• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım-aralık-ocak gebelik planlayanlar 💗🤰🍀

Kullansaydınız da doktorlar zaten size sentetik folik asit yazacaktı. Genel de yaptıkları bu. Ama sentetik olmayan aktif formunu tercih ederseniz folatın faydasını görürsünüz. Hele MTFR mutasyonu olanların folik asit kullanması ayrıca sıkıntı oluşturuyor alınan fokik asitlerin folata çevrilmesi zorlaşıyor ve sentetik formu vücutta yığılma yapıyor. Dönüşmesi gereken folata da dönüşemiyor Biz Türkiyede aslında folat alımını yapıyoruz misal mercimek çorbası iyi bir folat kaynağı. O sebeple bizde folat eksikliği bence çok olmaz. Ancak kullanacaksanız kesinlikle aktif formunu alın sentetik formundan uzak durun. Ben anlamıyorum tıp doktorlarını bir şeyler söylüyorlar ama reçete kısmı tamamen insan sağlığıyla oynama gibi. Magnezyum diye oksit formunu yazarlar folik asit diye sentetik formunu. Araştırın derin en sağlıklı formlarını içecekseniz için naçizane tavsiyem... b12 için de dil altı formlarını öneririm en iyi emilme formu. Ben b12 yi ilk bir hafta hergün sonrasında haftada 2-3 gün şeklinde alıyorum çünkü hergün alınca tavan yapıyor değerim. Demirinizi de yine en sağlıklı takviye formlarıyla yükseltmenizi tavsiye ederim. Çay kahveyi de yemekle arasında en aşağı 1.5 saat olacak şekilde tüketirseniz güzel yükselir. Sağlıkla geçireceğiniz gebelik haberini almanız temennisiyle 🌸💕
Teşekkür ederim güzel anlatımınız için 🌸

Merhaba hanımlar💗
Kasım aralık ocak ayında gebelik planlayanlar buraya!!!
2 aylık doğum kontrol hapının son ayındayım bitince klomen kullanacam. Birlikte tecrubelerimizi paylaşmaya ne dersiniz🙏

Tabloya isim yazdırmak için sat bat yazarak marmelad01 marmelad01 beni etiketleyebilirsiniz🙏

İsimSAT💙BAT♥️DURUM
marmelad01 marmelad01 22 ekim21 kasım
@Zumraa07ekim8kasım
@Goodnews22ekim19kasım
@Asalsayii21 ekim14kasım
Sat 1 Kasım
Bat 4 Aralık

Canım beni de yazar mısın marmelad01 marmelad01 ? Sat 6 kasım - Bat 6 aralık.

Bu ay son dönemem bu grup uğur getirir inşallah. Olmazsa tekrar tüp bebeğe başlayacağım.

Kızlar şuan yumurtlama dönemindeyim yeni denemeye başladık ama folikasit vs kullanmaya başlamamıştım ben bi sorun oluyor mu bu bide demir B12 düşük ne yapmalıyım adeti mi bekleyeyim doktora gitmek için gebelik oluşursa bunlar Bi sorun oluşturur mu bilgisi olan var mı
Bunlara gebelik oluştukdan sonra da başlayabilirsin bir sorun olmaz canım ama eğer adet olursan bir doktorla görüşmek daha iyi olur

canım benim her şeyde vardır bir hayır. İnşallah en doğru zamanda. kaç kez denedin tüp bebek için ya da doktor değiştir istersen?
Bir kez denedim kuzum ama zaten yanlış merkez seçimiydi benim için öyle düşünüyorum. Çikolata kistlerim var benim o yüzden zaten uğraşıyoruz bu kadar. Buna bağlı amh düşük. Transfer negatif olunca o kadar çok ağrım oldu ki ölüp geri geldim sandım. Bir süre ara vermek istedim işte yumurta takibi yapıyoruz 2 aydır. Bu ay da 5 gün geciktim çok umutluydum. Sabah regl oldum üzülmedim bile biliyor musun bomboş hiçbir şey hissetmiyorum. İş hayatıma da yansıdı doğru düzgün çalışamıyorum bile.

Bir kez denedim kuzum ama zaten yanlış merkez seçimiydi benim için öyle düşünüyorum. Çikolata kistlerim var benim o yüzden zaten uğraşıyoruz bu kadar. Buna bağlı amh düşük. Transfer negatif olunca o kadar çok ağrım oldu ki ölüp geri geldim sandım. Bir süre ara vermek istedim işte yumurta takibi yapıyoruz 2 aydır. Bu ay da 5 gün geciktim çok umutluydum. Sabah regl oldum üzülmedim bile biliyor musun bomboş hiçbir şey hissetmiyorum. İş hayatıma da yansıdı doğru düzgün çalışamıyorum bile.

daha cok yenı zaten. başka doktor dene lütfen istanbuldaysan medikal park ta dilşad emine herkiloğlu var onunla bir görüş.

