Kayınvalide ile yaşayanlar nasıl rahat ediyorsunuz ?

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.264
14.665
Merhaba bayanlar ..
Biz eşimle kayınvalidemlerle ayrı evde yaşşıyoruz o yüzden merak ediyorum kayınvalide ile yaşamak zor ollmuyor mu ? İnsan kendi evinde bekarken dahi anne babasıyla bile sorun yaşayabilyorken kayınvalide ile sorun çıkmıyor mu ?
Herşeyi geçtim mesela biz yeni evliyiz eşim işten gelir yemek yeriz sonra tv falan izleriz en basitinden ayrı koltuklarda oturmayız hiç aynı koltuğa beraber uzanır öyle izleriz televizyonu ama kayınvalide olsa mesela ayıp olur diye bence uzanamazdık .? Rahatca uzanabiliyor musunuz mesela tv izlemek için _?
Bazı arkadaşlarım var evli kayınvalide ile yaaşayan ben kendim istedim beraber yaşamayı diyor . Ben pek hatta hiç inanmıyorum kendi isteyerek kayınvalidesyle beraber yaşayanlara . Sevmek sevmemek ayrı konu seversin ama sürekli yan yana olunca sorunlar da olur sorun olunca sevgi olsa da kalmayabilir beraber yaşamak bu açıdanda iyi değil bence . Her açıdan zordur bence . Yani bunu ben yaşamıyorum falan diye övmek için söylemiyorum . Sadece merak ediyorum . Belki ilerde ben de hayat şartları belli olmaz yaşarsam falan acaba nasıl olur diye merak ediyorum . Hem de bir nevi buraya yazarak içiinizi dökmenizi sağlamış olmak için de açıyorum konuyu . Allah ayrı evde yaşamak isteyenlere yardım etsin biran önce inşallah ..

Bile isteye evliligi atese atmakdan baska birsey degil, dunyanin en sacma seyi..kisa bi sure yasadim ama her gunu bir sene gibiydi..

Bugune kadar neden kabul etttin dediklerimin hepsi agiz birligi etmiscesine kaybetmekten korktuk diyorlar..sevgiliyi, nisanliyi kaybetmekden terkedilmekden korkuyor, sonrada husran..

* ne arkadasin ne ailen sana gelmek ister cunku kayinvalide vardir

*bayram vb benzeri gunler kabustur eviniz ziyarete doner, han kapisi giren cikan belirsirdir

*normalde kapidan iceri sokmayacaginiz kayinvalidenin konu komsusu teklifsiz cat kapi yapar

*evde sere serpe rahat kiyafetle gezemezsiniz (suna bak ciplak dolasiyo olur)

*normal bir dus alsaniz cekinirsiniz yanlis anlarmi diye

*kavga ederken ve sevisirken birbirinize sessiz demekden bi hal olursunuz

*kocaya insanin nazi gecer, bazen bi makarna haslar yersiniz ama evde kv varken ne mumkun

ya daha saymakdan yorulurum siz okumakdan..dunyanin en buyuk ahmakligi asla kimse bu yanlisa dusmesin...

Bile isteye evliligi atese atmakdan baska birsey degil, dunyanin en sacma seyi..kisa bi sure yasadim ama her gunu bir sene gibiydi..

Bugune kadar neden kabul etttin dediklerimin hepsi agiz birligi etmiscesine kaybetmekten korktuk diyorlar..sevgiliyi, nisanliyi kaybetmekden terkedilmekden korkuyor, sonrada husran..

* ne arkadasin ne ailen sana gelmek ister cunku kayinvalide vardir

*bayram vb benzeri gunler kabustur eviniz ziyarete doner, han kapisi giren cikan belirsirdir

*normalde kapidan iceri sokmayacaginiz kayinvalidenin konu komsusu teklifsiz cat kapi yapar

*evde sere serpe rahat kiyafetle gezemezsiniz (suna bak ciplak dolasiyo olur)

*normal bir dus alsaniz cekinirsiniz yanlis anlarmi diye

*kavga ederken ve sevisirken birbirinize sessiz demekden bi hal olursunuz

*kocaya insanin nazi gecer, bazen bi makarna haslar yersiniz ama evde kv varken ne mumkun

ya daha saymakdan yorulurum siz okumakdan..dunyanin en buyuk ahmakligi asla kimse bu yanlisa dusmesin...

