Onkoloji - Kanser ve Türevleri KAYINVALİDEM İLERİ EVRE KANSER ( ACİL YARDIM)

sena1975

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
8
2
49
Merhaba sizlere karar vermekte zorlandığımız bir meseleyi danışmak isitiyorum.K. validem ileri evre meme kanseri ve kemik metastazı var. Göğüs kemiğine omirilik kemiğine ,kuyruk sokumu ve kol kemiğine sıçarmış. ayrıca çekilen pet sonucunda da rahimde de tutulma olduğu gözlendi. Ve bizim bu sürecimiz kolunun kırılması ile başladı. Yaklaşık 2 ay önce tabure den düştü ve kolu kırıldı. Çekilen röntgen de oldukça büyük bir tümör olduğu tesbit edildi,. ve kırık olan bölgenin durumu iyi olduğu halde alçıyı açmaya asla yanaşmıyor doktorlar. K.validem ise alçıdan çok fazla bunaldı. Şu an doktorların önerisi aylarca sürecek radyoterapi kemoterapi tedavisi. Eğer tümür de küçülme olursa ve kemiklerde biraz iyilşme olursa çivileme yöntemi ile kırığı tedavi etmek. sonrasındas göğsü almak ve diğer bölgelerle birlikte kemoterapi yapılması. Ancak K.validem midesi oldukça hassas en basit bir ilacı dahi içtiğin de çok rahatsız olan bir yapısı var. bu kadar ağır ve aylar sürecek bir tedaviyi kaldırabilecek mi. kemoterapinin yan etkilerini tolere edecek kadar güçlü değil gibi. şu an hiç ağrısı olmamasına rağmen morali aşırı derecede bozuk. Ne bu şekilde yaşamayı kabul ediyor nede alçıyı. Bir röntgen çekilmesi bile çok bunaltıyor onu. Bu durumda tedaviye başlamak mı doğru bu şekilde hayatına devam etmesimi bilmiyoruz. Doktorlar tedavi sonucundan çok uımutlu değiller. bir deneme yanılma süreci işleyecek. Şu an ağrı sızı hiçbişeyi yok. Tedavi süreci başladığında çok sancılı bir sürece girecek.Ama hiçbirşey yapmadan durmak oda çok ağır geliyor. işte böyle arada kaldık. Bu durumu yaşayan yada sağlıklı bir tavsiye de bulanacak kardeşler varsa yardımcı olur musunuz. Teşekkür ederim şimdiden.

oldukça komplex bir hastalık sonuçta doktorlar neyi uygun görüyorsa o yapılır bikaç doktor görmeli düşüncesindeyim ... kemoterapi ilaçları oldukça ağır zaten bünye sağlam dahi olsa yıpranacak acı çekecek ... Rabbim neylerse güzel eyler... Acıda hastalıkta Allah tandır şifa üzerine olsun ...

Yaşı kaç?

Dedem gırtlak kanseriydi öğrendiğimizde akciğere falan da yayılmıştı
Yaşı 70 üzeriydi
İlk kemoterapiyi kaldıramadı
Belki de hiç tedavi yapmamalıydık çünkü ağrı sızısı yoktu diye düşünmüştük

Kayınpederimi kanserden kaybettik.

Bir doktor tanıdığımız benim babam bu evre kanser olsa hiç onu tedaviye vermem demişti. Çünkü kanser çok ilerlemişti. Ancak eşim ve ailesi tedaviden yana karar aldılar.
2 aylık tedavi sonrasında vefat etti.
Şimdi geriye döndüğümde hiç o tedavi çilesini çektirmeseydik diyorum.

Eğer yaşı ileri ve doktorlar da tedaviden çok umutlu değilse bence hastanede vakit geçireceğine evinde sevdikleri ile vakit geçirmesi daha iyi olabilir. Tabi burada birkaç doktordan fikir almak uygun olacaktır.

Merhaba sizlere karar vermekte zorlandığımız bir meseleyi danışmak isitiyorum.K. validem ileri evre meme kanseri ve kemik metastazı var. Göğüs kemiğine omirilik kemiğine ,kuyruk sokumu ve kol kemiğine sıçarmış. ayrıca çekilen pet sonucunda da rahimde de tutulma olduğu gözlendi. Ve bizim bu sürecimiz kolunun kırılması ile başladı. Yaklaşık 2 ay önce tabure den düştü ve kolu kırıldı. Çekilen röntgen de oldukça büyük bir tümör olduğu tesbit edildi,. ve kırık olan bölgenin durumu iyi olduğu halde alçıyı açmaya asla yanaşmıyor doktorlar. K.validem ise alçıdan çok fazla bunaldı. Şu an doktorların önerisi aylarca sürecek radyoterapi kemoterapi tedavisi. Eğer tümür de küçülme olursa ve kemiklerde biraz iyilşme olursa çivileme yöntemi ile kırığı tedavi etmek. sonrasındas göğsü almak ve diğer bölgelerle birlikte kemoterapi yapılması. Ancak K.validem midesi oldukça hassas en basit bir ilacı dahi içtiğin de çok rahatsız olan bir yapısı var. bu kadar ağır ve aylar sürecek bir tedaviyi kaldırabilecek mi. kemoterapinin yan etkilerini tolere edecek kadar güçlü değil gibi. şu an hiç ağrısı olmamasına rağmen morali aşırı derecede bozuk. Ne bu şekilde yaşamayı kabul ediyor nede alçıyı. Bir röntgen çekilmesi bile çok bunaltıyor onu. Bu durumda tedaviye başlamak mı doğru bu şekilde hayatına devam etmesimi bilmiyoruz. Doktorlar tedavi sonucundan çok uımutlu değiller. bir deneme yanılma süreci işleyecek. Şu an ağrı sızı hiçbişeyi yok. Tedavi süreci başladığında çok sancılı bir sürece girecek.Ama hiçbirşey yapmadan durmak oda çok ağır geliyor. işte böyle arada kaldık. Bu durumu yaşayan yada sağlıklı bir tavsiye de bulanacak kardeşler varsa yardımcı olur musunuz. Teşekkür ederim şimdiden.

