• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem beni çok sinir etti

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
kızlar nişanlıyım ve 1ay sonra allah nasip ederse düğünüm olucak ama kayınvalidem bana öyle birşey teklif ettiki çok sinirlendim kiralık gelinlik neden düşünmüyormusun ki gelinliğimi tanıdıkları dikecek maliyetini vericez ben ki hiç diktirme taraftarı değilken bu konuda huysuzumdur ama sırf nişanlımı düşünd için razı oldum ama kayınvalidem biraz nişanlımı düşüneymişim 1 2 saat giycekmişim zaten ne gereği varmış diye söylendi birde şu var bana hiç 1tane bilezik bile takılmadı ve sanırım takılmıcak hiç bahsi geçmiyor bunu ne ailem nede ben lafını ediyorduk ama sağolsn bir gelinliği bile çok gördü bana çok kırıldım çokkk

kızlar nişanlıyım ve 1ay sonra allah nasip ederse düğünüm olucak ama kayınvalidem bana öyle birşey teklif ettiki çok sinirlendim kiralık gelinlik neden düşünmüyormusun ki gelinliğimi tanıdıkları dikecek maliyetini vericez ben ki hiç diktirme taraftarı değilken bu konuda huysuzumdur ama sırf nişanlımı düşünd için razı oldum ama kayınvalidem biraz nişanlımı düşüneymişim 1 2 saat giycekmişim zaten ne gereği varmış diye söylendi birde şu var bana hiç 1tane bilezik bile takılmadı ve sanırım takılmıcak hiç bahsi geçmiyor bunu ne ailem nede ben lafını ediyorduk ama sağolsn bir gelinliği bile çok gördü bana çok kırıldım çokkk

bence kayınvalıden söylemek istediği seyi yanlış bir dille söylemiş ben öyle düşünüyorum sonucta evet benımde düğünüm var ama gelınlık konusunda aman illa şu marka olsun şu model olsun demedım begendım modeli aldım daha dogrusu kıraladım yani topu topu 3-5 saat için giyilcek bişiy takıya gelınce haklısın küçükte olsa bişiy takmaları gerekırdı

gelinligi o mu giyecekmis?
niye karisiyor ki?
herseye neden burunlarini sokarlar anlamiyorum bu kaynana milleti...
takma kafana canim...
senin yerinde olsam gelinlik konusunda hic acimam erkek tarafina, gider ne istiyorsam onu alirim ya da onu diktiririm cunku sadece bir kez giyiyorsun ve eger istedigin gibi olmazsa icinde kaliyor yillarca...
o yuzden talma bunlari kafana, ne istiyorsan git onu al ya da yaptir...

canım aynı şeyleri ben de yaşadım ne yaık ki. eşimle nişanlıyken konuşurduk 4 bilezik isterdim hep. sağolsun yaptı. kredi çekti aldı ne istedimse. şimdi birlikte ödüyoruz. kaynanamlar o bileziklerin 2 tanesini aldılar kolumdan ve düğünde taktılar. tabi benim bu durumdan 1 hafta önce haberim oldu. az tartışmadık eşimle bu yüzden. beğendiğim gelinlik yerine kaynanamın daha önce anlaştığı bi yerdedn gelinlik almak zoruda kaldık. şimdi içimden kaynanamlara güler yüz göstermek gelmiyo ve inanır mısın herkesin gözünde suçlu benim. hep içinde yara oluyo insanın. hala kızgınım. unutamıyorum ne yazık ki ve daha da kötüsü affedemiyorum.

ay aynı benm teyzemin kaynanası. düğünde bi tane takmıs takarken bide düğünden sonra alıcam demiş. onlarda masraflar çok diye verememişler. yıllar sonra bahsini açmış verin diye. bi bileziği bile çok görürler. bir gün yüzü göstermedi kadın. umarım seninki evlenince daha beter olmaz. şimdiden böyleyse..

