kayınvalidem.. nasıl davranayım sizce..

günaydın

olur böyle seyler.
ama kına ve dugun tabı kı ayrı olsun ama bunu sız degıl annenız halleder.
görümceye gelince bence he he de geç sonra gene bildiğinizi yapın derim. liste filanda göstermeyin ne gerek var

Kayınvalidenize ne oluyormuş? Kınayı siz yapıyorsunuz; istediğiniz yerde yaparsınız. Hiç muhatap bile olmayın, davetiyeyi alınca yerini görürler zaten.

Bırakın kendi ailesiyle ilgili olan kısmı nişanlınız halletsin. Siz ne yüz göz olacaksınız?

Hediyeyi boş verin; gölge etmesinler, başka ihsân istemeyin.

kv ile aynı şehirde yaşıyorsunuz değil mi?
bende bekarım heves etmişsiniz anlıyorum. ama yazlık ters bir yerde malesef insanların geliş gidişini biraz hesaplamanız gerekiyor.

merkezi bir yerde ayrı yapın kınayı herkeste gelebilir böylece.

bayramlıkta artık adet değilmiş. çok önemli değil

Kayinvaliden ve gorumcen kendini belli etmis aslinda biraz dusuncesiz gibi gordum anlattiginiz kadariyla. Esyalara gelince ciftler calisiyorsa ailelere cok yuk olma taraftari degilim bir kismini kendinizde halledebilirsiniz. Uzayan nisanlilik donemlerinde daha cok sorun cikabiliyor simdiden hazirlikli olun derim.

daha bunlar başlangıç.gün geçmesin ki kv den yeni tuhaflıklar çıkmasın.sen dua et nişanlın senin tarafında olsun.en zoru o olur işte

kızlar pazar günü iftara kv ve görümcemler geldi.. suan nişanlıyım düğünüm seneye yaz olacak inş. okadar hevesliyim ki anlatamam hersey için ama hevesim bazen zedeleniyor.. neyse konuya geleyim yemekleri yedik suan yazlıkta kalıyoruz annem kına gecemi yazlıkta yapmak istiyor kv demez mi benim şehir dısından gelenlerim cok olacak düğün ve kına aynı anda olsun salonda.. bölye birşeyi hiç düşünmemiştim ki bir sene olmasına ragmen elbisemi bile aldım okadar hevesliyim..kv misafirler nerde kalcak bir gece aynı gün olsun düğünden sonra gitsinler dedi... ki kına kız evinde olacagı halde o düğüne gelecekleri hesap ediyor... sonra görümcemle odaya gectik ben alacaklarımı listeledim gösterirken bütün evin mobilyalarını falan siz alcaksınız değil mi biz eşimle öyle yaptık ödedik falan dedi.. bizim düğünü erteleme nedenimiz kvlerin borcu bitsin rahat rahat iki aile düğünümüzü borcsuz yapsınlardı.. bende bilmiyorum heralde dedim.. daha sonra nişanlıma söyledim o da herseyi babam yapacak o ne karısıo falan die kızdı.. kv ye de yeni yeni şeyler cıkarma kına düğün ayrı olcak die cıkıstı ama ben cok üzüldüm... bir de benim nişanlı ilk bayramım bilmiyorum ama geline adettendir bi hediye almak ki ben onlara aldım... beklediğimden deil ama yine de mutlu olurdum kırıldım biraz yani.. sizce nasıl bir tavır almalıyım ne yapayım

sana tavsiyem maddi ve manevi çok beklenti içinde olma canım ki üzülmeyesin, hevesini anlıyorum ama beklentiye fazla girme canım

kv ile aynı şehirde yaşıyorsunuz değil mi?
bende bekarım heves etmişsiniz anlıyorum. ama yazlık ters bir yerde malesef insanların geliş gidişini biraz hesaplamanız gerekiyor.

merkezi bir yerde ayrı yapın kınayı herkeste gelebilir böylece.

