Kayınvalidemin kardeşime karşı olan tavrı

sedefle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
138
14
26
Ankara
çok kısa kesicem. 10 aylık evlyim 3 gündür de kardeşim bizimle kalıyo çünkü annem ve babam çalıştığı için evde yanlız sıkılıyo okullar açılana kadar eşim gelsin kalsın bi kaçgün dedi. ev 1+1 dün kaynanamlar geldi eşimin kardeşi kalmak istedi yer olmadığından dolayı (yani kardeşim salonda yattığı için) kalamadı. kaynanam olacak şeytan kılıklı kadın annemi arayıp ,oğlun evimizde kalmasın 2ye kadar televizyon izliyo daha o televizyonun taksidi ödenmedi die çok aşırı terbiyesizlikte bulunmuş. annemde beni arayıp durumu anlattı kadın ağlıyodu. bende sinirlenip o kadını arayıp ne yapmaya çalıştığını sordum. yarın senin oğlunda gelcek o televizyon izleyemiycekmi dedim ,benim oğlumun evine oğlum gelcek tabi dedi bende suratına kapattım.
şuan kardeşim yolda eve gidiyo 14 yaşında konuyla hiç suçu günahı yok ,ben ağlamaktan perişan oldum. eşime sordum habern varmıydı böyle bişeyden die ,yoktu neden öyle bi gerizekalılık yaptı dedi akşam konuşuruz dedi.
elim ayağım titriyo ne yapmalıyım eşimle kötü olmak istemiyorum ,kaynanamdan nefrt ediyorum. ama akşam kıyameti kopartcm. çok kötüym yaa kimseye anlatamyrm burdan başka. bi fikir vern nolr

çok kısa kesicem. 10 aylık evlyim 3 gündür de kardeşim bizimle kalıyo çünkü annem ve babam çalıştığı için evde yanlız sıkılıyo okullar açılana kadar eşim gelsin kalsın bi kaçgün dedi. ev 1+1 dün kaynanamlar geldi eşimin kardeşi kalmak istedi yer olmadığından dolayı (yani kardeşim salonda yattığı için) kalamadı. kaynanam olacak şeytan kılıklı kadın annemi arayıp ,oğlun evimizde kalmasın 2ye kadar televizyon izliyo daha o televizyonun taksidi ödenmedi die çok aşırı terbiyesizlikte bulunmuş. annemde beni arayıp durumu anlattı kadın ağlıyodu. bende sinirlenip o kadını arayıp ne yapmaya çalıştığını sordum. yarın senin oğlunda gelcek o televizyon izleyemiycekmi dedim ,benim oğlumun evine oğlum gelcek tabi dedi bende suratına kapattım.
şuan kardeşim yolda eve gidiyo 14 yaşında konuyla hiç suçu günahı yok ,ben ağlamaktan perişan oldum. eşime sordum habern varmıydı böyle bişeyden die ,yoktu neden öyle bi gerizekalılık yaptı dedi akşam konuşuruz dedi.
elim ayağım titriyo ne yapmalıyım eşimle kötü olmak istemiyorum ,kaynanamdan nefrt ediyorum. ama akşam kıyameti kopartcm. çok kötüym yaa kimseye anlatamyrm burdan başka. bi fikir vern nolr

terbiyesiz kadın onun oğlunun eviyse senınde kardeşin böyle insanları anlayamıyorum dengesızler ya bence sen eşinle aranı sakın bozma kardeşini göndermen iyi olmus eşinle baş başa bu konuyu konusursun daha rahat ama eşin kesınlıkle haddını bıldırmesı gerekıyor annesıne:47:

oğlumun evine oğlum gelecek ha, al açık seçik söylemiş işte
küçük hesapların insanı, tv nin taksidi ödenmemişmiş, o tv izlenmek için alınmıyomu peki, dekor mu kendisi
boşver canım söyleceğini söylemişsin
sizden birinin "oğlunun evi"nde kalmasına tahammül edememiş işte
ben en çok annene üzüldüm ya, kadıncağızın durup dururken duyduğu laflara bak

Son düzenleme:

allah allah yaaa..
keske aramsaydın oğlu arsaydı ama insan dayanamıo işte..
kocana bişey yapma kocan arsın anneni kendi anası için özür dilesin..:53::34:

inşallah annesi olcak kadınla bir olmazlar çnkü dayanamam çk kötü şeyler olabilr. olan kardeşimle aramıza olck die çok korkuyorum. annemlerle zaten eşim iyi değiller artık hiç gelmezler bize arada kaldım