canım aynı şeyleri ben de yaşadım ne yaık ki. eşimle nişanlıyken konuşurduk 4 bilezik isterdim hep. sağolsun yaptı. kredi çekti aldı ne istedimse. şimdi birlikte ödüyoruz. kaynanamlar o bileziklerin 2 tanesini aldılar kolumdan ve düğünde taktılar. tabi benim bu durumdan 1 hafta önce haberim oldu. az tartışmadık eşimle bu yüzden. beğendiğim gelinlik yerine kaynanamın daha önce anlaştığı bi yerdedn gelinlik almak zoruda kaldık. şimdi içimden kaynanamlara güler yüz göstermek gelmiyo ve inanır mısın herkesin gözünde suçlu benim. hep içinde yara oluyo insanın. hala kızgınım. unutamıyorum ne yazık ki ve daha da kötüsü affedemiyorum.

niye suçluymuşsun ki?

ben anlamyorum bu insanları yaa.. canm bence hiç ezik olma şimdiden istediğini yaptır evlendikten snra dahada ileri gidebilir önlemini al . burda okuduğum kadarıyla herkez ii niyetinden saygısından tepkisini göstermemiş ama susunca gerçekten daha beter oluyolar

allahım ben anlamıyorum bu insanları ya sen mutlu etsene gelinini böyle kaynanaların var olduğunu düşündükçe dahaçok artıyor okuma isteğim bi meslek sahibi polursam yani kende paramı kendim kazanırsam bana karışamayacalklarını düşünüyorum . size ne anneciğim benim param dicem ve ona :63:
yapıcam oda mor olup oturucak.

ona ne seni nişenlınle konuş bence onunla halledersin k.valideni sokma araya bence..

ay hiç bilezik takmadan olurmu onu mutlak konuş nışanlınla canım benimki cimridir ama seninki benimkindende betermiş

ne derse desin al gelinliğini istediğin gibi sen. konusur konusur susar. sen tatsızlık olmasın diyebırseylerden vaz geçtikçe o daha fazlasını isteyecek emin ol. sonra için de kalır gelinlik, sonuçta bır kere giyiliyor. boyle çok tanıdığım var sorun olmasın diye istediğini almamıs, sonrada içlerinde kalmıs.

CAnım benim üzülme sakın benim kayınvalidemler de aynı şeyi bana yaptılar ama ailem zaten hiç bir şey istemediği için ve ev eşyalarımıza da karışmadıkları için ve ben bana aldıkları setin parasını da bana takılan altınlarla ödetileceğini bildiğim için gelinliğimi yaptırdım üstelik öyle abartılan bir fiyata da değil kiralama ile aynı fiyata geldi resmen(1.800 tl) üstelik fransız güpürü kullanıldı.Ama o zaman eşime bıraksalardı gelinlik parasını da (eşime ödetselerdi) sıfır dikilen bir gelinliği ilk ben kiralardım takılma böyle konulara ekonominize bakın

Gercekten anlamakta zorluk cekiyorum su kayınvalıdelerı ya , ne dıye karısırlar ki o mu giyincek onun mu özel günü..
İnsan hayatında bır kere gıycegı seyıde kendısı secsın yaa neden bu kadar cok mudehale edılıyor ki..
Çok merak edıyorum kendı kızına yapılsa boyle bır durum nasıl tepkı verırdi kayınvalıden, hiç alttan alma nerden hangısını begenıyorsan nişanlına söyle ınsallah o anlayıslıdır.
Benım kayınvalıdem hıc bıseyıme karısmadı Allah razı olsun bir kez gıyıceksın nerden nasıl ıstıyorsan oyle olsun dedıler.Eşimde cok anlayıslıydı sagolsun..
Böyle güzel anlarıda zorlastırıyorlar ya pes yani..

