• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenizi kiskaniyor musunuz?

Yahu o kadın onun anası, 9 Ay karnında taşıdı, altını değiştirdi, bırak boynunu pipisinden bile öpmüştür bebekken:))

yapmayın öyle, siz kıskanıp kendinizi geri plana attıkça annesinin kiymeti daha da büyüyecek onun gözünde. Bazı kv ler de bilinçli yapıyor şimdi, yalnızken o kadar mic mic değilse bile sizin yanınızda biraz abartıyor olabilir kadın. O zaman siz de altta kalmayın, annesinin yanında sarılın elini falan tutun hep bir temas halinde olun .

Hem anasının kiymetini bilen erkek iyidir boşverin. Eğer bir oğlunuz olursa istemez misiniz sizi böyle öpsün koklasin? :KK200::anne:

Vallaha bende çok kıskancım eşimia annesinden bacısında bilr kıskanırım o derece. Ama seninkşde baya fenaymış kıskanç olmayan biri bile kıskanır yani o nr öyle karı koca gibi bu kadarı fazla...

Kayinvalidenizin size karşı yanlış davranışı var mı ? Hani size inat mı yapıyor içinden gelerek mı ? Hoş karşılayin Gül'ün geçin hatta inşallah çocuğumla bende böyle olurum diyin zamanla gözünüze batmaz. Muhtemelen anneniz yanınızda olmadığı içindir çok rahatsız oluyorsaniz şikayet olarak değil de eşinize , hayatim benim annem yanımda olmadığı için sizi görünce çok imreniyorjm içim gidiyor içten içe üzülüyorum diyin yaptıklarına dikkat eder diye düşünüyorum

Ben seni çok iyi anlıyorum...Hayatında 2. bir kadın var gibi oluyor ama tam olarak öyle de değil...Aslında bu kıskanmak değil de sana verilecek tek sevgiyi paylaşmak veya daha fazlasını görmek rahatsız ediyor artı başbaşa olunması gereken yerde olamamak. Yani sürekli 3. Bir kişi dibinde bunu yaşamayan anlayamaz...

Şimdi sen bunu dilegetirsen o benim annem deyip daha da yakınlaşır...Bunu çaktırmadan halletmen lazım..Cilveli şekilde başbaşa ol ak istediğini belirtebilirsin mesela. Para konusunda da sen bişeyler aldır ona parası kalmasın...Bu tarz planlarla anca olur..Annesine çok iyi davran onun yanında ama yalnızken mesafeli dur..Annesinin gelemeyeceği etkinlikler ayarla mesela baska evli çiftlerle falan bişiler olur, doğa yürüyüşü olur vs vs

Kesinlikle kıskanmazdım. Ana oğul onlar tabiki yakın olacaklar tabiki annesini düşünecek tabiki sarılıp öpüşecekler. Ama benimde sizin gibi annem öleli yıllar oldu benim yanımda bunları abartı şekilde yapsalar kendimi kötü hissederdim, ben anneme sarılıp öpemediğim için kahrolurdum.

Guncelleme: annesi aramis bugun esimin. Esim de bize gel yuruyus yapariz demis. Esim diyor ki bana yarin avm ye gidelim anneme alisveris yapacagim. Hep ayni kiyafetleri giyiyor. Yeni birseyler alacagim ona. Siz soyleyin ben ne yapiyim. Inadima mi yapiyorlar. Koca kadina gidip kiyafet mi alacagiz. Niye bu gozume sokmaca.

Guncelleme: annesi aramis bugun esimin. Esim de bize gel yuruyus yapariz demis. Esim diyor ki bana yarin avm ye gidelim anneme alisveris yapacagim. Hep ayni kiyafetleri giyiyor. Yeni birseyler alacagim ona. Siz soyleyin ben ne yapiyim. Inadima mi yapiyorlar. Koca kadina gidip kiyafet mi alacagiz. Niye bu gozume sokmaca.

Allahımm tam bir baş belasıymış...Hayatım beraber babydoll alalım mı bana de vakit kalırsa tabiki anneme de bişiler bakarız de...