geçmiş olsun
bu yalnızca kendisinin verebilceği bir karar
siz işin iç yüzünü açık seçik anlatın ancak yönlendirme yapmayın
ben kendi adıma şöyle düşünürdüm
eğer ki iyileşme olaslığım düşükse
son dönemlerimi ağrısız sızısız geçirmmek isterim ameliyattır tedavidir acısı çekmek istemezdim

o kadar yorucu yıpratıcı bir süreç ki, tedaviyi kabullenmeyen insanları anlayabiliyorum yakınlarımdaki örneklerden. Hak veriyorum kayınvalidenize. Allah şifa versin.

oldukça komplex bir hastalık sonuçta doktorlar neyi uygun görüyorsa o yapılır bikaç doktor görmeli düşüncesindeyim ... kemoterapi ilaçları oldukça ağır zaten bünye sağlam dahi olsa yıpranacak acı çekecek ... Rabbim neylerse güzel eyler... Acıda hastalıkta Allah tandır şifa üzerine olsun ...
Doktorla
Yaşı kaç?

Dedem gırtlak kanseriydi öğrendiğimizde akciğere falan da yayılmıştı
Yaşı 70 üzeriydi
İlk kemoterapiyi kaldıramadı
Belki de hiç tedavi yapmamalıydık çünkü ağrı sızısı yoktu diye düşünmüştük
işte şimdi ağrı sızı hiçbirşeyi yok. biz de sıkıntıya girer mi tedavi süreci ile diye tedirginiz.

geçmiş olsun
bu yalnızca kendisinin verebilceği bir karar
siz işin iç yüzünü açık seçik anlatın ancak yönlendirme yapmayın
ben kendi adıma şöyle düşünürdüm
eğer ki iyileşme olaslığım düşükse
son dönemlerimi ağrısız sızısız geçirmmek isterim ameliyattır tedavidir acısı çekmek istemezdim
teşekkür ederim. ben kendisine anlatmayı ve kendi seçimini yapmasını istiyorum. ancak eşim ve görümcem bu kararı sağlıklı veremeyeceğini ve hastalığının bu kadar ilerlediğini öğrenmesinin onu çok fazla yıpratacağını

Kayınpederimi kanserden kaybettik.

Bir doktor tanıdığımız benim babam bu evre kanser olsa hiç onu tedaviye vermem demişti. Çünkü kanser çok ilerlemişti. Ancak eşim ve ailesi tedaviden yana karar aldılar.
2 aylık tedavi sonrasında vefat etti.
Şimdi geriye döndüğümde hiç o tedavi çilesini çektirmeseydik diyorum.

Eğer yaşı ileri ve doktorlar da tedaviden çok umutlu değilse bence hastanede vakit geçireceğine evinde sevdikleri ile vakit geçirmesi daha iyi olabilir. Tabi burada birkaç doktordan fikir almak uygun olacaktır.
Aynen dediğiniz gibi. doktorlar umutlu değil. Ancak tedaviyi de denemek istiyorlar.

Bakin bu duruma gore değişecek bir karar. Kayinvalideniz kac yaşında, genç mi, genel sağlık durumu nasil?

Aslında bunu en iyi kayinvalideniz bilir, o ne diyorsa oyle yapin. Ama suan ağrısı sızısı yok diye düşünmeyin kanser ağrıları cok kötü.

kayınvalidenizin yaşı kaç?
şimdi gördüm ...68 yaşında vakti zamanı Allah bilir ama ağrısı sızısı yoksa kemoterapi güçten düşürüp mafedecek bir işlem kendi insiyatifinde normal hayatına devam etsin..

kanser ameliyat ve sonrası çok ağır ve can yakan bir durum. hem hasta için hem yakınları için.
biz de yaşadık. ilk biopsi sonra kanser dokusu sonra göğsün tamamı alındı. annem 2 dren ile gezdi 1,5-2 ay üzerinden birbuçuk yıl geçti ama hala sıkıntıları oluyor. kemoterapi yok ama ameliyat ağır geçti eğer bu acıları sonrasını kaldırabilecek durumda bile olsa ileri düzeyse canını yakmamak lazım fazla. biz söyleriz şudur budur diye doktorlar da deneme yanımla bir sürü işlem yapar. ama ileri düzeyse eğer ölümü kaçınılmaz ise canını yakmama taraftarıyım..

birde sadece kv değil aile içinde herkes hastalıkla boğuşuyor.. ağır ve yıpratıcı bir süreç..

Hic bilgim yok ama cok uzuldum. Rabbim sifasini versin, cektirmesin insallah.

X