Yaşadıkların çok üzücüymüş canım, kimsenin başına gelmemesini dilerim. Eşinin annesi gibi oğlumun evi, oğlumun eşyası, oğlumun parası modunda gezen kayınvalideler fazlasıyla mevcuttur. Öncelikle bu problemi yaşayan tek kişi olmadığını bilmeni isterim. Eşinle bu konuyu paylaşırken de sakin olmanı ve özenli cümleler kullanmanı tavsiye ediyorum. Çünkü eşin de annesinin yaptığını savunmuyor fakat eğer sen annesine hakaret edersen eşini istemeden de olsa karşına alabilirsin. Aranızdaki huzuru bozmamaya dikkat etmelisin.

o eşyaların taksidini de biz ödüyoruz bu arada onlara ne anlayamyrm. ama hakkımı helal etmiyorum beni kaybettiler. eşimin halasından tutunda gelinine kadar yemin ederm nasıl katlanıyosun sen bu kadına diyolar herkes içten içe sevmiyo kaynanamı. kendini nerde görüyo acaba

Yaşadıkların çok üzücüymüş canım, kimsenin başına gelmemesini dilerim. Eşinin annesi gibi oğlumun evi, oğlumun eşyası, oğlumun parası modunda gezen kayınvalideler fazlasıyla mevcuttur. Öncelikle bu problemi yaşayan tek kişi olmadığını bilmeni isterim. Eşinle bu konuyu paylaşırken de sakin olmanı ve özenli cümleler kullanmanı tavsiye ediyorum. Çünkü eşin de annesinin yaptığını savunmuyor fakat eğer sen annesine hakaret edersen eşini istemeden de olsa karşına alabilirsin. Aranızdaki huzuru bozmamaya dikkat etmelisin.

yok ben asla saygısızlık etmedim. aradım önce kibarca halini hatrını sordum sonra annemi aramışsın ne dediğini tam anlayamamş dedim, utanmaz yüzsüz yüzsüz banada anlattım böyle böyle dedim die.
dün eşim bana rahat olamadığımızı kardeşin gitsin az başbaşa kalalım sonra gene gelsn dedi ,bugn zaten göndercektm. keşke böyle göndermeseydm. çok üzülüyorum

ona oğlunun değil gelinin ve oğlunun evi olduğunu ve bu avde ancak eşinin ve sizin sözününüz geçeceğini söyleyin keşke göndermeyin inadına kalacak diye diretseydiniz.... güzel bir cvb olurdu benim evimde bnm sözüm geçer gibisinden kaynananız zaten haddini aşmış terbiyesizlik etmiş... bence sizde deyin bu terbiyesizliğinin üzerine oğlunu göndererek iyice küçültme kendini diye açıkça söyleyin kopsun gitsin deli midir nedir onane elalemin evinden

yok ben asla saygısızlık etmedim. aradım önce kibarca halini hatrını sordum sonra annemi aramışsın ne dediğini tam anlayamamş dedim, utanmaz yüzsüz yüzsüz banada anlattım böyle böyle dedim die.
dün eşim bana rahat olamadığımızı kardeşin gitsin az başbaşa kalalım sonra gene gelsn dedi ,bugn zaten göndercektm. keşke böyle göndermeseydm. çok üzülüyorum

ben neyi merak ediyorum biliyomusun acaba onun kardeşi gelince
kardeşimi yollayayımda az başbaşa kalalım dicekmi
ya da sen dersen böyle, ne tepki verecek

Son düzenleme:
kaynanan gerçekten şeytanın teki, cahil, görgüsüz, terbiyesiz kadın. umarım oğlu tarafından haddi bildirilir, başka dilden anlamaz bunlar. :47: :47:

Offf gerçekten de kötü yapmis. Benim de 13 yasinda bi kardesim var ona çook düskünüm o da bana, simdi senin durumunda olsaydik ve su an kardesim geri evine dönüyor olsaydi ben de çildirirdim heralde.

Ama yine de bence biraz sakin ol, aksama birak esin konussun, sen direk bagirarak atlarsan hakliyken haksiz duruma düsersin ve esinle kötü olabilirsin. Ha yeri gelince ne kadar kirildigini ve üzüldügünü söylersin, ama dedigim gibi fevri davranma suçlu sen olursun.