Ağzına sağlık bundan daha iyi anlatılamazdı canım ..

Biz yazın tatilde 2 hafta beraber kalıyoruz. Kayınvalidem bizi uyandırmaz öğlene kadar , yemeği yapar , biz eşimle gezerken temizliğide halleder. Amaaa rahat oturamamak , istediğin gibi giyinememek , yanlış anlaşılır korkusuyla her zaman banyo yapamamak : -) , istediğin kanalı açamamak , film izlerken kv min uyumayıp filme sürekli yorum yapması , dışarı çıkalım dediğimizde masrafa ne gerek var denmesi , davetsiz gelen misafirler ilk aklıma gelen sorunlar. 2 hafta sonunda evimize gittiğimizde yaşadığımız rahatlık paha biçilemez :)

3 yıl yaşadım berbat birşey. Asla yapmam diyerek büyük konuşmaktan çekindiğim bir konu. Her günü sene gibiydi gerçekten.

kayınvalidemle anlaşıyorum ama yine de beraber yaşamak evliliği tehlikeye atar çok net söylüyorum.

2 yıllık evliliğimde eşim sadece 2 kere kalbimi kırdı benim ve bir tanesi kayınvalidem yüzündendi. ben evde yokken kocamla ne konuştular bilmiyorum ama ağlamış konuşurken, zaten görümcem de devamlı ağlayarak üste çıkan bir tip. eşim eve geldiğimde bana "sen benim ailemi sevmiyorsun. kendi aileni unut onlar senin ailen değil, senin ailen artık benim ailem. annemi bir daha ağlarken görmek istemiyorum, annemle yaşamanın bir yolunu ya bulacaksın ya da bulacaksın, o kadar söylüyorum" dedi. kocamı çok severim ama bunları duymak o kadar canımı acıttı ki. üstelik evlenmeden önce kendisi bekar evinde yaşıyordu, bende annemle yaşamıyordum ayrı yaşıyordum. doğal olarak evlenince ikimiz yalnız yaşayacağız zannettim, meğer kocam annesiyle yaşamayı planlıyormuş. bende ne pişirsem beğendiremiyorum, evde rahat dolaşamıyorum, yatak gıcırdarsa diye geriliyorum falan. çok zordu yani.
2 yıl oldu, şimdi kayınvalidem birkaç ayda bir geliyor 2 ay kalıp gidiyor. ben o ultimatomdan beri evliliğim tehlikeye girmesin diye ağzımla kuş tutuyorum.

bazı erkekler karısını ne kadar sevse de annesi her zaman önce geliyor ben bunu gördüm bunu söylüyorum.

Bende kayınvalidemle iyi anlaşıyorum evimiz biraz yakın haftanın 2-3 günü gider gelirim fakat gerçekten insan rahat edemiyor.. eşim yönünden şanslıyım Allah'a çok şükür bazen kızar gitme anneme evde kal eve gelcem ben der:KK48:
İnsanın evi başka yatarsın, evin içinde istediğin gibi giyinirsin, kocanla oynaşırsın :KK60:

Bizede kışın gelmeye kalıyorlar memleketen. Yani bir kaç ay duruyorlar ,zorluğu var ama kişiden kişiye değişiyor. Benim kaynanam hiç birşeye karışmaz yemeğe vs. mırın kırın etmez. Erkenden yatarlar, biz kalkincaya kadar odalarından çıkmazlar.kayın babamda varla yok arasında (Allah eksik etmesin). Sadece ayni haberi defalarca izler:KK48:.. en önemlisi evin durumuna göre Mesela ,benim yatak Odam ve banyom ayrı bir koridor ile evden ayrı duruyor .Diğer odalar iki kapı uzaklıkta kaldığı için o yönden:KK23: de sorun yaşanmıyor.ve misafir banyosu da mevcut.
Ayrıca gelip kalmaları da evliliği tazeliyor. Yeni Evli gibi heyecan oluyor:KK22: bir an önce akşam olsun.. veya gitikten sonra misafir ,bi başka oluyor baş başa kalmak.. yani kendi evin gibisi yok:KK51:

Son düzenleme:
X