Kardeşle odayı paylaşarak sınav çalışılır mı

Ciddi ciddi okuyordum ben deTam vayy be diyecektim ki ayıldım

Ya şımarıklıktan. Ösym nin bütün sınavları devlet okullarında olur. Binbir türlü gürültü içinde. Hepimiz de o sınavlardan geçtik. Sanki sinav olacağı gün evden çıkma yasağı uygulaniyormus gibi triplere bak.

Alışacaksın. Başka sese kulak vermeyeceksin. Bizim bi öğretmenimiz deneme sınavında şarkı mırıldanırdı, alışın gürültüden etkilenmemeye çalışın derdi.

Çalışmakta gözü yok . O yani başka bir şey değil.

Bence de öyle. Diğer seneler her imkan verilmiş ama maalesef yapamamış. Kadın artık kendin başar demiş resmen;bıktı artık demek ki.

Bu sene de başaramazsam ailemin üzerine yıkarım sorumluluğu kafasına girmiş belli ki.
Kadın haksız da olabilir kimsenin evinin içini bilemeyiz sonuçta ama buradakiler de kadına hakaret etmiş çok üzüldüm.

Konuyu okurken aklıma bir yandan bir göz odada yaşayıp çalışıp başarabilenler geldi,bir yandan ayda bir gelecek misafir için odayı kapatıp el alem için kendiside mutfakta yaşayıp evde kimseye konfor alanı bırakmayan annenize sinirlendim.
Küçük kardesiniz erkek kardesinizin odasinda calisip uyusun onun taşınacak eşyası daha azdır dahs kolay olur gibi.
Sizde ortak odada çalışın, diğer kardesiniz sadece yatmak icin kullaniyormuş zaten odayı küçük kardeşinizin pek düzen bozulacak durumu olmaz böylece.

Bu şartlar altında ben sınava çalışmak zorunda kalsaydım çözüm üretirdim ya. Mesela gece herkes uyurken mutfakta çalışır, gündüzleri ise uyurdum. İmkanı siz yaratmalısınız.

şartlar daha iyi olsaydı şımarırdık diye düşünüyorum. KPSS çalışırken ayrıca tam zamanlı işte çalışıyordum. KPSS kurs ücretini maaşımla ödemiştim. Üniversite sınavını saymıyorum, karışık o kısım

Ayrıca evlenene kadar çekyatta yattım.

Gündüz kimse yoktur, odaya da çok ihtiyacınız yok, çalışmak isteyen her yerde ve zamanda çalışır.

Çalışmayı gerçekten isteyen her ortamda çalışmanın bir yolunu bulur. Ortamını değiştiremiyorsa gürültü içinde çalışmayı öğrenir. Evet keşke herkesin kendi özel odası olsa da dilediği gibi çalışabilse ama bu maalesef bazıları için mümkün olmuyor.

3 yıl KPSS’ye çalışan biri evde fazlalık olarak görünüyor olabilir. - KPSS şartları zor , orası ayrı- Ders çalışıyorum ev işine el atmam , yemeğe yardım etmem gibi triplere de giriyorsa “annesi başlarım sınavına” demiş olması, olası. Eşyalarını dağıtma demiş, o nedende…

kizlara bir oda ,erkek olana bir oda mantikli geldi cinsiyetten dolayi .ablamin mesela iki sinava giren oglan yanyana 8 yas kiza ayri oda yapildi gibi
Ders calismaya gelince hic odam olmadi valla derslere calisirken .ikiz cocuklarla kariyer sinavina girdim onda da onlar uyuduktan sonra mutfak masasina geciyordum .kendi kendinizi doldurmayin eldeki imkanlar bunlar diyip gecin
Bir de kpss de kacinci yiliniz aileniz bikmis olabilir mi ? forumda kime sorsan kpss calisiyor mesela cok ilginc

1 göz odada 7 öğrenci olduğumuz zamanlar oldu bizim

gerçi ben yatacak yer olmadığı için yatılı okudum hep ortaokuldan sonra

da anlamadığım, oturma odası katılıyor madem, erkek kardeş nasıl orada TV izliyor mesela geldiğinde?
oturma odası o eski TV üstü dantelli kapısı kilitli odalardan çok sanki kitap, yemek vs. dağınıklığı istenmeyen bir yer gibi anladım

9 yaşındaki çocuk en kötü 8de gidip 2de geliyordur, 6 saat var, o 6 saat ders çalışsa cidden aralıksız şekilde zaten sınav işini halleder. ben sanmıyorum ki o 6 saat çalışıyor olsun. sonra da kalksın atıyorum sporunu yapsın, sosyal medyasına baksın, 1 saat de evdeki işlere biraz el atsın (bir zahmet 3. sınav senesinde herşeyi anneden beklemesin yani). e küçük kardeş de akşam ödev yapmıyor mu mesela? akşam da ayrı odalarda 2-3 saat geçirebilirler. sonra da uyurlar. bitti.

Ne şartlarda çalıştık kazandık meslek sahibi olduk.Çok şükür Çalışmak isteyen her şartta çalışır gerçekten.

Annemlerin yatağının üstünde ders çalışıp, kitapları getirip götürerek dereceyle bitirdim okulları. Kıssadan hisse

Çalışmak isteyen çalışır bahanelere sığınan bahaneyi bulur. Yazdan ekime kadar full çalıştım sonra 2 gün kısmi part işe girdim. Mayıstan sonra parta geçtim. Atandım diyetisyenim bizde kolay atama da yok. Kütüphaneden gece geliyordum eve 10da işten çıkıp eve gelip 3 saat ders çalışıp yatıyordum günlük plana her türlü uyuyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…