kayınvalidem ne kadar vicdan yoksunu ya

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.806
İki aylık bebeğim var,benim birşeyler yemem lazım değil mi süt için! Bu saat oldu sadece kahvaltı yaptık. Yemek yaptı KV ,ki ben bebeğim durmadigi için yardım edemiyorum. Eşim geldi dışardan sofra hazırladı onu çağırıyor gel yemek ye diye. Eşim beni çağırdi yemek yemedigimizi öğrenince benim çok zorumaa gittiği için işim var diye gitmedim,yanımda getirdigim abur cuburdan yedim artik. Siz olsanız ne yapardınız? Hiç bir husumetimiz de olmadı beni çok kızdıran davranışları olsa da. Diyeniniz olur gider pişirir birşeyler yerim diye o sıcaklık yok ki nasıl yapayim

Ya kendim yaparım sıcaklığa falan bakmam çünkü söz konusu bebeğim, ha yapamıyorsam dışarıdan birşeyler söylerim, ister utansın ister utanmasın ama sorun da etmem

Acaba sizin bebeği bahane ederek elinizi bişeylere sürmediğinizi mi düşünüyor. Sizden yardım mı bekliyor. Çünkü belki kendi bebekli halindeyken yaptıkları gibi olmanızı bekliyordur. Ondan mı bu acımasızlığı diye düşündüm ben. Sizin yerinizde olsam, anne beni neden çağırmadın, bişeye mi alındın diye sorardım sanırım, konuşma konuşma nereye kadar. Birlikte mi yaşıyorsunuz.

İki aylık bebeğim var,benim birşeyler yemem lazım değil mi süt için! Bu saat oldu sadece kahvaltı yaptık. Yemek yaptı KV ,ki ben bebeğim durmadigi için yardım edemiyorum. Eşim geldi dışardan sofra hazırladı onu çağırıyor gel yemek ye diye. Eşim beni çağırdi yemek yemedigimizi öğrenince benim çok zorumaa gittiği için işim var diye gitmedim,yanımda getirdigim abur cuburdan yedim artik. Siz olsanız ne yapardınız? Hiç bir husumetimiz de olmadı beni çok kızdıran davranışları olsa da. Diyeniniz olur gider pişirir birşeyler yerim diye o sıcaklık yok ki nasıl yapayim

ben olsaydım çekinmeden yemek isterdim :KK66: samimi olup olmaması önemli degıl. bu arada ondasınız sanırım?
e madem o kadar samımıyetsiz, kendı evıne gitseydın ya?

Sizi kendiyle bir tutuyor herhalde.
Kendisi acıkmadıysa, sizin de acıkacağınızı düşünmüyordur.
Gerçi birçok ailenin yemek kültürü böyle maalesef.
Erkek acıkır sürekli yer, kadın dediğin bir sabah bir akşam yer yeter.

Bayramda kayınvalidemleri ziyarete gittik benim ailemle.
Olmuş gecenin 2'si o şehre varmamız.
Akşam yemeğini yola çıkacağız diye 5 de yemişiz, e haliyle acıktık hepimiz o saate.
Çay koyayım mı diye sordu kendisi bize.
Ailem yok dese de ben atladım, bari çay koyayım diye.
Yemek hak getire, yiyecek bir şey de sunmadılar.
Benim yemek düşkünü ailem aç biilaç kuru kuru çay içip yattılar.
Ertesi günlerde de sabah 11 de kahvaltı, akşam saat 8 de tek çeşit yemekle ağırlandık.
Evimize dönmemizle buzdolabına saldırdım, resmen 4 günü aç bir şekilde, bisküvi kemirerek geçirdim.

Uzun lafın kısası, var maalesef böyle düşüncesiz, herkesi kendi gibi bilen aileler.

valla canim keske kvnin yanimda deseydin annen beni cagirmadi sen cagirdin hayatim tesekkur ederim diye :) anlamiyolar bazi insanlar..

Kendisi sürekli benden iş bekleyen biri zaten. Dün akşam 12 saat araba yolculigindan sonra yorgunluktan ölüyorum daha sofra toplanacak dedi. Hamileligimde bel ağrısı çektiğim için yatarken kolum agriyor diye süpürgeyi yattigim odaya bırakıp gitmiş biri

Ev senin olduğundan,o gel demesede gider oturur öylede bi yerdimkii.Bide aslında o tamamen düşüncesizlikten.Yani benim babanemde bize ne zaman gelse,sofraya oturduğumuz zaman sadece babamla kendi bardağına su doldurur,babamla kendi önüne ekmek dilimi koyar salatayıda biraz babama doğru iter filandı yani.Biz annemle gülerdik resmen o hallerine.Komik yani neyin peşindesin ev bizim sen hayırdır :KK70: :KK70: rahatsız olmazdık bende ay yetişemiyorum diye çekerdim salatayı ortaya annemle kendime su doldururdum filan.Öyle idare ederdik.Allah toprağa haber götürmesin tabi vefat etti.Ama öyle bi kadındı yani.Ohooo erkek annelerinin kaynanaların her yaptığına yada yapmadığına takılsak,bu baş bırak ağrımayı KOPAR KOPAAARR... :)))

hazırlamıyorsa kendin gir ekmek arası,yumurta bişey yap
bir imada bulunursa açık açık söyle
"anne günler uzun,ben emzikliyim,içim kıyılıyor"
kendi utanır belki

Kayınvaliden bu saatten sonra vicdana gelmez, sen de orda kaldığınız süre boyunca açlıktan ölecek misin.Bırak ne düşünürse düşünsün.Sen bebeğini kendini düşün.Kalk al yemeğini ay acıktım sütüm azaldı de geç tezgaha..O'nun pişirdiklerini yemezsen bi salata yap, bi sandvic yap..

Kayınvalide de malzeme bukadar demekki, sen gardını al..

Kendisi sürekli benden iş bekleyen biri zaten. Dün akşam 12 saat araba yolculigindan sonra yorgunluktan ölüyorum daha sofra toplanacak dedi. Hamileligimde bel ağrısı çektiğim için yatarken kolum agriyor diye süpürgeyi yattigim odaya bırakıp gitmiş biri
Hatırladım canım konunu şimdi ama bak ben senin gibileri anlamıyorum kusuruma bakma :110:bu kadın seni umursamıyor belli niçin tatile yanına gidiyorsunuz iki aylık bebekle Yukardada yazdım ama tekrar edeyim dedim:110:

Benimki 7 aylık hamileyken ve 1 çocuğum daha varken birkaç günlüğüne yazligina çağırdı. Bir sabah kahvaltısı bir de akşam yemeği koydu önümüze. Gebe dediğin ara ogunlerle birlikte 6 öğün yer. Sebze yer, yoğurt yer, ceviz yer. Hiçbiri sorulmadı. O da önemli değil, 12 saat nasıl aç kalır bir gebe???

Ne yalan söyleyim 12 saat 2 aylık çocukla böyle birisinin evi değil kayınvalidemin, annemin evi olsa bile gitmezdim. Zaten kadının tavrı belli iş, hürmet, ikram bekleyen birisi. Biraz sesini çıkar çocuğun büyüyene kadar gitme. Onları çağır evine sen ağırla :KK5:. En azından kendi evinde istediğin gibi davranırsın.

X