Kayınvalidemin kardeşime karşı olan tavrı

kudursun! çatlasın! çok kötü diyorum belki ayıp ediyorum ama artık bende de sabır taştığı için ben de kötüyüm!!
kudursun da kudursun!!! :9:

az bile diyosun beter olsun diğer oğlunuda evlendirsinde 2.gelinini görcez bakalım rabbim adaletini göstercektr inşallah

Kayınvalideniz gerçekten ayıp etmiş.
Ne demek oglumun kardeşi gelip kalacak ,
sizin kardeşiniz ne oluyor acaba?

Eşinizin tavrı nedir?

Hiç geri adım atmayın...

az bile diyosun beter olsun diğer oğlunuda evlendirsinde 2.gelinini görcez bakalım rabbim adaletini göstercektr inşallah

bu tarz kadınlar oğullarını sözde çok seviyolar ama evliliklerini zedelemekten de geri durmuyolar..böylece oğullarını mutsuz ediyolar..sen hiç merak etme,illa 2. gelinden olmasa da ona öyle bi dank ederki o zaman anlar naptığını..yeterki sizi yıpratmasın..sen eşinle iyi ol,ona bu konularsa sert çıkma,üzülmeni ön planda tut,sinirini değil..seni böyle üzmelerine katlanamıcaktır..

var cnm , oğlu için tapıyo nerdeyse ve bizi çok kıskanıyo. çünkü Allahıma şükürler olsun iyiyyzdir şakalaşıp ciddi olacğımz yeri bilirz. anneside ilgi alaka bekleyen bi yaratık. eşimde bunu ona göstermiyo sonç olarak kuduruyo

Çatlasınn.... :9: :9: :9:

Bunları okudukça evlenmekten korkuyorum ya..
Gerçi ben nişanlımın annesinde benzer alametler görmedim çok şükür ama.
Arkadaşlar nişanlıyken kaynanasıyla sorun yaşamayıp evlenince yaşayan var mı?

en büyük örneği şuan benm heralde cnm. biz nişanlıyken melek gibiydi toz kondurmazdı herşeyin en güzeli alıp yedirrdi , giydirirdi. sana en büyük tavsiyem sakın sen sen ol asla taviz verme. tabi bilemem belki kayınvaliden gerçkten iyi bi insandır ,ki inşallah öyledir inşallah hep iyi geçinirsinz. ama evlendiktn sonra böyle olduk bizde onun öncesnde hergün telle konuşmalar süpriz hediyeler vs vs geçti bnm nişanlılığm hep el üstündeydm. hepsinin sahte kişiliği olduğu ortaya çktı işte

valla ben olsam anneme kardeşime durumu anlatarak bi süre kalıcı misafir gelmemelerine söyler sonra kaynıım kalmak istediği zaman kusura bakma ev 1+1 sıkışıyoruz zaten daha da kimse kalmaya gelmiyor der arayı bayağı açardım bu onlara artık bu evde kalamazsınız mesajı verir çokda güzel olur zaman zaman unutuldukça kardeşlerin annen kalmaya gelir laf ederse onlar ailem ama başkalarının yanında rahat olamıyorum derdim

keşke dediğin gibi olsaydı. bize kalmaya geldklernde malesf habrm bile olmuyo. geliyolar ve kalıyolar ..

en büyük örneği şuan benm heralde cnm. biz nişanlıyken melek gibiydi toz kondurmazdı herşeyin en güzeli alıp yedirrdi , giydirirdi. sana en büyük tavsiyem sakın sen sen ol asla taviz verme. tabi bilemem belki kayınvaliden gerçkten iyi bi insandır ,ki inşallah öyledir inşallah hep iyi geçinirsinz. ama evlendiktn sonra böyle olduk bizde onun öncesnde hergün telle konuşmalar süpriz hediyeler vs vs geçti bnm nişanlılığm hep el üstündeydm. hepsinin sahte kişiliği olduğu ortaya çktı işte

oğullarından ilgi göremeyince sana sarıyorlar... :))))

annem hep acıyan sen olma acınan olursun derdi. anlamazdım hiç. ben bu zamana kadr gık demedm ama yazıklar olsun tüm emeklerime .... bakalım akşam ne yaşıycaz asl bunu çok merak ediyrm.