K.v.niz ne kadar basit ve küçük hesaplar yapmis yaa Allah sabir versin arkadasim sana..

hiç bi fikrim yok. onu bende düşündüm ama yaşamadan bilinmez tabi. bundan sonra büyük knuşmak istemiyorum genede ama asla benden saygı göremiyckler kimse gelipte evimde kalamycak ,ha zorla geleni ben kovamam okadr küçülmedm ama hiç iyi şeylerde olmycak yani

Seni anlıyorum canım, durumuna gerçekten üzüldüm. Ama eşinin annesi ne kadar arsız ve terbiyesiz bile olsa onu reddederek kurtulamıyorsun ne yazık ki. En doğrusu ilişkiyi kesmeden araya mesafe koymak. Kayınvaliden üst boyutta bir dengesiz olduğu için bu olayı hemen çözmeye çalışma, sen çözmeye çalıştıkça her şey daha da büyüyebilir. Sen sadece eşinle olan biteni objektif bir şekilde paylaş ve bekle. Onlarla böyle konularda birebir muhattap olma, bırak eşin muhattap olsun. Sense eşinin annesiyle hiçbir şey olmamış gibi mesafeli bir şekilde diyaloğunu devam ettir. Böylece eşinle aranızda ki bağın ne kadar sağlam olduğunu anlar. Ve ne anneni ne de seni arayıp huzursuz etmeye bir daha yüz bulamaz.

ne terbiyesiz kadınmış kaynıvaliden!!
bence akşam eşine sakince anlat,üzüldüğünü görsün,gerisi ona kalmış,annesine sorsun bunun hesabını..kendininki kardeş de seninki değil mi,ne iğrenç bi düşünce oğlunun eviymiş..daha yeni evlisin,yüz verme,haddini bildirinki daha fazla saçmalıklar yapmasın,eşin inşallah bu konularda seni ezdirmez...

Kayınvalidenin yaptığı tam bir gerizekalılık ama oğlunun annesine "gerizekalı niye böyle yapmış" demesine çok şaşırdım :26:

ne terbiyesiz kadınmış kaynıvaliden!!
bence akşam eşine sakince anlat,üzüldüğünü görsün,gerisi ona kalmış,annesine sorsun bunun hesabını..kendininki kardeş de seninki değil mi,ne iğrenç bi düşünce oğlunun eviymiş..daha yeni evlisin,yüz verme,haddini bildirinki daha fazla saçmalıklar yapmasın,eşin inşallah bu konularda seni ezdirmez...

inşallah tek duam bu şuan. şimdiye kadr hep yanmda oldu ama bu çok ağır geldi hepsinden. günahı olmayana dil uzatıldı ve o benm canımdan kanımdan. ellerim titriyo kendime gelemedim hala

ona oğlunun değil gelinin ve oğlunun evi olduğunu ve bu avde ancak eşinin ve sizin sözününüz geçeceğini söyleyin keşke göndermeyin inadına kalacak diye diretseydiniz.... güzel bir cvb olurdu benim evimde bnm sözüm geçer gibisinden kaynananız zaten haddini aşmış terbiyesizlik etmiş... bence sizde deyin bu terbiyesizliğinin üzerine oğlunu göndererek iyice küçültme kendini diye açıkça söyleyin kopsun gitsin deli midir nedir onane elalemin evinden

bu msj ını görmeden cvblamıştım bence, bir süre gelip gitme konuşma sonuçta tavrını koyman lazm ve eşinede özür dilemeden kardeşinin gelip kalamayacağını bildir ve net tavırlı ol............... evlilikde eğer dahada ezdirmemek istiyorsan kendini ben bunu bilir bunu söylerim net bir şekilde tavırlı olmadığın mücadeleci olmadığın sürece hep ezilen olursun

Resmen münasebetszizlik bu yaptığı. 14 yaşındaki çocuk boynu bükük yollara düştü ne ayıp.Ayy Allah'ım kendi özel hayatım da dahil normal bir kaynana görmek istiyorum artık ya. Oğlunun eviyse senin neyinmiş orası? yaptığının yanlış olduğunu oğluna izah et ama asla kırmadan. o da annesiyle konuşsun bunun sizin eviniz sizin hayatınız olduğunu izah etsin. ama eşine hitap şeklini davranışını çok iyi ayarla. ilk mevzuda seni savunmaya başlarsa kayınvaliden 2.bir terbiyesizliğe cesaret edemez.

Back
X