bazı insanlar kendileri yaşayamadıysa yaşatmak istemezler,bazıları da benim olmadı gelinimin olsun der. şükürler olsun ben 2. versiyona denk geldim ona buna gerek yok dedikçe olur mu kızım senin hakkın bunlar diyor. Allah sana sabır versin, aileler ne yazık ki evlilikte büyük rol oynuyor.
kayınvalidene anlatamayabilirsin ya da o anlamayabilir ama bunu nişanlın ile paylaş. bugun susarsın problem çıkmasın diye ama yarın susamayacağın zaman gelir,ozaman da haklı olduğunu anlatmak çok zor olur. şimdiden paylaş,sıkıntılarını söyle ama bunu güzel bir dille yapmaya çalış. unutmamak gerekir nasıl olursa olsun nişanlının annesi.kimse annesine laf söyletmek istemez.

benim de kayınvalidem birgün bana sormadan milletin yanında kiralarız lafını etti..ben dedim o nerden çıktı ben satın alıcam dedim zaten parasını da vermediğine göre bişey diyemedi sonrasında.Ama nişanda sadece 1 bilezik takıldı düğünde bişe takmadı basit bir inci taktı yani altın takmadı hala içimi acıtır çok üzüldüm annecim de üzüldü kızıma bişey takmadılar diye ama elden ne gelir..ara ara hep aklıma gelir unutamıyorum bu durumu o yüzden de kaynanaya çok kızgınım ama eşimin hatırına saygı gösteriyorum

bir de şu var bunlar hiç unutulmuyor içimde kalanlar oldu çok şükür şuan halimiz vaktimiz sağlımız yerinde istesem gider alırım altın ne ki ama düğünde takılması gerekiyordu işte.

aynı teklifi benim kayınvalidemde bana yapmıştı,bizim ailede gelinlik kiralanması neden bilmem hoş karşılanmıyor bende kayınvalideme alınması konusunda ısrar ettim,hatta beni vazgeçirme çabalarında bulundu,3 saat giyip çıkaracaksın sonuçta dedi ama kabul etmedim.neyse istediğim gelinlik alındı ama 4 senelik evliyim ve gelinliğim bir kutunun içinde yatakodasında gardolapüstünde bekliyor öylece,sonra ne olacak bilmiyorum...demem o ki aslında kayınvalidelerimiz evet cimrilik yapıyorlar ama sonra gerçektende o gelinlikler ne işe yarıyor bilmiyorum.

Taviz verdikçe üzerine koyuluyor.
Derler ya yüz verince astarını istiyor diye aynen öyle oluyor.
Sen şimdi bazı isteklerinden feragat edersen inan evlenince sizden para bile isterler...

gelinlik konusu tamamen kişiye kalmış birşey canım evet 3 saat giyiliyor isteyen satın almalı isteyen kiralamalı diye düünüyorum. ben satın aldım hoş herşeyde olduğu gibi bunuda eşimle ben ödedik ama benim için özel birşey gelinlik yaşlandığımda bende kalsın istiyorum. diğer konuya gelince benimkilerde 2 bilezik taktılar başkada bişey yapmadılar ki ben iğne bile istemedim hernekadar yapmak zorunda olsalar bile benim gururum el vermez kimseden birşey istemem minnet duymaktan hoşlanmam kaldıki minnet olmamalı bu oğlun varsa evlendireceksin tabi ama herkes böyle düşünmüyor tabi.sonra vay ben onu yaptım bunu yaptım demesine müsade etmedim baştan. hiç yüz verme sende ben 4 aylık evliyim buraya anlatsam sayfalar sürer inan bana. ama en son 2 ay önce beni çileden çıkardılar evimi terkedin çabuk dedim bu aradada hiç birşekilde yüz vermedim beni şikayete babamı bile aradılar düşün zihniyeti babamda tersledi saygı haketmiyen bi kadınsın sen dedi. neyse şimdide hem benden hem babamdan özür dilemek için çırpınıyolar. baktılarki oğlan elden gidiyo tutuşıyolar ne sinir oluyorum. hiç yüz verme :47::47:

Back
X