Kaybedecek Hiçbirşeyi Olmayana

seyran

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2007
842
7
54
Eğer sofranda ekmeğini bölüştüğün biri yoksa veya özlemini çektiğin bir yar, uzaklarda / Ya da kaybetmekten korktuğun sevdan / Kopmamışsa hiç yüreğinden bir parça / Hasreti duymamış, solumamışsan / Ağlamamışsan gidenin arkasından....... / Sözlüklerde "ayrılık" senin için yazsa da olur / yazmasa da.

İçinden taşıp dökülen duygulardan yoksunsan eğer / Bir şiirin her dizesinde gülümseyen yüzler belirmiyorsa hiç / Ya da coşturmuyor, ağlatmıyor, düşündürmüyorsa seni / Dinlediğin şarkılar hiç kimseyi çağrıştırmıyorsa, / Söylediğin türküler yapraklarını titretmiyorsa efil efil / Damarlarında kan yerine hasretler , sevgiler yeşermiyorsa adam boyu / Davullar çalmıyorsa gümbür gümbür. / Şarkılar çalsa da olur senin için , çalmasa da.

Yağmur damlası kadar bile bir iz bırakmadıysan arkanda / Mütevazı bir sandala bile kürek olamadıysan / Susturmadıysan ağlayan bir çocuğu / Öpmediysen , sarmadıysan bir yüreği / Bırakıp gitmekten korktuğun , ondan düşüp yine ona konduğun bir çift nemli gözden yoksunsan / Ya da hayatında elini uzatacağın birinden mahrumsan eğer / Toksa gönlün sevgilere , aşklara / Başkasının gözyaşları içine akmıyor , damlamıyorsa yüreğine........ / Yaşam senin için olsa da olur , olmasa da..

Sevgilere sırtı dönük bir yürek; / çekmecede unutulmuş bir mendil , açılmayan kör bir kapı , yağış bilmez kuru bir gök gibidir. / O yürekler ne şiirden etkilenir , ne şarkıyla hüzünlenir... Su sesi gibi gelir ölüm..../ Ölümden korkmak için bile ; bir sevdiğin , bir sevenin , sığınacak bir yüreğin , arkandan ağlayacak bir çift gözün olması gerekir..

Bu dünyada kaybedecek hiçbir şeyi olmayana / Ayrılıktan korkmayana / Ölüm gelse de olur , gelmese de.



alinti
 
X