çok kısa kesicem. 10 aylık evlyim 3 gündür de kardeşim bizimle kalıyo çünkü annem ve babam çalıştığı için evde yanlız sıkılıyo okullar açılana kadar eşim gelsin kalsın bi kaçgün dedi. ev 1+1 dün kaynanamlar geldi eşimin kardeşi kalmak istedi yer olmadığından dolayı (yani kardeşim salonda yattığı için) kalamadı. kaynanam olacak şeytan kılıklı kadın annemi arayıp ,oğlun evimizde kalmasın 2ye kadar televizyon izliyo daha o televizyonun taksidi ödenmedi die çok aşırı terbiyesizlikte bulunmuş. annemde beni arayıp durumu anlattı kadın ağlıyodu. bende sinirlenip o kadını arayıp ne yapmaya çalıştığını sordum. yarın senin oğlunda gelcek o televizyon izleyemiycekmi dedim ,benim oğlumun evine oğlum gelcek tabi dedi bende suratına kapattım.
şuan kardeşim yolda eve gidiyo 14 yaşında konuyla hiç suçu günahı yok ,ben ağlamaktan perişan oldum. eşime sordum habern varmıydı böyle bişeyden die ,yoktu neden öyle bi gerizekalılık yaptı dedi akşam konuşuruz dedi.
elim ayağım titriyo ne yapmalıyım eşimle kötü olmak istemiyorum ,kaynanamdan nefrt ediyorum. ama akşam kıyameti kopartcm. çok kötüym yaa kimseye anlatamyrm burdan başka. bi fikir vern nolr

Bence eşin de sütten çıkma ak kaşık değil. Kayınvalidenler size yatıya gelmediğine göre kardeşinin gece 2'lere kadar televizyon izlediğini nerden biliyor. Bence eşin de kardeşinden yana rahatsızlığını annesine dile getirmeseydi annesi ne bilecek evde gece 2'lere kadar tv izlendiğini.
Oğlum oğlumun evinde kalır dediğinde sen de kardeşimde ablasının evinde kalır dilediği gibi deseydin.

Size orta yolu bulacak güzel bir çözüm sunmak isterdim ama o terbiyesiz kayınvalideye öyle çok sinirlendim ki hiiiç güzel tavsiyede bulunamayacağım.

Ben olsam ben de kıyameti koparırım

oğlumun evi demiş fırsatını bulsa seni de göndermek ister gelsin kendi kurulsun cadı

sakın eşinizle aranızı bozmayın derim.. anladığım kadarıyla kayınvalidenizin amacı da bu. sadece olan biteni anlatın eşinize, ne kadar üzüldüğünüzü, annenize ve kardeşinize karşı ne kadar mahçup olduğunuzu soyleyin ve susun. Geri kalanını eşiniz çözsün. eğer sinirle yüksek sesle konuşur, ağzınızdan annesine karşı yanlış bişi çıkarsa eğer, eşininiz ne kadar annesinin haksız olduğunu bilse de annesine laf söyletmez. hem Allah korusun aranız bozulur, hem de kayınvalideniz haklı duruma düşer, siz haklıyken haksız olmayın.. erkekler asla annelerine laf söyletmiyor bir de malesef..

kaynanayı ne yapmalı, kaynar kazana atmalı ..yandım gelin dedikçe ...diye gider...kaynana üzerine hiç olumlu bir şarkı var mı..çok iyi, kaynanalar illaki vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz.canım sen kaynananı aramak ve yüzüne telefon kapamakla hiç iyi etmemişsin.benim nacizane fikrimdir bu. neden dersen, zamanla bir yüz unutulur ama bir söz asla.....evet kaynananın yaptığı yenir yutulur cinsten değil. ne yazık ki sakin olmayı beceremiyoruz. ve ne edersek öfkemizden, kendimize ediyoruz...eşinle ikiniz baş baş konuşun ve birbirnizin sözünü asla kesmeyin...kesinlikle bağıra çağra değil, küçük harflerle...çünkü aksi takdirde haksız duruma düşen sen olursun. bir taraf annesi, bir taraf karısı...iki arada bir deede..yani aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık..allah yar ve yardımcın olsun ...anadır sonuçta atsan atamaz, satsan satamazsın. o kadar 9 ay seni taşımız , asker etmiş ve nihayetinde evlendirmiş..yeyemiş, yedirmiş, giymemiş giydirmiş..ama eşin ; senin annenin gönlünü alması gerekir. bunu dolaylı da olsa dikkat et. strateji geliştirmen gerekiyor...hep yapıcı ol, empati kur...bu gelecek kinizin yani sizin..ne onun annesinin, ne de senin annenin...yarın zaten yanınızda olmayacaklar-tabi allah uzun ömürler versin-insanoğlu hata yapabilir...bazen sineye çekmek lazım.ilahi adalet yerini bulur, sadece sabır diyorum...sabır!

