kayınvalidem bizim eve gelmekten ne anlıyor?

ben yorulmuyorum diyor öyle deyince

3 gün bayılır 5 gün ayılır sonra alışır, geleceğim dediğinde kabul etmeyin bundan sonrakilerde, alışmak zorunda.

Sizin gibilere de böyle kayınvalideler düşüyor ya maşallah yani.

Kadın yapıyor da konu sahibi istemiyor arkadaşlar neyine bu kadar yükleniyorsunuz anlayamadım
İstemiyor yani evinde kalmasını da ev işi yapmasını da.

Konuşmanız lazım konu sahibi. Evinizde rahat değilsiniz. Ayılan ayılsın bayılan bayılsın. Konuşun ve gönderin. Bir daha da kabul etmeyin. Sizin anneniz ne sıklıkla geliyor?

Bu konuya göre değerlendiriyorum ben ;
DAHA NE İSTİYORSUN HERŞEY YOKUŞ AŞAGI GİDERKEN SANA BİR EL UZANMIŞ FARKINDA DEĞİLMİSİN
bir süre sonra açık açık konuş anne seni çok yoruyoruz bizim için çok fedakarlık yaptın hayatından ödün verdin eline koluna sağlık allah razı olsun bundan sonra sadece misafirim olmaya gel gibi

Gerçekten insanoğluna yaranılmıyor pess

Acikca konusmadiktan sonra istenmedigini nerden anlayabilir ki kadin

Kadın yapıyor da konu sahibi istemiyor arkadaşlar neyine bu kadar yükleniyorsunuz anlayamadım
İstemiyor yani evinde kalmasını da ev işi yapmasını da.

Ben istemiyorum düzenim bozulsun ona muhtaç kalayım filan. ama çalışıyorum mecburen yani.

Hem çalışıyorum mecburum hem de kalsın istemiyorum nasıl oluyor? Kadını niye göndermiyorlar, yemeğinden temizliğine yaptırıp arkasından konuşmak ayıp değil mi? Evde küçük çocuk var diye kadın kahvaltı hazırlıyormuş o da kabahat. Ben rahatsız olsam erken kalkar kendim hazırlarım. Tansiyonmuş hastalıkmış, evine götürüp dinlen sen demek yerine kadına yardımcı muamelesi yapıyorlar. Çalışıyorum mecburum demek gitmesin evde iş yapsın demek değil mi? Hem kadını kullansınlar hem de arkasından bir sürü laf söylesinler.

Bazi insanlar evde uzun süreli misafir kaldiramayabiliyor arkadaşlar. Ben de sevmiyorum. Sadece kayın aile değil kendi ailem uzun kalacak olsa (1 hafta 10 gün) yine stresleniyorum. Bunun yerine sağa sola koşturup yorulup kendi duzenimde yaşamayı tercih ediyorum. Kendim de aileme kvye gider Max 3-4 gün kalır dönerim. 3 hafta bence de çok fazla ki oğlu çalışıyor doğru düzgün yüzünü de gormuyormus. Çocuk olmasa hadi b süreçte çık dışarda çalış vs derdik idare edilirdi. Valla eşinizle konuşup onun çözüm bulmasından başka yol yok gibi görünüyor.

Benim annem senede 3 günlük geliyor sadece. Babam evlendiğimden beri bir kez geldi bir gece kaldı. Rahatsız etmek istemiyor onlar.

Bende kvye tencereyle yemek goturuyordum misafiri gelcek diye tatli goturuyordum evimde bi supurge mi tuttun diyordu sfjdkf boyle kvdem olsa kaplicaya gonderirim az sevinsin diye
Iyi kvler gurbet ellerde
Seviyor olsam ben de öyle yapardım ama kadını sevmiyorum. Kuş tutsa yaranamaz bana :)

Evine git diyoruz zaten gitmiyor. Eşim geçen sene sert bir şekilde söyledi ertesi gün biletini aldı gönderdi. İki ay geçmedi yine ben haftaya geliyorum dedi kadın. Adamın da annesi yani peki dedik oturduk.
Çalışıyorum mecburum demek sizin anladığınız anlama gelmiyor. Çalışıyorum ve küçük bebeğim var sabah kalkınca kahvaltı hazırlayamıyorum. 5.30da kalkıyoruz zaten daha nereye erken kalkacağım. Çocuğa hazırlıyorum yediriyorum kendim de toplantım bitince çocuk uyuyunca yiyeceğim ama müsade edilmiyor. Kadının düzenine mecbur kalıyorum.

İstemiyorum dedim yine geldi.
O zaman o geldiginde siz evden gideceksiniz
Cocugu bakici da alacaksiniz yaniniza
Nasilsa evden calisiyormussunuz nerde oldugunuz onemli degil
O gidene kadar da donmeyeceksiniz
Yani net bir tavir karsisinda bir insan gelip de gunlerce nasil evde durabilir
En fazla oglu der anne gelip uzun sure kaliyorsun bak evliligim dagilacak arayi bozmayalim lutfen biz geliriz arada size vs
Yani boyle pasif agresif cozulmuyor demek ki
Cidden cekip gidin o halde
Su dedigime de yapamam edemem derseniz kendinize bahane buluyorsunuz derim

Çok basit, ben haftaya geliyorum dediğinde eşiniz hayır diyecek. Gelme demek git demekten daha kolay. Bir düzen oturttuk bozulsun istemiyorum, daha sonra misafirliğe gelirsin diyecek. Kadın anlamıyor demek ki, ben olmazsam dağılırlar sanıyor. Peki olur demeyin hayır olmaz diyin. Tansiyonun çıkıyor yoruluyorsun hastalanıyorsun biz başımızın çaresine bakıyoruz gelmene gerek yok diyeceksiniz. Fitne fesat kötülük yapmıyormuş kırıcı olmaya gerek yok.

Seni anladım.

Kayınvalidem sürekli arar sorar, geleyim temizliğini yemeğini yapayım der. Şimdi biraz zorlanıyorum hamilelik sebebiyle diye. Bazen tamam gel diyorum hem bizi gör hem sohbet ederiz, sana da değişiklik olur diye ama bu sefer daha çok gelmek istiyor. Her hafta sonu bize gelmeyi teklif ediyor, yemeğinizi yapayım diyor mesela.

Aslında onun istediği şey sadece gelmek, yemek temizlik gibi şeyleri bahane ediyor ki gelebilsin. Mesela az önce aradı, geleyim de banyolarını temizleyeyim diyor. Yardım etmek istiyor, kötü niyeti yok biliyorum ama gerek yok işte. Şimdi hem ben her hafta sonumu ona ayırmak istemiyorum hem de bu kadar çok yorulsun istemiyorum. Zaten yardımcım var. Bu yüzden de anne sen bu hafta gelme, bizim başka planımız var diyorum. Eşimle bir şeyler yapmak istiyoruz ya da sadece oturup evde dizi izlemek istiyoruz. Ona kalsa her akşam bize gelir. Sanki o yapmazsa biz yemek yapıp yemiyoruz, aç yatıyoruz ya da evimiz temiz kalmıyor gibi hissettiriyor.

Bazen insan boğuluyor anlıyorum.

Gelmesini istemiyorsan gelme demen lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…