Karnıyarık Tarifi

Ecisss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
378
62
118
Kızlar yarın akşam misafirlerim gelecek ve karnıyarık yapmak istiyorum, hatta erkek arkadaşım karnıyarık yapacağımı söylemiş bile tamam yapıcam ama ilk kezz yaaa olmazsaaa değiştirirdim en azından menüyü artık öyle bir şansım da kalmadıı :((( Yardımınıza ihtiyacım varr aciil!!!

Kızlar yarın akşam misafirlerim gelecek ve karnıyarık yapmak istiyorum, hatta erkek arkadaşım karnıyarık yapacağımı söylemiş bile tamam yapıcam ama ilk kezz yaaa olmazsaaa değiştirirdim en azından menüyü artık öyle bir şansım da kalmadıı :((( Yardımınıza ihtiyacım varr aciil!!!

bende bir internet sitesinden aldığım tarifi yıllardır yapıyorum çokta güzel oluyor canım tavsiye ederim tarif:

KARNIYARIK
5 ORTA BOY PATLICAN
2 ORTA BOY SOĞAN
300 GR. KIYMA (YAĞSIZ)
2-3 SİVRİBİBER
3 ORTA BOY DOMATES (1 TANESİ ÜSTÜ İÇİN)
1/2 DEMET MAYDANOZ
1/2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 SU BARDAĞISIVI YAĞ (PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN)
4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Kızdırılmış sıvı
yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Kızaran patlıcanları yayvan bir tencereye alalım. Karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim. Bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyelim. Soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 2 dk. daha kavuralım. Küp doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberleri de ekleyip suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayarak kıyılmış maydanozu ekleyelim ve tavayı ateşten alalım. Kıymalı harcı patlıcanların karınlarına dolduralım. Bir domatesi yuvarlak
dilimlere kesip patlıcanların üzerine yerleştirelim borcam yada fırın tepsisine dizelim Salçayı 1.5 su bardağı sıcak su ile açarak dizdiğimiz patlıcanlara gezdirelim.orta ısıdaki fırına sürelim.tahmini 30 dk-40 dk civarına pişer.afiyet olsunopuyorumnanaktan

umarım yardımcı olabilmişimdirolumunekankayizsmile

bende bir internet sitesinden aldığım tarifi yıllardır yapıyorum çokta güzel oluyor canım tavsiye ederim tarif:

KARNIYARIK
5 ORTA BOY PATLICAN
2 ORTA BOY SOĞAN
300 GR. KIYMA (YAĞSIZ)
2-3 SİVRİBİBER
1/2 DEMET MAYDANOZ
1/2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Kızdırılmış sıvı
yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Kızaran patlıcanları yayvan bir tencereye alalım. Karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim. Bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyelim. Soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 2 dk. daha kavuralım. Küp doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberleri de ekleyip suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayarak kıyılmış maydanozu ekleyelim ve tavayı ateşten alalım. Kıymalı harcı patlıcanların karınlarına dolduralım. Bir domatesi yuvarlak
dilimlere kesip patlıcanların üzerine yerleştirelim borcam yada fırın tepsisine dizelim Salçayı 1.5 su bardağı sıcak su ile açarak dizdiğimiz patlıcanlara gezdirelim.orta ısıdaki fırına sürelim.tahmini 30 dk-40 dk civarına pişer.afiyet olsunopuyorumnanaktan

valla süper anlatmışsın yaa.s.

Kızlaaaaar çook teşekkür ederim, şimdi kıymayı çıkardım buzluktan hazırlıklara başlayacağım birazdan hemen bir bakayım önce dedim ve neyseki sizleer varsınııızz:)) Kısacık bir sorum daha olucak çünkü ben yuvarlak patlıcan aldım biz izmirliler ona topan patlıcan diyoruz ama herkez tarafından o ismiyle bilinmiyormuş sanırım. Onunla yapıcam ortadan ikiye bölerek anneannem bana bir zamanlar öyle bişey demişti aklımda kaldı öyle aldım bende olur mu???

canım öncelikle kolay gelsin:) Ben daha 3 aylık evliyim.Yaklaşık 2 hafta önce eşimin babaannesi Babası falan bize gelmişti yemeğe,bende ilk defa o zaman yaptım.Aynen arkadaşımızın verdiği tarifle.Herkes bayılmıştı:) Hatta sebze seçiminden pek anlamam ama kayınpederim patlıcanları çok beğenmişti:) O günki menümüde yazimm ;

Mercimek Çorbası
Karnıyarık
Pilav
Salata
Turşu
Galeta unuyla kızarmış Patates Topları
Bide Biber dolması vardı. a.s

Kızlaaaaar çook teşekkür ederim, şimdi kıymayı çıkardım buzluktan hazırlıklara başlayacağım birazdan hemen bir bakayım önce dedim ve neyseki sizleer varsınııızz:)) Kısacık bir sorum daha olucak çünkü ben yuvarlak patlıcan aldım biz izmirliler ona topan patlıcan diyoruz ama herkez tarafından o ismiyle bilinmiyormuş sanırım. Onunla yapıcam ortadan ikiye bölerek anneannem bana bir zamanlar öyle bişey demişti aklımda kaldı öyle aldım bende olur mu???

Canım o patlıcanlar çok büyük değilse olur...
Ama ben ince ve küçük patlıcanları seçiyorum karnıyarık için...
Diğerleri kızartma esnasında çiğ kalabiliyor, birkaç defa başıma geldi...
Fırında da baya kaldığı halde pişmemişti...
Şimdiden kolay gelsin...

KARNIYARIK
5 ORTA BOY PATLICAN
2 ORTA BOY SOĞAN
300 GR. KIYMA (YAĞSIZ)
2-3 SİVRİBİBER
1/2 DEMET MAYDANOZ
1/2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER

HAZIRLANIŞI

çok teşekküler çok güzel anlatmışsın bende yarın pazara uğrayıp hemen yapıcam bunualkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Biraz ağır oluyo ama en sevdiğim yemekler arasında yer alıyo :)

ağır olmaması için patlıcanı kızattıktan sonra sıcak suya daldırıp çıkarın bütün yagını alacaktır;)

Back
X