Kayinvalidemla alakali bir soru

benim kv bi keresinde kayınpederimin bana aldığı bir takıyı (gümüş bi takı) kendi utandığı için kayınvalideme sen ver benim adıma demiş..
yoksa asla kv almaz biliyordum zaten :)
baban almış bunu dedi verdi, baktım çok sevindiğimi belli ettim hemen taktım zaten...
ama şok olduğum şudur ki, beğenirsen tak, beğenmezsen bi çocuğa ver sevinsin demişti :) allahım rezalet yaa lafa bakarmısın...ne kadar ayıp...
vermişsin sus artık işte..usül mü bilmez bunlar, yoksa bile bilemi yaparlar anlamakta zorlanıyorum... benim oğlan kardeşimin sevdiği bi kız var yıllardır görüşüyorlar ve artık yavaş yavaş bişeyler düşünüyorlar isteme söz gibi...ama geçen senelerde ben annem falan ufak tefek kardeşimle hediye gönderdik...
bunun amacı yalakalık değil, sevgi bağının adımlarıdır...elbette hediye ile sevgi sağlanmaz ama hani o ilk elektrik varya insanlar arasında ve mantıkta kalan...işte onun minik bir belirtisidir bu tür şeyler...usül bilmek şart...

Sana kücük bi tavsiye daha canim k.validenin gülerek laf sokusturdugundan bahsetmissin bu nazi insanlarin karakteridir hep yapar yani kirmis,uzmus pek umursamaz:20:eger ogluna ve sana saygisi varsa acik acik bu durumu söyle ve rahatsizligini dile getir ama anlamaz dahada beter olur dersen ki kimi insan karsisindaki rahatsiz etmekten ayrica bi zevk alir o zaman sende onu kendi taktigiyle vur sende ignele arkadan gul sonrada hic bisey yok gibi devam et:34:

Yapamam ki yani tarzim degil oylece durup bakiyorum laf soktugunu anlayinca ama anlamamazlikan gelip espri yapiyorum.
Konusamam da. Yani bunu hic yapamam. Zaten iletisimim cok kuvvetli degildir, oturur aglarim ters bir lafinda.
Cok ilgilendiniz cok tesekkurler.

Ben olume hastaliga derde cok onem verdigimden tuhaf gelmisti.
Dogru geldiler aradilar haklisiniz.
Tesekkurler

herkes onem verir demek istedigim gecte olsa iste nasil olduysa gelmisler sonucta..

kaynanin yapisi soguk olabilir yani durusu konusmasi hani her lafini laf vuruyor olarak algilama canini skma,
bide sana birsey almis ya hani heves edipte ayni seyleri soylemis olabilir,
hani olumsuz bakma kaynanana olumlu bak daha az sklr canin ama her lafina alinirsan mutlu olamazsin:31:

benim kv bi keresinde kayınpederimin bana aldığı bir takıyı (gümüş bi takı) kendi utandığı için kayınvalideme sen ver benim adıma demiş..
yoksa asla kv almaz biliyordum zaten :)
baban almış bunu dedi verdi, baktım çok sevindiğimi belli ettim hemen taktım zaten...
ama şok olduğum şudur ki, beğenirsen tak, beğenmezsen bi çocuğa ver sevinsin demişti :) allahım rezalet yaa lafa bakarmısın...ne kadar ayıp...
vermişsin sus artık işte..usül mü bilmez bunlar, yoksa bile bilemi yaparlar anlamakta zorlanıyorum... benim oğlan kardeşimin sevdiği bi kız var yıllardır görüşüyorlar ve artık yavaş yavaş bişeyler düşünüyorlar isteme söz gibi...ama geçen senelerde ben annem falan ufak tefek kardeşimle hediye gönderdik...
bunun amacı yalakalık değil, sevgi bağının adımlarıdır...elbette hediye ile sevgi sağlanmaz ama hani o ilk elektrik varya insanlar arasında ve mantıkta kalan...işte onun minik bir belirtisidir bu tür şeyler...usül bilmek şart...

Aslinda bunlar bana gore sorun degiller ablacigim ( yasiniza bakmadim ama samimi buldum) sorun bu kadar hoyrat davranilmak. Sen de kimsin der gibi, kucuk bir cocugu azarlar gibi konusmak vs.
Kelam sozu k-l-m den gelir arapcada o da gonul yarasi anlamina da gelir.
Kelimeler muhimdir.
3 gunluk dunya, neyi paylasamiyoruz?

herkes onem verir demek istedigim gecte olsa iste nasil olduysa gelmisler sonucta..

kaynanin yapisi soguk olabilir yani durusu konusmasi hani her lafini laf vuruyor olarak algilama canini skma,
bide sana birsey almis ya hani heves edipte ayni seyleri soylemis olabilir,
hani olumsuz bakma kaynanana olumlu bak daha az sklr canin ama her lafina alinirsan mutlu olamazsin:31:

Soyle bi durum var ki bana gore vahim.
Burada tek bir sadece en basit ve en son olan ornegini anlattim sikmamak icinve biraz da bilincli ama oncesinde azarlamisligi vs. de var ve sanirm ben kirilmisim ki tavirlarini hos algilamiyorum. Bana gore vahim olan bu. Sevgi pitircigi degilim ama kalp.kirmamaya ozen gosteririm kucuk cocukta dahi. Bu bakimdan gercekten yaptiklari gozune batiyor bir silkelen diyecek birilerini aradim.
Ustelik soguk bir yapida da degil ama evet, sadece ben kendimi uzmuslugumle kalirim.

