- Konu Sahibi marmelad01
Teşekkür ederim güzel anlatımınız içinKullansaydınız da doktorlar zaten size sentetik folik asit yazacaktı. Genel de yaptıkları bu. Ama sentetik olmayan aktif formunu tercih ederseniz folatın faydasını görürsünüz. Hele MTFR mutasyonu olanların folik asit kullanması ayrıca sıkıntı oluşturuyor alınan fokik asitlerin folata çevrilmesi zorlaşıyor ve sentetik formu vücutta yığılma yapıyor. Dönüşmesi gereken folata da dönüşemiyor Biz Türkiyede aslında folat alımını yapıyoruz misal mercimek çorbası iyi bir folat kaynağı. O sebeple bizde folat eksikliği bence çok olmaz. Ancak kullanacaksanız kesinlikle aktif formunu alın sentetik formundan uzak durun. Ben anlamıyorum tıp doktorlarını bir şeyler söylüyorlar ama reçete kısmı tamamen insan sağlığıyla oynama gibi. Magnezyum diye oksit formunu yazarlar folik asit diye sentetik formunu. Araştırın derin en sağlıklı formlarını içecekseniz için naçizane tavsiyem... b12 için de dil altı formlarını öneririm en iyi emilme formu. Ben b12 yi ilk bir hafta hergün sonrasında haftada 2-3 gün şeklinde alıyorum çünkü hergün alınca tavan yapıyor değerim. Demirinizi de yine en sağlıklı takviye formlarıyla yükseltmenizi tavsiye ederim. Çay kahveyi de yemekle arasında en aşağı 1.5 saat olacak şekilde tüketirseniz güzel yükselir. Sağlıkla geçireceğiniz gebelik haberini almanız temennisiyle![]()