Kayınpederle yaşamak mı kolay Kayınvalide ile mi?

aaynaa

başlngc 116 gnc 75 hedef 70
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
30.043
26.833
Kayınpederim rahatsız ta nişanlıyken ölecek diye düşünüyorduk eşim korkuyordu şimdi o iyi oldu şimdi de aksi gibi kayınvalidem bayağı rahatsız birden zayıfladı yaklaışık 2 sene olacak evliliğim geçen kış 4 ay bu kış 2 ay yanımda kalmışlardı bu kış gelmeyecekler ders çalıştığım için ya kötü kötü de rüyalar görmeye başlatım eltim hiç yüz vermez ikisine de ama sırf maaş için biraz ilgilenir ama maaşla insan evinde misafir edilmez ALLAH bakımlık duruma zaten kimseyi düşürmesin de sizce kaynanamı zor kaynatamı eğer kaynanama bir şey olursa kaynatam kışları daha fazla olmak suretiyle bizimle olur diye dşünüyorum eşim onu bırakmaz memlekette yalnız

Daha ölmeden düşündüğünüz şeylere bakın.. eşiniz sizin anne babanız hakkında böyle düşünse?
Tabii bakacağım öyle şey olur mu ben babamı kaybedeli 10 yıl oldu ama geçen sene de bu sene de hep bende kaldılar eltim hiç yüz vermiyor gidin evinize diyor eşimle oturup konuşuyoruz korkuyor o da her telefon gelmesinde yaşlandılar iyice büyüklerle yaşayanlar var ben zorluklarını da gördüm ama misafir olarak kalmaları başka birlikte yaşamak başka direk böyle kızmana gerek yok benim annem daha evime gelmedi bille bir günlüğüne bile bacaklarından rahatsız onlar 1.5 senelik evliyiz 6 ayını zaten beraber geçirdik bir de bin türlü laf işiterek eski istediklerini bana anlata anlata bir etti kaynanam

Ölsünler asla istemem yaşasınlar birbirlerine yaren olsunlar benim annem vefat etse memleketteki evi kapatacağım kimsem kalmamış olacak babam zaten 10 yıl önce vefat etti nur içinde yatsın ama kötü kötü rüyalar görüyorum acaba kendi anneme mi bir şey olacak ALLAH korusun kayınvalidem de kaynatam da birbirleri geçiniyorlar ama eltim öyle bir şey olsa bana asla yardımcı olmayacak tüm yük bende olacak kızları da hiç oralı değil 2 kızı var ama bir de o bakımdan bak inşallah sen kaynatana kayınvalidene benden daha iyi davranırsın

Ikisiyle de yasamak zor da bence sen kendini yanlis ifade etmissin. Sormak istedigin "kayinvalide yada pederle ayni evde yasamak nasil olur?" acabaydi herhalde. Cok mu kafana taktin bu durumu? Ruyalarina kadar girmis. Bu kadar dert etme. Allah'tan hayirlisini iste.

genelleme yapmak doğru olmaz ki. geliniyle telefonda konuşurken ağda yaptığını söyleyen kayınpederler var, evin içinde huzur vermeyen kayınvalideler var.. bdv sayesinde bir çok şeye şahit oluyoruz :KK52:

Bence ikisi de zordur.
yani sadece kv- kp değil
kendi anne - baban dahi olsa bir yerde zorluğu olur. Bekarken nasıl aynı evin içinde mutlaka atışmalar ya da hoşnutsuzluklar oluyorsa evlenince birlikte yaşamakta öyle bence.
Allah kimseyi elden ayaktan düşürüp muhtaç etmesin tabi ama hastalık bu öyle olunca bazı şeylere de göz yumulmalı tabi ciddi boyuttaysa hastalık.

