• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemin sözleri beni çok kırdı boşunamı üzülüyorum ,takıyorum

bende kapalı bir ailenin geliniyim. hatta bizim aramızda mezhep farkı var. yanyana gelince aileler ben nereye gidiyorum diye düşünmedim değil. belirli yaşın üstündeki herkes kapalı, genç nesilden de kapalı olanlar var ama açıkları bizden daha açık.

annem evlenirken bunlar seni kapatır diye öldü öldü dirildi. eşim anneme dediki bir gün kendi isteğiyle bile kapanmak isterse ben istemem boşanırım. çevremde çok fazla ninija var diye dalga geçmişti hatta. annem o an biraz rahatlamıştı ama şu bir gerçekki kapalı aile gelinleri de kapalı olsun istiyor. hep onların içinde ben farklıymışım gibi davranıyolar alttan laf sokuyorlar. hatta bir keresinde yengesi resmen g.tü başı açık gibi bir tabir kullandı eşimin kuzenini bizim tarafa benzeterek.
o konuşma olana kadar çok dikkat ediyordum onlara giderken kolsuz kapri falan giyiyordum ama senmisin o lafı diyen artık bendeki saygıda bitti. herkes istediğini giyer örter ama şu da var dışarıdan bakınca kapalı görünler kadınlar yanyana geldiklerinde en açık insandan daha açık ve bakımlılar. son trend kıyafetler saçlar makyaj renkli iç dünyalar konuşulan konular yapılan dedikodular... onu da ben anlamadım.
eşim hep der ben seni cami duvarında bulmadımki kapatmak isteyeyim, bir gün kapanmak istersen bu evlilik biter. bunu özellikle kendi ailesinin yanında derki anlasınlar.
yani konu sahibi arkadaşım demem o ki bu insanların her dediklerini takarsan dert sahibi olursun. sen kendini rahat hissediyorsan ve eşinde kısıtlamıyorsa kime ne.

herkese çok teşekkür ederim cvplar için.....Haklısınız boşu boşuna sıktım canımı kaç gündür eşim saolsun sonuna kadar arkamda ben üzüldüm ağladım kim bilir orda düşündü mü? kırdım mı incittim mi diyee
Allah herkesin gönlüne göre versin nediyeyim...
Herkes ana kuzusu annem duysa kahrolur kadın yeni evliyim daha.
evimde kocamla çok mutluyumm demek ki herşey dört dörtlük olmuyormuş ben de bu şekilde çekicem sanırım:)
Herkese tekrar teşekkür ederim rahatladım biraz

konuya giriyim hemen

kaynanamla oturuyorduk bi konu açıldı birisiyle aramda geçen konuşmayı anlatıyrdum kaynanamda aynı kadınla arasında geçen konuşmayı anlattı ve kadın hakkında çok dikbaşlı dedi dudak kıvırdı bende demek ondan ben ......... geliniyim deyince bana imalı hmmmm dedi dedim oda ondan değildir sen açıksın ya ondan demiştir dedi..:Banada diyorlar hep onu neden aldın hala kapatamadın mı diye dediii neyse bende dedim ben buraya zorla gelmedim oğlun istedi ben bu sebepleri sunduğumda elalem konuşur dediğimde sanane elalemden sen bnimle evleniceksin dedi dedim o annesini düşünmedi ki dedi....Bende senin oğullarının bendn farkı neki dedim namaz kılmaz kuran okumaz cumaya gitmez neden onlara bişey diyen yok dedim....Onları tanımıyorlar ki dedi....Sohbet ederken biri kalkıp senin gelinin de açık derler die kokyomş .....Ben bu sözlerine çok kırıldım eve geldim ağladım ben neyimki sokak kadınımıyım namusunuza mı laf getirdim dedim eşime eşimde benim ailem böyle patavatsız işte neden takıyorsun dedi sürekli teselli etti ama benim aklımdan çıkmıyor çok kırıldım çok soğudum ne yapıyım ben şimdi

Canım bence kırılmakta gayet haklısın. Kimsenin kimseye bu konuda baskı yapmaya, karışmaya hakkı yoktur. Ben de kapalı bir ailenin geliniyim, ama kayınvalidem içten içe çok istese de asla bana böyle şeyler demez, ima etmeye de kalkmaz, çünkü bu konularda tepki vereceğimi gayet iyi bilir. Bazı şeyler zorla olmaz, bizler de biliyoruz dinimizin gereklerini, Allah içimize verse de yapabilsek, ama böyle şeyler zorla olmaz, kişinin içinden gelmeli. Bu tarz insanların açıkçası insanı bazı şeylerden soğuttuğunu düşünüyorum ben. İnsanın yapacağı varsa da uzaklaşıyor.
Eşin sana destekse sen hiç takma kafana artık canım, boşver gitsin...

