Nöroşirürji KAVERNOM HEMANJİYOM AMELİYATI

nurfgnur

Guru
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2007
8
0
Merhabalar, yaklaşık 2 yıldır beynimde sol motor bölgesinde var olduğunu öğrendiğim 16 mm lik kavernom damar yumağı geçtiğimiz aylarda kanama yaptığı için daha büyük risk oluşturmasın diye ameliyatla alınmasına karar verildi.
Ameliyat riskli, kalması daha riskli ne yapacağımı şaşırdım. Op. Dr. Hakan Yakupoğlu tarafından ameliyat edilecem muhtemelen. Bu tarz ameliyat olan veya bu konuda bilgisi olan var mı?

Merhabalar, yaklaşık 2 yıldır beynimde sol motor bölgesinde var olduğunu öğrendiğim 16 mm lik kavernom damar yumağı geçtiğimiz aylarda kanama yaptığı için daha büyük risk oluşturmasın diye ameliyatla alınmasına karar verildi.
Ameliyat riskli, kalması daha riskli ne yapacağımı şaşırdım. Op. Dr. Hakan Yakupoğlu tarafından ameliyat edilecem muhtemelen. Bu tarz ameliyat olan veya bu konuda bilgisi olan var mı?

merhaba benim de 3 ay kadar önce sağ temporal lobda 1 cm.lik kavernoma rastlandı. bazı dr.lar ameliyat önerdi bazıları takip edelim dedi. benimki de kanama yapmış ama dr. kanama kavernomun bir özelliğidir dedi, yani ufak kanamalarla böğürtlen şeklini alan kılcal damar demekmiş. ben biraz daha takip ettirmek istiyorum,ameliyat konusunda benim de tereddütlerim ve korkularım var. ayrıca kavernomların küçülme olasılığı da varmış o yüzden beklemek istiyorum ama beklerken inanın psikolojim çok bozuldu :KK43: siz ameliyat oldunuz mu? son durumunuz nedir?

X