Ikisiyle de yasamak zor da bence sen kendini yanlis ifade etmissin. Sormak istedigin "kayinvalide yada pederle ayni evde yasamak nasil olur?" acabaydi herhalde. Cok mu kafana taktin bu durumu? Ruyalarina kadar girmis. Bu kadar dert etme. Allah'tan hayirlisini iste.
Ya aslında anneme bir şey olacak diye korkuyorum bir yandan bacağından su akıyor doktora gitmiyor bacaklarından 2 kez ameliyat oldu rüyalarımda çıkıyor acaba ders çalışıyorum ondan mı böyle karışık rüya görüyorum dedim buğn ünv okuyan kardeşim de abla korkuyorum kötü rüua gördüm dedi kafam karman çorman kaynanam kaynatam çok soğuttular kendilerinden zorla bizi sevme dediler gibi artık eski istediklerini anlatıyorlar hem benden memnunlar hem de eski istedikleri kızları anlatıyor bana neden ona vermemişler de memurmuş da güzelmiş de onun için düşünüyorum gerçekten de çocuğun olsa bakamam diyor ama geldiğinde bir çay demletmedim ama yaranılmaz hep kendi istekleri borç oldu bir sürü ama oğluna acıdığı da yok

Bence ikisi de zordur.
yani sadece kv- kp değil
kendi anne - baban dahi olsa bir yerde zorluğu olur. Bekarken nasıl aynı evin içinde mutlaka atışmalar ya da hoşnutsuzluklar oluyorsa evlenince birlikte yaşamakta öyle bence.
Allah kimseyi elden ayaktan düşürüp muhtaç etmesin tabi ama hastalık bu öyle olunca bazı şeylere de göz yumulmalı tabi ciddi boyuttaysa hastalık.
kesinlikle geçen sene daha 1.5 aylık evliyken geldiler 4 ay kaldılar elimden geleni yaptım ama istedikleri kızları her kahvaltıda bana anlattılar soğudum kaynatam senin akrabaların bilezik yapsaydı borç olmazdı bulaşık makinesi istedin bilezikler ondan gitti diyor bana bunu diyenin eşi kaynanamda borcumuz varken tuttur da bulaşık makinesi diyip diyip durdu alındı eltim sen yüz verdin ben veremem otursunlar evinde yaksınlar sobalarını dedi benim akrabalarım bilezik takmamış olabilir ama kendi de takmadı benim annem taktı yani işin özü çok şey yaşadım soğudum ya buz gibi oldum yani sevgimi bitirdiler atan da bana harçlık yolla diyor kaynatam kahvaltı sofrasında oo peyniri bitirdin be diyor benim evimde ben ona sürekli et tavuk istiyorsun demiyorum ama

Insan kendi anne ve babasıyla bile aynı evde yaşarken tartışma, sorun yaşıyor kv ve kp ile daha çok yaşayabilirsin. Ikisi de zor olabilir. Karakter önemli. Mesela bazı kpler bal kaymak olur, gelinlerini cok severler ama nede olsa bi erkek ve uzun sürede rahatsiz olabilirsin. Kv ile gelinin bir arada iyi sekilde gecindigine henüz şahit olmadım ama onun da karakterine göre degisiklik gösterir.

Kendi evleri yok mu? Surekli gidip bakabilirsiniz ama aynı evde yaşamak çok zor. Bakıcı tutun evlatlari ortaya bir miktar para koysun guvenilir bir bakici sizden daha iyi bakar.

Ayrıca hasta birine bakmak cok büyük sorumluluk gerektiriyor. Insan bazen kendi annesine babasina bile tahammül edemiyorken, baskalarinin derdini stresini nazını çekmek kolay bir şey degil.

don biçmekten daha çok dertleşme ihtiyacım olduğu için de bu konuyu açtım er geç hepimiz öleceğiz ölümün yaşı yok ama kendilerinden o kadar soğuttular ki bir de her şey de ben koşturuyorum eltim hiç iş yapmaz ama ben hep koştururum

Hangisiyle yasamak daha zor derken?
Yani tovbe tovbe hangisi ölse daha kolay olur gibi sormussunuz sanki yanlislikla herhalde?
Anneniz allah gecinden versin ölünce de yapacaklarinizi belirlemissiniz evi kapatacakmissiniz falan
Hersey kararlastirilmis yani
Bravo

Insan kendi anne ve babasıyla bile aynı evde yaşarken tartışma, sorun yaşıyor kv ve kp ile daha çok yaşayabilirsin. Ikisi de zor olabilir. Karakter önemli. Mesela bazı kpler bal kaymak olur, gelinlerini cok severler ama nede olsa bi erkek ve uzun sürede rahatsiz olabilirsin. Kv ile gelinin bir arada iyi sekilde gecindigine henüz şahit olmadım ama onun da karakterine göre degisiklik gösterir.