Eşin senin yanında ya, eşin seni böyle beğeniyor ki bişey demiyor diğerleri önemli değil. kv dediğindede fazla bişey yok aslında. Sende deseydin sana biri bişey derse gelip bana desinler yada eşime desinler deseydin.
Boşver bunlar takılmayacak şeyler.

Sadece saçımı kapamamı değil ki onlar gibi olmamı hergün sohbetlerine beraber gitmeyi bi kere gittim sohbetlerine açıklardan öle bi bahsediyorlar ki sanırsınız hayat kadınlarından bahsediyorlar çok rahatsız oldum...Allah kabul etsin kendi yapsın ibadetini ama bana bulaşmasın istiyorum ....Gelin geldiğimin ikinci haftası başladı şuraya gidelim buraya gidelim diye sürekli bahaneler uydurdum daha evime alışamadan beni sohbete derse götürmeye kalkıştı benim bildiğim yeni evli insana hrkes çekinerek gider..Bluzum vardı boynunda fular vardı aklınca espiri yaptı kafasına takacağına boynuna takmış diye sürekli böyle şeyler duymazdan geliyorum kendi kendimi çok üzüyorum ama sanırım çaresi yok...Ayrıca dedikodu konusunda da Maşallahı var yani...Onu neden aldın diyenlere Asla hakkımı helal etmicem ben neyim ki neden aldın diye bahsedebiliyorlar benden

sohbet diye yaptiklari sey bizim dinimizce "giybet" yani dedikodu...bunun Allah katinda ne kadar gunah oldugunu anlatmama bile gerek yok herhalde hepiniz biliyorsunuzdur...
hasta olmamaniz icin size benden kucuk bir tavsiye, size soylenilen seyleri (kucuk ve onemsiz gibi gorunse de, mesela fular meselesi) icinize atip susmayin...
sonra bu buyuk kucuk hersey icinizde birikir, hasta olursunuz...ya da bunlari biriktirip hepsini bir anda kizginlikla ya kocaniza ya da kayinvalidenize soyleyiverirsiniz...
iste o zaman da icinde biriktirip kin tutmus derler...
iyisi mi o an ne dusunuyorsaniz ne soylemek istiyorsaniz soyleyin, boyle boyle zamanla agizlarini kapatirsiniz size laf soyleyenlerin...
baktiniz hic susmuyorlar o zaman da esinizi devreye sokarsiniz, yine devam ederlerse de gorusmezsiniz olur biter...
evlenmeden once hic boyle konusmalar olmuyor muydu? siz evlenince mi birden basladi anlamadim...
genelde kayinvalideler sozluluk nisanlilik zamaninda baslarlar bu konu hakkinda konusmalara...

aynı kendı kayınvalıdemı gordum....

sırf kapanmıyorum dıye tanısmaya geldıklerınde olmaz bu iş dıye kalktı ayaga gıdıyordu kayınpederımın sert cıkısyıla gerı oturdu...neyse orayı astık neymiş nişan alısverısınde uzun etek ceket alıcakmsıım almadım ve nısanımı attı....ve bız ayrılamadık esımle 2 sene sonra ne yapıp ne edıp zorla evlendık:9::9:o zamanlar bası acık namaz kılmayan ınsanın pısırdıgı yemegı yemem dıyen kadın..hmmm mis miss dıye goturuyo walllaaa yaptıgım yemeklerı:9::9:ve 4 yıllık evlıyım 1 kere kapan dememıstır.................

allah yardımcın olsun canım senınde...inşallahh bırgun bızımkı gıbı pısman olur....

Eşinizi dinleyin, takmayın sözleri kafanıza..Üzülemeyin ve yüreğinizin soğumasına da izin vermeyin..

Kendi fikirlerini iyi niyetle söylediğini farzedin, sizde anlayışla karşılayın ve eşinizle mutlu olmaya bakın.

Back
X