• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin pubG sonrası sorunları! Aile içi şiddet

Benim kardeşimde de aynı sorun var. Oyun etkiliyor etkılemez arkadaşlar başka nedeni vardır demişler ama katılmıyorum. Başka nedenlerde etkılı olabilir ancak oyun gerçekten çok etkiliyor. Bana da sorsalardı oyun değil derdim lakin bizde yaşadık bu durumu ki benim erkek kardeşim gerçekten sessız sakin sevgi pıtırcığıydı. Ne zaman bu oyunlara başladı oyunda durup durup küfürler bağırmalar klavyeyi kaç kere kırdı. Yetmedi telefonunu ıkı kere parçaladı. Konuştuk olmadı derslerın yüzüne bakmazdı sabah kalkar direk oyun ve sabaha kadar yıne oynardı ıkı uc saat uyurdu. İnternet vs kapatmak işe yaramaz. Ki anneme bile bağıran bir çocuk oldu bana bile bir kere tekme attı san ki karşısında yanancı biri var erkekle kavga eder gibi vurdu. Babam konuştu böyle devam edersen ne harçlık ne istediğini alırım dedi. Ki benim ailem bir kere vurmuşluğu yok bilgisayar başında beyefendiyi ekmeğe git dersın gitmez şunu kaldır desen kaldırmazdı ellerını sıkardı babam eve gelir çağırır tenezzül etmez bır daha çağırırız yüzünü çevirir yumruk sıkardı. Zamanla konuştuk dilimizde tüy bitti ama artık azalttı düzeldi . Sizin yardım almanız şart ya da bir etkinliğe kursa yazdırın belki enerjisini atar iyi gelir.
Yasadiklarinizin hepsi mecvut bizde su an biz bisey kullandigindan şüphe ediyoruz artık

Bakın herkes saçma saçma şeyler yazmış yok sindirin yok dövün tek çareniz psikiyatr destekli ailevi olarak yardım almak. gelmek istemeyecek siz annenizle gidip gereken durumu anlatacaksınız. Bu şekilde binlerce hasta var psikiyatr arkadaşım gizli ilaçlarla sakinleştirerek kendilerini kabul eden ve gelen sayısız hastan oldu dedi. yaşı gereği bunu uygulamanız kolay. polis olayına bu yaşta girmeyin daha hırçınlaşır. benim kardeşim 30 yaşında olduğu için iş bu boyuta geldi. 16 yaşında bir çocuk o karakol, polis vs saçmalamış herkes pedagojik olarak iflas eder. doktor desteği alın
Polisten çok etkilenir demi öyle yaparsak rencide olur

bakın her seferinde döverim vs yazmışsınız. sizden ricam benim yazımı okumanız. şuan 16 yaşında ama ilerde o kızın annenin gücü yeter mi ? ben şiddet gördüm 195. boyunda koca adam nasıl dövebilirim söyler misiniz? polis kısmına defalarca gittim darp raporu dahi aldım ama bu aksine daha büyük şiddet olarak geri dönüyor. siz şöyle yapın siz böyle yapın diyerek gerçekten yaşamadığınız şeyler hakkında insanlar yanlış yapıyormuş algısı yaratmayın.siz dövüp sindirmiş olabilirsiniz ilerde erkek kardeşiniz fiziki güce ulaştığında da aynı yöntemi uygulayın o zaman sonuca bakalım. bu insanlar gerçek hasta ve gerçek hastalar asla hasta olduklarını kabul etmezler. tek çare doktordur gerekirse de aile anlaşmalı olarak gizli ilaç tedavisine başlayacak bu şekilde binlerce hasta var

Gizli ilaç tedavisi uygulanan hastalar var mı ? Çok şaşırdım şu an .

