• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karın germe sırt lipo meme büyütme süreci

hytmltm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2025
1
0
1
32
Ben bütün süreçlere buradaki bütün konuları okuyarak hazırlandığım ve buradaki bazı başlıklar görece çok eski olduğu için yazmak istedim amacım sadece kendi sürecimi anlatıp yeni yaptıracak kişilere yardımcı olmak :)
Ben meme büyütme ameliyatını 2025 Mart ayında yaptırmıştım kendi çabalarım ve diyetisyenle 25 kilo verdim ama vücudum ilk zaten olmayan memelerimi vermeye karar verdi Doktoruma burada ki başlıkları okumak dışında hiç araştırma yapmadan gitmiştim kendisi bana süreci detaylıca anlattı ben yapay bir görüntü istemediğim için damla istiyordum ama dönme durumundan korktuğum için motiva Ergonomix tercih ettim yatarken yuvarlak ayakta damla gibi olan bir model nerdeyse 1 sene oldu kimse yaptırmışsın demiyor.
Ameliyat 1 saat kadar sürdü zayıf olduğum için kas altı oldum , tek sıkıntı ameliyattan uyanma esnasında soğuk yüzünden titriyoruz bu sırada kesilen alan kendimizi kastığımız için sızlıyor. Yaklaşık 2 saat içinde yemek yiyip yürüdüm benim doktorum memede diren koymuyor bant bile yapıştırmıyor aslında ertesi gün eve çıktım eve geldiğimde süpürge bile tuttum sadece hastanede bana bakacak birine ihtiyaç duydum bıraksalar 3. gün işe dönerdim ama ben masa başı evden çalışıyorum tabi :) eve dönğnce alışkanlıkla süpürge bile açabildim süreç rahat hafif bir ağrı kesiciyle yönetilebiliyor.3 gün sonra duş alabildim 1 ay korse kullanılıyor ama ilk hafta sonrasında o korse spor sütyenleri ile değişti sorun olmadı.

Meme ameliyatı bu kadar rahat olunca karın germe ve sırt liposuction olayım dedim 24 ekimde ameliyat oldum aslında bu sefer biraz daha gerildim ilk ameliyatta yapılmayan tetkikler falan yapılınca gerildim yine doktorum bütün sakinliği ile en baştan süreci açıkladı ameliyat 3 saat kadar sürmüş (arada fıtık görüp onuda düzeltmişler) 850 gr deri ve 2 kilo yağ alındı toplamda (az gibi gelebilir ama zaten 48 kiloyum bu aslında iyi bir oran ) bu seferde ameliyattan uyanma kısmı en büyük sıkıntı ayaklarınız dik şekilde uyandırıyorlar zaten ama yine de gergin oluyor alan 2-3 saat sonra yürüdüm sonda çıkarıldı sonrasında her saat başı 10 dk kadar yürüdüm zaten canım sıkıldığı için kendimde yürümek istedim benim vücudum aşırı ödeme meyilli 1. Gün akşamı ödemden parmklarım kapanmıyordu mayalı poğaça hamuru gibiydim diren olmasına rağmen karnım şiş iki farklı korse vardı birisi kasık belgesinden açık banyoya kadar çıkarmıyorsunuz. Bu önemli çünkü lipo sonrası o deliklerden sıvı(seroma) sızmaya devam ediyor. İlk gün 10 kere falan çarşaf değişti sırtım asla kurumadı asıl ağrılı olan liposuction bu arada karın germeyi çoktan unuttum sırtım dayak yemişim gibi sızlıyor hala ödemim var yer yer mosmor olmuş.
Hastanede 2 gün kaldım 1 diren ile eve çıktım yine evde tek kaldım sadece hastanede refakatçim vardı 3 gün sonra 29 ekimde diren çıktı nedense burda okuduğum bütün postlarda direnin çıkması ağrılı gibi anlatılmış hiç korkmayın değil sadece kablonun hareketini karında hissetmek garip hissettiriyor.
Ben ağrı eşiği yüksek biriyim biraz meme 10/2 ağrılı karın germe 10/3 3.5 sırt lipo 10/4 gibi düşünebilirsiniz. Ben 1. Haftada normal hayatıma tamamen döndüm antibiyotikler bitince ağrı kesici almayıda bıraktım sadece korsesiz rahat hissedemiyorum hala 2 parça oluverecekmişim gibi geliyor :) ben ameliyat sonrası fotoğrafları çok beğendim memede korkmuştum ödem yüzünden ağzıma girecek gibiydiler :(
Aklıma gelen başka birşey yok sorusu olan olursa cevaplarım tabiki umarım aklınızı rahatlatmışımdır :)

Back