Kayinvalidemi neden bu kadar sevmiyorum

Dilaraunl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
315
61
30
merhaba kizlar su son bi kac haftadir kayinvalideme karsi icimde oyle bi ofke olduki anlatamam sanki gecmis yasadiklarimin hepsi su an birikti kisaca ozetliyim kayinvalidem beni degil baska bi kizi ogluna almak istiyo ve bunun icin elinden geleni ardina koymaz hicbi zaman bu arada evliyim merak edenler icin. Bi kac haftadir surekli bana laf sokma pesinde en ufagindan esimin cuma gunu doktor randevusu varmis bana cuma gunu sabah soyledi benimde is gorusmem vardi ayni gun daha dogrusu annesi randevu aldim demis ama almamis aslinda aradan gireriz diye dusunmus esimde ilaydanin gorusmesi var olmaz ben onunla giderim demis herneyse ben isimi ertelendim bi kac saat esimle gidicektim kayinvalidem arabaya bindi ilk isi senin ne isin var burda diye sordu kocamla doktora gidiyorum anne ne demek ne isim var dedim senin kocandan daha onemli islerin varmis dedi bana uzamasin diye sabir cektim sadece ayni gunun aksami cocuk mevzu acildi oglumuz olursa biz su ismi koyariz diye karar vermistik esimde biz oglumuz olursa adini boyle koyucaz dedi annesi direk cocugun ismini buyukler koyar kucuklere laf dusmez dedi bende karnimda ben tasiyorum omur boyu bakicak olan benim benim cocugumsa adinida ben koymaliyim dedim iceri cay koymaya gittigimde esime soylenmeye baslamis babanin ismini koyucaksin dinlemiceksin karini diye artik kafayi yedirticek bana sizce benmi buyuttum olaylari bu kadar nasil bas edicem bu kadinla

cahil ınsana bırsey anlatmak cok zor
burdakı tum erkek annelerıne seslenıyorum lutfen sız kaynana olmayın arkadas olun anne olun
neymıs bu erkek evlat bukadar bı anneyı seytan yapacak kadar
bende hem eltımden hem kaynanamdan cok cekıyorum
onun dısındakı hıckımseyle sulalesıyle sorunum yok sureklı gorusuruz
bıtek eltım ve kaynanamla hcı konusmuyorum daha 8 aylık evlıyım ustelık

he de gec boylesine canim ya. taktigina degmez. dinimizce cocuga isim koyma hakki annenindir. asil buyuklere laf dusmez.

Arabaya bindiğinizde o şekilde konuştuğunda eşiniz ne cevap verdi ? Öyle susup dinledi mi ?

Siz içeri girdiğinizde " karını dinlemeyeceksin ! diye emir verdiğinde eşiniz ne söylemiş annesine ?

Anne hakkı yadsınamaz bir gerçektir. Asla saygısızlık yapılmamalı ancak kırmadan " x benim karım, ona söylenen her söz bana söyleniyordur, beni saymayan konuşsun" tarzı birşey soyleyemiyor mu bu erkekler yahu ?
..

Bu anlattığınız konular oyle büyütülecek konular değil ancak sinir bozucu haklısınız.
İnatlaşmadan , suyuna giderek ve kırmadan çözebilirsiniz sorununuzu..
İnatlaşırsanız kaybeden siz olursunuz. Eşiniz bir yerde annesinin sözlerine yenilir yenilmezse bile olmadık şeylere kavga çıkarmaya başlar birikmişliklerle.

insan önce insan olmalı hangi konumda olduğu fark etmiyor,aynı insan bir zamanlar gelindi ve aynı karakterdeydi,ayrım yapmanın bir anlamı yok derim,benimde 2 oğlum var birisi evli,burda kayınvalideleri okurken hayretler içerisinde kalıyorum,aynı şekilde gelinlerin kayınvalide diyerek, nekadar önargılı yaklaşlatıklarını gördükçe üzülüyorum ,nediyelim allah herkesi kendisi gibilerle karşılaştırsın,sende üzme kendini canım eşinede annesini sakinlikle görmesini sağla ,

canım açıkçası kayınvalidenin eşinin yanında sana çok rahat laf söylemesi garibime gitti.
sanki eşiniz bu duruma pek tepki göstermiyor gibi. eşinin bu şekilde polemiğe girmenize izin vermemesi lazım

benim sevgili kayınvalideciğim bana oğlunun yanında hiçbir şey diyemez. artık yalnızken de diyemiyo gerçi:21: çünkü bana ne derse desin hiç cevap vermiyorum direkt oğluna havale ediyorum :KK55: o da gereğini yapıyo:KK31:

Allah'a dua ediyorum bana sağlıklı bir erkek evlat vermesi için..
merak ediyorum bu psikolojiyi...

ama bir tane de kız versin ki; oğlan olduğunda boyum ne kadar uzamış anlayayım...

kv var kv var
kizim kizim diye gelini icin yirtinanida goruyoruz
her turlu fitne fesati yapanda
kiskananda
seninki gibi emri altina almak isteyenide
bize iyisi dusmuyor mubarek

sevilecek yani yok ki sevesin
uzak ve mesafeli durmaya az gorusmeye calis

kv var kv var
kizim kizim diye gelini icin yirtinanida goruyoruz
her turlu fitne fesati yapanda
kiskananda
seninki gibi emri altina almak isteyenide
bize iyisi dusmuyor mubarek

sevilecek yani yok ki sevesin
uzak ve mesafeli durmaya az gorusmeye calis
Bn az görüşüp mesafe koymaya calisanlardanim,bu seferde soğuk gelin oluyorum.:KK8:

X