Sakın sakın kanmayin...Ben bir psikologla çalisiyorum ve suan aşiri derecde gunluk madde bagimlilari basvuruyor son 1 aydir madde bağimlilari röportaj dinledim okudum baya baya arastirma yaptim ve suan siz boyle diyince tamamen maddeye odaklandim.. size tavsiyen ve korkutmakta istemem maddeye odaklann kiyafetlerini koklayin ceplerini odasini arastirin bir parca cikicak illaki umarim yoktur hicbir gencin bu illete bulasmasini istemem allah yardimciniz olsun.
Yapiyorsada dışarda yapıyo gece cikiyo bu arkadaşıyla nereye gittiğini asla demiyor tespit edemiyoruz

Sürekli gezdiği bir arkadaşı var gece yarıları bile dışarı çıkıyor ne yapıyorlarsa bilemiyoruz onda bisey yok ama bizimkine gelince hırçın öfke herşey var
O arkadaşını eve falan çağırsanız; tabii kardeşinize onu kontrol etmek istediğinizi hissettirmeden yapın bunu.

Oyun bağimlilari için psikolog varmi bilmiyorum ama başka çözüm yok ne yazikki...benimde oğlum 16 yaşinda..ve ne denediysem başedemedim..artik en son şans psikoloğa başvurmak..

Bence sorun oyunda değil ergenlik döneminden kaynaklı. Ne yapılır bilmiyorum. Enerjisini atabilecek bir şey olabilir. Mesela spor muay thai boks gibi.

O kadar ağır mı ? Sanmıyorum ama takip edebilirsiniz tabi. Ama oyuna çok bağımlı olduysa orda oynadıkları kişilerle hırs yapıp zarar veriyordur eşyalara
Anneme diyor gel ya sen beni yada ben seni öldürüm ne kadar ağır olduğunu tahmin etmissinizdir evde bisey kalmadı kirilacak

10 yaşındayken annemden izinsiz tuvalete gitmezdi umarım yasamazsınız eğiliminiz çok hoş önünü bırakmayın derim
Ya cidden büyük konuşmak istemem, evlat bu. Hakkımızda hayırlısı olsun, ben elimden geldiğince dikkat etmeye çalılıyorum
Bu pandemi canımızı okuyor o da ayrı mevzu.

Sİzde sorunlar içiçe geçmiş gibi görünüyor.
Parçalanmış ailenin getirdiği sıkıntılar, zamanında/yeterli sınır koyamama,
ergenlik,
oyun bağımlılığı.
Bu raddeye gelmiş ve artık fiziksel şiddete evrilmiş bir sorunu yasakla, dayakla, polisle çözemezsiniz.
Lütfen bir uzman yardımı alın.
Mümkünse bir çocuk-ergen psikiyatristine başvurun.

Başka bir üye sormuş oyun bağımlılığı için psikolog var mı? Diye.
Her türlü bağımlılık için psikiyatrik tedavi almak mümkün.

Anneme vuruyor artık bazı arkadaşlar demiş babaya vermek çare değil babaya vermezsek anneme yada bize bişey olcak birazda onun sorumluluk alması lazım biraz gitsin görsün belki annemin kıymetini anlar
Bence babaya verin baba bi güzel haşlasın.Sizi dinleyip psikoloğa falan gitmez

Bence babaya verin baba bi güzel haşlasın.Sizi dinleyip psikoloğa falan gitmez
Zaten sabahtan beri dil dokuyoruz sadece konuşacak diyoruz senle hani niye bu kadar sinirlisin diye anlicak kendisi diyor zaten gozum biseyi görmüyor diyor kaybediyorum kendimi diyor ben bu çocuk annemden izinsiz adim atmayan biriydi çalıştığı annemin avucuna getirirdi şimdi evden çalıyor bu hareketleri tek başına yaptığına asla inanmıyorum bu kadar dengesiz değildi 🙁🙁

Zaten sabahtan beri dil dokuyoruz sadece konuşacak diyoruz senle hani niye bu kadar sinirlisin diye anlicak kendisi diyor zaten gozum biseyi görmüyor diyor kaybediyorum kendimi diyor ben bu çocuk annemden izinsiz adim atmayan biriydi çalıştığı annemin avucuna getirirdi şimdi evden çalıyor bu hareketleri tek başına yaptığına asla inanmıyorum bu kadar dengesiz değildi 🙁🙁
Madde kullanımı konusunu da iyice takip edip, araştırın derim.
Arkadaş etkisini de gözardı etmemekte fayda var.
Psikiyatrist konusunda ikna olmazsa,
doktorla önce siz görüşüp nasıl hareket etmeniz gerektiği konusunda yardım alabilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun.

Back
X