Kayınvalidemin kardeşime karşı olan tavrı

kayınvaliden kaıskançlık yapmış ortalığı karıştırmış, sana tavsiyem sakın eşinle kavga etme bu konu için ,güzel konuşun kv yüzünden huzurunuz daha fazla kaçmasın

Esi neden temizlesin annesinin pisligini. nasil arayip terbiyesizlestiyse arayip ozur dilemesini bilecek essek gibi. ben olsam kardesimi asla geri gondermezdim. arar agzima geleni sayar sonra da gel kov bakalim ne olacak der suratina kapatirdim. aptallar ne saniyorlar kendilerini. kocam da bunun icin bosayacaksa yol orda. aman kocamla huzurum kacmasin diye anasinin totosunu kaldirtmam. benim kardesim gitmis onun mikrop anasi yuzunden. kocamla huzurumu mu dusunucem ben. bizimki de cok havalanmisti bak nasil sondu havasi . gosterince tirnaklarimi kedi oldu kedi. Anneni arayip ozur dilemeden ne evine git, ne evine al, ne de yuzune bak dengesizin. aman huzursuzluk cikmadan hallolsun dedikce kendini nimetten saniyor bunun gibiler. anlasin da gorsun kimin eviymis. cok merakliysa acar ogluna bekar evi, istedigi kadar at kosturur icinde.

Ne dengesiz bir kadınmış.
Bu arada kardeşinizin gece 2 lere kadar oturduğunu nereden biliyor kaynana.
Kim ne kadar oturacağını, ne kadar televizyon izleyeceğini ona mı soracakmış.
Oğlunun eviymiş, gelin de evin süs bitkisi heralde.
Cahillik diz boyu.
Eşinizle bozmayın aranızı, tabi ki eşiniz sizin yanınızda ise.
Siz zaten gerekli şeyleri söylemişsiniz heralde , çizginizi çekin, samimi olmayın.

eşinize 'annen rahatsız olduğunu bana söyleseydi ben gönderirdim kardeşimi,böyle annemi arayıp laf söylemesi hiç olmadı kardeşim ağlaya ağlaya utana sıkıla gitti. bir daha nasıl gelecekler. ben ikimizin evi diye düşünmüştüm. ama o kendi evi olarak konuşmuş de.' gibi eşinizi suçlamadan alttan alarak konuşun. zaten eşinizn olayın utancıyla ona neymiş deyip tepki vrecektir.

kayınvalideniz büyük ahmaklık etmiş. klasik oğlunun evini ve parasını kendi parası gibi göre kaynana tipi...

o kaynanaya iyi bi dayak lazım:) tövbe tövbe insanı varya kanser eder bunlar ne demek ya ne hakla nasıl sinir oldum bak şimdi terbiyesiz kadın....
kocanı arattır önce o konuşsun anne ne hakla yaparsın diye sonra aradan bi saat geçsin sen ara sakın çekinme kadın arsız demekki sende ver cevabını ottur o zman burası benimde annemin kızının evi sende gelmiceksin adımını attırmıcam sana de haddini bilsin kardeşinni göndermeklede iyi yapmışsın onun yanında tatrtışman hoş olmadı ama sonra yeniden çağır bi güzelde ağırla eşinde bu konuda annem haklı falan derse ver onunda cevabını ben olsam çekerdim o tv nin fişini şayet kaynananm aldıysa koyardım kapısının önüne al öde borcunu sen izle ben kendime yenisi alıorum derdim

aynen öyle dio. bz 6 ay boyunca onlarda kalmak zorunda kaldık ,hemen hemen hergünm ağlamakla geçti. çok kıskanç ve doldurmaya çalışan bi kadın. eve taşındık kurtulduk derken 1 yada2 hafta oldu olmadı kalmaya geldiler oğluyla. ve bu durumu herkes kınadı kendi ailesi dahl.

çok zor ya kaynana olayı benim kaynanamda eşimle odada otururlardı konuşurdu ben içeri girince oğlunun yanından kalkardı ben 8 günlük gelindim cahildim anlayamadım sonra eve gelince başladık kavgaya yok efendim kaynanam su istemiş ben 2dakika içinde değil 3dakikada getirmişim böyle şaçma sapan şeyler oğlunu dolduruyormuş devamlı eşim belli müdet sonra annem seni aşırı kıskanıyor dedi ama ben saygı gösteren ezilen taraf oldum çok ezdirdim kendimi oyüzden diyorumki saygıda kusur etmeyin ama ne olursa olsun ezdirmeyin kendinizi sonu gelmiyor bu sefer görümceniz annesi bakıyo eziyor oda aynı şekilde sizi eziyor eşinizde sen idare et diyorsa olan size içinizdeki duygulara ölmüş olan hislerinize oluyor...

çok kısa kesicem. 10 aylık evlyim 3 gündür de kardeşim bizimle kalıyo çünkü annem ve babam çalıştığı için evde yanlız sıkılıyo okullar açılana kadar eşim gelsin kalsın bi kaçgün dedi. Ev 1+1 dün kaynanamlar geldi eşimin kardeşi kalmak istedi yer olmadığından dolayı (yani kardeşim salonda yattığı için) kalamadı. Kaynanam olacak şeytan kılıklı kadın annemi arayıp ,oğlun evimizde kalmasın 2ye kadar televizyon izliyo daha o televizyonun taksidi ödenmedi die çok aşırı terbiyesizlikte bulunmuş. Annemde beni arayıp durumu anlattı kadın ağlıyodu. Bende sinirlenip o kadını arayıp ne yapmaya çalıştığını sordum. Yarın senin oğlunda gelcek o televizyon izleyemiycekmi dedim ,benim oğlumun evine oğlum gelcek tabi dedi bende suratına kapattım.
şuan kardeşim yolda eve gidiyo 14 yaşında konuyla hiç suçu günahı yok ,ben ağlamaktan perişan oldum. Eşime sordum habern varmıydı böyle bişeyden die ,yoktu neden öyle bi gerizekalılık yaptı dedi akşam konuşuruz dedi.
Elim ayağım titriyo ne yapmalıyım eşimle kötü olmak istemiyorum ,kaynanamdan nefrt ediyorum. Ama akşam kıyameti kopartcm. çok kötüym yaa kimseye anlatamyrm burdan başka. Bi fikir vern nolr

