kaynanayı ne yapmalı, kaynar kazana atmalı ..yandım gelin dedikçe ...diye gider...kaynana üzerine hiç olumlu bir şarkı var mı..çok iyi, kaynanalar illaki vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz.canım sen kaynananı aramak ve yüzüne telefon kapamakla hiç iyi etmemişsin.benim nacizane fikrimdir bu. neden dersen, zamanla bir yüz unutulur ama bir söz asla.....evet kaynananın yaptığı yenir yutulur cinsten değil. ne yazık ki sakin olmayı beceremiyoruz. ve ne edersek öfkemizden, kendimize ediyoruz...eşinle ikiniz baş baş konuşun ve birbirnizin sözünü asla kesmeyin...kesinlikle bağıra çağra değil, küçük harflerle...çünkü aksi takdirde haksız duruma düşen sen olursun. bir taraf annesi, bir taraf karısı...iki arada bir deede..yani aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık..allah yar ve yardımcın olsun ...anadır sonuçta atsan atamaz, satsan satamazsın. o kadar 9 ay seni taşımız , asker etmiş ve nihayetinde evlendirmiş..yeyemiş, yedirmiş, giymemiş giydirmiş..ama eşin ; senin annenin gönlünü alması gerekir. bunu dolaylı da olsa dikkat et. strateji geliştirmen gerekiyor...hep yapıcı ol, empati kur...bu gelecek kinizin yani sizin..ne onun annesinin, ne de senin annenin...yarın zaten yanınızda olmayacaklar-tabi allah uzun ömürler versin-insanoğlu hata yapabilir...bazen sineye çekmek lazım.ilahi adalet yerini bulur, sadece sabır diyorum...sabır!