Benim kardeşimin girmeyeceği evi 7 sülalesinede kurban ederim.

Arkadaşım ilk gelindi ve her yaptığı göze batıyodu. Allaha havale ediyorum dedi. izne geldikçe burnundan geliyodu. şimdi 2 eltisi oldu kaynanası o iki gelini benim arkadaşıma yanıkıyormuş. sen çok başkasın diyormuş..

eeee "keser döner sap döner, gün gelir hesap döner":40:

Allah yardımcın olsun. inşallah eşin haklıdan yana olur

çok kısa kesicem. 10 aylık evlyim 3 gündür de kardeşim bizimle kalıyo çünkü annem ve babam çalıştığı için evde yanlız sıkılıyo okullar açılana kadar eşim gelsin kalsın bi kaçgün dedi. ev 1+1 dün kaynanamlar geldi eşimin kardeşi kalmak istedi yer olmadığından dolayı (yani kardeşim salonda yattığı için) kalamadı. kaynanam olacak şeytan kılıklı kadın annemi arayıp ,oğlun evimizde kalmasın 2ye kadar televizyon izliyo daha o televizyonun taksidi ödenmedi die çok aşırı terbiyesizlikte bulunmuş. annemde beni arayıp durumu anlattı kadın ağlıyodu. bende sinirlenip o kadını arayıp ne yapmaya çalıştığını sordum. yarın senin oğlunda gelcek o televizyon izleyemiycekmi dedim ,benim oğlumun evine oğlum gelcek tabi dedi bende suratına kapattım.
şuan kardeşim yolda eve gidiyo 14 yaşında konuyla hiç suçu günahı yok ,ben ağlamaktan perişan oldum. eşime sordum habern varmıydı böyle bişeyden die ,yoktu neden öyle bi gerizekalılık yaptı dedi akşam konuşuruz dedi.
elim ayağım titriyo ne yapmalıyım eşimle kötü olmak istemiyorum ,kaynanamdan nefrt ediyorum. ama akşam kıyameti kopartcm. çok kötüym yaa kimseye anlatamyrm burdan başka. bi fikir vern nolr

sen neden kardeşini gönderdim ben onu anlayamadımm gerizekalı kaynanana mı kızdınnn ben olsam hiç göndermezdim kardeşimin rahatını bozmazdım.:20:

sen neden kardeşini gönderdim ben onu anlayamadımm gerizekalı kaynanana mı kızdınnn ben olsam hiç göndermezdim kardeşimin rahatını bozmazdım.:20:

ben göndermedm annem babamı arayıp anltmış, bizimkler çok gururludr istenmediğim yerde kalmam misali ... asla gelmeyeceklerinden çok eminm

İki kuruş eşya alınca insanların sahibi olacaklarını zannediyorlar. Cok büyük terbiyesizlik yapmış. Kücücük cocuğun günahı ne.

bence eşine yüklenme ama annesinin yaptığı terbiyesizliğide alttan alamayacağını söyleama sana tavsiyem annesine ağır hakaretlerde bulunupta haklıyken haksız duruma düşme sakinleşmeye çalış

kaynananın yaptığı çok kötü.. ama sizde onun hatasını akşam eşinize yüklemeyin nolur.... eşinle güzelce konuş. kaynananın yaptığının yanlış olduğunu anlat... gerekirsede annenden kaynanan adına eşin özür dilesin... (kaynanalık yaptığı için kaynana dedim)

Back
X