Kasım-aralık-ocak gebelik planlayanlar 💗🤰🍀

Sat 11 Ekim bat 8 Kasım gösteriyor. Eğer olmazsa diğer ay beni de eklersiniz bakalım ben bu ay ümitliyim Ovulasyon ile takip ettim. 1 hafta öncesinden regl belirtim başlardı ama şuan değişik bi ağrı var kısmet

Baya az kalmış inşallah direk anneler kulübüne gidersin buraya gerek kalmaz canım

Sat 21 Ekim bat 14 Kasım . Bugün sol kasığımda hep bir hareket hissediyorum böyle bir doluluk gibi sanki bu ay olacak gibi , bugüne kadar hiçbişey yoktu sadece dün bir iki batma hissetmiştim . Sizde de bu his var mı kızlar

Hoşgeldin canım seni de ekliyorum. İnşallah güzel haberi alırsın bu ay

Merhabalar,
Sat 25 ekim
Bat 27 kasım
Bu ay ovulasyon ile takip etmeyi planlıyorum. Bugün ilk ovulasyon testimi yaptım

Merhabalar,
Sat 25 ekim
Bat 27 kasım
Bu ay ovulasyon ile takip etmeyi planlıyorum. Bugün ilk ovulasyon testimi yaptım
Birde vitamin olarak orzax’ ın multivitaminini kullanıyorum.
Bugün yine orzax’ın mummy vitaminini sipariş verdim gebe kalmadan önce ve gebe kaldıktan sonra faydasını görenler olmuş doktor tavsiyesi ile kullananlarda çok olduğu için onu tercih ettim. İçerisinde folik asitin olması seçmemdeki büyük etken oldu

Kızlar şuan yumurtlama dönemindeyim yeni denemeye başladık ama folikasit vs kullanmaya başlamamıştım ben bi sorun oluyor mu bu bide demir B12 düşük ne yapmalıyım adeti mi bekleyeyim doktora gitmek için gebelik oluşursa bunlar Bi sorun oluşturur mu bilgisi olan var mı

Selaam, SAT 19 Ekim ancak bat 19 Kasım gösteriyor ama daha geç olacak büyük ihtimalle, bu ay ilk kez ovulasyon testi deniyorum ve hala yumurtlama yok ancak yakınım sanırım. Takviye olarak ise; omega 3, magnezyum, D3+K2 damla, B12+ B9 folic asit ayrıca hayıt otu hakkında çok okuyordum onu da vitamin olarak aldım hayır tohumu ekstresi onu da sadece denemek istedim. Havuç incir kürü ve bal çörek otu tarçın kürü de yaptım ancak onlara da devam etmedim. Önce ki reglmda yapmıştım ve güzel etki ettiğini düşünüyorum. Eğer bu ay olmazsa inositol düşüneceğim, tavsiyelerinize açığım. İnşallah bu listeye adı giren herkes en hızlı sürede hamilelik elde eder sağlıkla bebisini kucaklar. Benimde Nisan da bir kimyasal var o kadar. Hayırlı olsun şimdiden

Genelde doktorlar gebe kalma planınız varsa kullanmayı öneriyor
Gebe kalmadan 3 ay önce kullanılması gerektiğini okumuştum.
Kan testi verdiğimde kan değerlerim normal çıkmıştı ama çalıştığım için kendimi daha dinç hissetmek adına multivitamin kullanmaya başlamıştım. Onun içinde folik asit varmış ama mg düşük sanırım emin olamadım o yüzden mg yüksek bir vitamin siparişi verdim.

Beni de ekler misiniz
Sat 30 Ekim bat 29 Kasım

Yani öncesinde başlamadım ben yumurtlama dönemindeyim ve değerlendirdik ne yapmalıyım gerekli mi yine de gitmem mi lazım doktora şuan verir mi gidersem

Kullansaydınız da doktorlar zaten size sentetik folik asit yazacaktı. Genel de yaptıkları bu. Ama sentetik olmayan aktif formunu tercih ederseniz folatın faydasını görürsünüz. Hele MTFR mutasyonu olanların folik asit kullanması ayrıca sıkıntı oluşturuyor alınan fokik asitlerin folata çevrilmesi zorlaşıyor ve sentetik formu vücutta yığılma yapıyor. Dönüşmesi gereken folata da dönüşemiyor Biz Türkiyede aslında folat alımını yapıyoruz misal mercimek çorbası iyi bir folat kaynağı. O sebeple bizde folat eksikliği bence çok olmaz. Ancak kullanacaksanız kesinlikle aktif formunu alın sentetik formundan uzak durun. Ben anlamıyorum tıp doktorlarını bir şeyler söylüyorlar ama reçete kısmı tamamen insan sağlığıyla oynama gibi. Magnezyum diye oksit formunu yazarlar folik asit diye sentetik formunu. Araştırın derin en sağlıklı formlarını içecekseniz için naçizane tavsiyem... b12 için de dil altı formlarını öneririm en iyi emilme formu. Ben b12 yi ilk bir hafta hergün sonrasında haftada 2-3 gün şeklinde alıyorum çünkü hergün alınca tavan yapıyor değerim. Demirinizi de yine en sağlıklı takviye formlarıyla yükseltmenizi tavsiye ederim. Çay kahveyi de yemekle arasında en aşağı 1.5 saat olacak şekilde tüketirseniz güzel yükselir. Sağlıkla geçireceğiniz gebelik haberini almanız temennisiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…