliyor.Bir sebeple kaçamak yapan arkadaş kilo da verirse iyice özendirici oluyor.
O nedenle buna bir çözüm bulalım diyorum.Hem kendimizi dizginlemek,hem arkadaşlara karşı sorumluluktan olsun ya bu cıssları yazmayalım,ya da kendimizi frenleyelim.

Arkadaşlar,benim bir teklifim var.Şu cıssları kaldıralım.
Bu diyete ilk başladığımda bazı arkadaşlar arada yaptıkları kaçamakları yazıyorlardı,ben bile özenir olmuştum.Bir kere yapsam ne çıkar,millet ne kaçamaklar yapıyor diye düşünmeye başlamıştım.Bir de adını vererek kaçamaklarımızı yazmak özendirici,can çektirici olabiliyor.Bir sebeple kaçamak yapan arkadaş kilo da verirse iyice özendirici oluyor.
O nedenle buna bir çözüm bulalım diyorum.Hem kendimizi dizginlemek,hem arkadaşlara karşı sorumluluktan olsun ya bu cıssları yazmayalım,ya da kendimizi frenleyelim.

gerçekten çok haklısın efescim..dozunu kaçırdık biz bu işin aslında en güzeli kaçamak yapmamak yoksa kilomuz ya sabit kalıyo yada alıyoruz...karatayla yeni tanışanlar da yanlış anlayabilirler ben tuttum bu teklifi hem bizlerin de kaçamak yapmasını engeller çünkü

yediğim halde yazmamak biraz bana utanç gelebilir yani kandırıyomuşum gibi..:34::34:
menümü de yazayım....
sabah haşlanmış iki yumurta bol peynir çiğ fındık
akşama yumurtalı pazı yeşil mercimek çorbası yoğurt var...

kızlar merhaba:27::27::27: ben de karatay diyeti ile kilo verip, vermeye devam edenlerdenim...cuma yarışması 5.gruptayım, yeriniz varsa sizlerle de paylaşımlarda bulunmak,sizlerinde paylaşımlarınızdan yararlanmak isterim...bu arada bugün 43.günüm karatay beslenme ile yaklaşık 3 hafta falan oldu tanışalı geçen cuma itibariyle toplamda 11 kilo veridm, devam diyorum

kızlar merhaba:27::27::27: ben de karatay diyeti ile kilo verip, vermeye devam edenlerdenim...cuma yarışması 5.gruptayım, yeriniz varsa sizlerle de paylaşımlarda bulunmak,sizlerinde paylaşımlarınızdan yararlanmak isterim...bu arada bugün 43.günüm karatay beslenme ile yaklaşık 3 hafta falan oldu tanışalı geçen cuma itibariyle toplamda 11 kilo veridm, devam diyorum
Hoşgeldin,yeni gelenlere her zaman kapımız açık.Bu 11 kilo büyük başarı.Ne kadarını karatayla verdin,şimdi kaç kilosun?

Back
X