daha cok yenı zaten. başka doktor dene lütfen istanbuldaysan medikal park ta dilşad emine herkiloğlu var onunla bir görüş.
Bursadayım canım. Ben şubatta başladım bebek denemelerine 2 ay olmayınca doktorum apar topar beni tüp bebeğe yönlendirdi. Hiç araştırma yapmadan girdiğim ilk kliniğe başladım kafam yerinde değildi. Nisan-mayıs-haziran tüp bebek tedavileriyle geçti. Haziranda transfer oldum ama temmuzda bile acillik oldum acılardan. Ağustosta kendimi saldım eylülde tedaviye başladım. Aslında daha çok erken. Tüp bebeği saymazsak 4 ay denedim daha ama çok yıprandım doktorlar yüzünden. Çok kararsızım napıcam bilmiyorum.

Bursadayım canım. Ben şubatta başladım bebek denemelerine 2 ay olmayınca doktorum apar topar beni tüp bebeğe yönlendirdi. Hiç araştırma yapmadan girdiğim ilk kliniğe başladım kafam yerinde değildi. Nisan-mayıs-haziran tüp bebek tedavileriyle geçti. Haziranda transfer oldum ama temmuzda bile acillik oldum acılardan. Ağustosta kendimi saldım eylülde tedaviye başladım. Aslında daha çok erken. Tüp bebeği saymazsak 4 ay denedim daha ama çok yıprandım doktorlar yüzünden. Çok kararsızım napıcam bilmiyorum.

yaş kaç ve hormonn testlerin nasil. gittiğin doktor özel hastane mi devlet mi. devlet süreci cok guzel yonlendırıyor ve cok gercekcı. 1 yıl kendı kendıne denemeden nasıl tüp bebek dediler yumurta hiç yok mu?

yaş kaç ve hormonn testlerin nasil. gittiğin doktor özel hastane mi devlet mi. devlet süreci cok guzel yonlendırıyor ve cok gercekcı. 1 yıl kendı kendıne denemeden nasıl tüp bebek dediler yumurta hiç yok mu?
Amh 0,8. Yumurtam var bu arada her ay büyüyor gelişiyor. Tüp bebekten de 9 embriyom oldu ama kalitesizdi tek bir tane 3. gün embriyosu kaldı transfer ettik olmadı. Özele gittim hep bu zamana kadar bir kez devlete gittim kadın beni dövmekten beter etti. "Boşuna uğraşma tüp bebeğe git" diye kovdu beni resmen sonra devlete tövbe ettim :D

Amh 0,8. Yumurtam var bu arada her ay büyüyor gelişiyor. Tüp bebekten de 9 embriyom oldu ama kalitesizdi tek bir tane 3. gün embriyosu kaldı transfer ettik olmadı. Özele gittim hep bu zamana kadar bir kez devlete gittim kadın beni dövmekten beter etti. "Boşuna uğraşma tüp bebeğe git" diye kovdu beni resmen sonra devlete tövbe ettim :D

allah allah doktordan doktora degısyor hep. benim amh 0,43 ıkıncı cocuk için ugrasıyırym ben. 1 yılı gectı olmuyor. bir yere gittim hiç uğraşma tüp bebege basla dedı. bende onun stresını yonetemem dedim. neyse sonra kendı kadın dogumuma gıttım sağlıklı bir yumurta bile yeter dedi doktor. 6 ay dene olmazsa ilaçlarla denicez dedi . sonra devlete gittim o da aynısını dedi tüp bebek en son aşama senın yumurtan var ve gelısıyor. sabırlı ol dedi. benım olayım yaşım var 39 yasındayım. onun ıcın yasını sordum.

allah allah doktordan doktora degısyor hep. benim amh 0,43 ıkıncı cocuk için ugrasıyırym ben. 1 yılı gectı olmuyor. bir yere gittim hiç uğraşma tüp bebege basla dedı. bende onun stresını yonetemem dedim. neyse sonra kendı kadın dogumuma gıttım sağlıklı bir yumurta bile yeter dedi doktor. 6 ay dene olmazsa ilaçlarla denicez dedi . sonra devlete gittim o da aynısını dedi tüp bebek en son aşama senın yumurtan var ve gelısıyor. sabırlı ol dedi. benım olayım yaşım var 39 yasındayım. onun ıcın yasını sordum.
Ben 27 yaşındayım canım kusura bakma kafam çok dalgın yaşı söylemeyi unutmuşum. Valla beni çok korkuttular. Sağda ve solda 5 cm 2 tane çikolata kistim var. Rahim iyi, yumurta var ancak rahim kalınlaşması tam değil 6.5 mm falan oluyor yumurtanın çatladığı dönemlerde. Bilmiyorum yani napıcağımı kistler olduğu için böyle panik halindeyim. Olmasa tüp bebek düşünmezdim ben de. İlk çocuğun nasıl olmuştu

Back
X