Kendi evleri yok mu? Surekli gidip bakabilirsiniz ama aynı evde yaşamak çok zor. Bakıcı tutun evlatlari ortaya bir miktar para koysun guvenilir bir bakici sizden daha iyi bakar.

Ayrıca hasta birine bakmak cok büyük sorumluluk gerektiriyor. Insan bazen kendi annesine babasina bile tahammül edemiyorken, baskalarinin derdini stresini nazını çekmek kolay bir şey degil.
aynı ilde kızı var da kendi diyor ki kim ölürse artık öncesini bilemem ama otursunlar evinde yaşarlar ne var ki diyor ben şaşırıyorum ben ortada bırakmam ama bir de kıymet bilseler istedikleri tüm kızları biliyorum ya kızmasam hala anlatırlar da ha

Yani tovbe tovbe hangisi ölse daha kolay olur gibi sormussunuz sanki yanlislikla herhalde?
Anneniz allah gecinden versin ölünce de yapacaklarinizi belirlemissiniz evi kapatacakmissiniz falan
Bravo
ALLAHIM YARABBİM BEN KENDİMİ ANLATAMADIM HERALDE YA OFFF OFFF BENİM BİN TÜRLÜ SIKINTIM VAR AMA BEN ANLATAMIYORUM SANIRSAM ANNEME BİR ŞEY OLSA KİMSEMİZ KALMAZ GİDİLECEK BİR KAPIM BİLE KALMAZ DİYORUM EV KENDİMİZİN DEĞİL Kİ KİRA NEYSE BEN SUSTUM YAZARAK ZATEN ANLATMAYA KALKSAK BU KADAR ANLATIRSIN

Bravo
BEN KAYNTAMA KAYNANAMA BAKMAK ZORNDA KALABİLİRİM AMA ANNEME BİR ŞEY OLSA KARDEŞİME BAKALIM KAPISINI AÇACAK MI ÇALIŞSIN YA DA YURTTA KALSIN ÜNV Mİ DİYECEK BİLEMİYORUM OFF OFF NEYSE BU KONUYU AÇMAMIŞ SAYIYORUM DELİRMEME AZ KALDI ZATEN

aynı ilde kızı var da kendi diyor ki kim ölürse artık öncesini bilemem ama otursunlar evinde yaşarlar ne var ki diyor ben şaşırıyorum ben ortada bırakmam ama bir de kıymet bilseler istedikleri tüm kızları biliyorum ya kızmasam hala anlatırlar da ha

Cevabınızdan bir şey anlamadım.

Cevabınızdan bir şey anlamadım.
Hani gelinler böyle düşününce hemen kötü oluyor ya şunu demek istedim ben elimden geleni yaparım ama görümcem bile ven ilgilenmem diyor benim yanımda onu demek istedim aslında herkes sağlıklı hayırlı bir şekilde yaşasın onların ölümünün bana yararı mı olacak asla tepki gösteren arkadaşlar da var ben birkaç konu daha gördüm kayınvalide ile yaşamak falan kötü kötü rüyalar görüyorum aslında anneme bir şey olacak diye korkuyorum :KK43: ama bu konuda da yanlış anlaşıldım heralde

Hani gelinler böyle düşününce hemen kötü oluyor ya şunu demek istedim ben elimden geleni yaparım ama görümcem bile ven ilgilenmem diyor benim yanımda onu demek istedim aslında herkes sağlıklı hayırlı bir şekilde yaşasın onların ölümünün bana yararı mı olacak asla tepki gösteren arkadaşlar da var ben birkaç konu daha gördüm kayınvalide ile yaşamak falan kötü kötü rüyalar görüyorum aslında anneme bir şey olacak diye korkuyorum :KK43: ama bu konuda da yanlış anlaşıldım heralde

Evet yanlış anlaşıldınız. Çünkü düzgün yazmıyorsunuz.

Benim önerim evleri varsa eğer herkes eşit şekilde para koysun bakıcı tutun sizlerde sürekli gidip ilgilenin. Aynı evin içinde yaşamak zor olur.

Kaç çocuğu var kv nin?

X