Soyle bi durum var ki bana gore vahim.
Burada tek bir sadece en basit ve en son olan ornegini anlattim sikmamak icinve biraz da bilincli ama oncesinde azarlamisligi vs. de var ve sanirm ben kirilmisim ki tavirlarini hos algilamiyorum. Bana gore vahim olan bu. Sevgi pitircigi degilim ama kalp.kirmamaya ozen gosteririm kucuk cocukta dahi. Bu bakimdan gercekten yaptiklari gozune batiyor bir silkelen diyecek birilerini aradim.
Ustelik soguk bir yapida da degil ama evet, sadece ben kendimi uzmuslugumle kalirim.

yasayan sensin canim benimki sadece oneri,sen soyle yapmisti boyle demisti dedikce hem uzelecek hem kv deden uzaklasacaksin..

yasayan sensin canim benimki sadece oneri,sen soyle yapmisti boyle demisti dedikce hem uzelecek hem kv deden uzaklasacaksin..
Evet evet evet iste bu.
Evet ben bunu kendime yapiyorum. Elestirilmeliyim, bunu istedim. Cunku dedim ya kirildigim icin yaptiklarini hos algilamiyorum ama boyle olmamali.
Bir de iclerine girmedigim icin henuz, korkuyorum.
Ama soyleydi ama boyleydi demem bu kadarlik basit bir seyi takmadim ben ona kirildim o yuzden anlaminda ama kendimi savunmak icin degil herr seye ragmen sen kendine kotuluk ediyorsun lafini duymak icin.
Tesekkurler.

Son düzenleme:
Evet evet evet iste bu.
Evet ben bunu kendime yapiyorum. Elestirilmeliyim, bunu istedim. Cunku dedim ya kirildigim icin yaptiklarini hos algilamiyorum ama boyle olmamali.
Bir de iclerine girmedigim icin henuz, korkuyorum.
Ama soyleydi ama boyleydi demem bu kadarlik basit bir seyi takmadim ben ona kirildim o yuzden anlaminda ama kendimi savunmak icin degil herr seye ragmen sen kendine kotuluk ediyorsun lafini duymak icin.
Tesekkurler.

o zaman yapacagin sey belli kendine bunu yapmicaksin :)

birde soyle birsey var anneyle kiizlari bile gun geliyor zitlasiyor vs, kv ile olmasi cok cok normal birde boyle dusun...
bazen annemizin babamizin lafida hosumuza gitmez kiriliriz ama belli etmeyiz..:31:

o zaman yapacagin sey belli kendine bunu yapmicaksin :)

birde soyle birsey var anneyle kiizlari bile gun geliyor zitlasiyor vs, kv ile olmasi cok cok normal birde boyle dusun...
bazen annemizin babamizin lafida hosumuza gitmez kiriliriz ama belli etmeyiz..:31:

:) sanirim belli bir zamandan sonra ogrenecegim, di mi di mi :)
Evet aileyle problemin de oluyor ama hemen tatliya baglaniyor.
Kiyamiyorlar ki.
Epilepsi rahatsizligim var strese gelemiyorum bu yuzden nazik buyutuldum aslina bakarsaniz..
Ve onlara soyleyebiliyorum ve hatta sesimi de yukselttigim cok zaman dahi oldu eger durust olmak gerekirse bana en cok bunun icin kizabilirsiniz cunku cok samimi soyluyorum ben de oyle durumlarda vicdan azabindan kavruluyorum.
Hani aileme boyleyken bir baskasinin bu kadar acimasizca davranmasi zoruma gidiyor.
Neyse konu sapmasin, aileme daha dikkatli ve kayin aileme de daha gormezden gelebilecegim insallah.
Tesekkur ederim.

nisanliyken neyse ama evliyken dahada zoruna gider boyle durumlar...ama soyledikten sonra ne anlami var boyle seyleri?? bu yuzden bende hic birsey demem..bu konuda esim bile babasina tavirli sirf benim ailemi aramiyor hic diye...ama ne yaparsin babasinin karakteri bu sekilde, kendi akrabalariylada iyi degildir...kayinvalidemde arada bir aklina esince arar ama annem kadar sIk aramaz...isteyen arasin istemeyen aramasin beni hic ilgilendirmiyor...alinmak gucenmek cok yerli olsada gereksiz oluyor bazen...alisiyorsun cunku vefasizliga...bos ver...