bayramlıkta artık adet değilmiş. çok önemli değil
canım kv ilçede yazlıkta o ilçeye yakın bir yerde zaten

günaydın

olur böyle seyler.
ama kına ve dugun tabı kı ayrı olsun ama bunu sız degıl annenız halleder.
görümceye gelince bence he he de geç sonra gene bildiğinizi yapın derim. liste filanda göstermeyin ne gerek var
aptallık bende gayet masumane gösterdim heveslerimi mutlulugumu heycanımı paylaşmak amacıyla

bu ev eşyası meselesini bende yaşadım.görümcemle ben karşılığını verdim ve aynen nişanlıma anlattım.sen karışma nişanlına söyle o halletsin.düğün kına ayrı ayrı olur.oğlunu evlendiren anneler bir zahmet misafir ağırlayabilsin.
hiç üzülme görümcen tekrar eşya konusunu açarsa nişanlımla aramda o konu de.
aileler yardım etmeyecek herşeyi çiftler yapacaksa aileler biraraya pek gelmesin karışmasınlar o zaman

bu ev eşyası meselesini bende yaşadım.görümcemle ben karşılığını verdim ve aynen nişanlıma anlattım.sen karışma nişanlına söyle o halletsin.düğün kına ayrı ayrı olur.oğlunu evlendiren anneler bir zahmet misafir ağırlayabilsin.
hiç üzülme görümcen tekrar eşya konusunu açarsa nişanlımla aramda o konu de.
aileler yardım etmeyecek herşeyi çiftler yapacaksa aileler biraraya pek gelmesin karışmasınlar o zaman
ben dün gece ablan böyle böyle dedi ama sıkıntı olcaksa biz alalım esyaları dedim nişanlıma o da o karısamaz herseyi alcaklar o mu babamın ortagı falan die kızdı ona tabi o duymadı ben yeniden acayım mı konuyu yoksa böyle kapansın mı sizce

ben dün gece ablan böyle böyle dedi ama sıkıntı olcaksa biz alalım esyaları dedim nişanlıma o da o karısamaz herseyi alcaklar o mu babamın ortagı falan die kızdı ona tabi o duymadı ben yeniden acayım mı konuyu yoksa böyle kapansın mı sizce
açma o gerekeni söylemiş zaten.nişanlın senin yanında olduğu sürece sıkıntı yapma hiçbirşeyi

kızlar pazar günü iftara kv ve görümcemler geldi.. suan nişanlıyım düğünüm seneye yaz olacak inş. okadar hevesliyim ki anlatamam hersey için ama hevesim bazen zedeleniyor.. neyse konuya geleyim yemekleri yedik suan yazlıkta kalıyoruz annem kına gecemi yazlıkta yapmak istiyor kv demez mi benim şehir dısından gelenlerim cok olacak düğün ve kına aynı anda olsun salonda.. bölye birşeyi hiç düşünmemiştim ki bir sene olmasına ragmen elbisemi bile aldım okadar hevesliyim..kv misafirler nerde kalcak bir gece aynı gün olsun düğünden sonra gitsinler dedi... ki kına kız evinde olacagı halde o düğüne gelecekleri hesap ediyor... sonra görümcemle odaya gectik ben alacaklarımı listeledim gösterirken bütün evin mobilyalarını falan siz alcaksınız değil mi biz eşimle öyle yaptık ödedik falan dedi.. bizim düğünü erteleme nedenimiz kvlerin borcu bitsin rahat rahat iki aile düğünümüzü borcsuz yapsınlardı.. bende bilmiyorum heralde dedim.. daha sonra nişanlıma söyledim o da herseyi babam yapacak o ne karısıo falan die kızdı.. kv ye de yeni yeni şeyler cıkarma kına düğün ayrı olcak die cıkıstı ama ben cok üzüldüm... bir de benim nişanlı ilk bayramım bilmiyorum ama geline adettendir bi hediye almak ki ben onlara aldım... beklediğimden deil ama yine de mutlu olurdum kırıldım biraz yani.. sizce nasıl bir tavır almalıyım ne yapayım
tipik oğlanı beleşten nasıl eveririz üstüne birazda para cukkalayabilir miyiz kigillerden bir aile işte.

Çok istiyorlarsa kendi misafirlerinin kınaya gitmesini bir servis tutsunlar, kına bitiminde nerede misafir edeceklerse oraya götürür. Her şey onların keyfine göre olmayacak sonuçta.

X