boğarım o kadını
terbiyesiz

ben olsam eeve kuzen arkadaş akraba kimi buluosam toplardımm nispet olsun diye parti verirdim..terbiyesiz kadın..keşke göndermeseydiniz kardeşinizii.şimdi birşey yaptım sanacak kendinii ...

hep kaynanaya yüklenilmişte asıl sorun eşte bence.zaten kardeşin gitmesini başta eş istemiş,yalnız kalalım diye.demekki annesine birşeyler aksettirmişte kaynanada ukalalık etmiş:50:

ben böyle konularda aşırı hassasım.. eski eniştem bi kere ablama "kızkardeşinle oturdunuz saatlerce monopoly oynadınız" dedi diye 3 sene adım atmadım ablamın evine.. ailen çok gururluymuş, helal olsun onlara.. ama hiç hak etmiyorlar bu çirkin muameleyi.. yerinde olmak istemezdim.. bana kim ne derse desin amaaaa aileme biri laf söyleyecek olursa çığrımdan çıkarım.. sana hiç iyi tavsiyelerde bulunamicam, yangına körükle gitmeyeyim, gelişmelerden haberdar et, canını da sıkma, en kısa zamanda eşini de al ailenin yanına git.. aranıza soğukluk girmesin..

sanirim kaynanan tv nin acilmadigi surece taksidini kendi kendine odedigini dusunuyo. yoksa ben bi anlam veremedim daha onun borcu bile bitmedi neden izleniyo demesine? izlenmeyince borcu daha mi rahat odeniyomus :27: resmen kiskancligindan sacmalamis

annesine "gerizkalı" diye hitap ederek eşiniz saygı noksanlığını göstermişken;annesinde saygının varolması şüpheli olurdu..olayları tatlıya bağlamadan kardeşinizi göndermemeniz doğru olurdu..hakkınızda hayırlısı olsun.

:42:
hep kaynanaya yüklenilmişte asıl sorun eşte bence.zaten kardeşin gitmesini başta eş istemiş,yalnız kalalım diye.demekki annesine birşeyler aksettirmişte kaynanada ukalalık etmiş:50:

yada kayınvalide dedi gönderin diye öncesinde damatda yumuşatıp dile getirmişte olabilir.ama bu durum bile olsa arada danışıklı dövüş,yapılan kulisler olmuş olmalı,yanlış :50:

:42:

yada kayınvalide dedi gönderin diye öncesinde damatda yumuşatıp dile getirmişte olabilir.ama bu durum bile olsa arada danışıklı dövüş,yapılan kulisler olmuş olmalı,yanlış :50:

evet bu da olabilir canım:50:

tv çalıştıkça biten bişey mi...:1:
ne alaka yani taksidiyle....
hatta madem para verilmiş sabahlara kadar izlenmesi lazım hakkını vermek için (bu mantıkla tabi)
ayıp etmiş...

benim kv. böyle bir şey yapsa çok üzülürdüm:43: ama keşke kardeşini göndermeseydin canım ona inat kalsaydı çatlasaydı kv dede ayıp ya insan utanır öyle bir şey söylenirmi gelinin annesine bence sende onun oğlunun kalmasına izin verme:20:

kayınvaliden annenlerden özür dilemeli. son durum nedir bilmiyorum ama. ettiği terbiyesizliği görmesi lazım utanıp pişmanlıgını dile getirmesi lazım.

Tüh keşke izlendikçe aşınmayan TV alsaymışsınz. Böyle böyle küçülür yoksa...

hey allahım ya rabbim ya
başka hiçbir ülkede böyle bir sitede böyle konular tartışılmıyordur herhale.
nasıl bir toplumuz biz ya.
gelenek görenek ahlak terbiye saygı sevgi vs denince akan sular durur
ilişkilere bakınca rezillik dizboyu.

herkes birbirinin hayatı üstünde hak sahibi.
bi karı koca olmak yok bu memlekette.
cümbür cemaat yaşanacak ilaa. vıcık vıcık.
bi rahat bırakın kendinize bakın, kendi hayatınız yok mu
uğraşacak işiniz gücünüz yok mu.
bırakın ya bu kadar mı zor.
bırakın.
herkes evinde nasıl istiyorsa öyle yaşasın.

durduramıyorum kendimi. coştum iyice.

arkadaşım ben olsam 10 aylık evliyken kardeşim bile olsa uzun süreliğine yatılı misafir kabul etmezdim eşinde haklı olabilir sıkılmakla.beraber zaman geçirelim diebilir eşinin kardeşi gelse sen de eminim bu şekilde düşünürdün. ancak bu şekilde bir olay yaşasaydım ( bana asla böyle bişey yapamazlar tavrımı bilirler)ben olsam ona inat kardeşimi göndermezdim kv deyide arayıp ev benim kimse gelenime,gidenime,bana,hayatıma karışamaz derdim eşimide sert bi şekilde uyarırdım taviz verme die.

Back
X