kasık agrisi

hilal1907

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
4.227
3.983
Hocam 30 yasindayim 2 yillik evliyim pko hastasiyim 4 ay klomen tedavisi gordum sonuc alamadim 14 nisanda rahim filmim iyi cikti cok sukur. 20 nisanda yumurtlamam oldu bu gun adet olmam gerekiyor dun iliskiden sonra gelen akintida hafif kan geldi pembe renkli. Bu gun ise kahverengi leke geldi ama devami yok. Adetlerim duzenlidir. 3 gundur sag kasigimda sabit bi agri var klomen kullanirkenki batmalardan biraz daha siddetli. Hep ayni noktada oluyor agri kist olusma ihtimali varmi acaba yada gebelik ihtimali? Test yaptim negatif cikti simdidencevabiniz icin cok tesekkur ediyorum. Hayirli gunler.

Hocam 30 yasindayim 2 yillik evliyim pko hastasiyim 4 ay klomen tedavisi gordum sonuc alamadim 14 nisanda rahim filmim iyi cikti cok sukur. 20 nisanda yumurtlamam oldu bu gun adet olmam gerekiyor dun iliskiden sonra gelen akintida hafif kan geldi pembe renkli. Bu gun ise kahverengi leke geldi ama devami yok. Adetlerim duzenlidir. 3 gundur sag kasigimda sabit bi agri var klomen kullanirkenki batmalardan biraz daha siddetli. Hep ayni noktada oluyor agri kist olusma ihtimali varmi acaba yada gebelik ihtimali? Test yaptim negatif cikti simdidencevabiniz icin cok tesekkur ediyorum. Hayirli gunler.
Merhabalar : Adet gecıkmenız oldu ise kanda gebelık testı dogru sonuc verecektır. Kasık agrısı nedenını anlamak ıcın muayene ve ultrasonografı faydalı olur.
Polıkıstık over olması durumunda adet düzensizliği mevcut ıse anovulasyon yanı yumurtlama tembellıgı sözkonusu olmaktadır. Böylece yumurtlama olmaması nedenı ıle kendılıgınden gebelık oranı oldukca düşmektedır.Bu durumda eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji degerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore tedavı yolunu belırlemek gerekır. Sperm analızı normal ise(ve tüpler açık ise) yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Ancak aşılamanın bıze verecegı basarı oranı %10-15 tir (yanı yuksek bır oran degıldır.) Ancak klasık bılgılere gore rahım tup fılmı normal , sperm sayı ve hareket degerlerı normal ıse polıkıstık over sendromunda maxımum 2-3 kez hap veya ıgnelerle yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır.(Sızde 4 kez yumurtlatma tedavılerı yapılmıs. ) Gebelık olusmaz ıse sıze daha yuksek gebelık oranı sunacak tüp bebek en dogru secenektır. Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır.
Daha fazla bilgi ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bizimle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X