:) sanirim belli bir zamandan sonra ogrenecegim, di mi di mi :)
Evet aileyle problemin de oluyor ama hemen tatliya baglaniyor.
Kiyamiyorlar ki.
Epilepsi rahatsizligim var strese gelemiyorum bu yuzden nazik buyutuldum aslina bakarsaniz..
Ve onlara soyleyebiliyorum ve hatta sesimi de yukselttigim cok zaman dahi oldu eger durust olmak gerekirse bana en cok bunun icin kizabilirsiniz cunku cok samimi soyluyorum ben de oyle durumlarda vicdan azabindan kavruluyorum.
Hani aileme boyleyken bir baskasinin bu kadar acimasizca davranmasi zoruma gidiyor.
Neyse konu sapmasin, aileme daha dikkatli ve kayin aileme de daha gormezden gelebilecegim insallah.
Tesekkur ederim.

zamanla gercekten ogreniyor insan sende ilerde farkli pencerelerden bakmayi ogreniceksin ;)
nazli buyumeninde etkisi vardir elbet alingan olmanda ;) dedigim gibi zamanla bazi seyleri gormezden gelmeyi ogreniyorsun :)
INSALLAH hersey istedigin gibi olur ve yolunda gider :)
rica ederim yardimci olabildiysem ne mutlu :)
ve gecmis olsun canim...

Herkesi olduğu gibi kabul et gülümse boşver alıngan olma :) sıkma canını nişanlılık döneminin tadını çıkar :) Bence bir sorun yok ama senin hissettiğin gibi bişi varsada gülümsemeye devam et. Canının sıkıldığını anlarsa daha cok üstüne gelir yine begenirsen der :) ama gercekten bısı yok bence :) mutluluklar...

nisanliyken neyse ama evliyken dahada zoruna gider boyle durumlar...ama soyledikten sonra ne anlami var boyle seyleri?? bu yuzden bende hic birsey demem..bu konuda esim bile babasina tavirli sirf benim ailemi aramiyor hic diye...ama ne yaparsin babasinin karakteri bu sekilde, kendi akrabalariylada iyi degildir...kayinvalidemde arada bir aklina esince arar ama annem kadar sIk aramaz...isteyen arasin istemeyen aramasin beni hic ilgilendirmiyor...alinmak gucenmek cok yerli olsada gereksiz oluyor bazen...alisiyorsun cunku vefasizliga...bos ver...

Beni aramayabilir, cunku uzuluyorum o konustukca.
Ya tersliyor ya da eger terslenecek kadar ciddi degilse konu sakayla laf carpiyor.
Ama iste ben bunlari takmamaliyim. Sonucta o esimin annesi. Dunyanin en kotusu de olsa annesi.
Benim sevdigimi buyutmus vs.
Alismaya calisiyorum.
Fakat ailem istiyordur elbette, o bakimdan uzulmustum.
Aramak zorunda olmasalar da ne bileyim aralarini bozacak bir sey yokken" takmiyorlar bizi" diye hissetmesinler istedim.

zamanla gercekten ogreniyor insan sende ilerde farkli pencerelerden bakmayi ogreniceksin ;)
nazli buyumeninde etkisi vardir elbet alingan olmanda ;) dedigim gibi zamanla bazi seyleri gormezden gelmeyi ogreniyorsun :)
INSALLAH hersey istedigin gibi olur ve yolunda gider :)
rica ederim yardimci olabildiysem ne mutlu :)
ve gecmis olsun canim...

:) cok naziksiniz. Allah herkese saglikli mutlu bereketli huzurlu yuvalar nasip etsin

Beni aramayabilir, cunku uzuluyorum o konustukca.
Ya tersliyor ya da eger terslenecek kadar ciddi degilse konu sakayla laf carpiyor.
Ama iste ben bunlari takmamaliyim. Sonucta o esimin annesi. Dunyanin en kotusu de olsa annesi.
Benim sevdigimi buyutmus vs.
Alismaya calisiyorum.
Fakat ailem istiyordur elbette, o bakimdan uzulmustum.
Aramak zorunda olmasalar da ne bileyim aralarini bozacak bir sey yokken" takmiyorlar bizi" diye hissetmesinler istedim.

evet aynen o dedigin gibi geliyor insana..takmiyorlar gibi bir tavir sergileniyor...ama zorla guzellik olmaz. kimi kiz tarafi mesela karsi tarafin aramasini filan bekler...bizimkilerde hic oyle birsey yoktur...ama karsida maalesef oyle seyler var gibi...ya takmiyorlar ya da gercekten bu sekilde huylari...yapacak birsey yok maalesef. her ne kadar ailem ister diye dusunsemde bende...insanlari olmadiklari gibi gosteremem sonucta.

Son düzenleme:
Herkesi olduğu gibi kabul et gülümse boşver alıngan olma :) sıkma canını nişanlılık döneminin tadını çıkar :) Bence bir sorun yok ama senin hissettiğin gibi bişi varsada gülümsemeye devam et. Canının sıkıldığını anlarsa daha cok üstüne gelir yine begenirsen der :) ama gercekten bısı yok bence :) mutluluklar...[/QUOTE
Sadece ozen gosterdigim kadar ozen gormek isterdim ama sanirim bu mumkun olmuyor.
Haklisiniz oyle yapmaliyim ve bunu ogrenicem insallah :)
Tesekkurler.

Back
X