Eşinle
Merhaba arkadaslar. Icimde susturamadigim beni rahatsiz eden sesler var. Kayinvalidemle esimin iliskisini kiskaniyorum. Evet acik acik soyluyorum iste. Topla tufekle saldiriya gelenler olabilir ama ben zaten memnun degilim hissettiklerimden. Aranizda benim gibi olan var mi. Kiskanmamak icin nasil cozum yollari gelistirdiniz kendinize.
Esim annesine asiri duskundur. Bazen iliskileri gozume sokuluyor gibi hissediyorum. Annesini baska sehre gezmeye gondermek istemez ya bisey olursa diye. Annesi telefona cikmasa gormese filan tavir yapar esim. Cilvelesirler arada bir. Hergun arayip annesine sorar yuruyuse ciktin mi iyi beslen hareket et diye. Annesi de hergun arayip gununun ozetini verir ve bizim neler yaptigimizi sorar. Surekli yuruyuse ciktim bahanesiyle vize gelir cok yalnizim bahanesiyle planlatimiza ortak olur. Annesi esimin boynundan oper tisortunu kaldirip. Sarilirlar birbirlerinin kafalarindan operler sık sık. Sehir disi gorevimiz var mesela. Annesini de cagirdi bizimle gel diye. Bir ay birlikte kalacakmisiz. Annesini tatile gezmeye goturmek istiyormus. Babasi annesiyle ilgilenmiyormus. Simdi de telefon ve beyaz esya alacakmis. Var eksigi yok istese yenisini de alir kendisi ama esim hediye edecekmis. Buyuyor da buyuyor hepsi icimde. Allahimm neden boyle hossediyorum diyorum. Cok rahatsizim. Annem hayatta degil benim uzun yillar oldu. Acaba o yuzden mi bu kadar rahatsizim bilmiyorum. Daha cok sey var ama sikmayim sizi. Bana bir yol gosterin arkadaslar.

Eşiniz biraz düşüncesiz davranmış bence. Annenizi kaybetmişsiniz, muhtemelen bu yüzden anne-çocuk ilişkisinde çok hassas olmanız normal. Onun annesiyle arasına girmeden, sizin anne konusuyla ilgili hislerinizi eşinize ifade etmenin bir yolunu bulmanız lazım. Hatta belki Kv ile samimi bir konuşma esnasında ona bahsedebilirsiniz. Sanırım sadece düşünemiyorlar sizin duygularınızı.

Eşinle

Eşiniz biraz düşüncesiz davranmış bence. Annenizi kaybetmişsiniz, muhtemelen bu yüzden anne-çocuk ilişkisinde çok hassas olmanız normal. Onun annesiyle arasına girmeden, sizin anne konusuyla ilgili hislerinizi eşinize ifade etmenin bir yolunu bulmanız lazım. Hatta belki Kv ile samimi bir konuşma esnasında ona bahsedebilirsiniz. Sanırım sadece düşünemiyorlar sizin duygularınızı.

Aman sakın! Kv de bahsederse kızım ben size engel miyim yok senin de basına gelirse anlarsın ben bişey beklemiyorum vs sonra da gider oğluna demogoji yapar..Damat bey de o hışımla eve gelir vay konu sahibinin haline...Ondan sonra ana oğul daha da bi yakınlaşırlar...

Ay bu evlenince anneciliğin dibine vuran erkek modeli insanın ömrünü çürütür yeminle..2 kadın olsa bi.şekilde halledersin bu kalıcı yani

Aman sakın! Kv de bahsederse kızım ben size engel miyim yok senin de basına gelirse anlarsın ben bişey beklemiyorum vs sonra da gider oğluna demogoji yapar..Damat bey de o hışımla eve gelir vay konu sahibinin haline...Ondan sonra ana oğul daha da bi yakınlaşırlar...

Zaten anne- oğul konusunu anlatsın demiyorum. Dertleşir gibi kendi annesini özlediğinden filan bahsetsin, içindeki duyguları paylaşsın diyorum. Anne-oğul konusunu anlatırsa tabi ters teper.

Zaten anne- oğul konusunu anlatsın demiyorum. Dertleşir gibi kendi annesini özlediğinden filan bahsetsin, içindeki duyguları paylaşsın diyorum. Anne-oğul konusunu anlatırsa tabi ters teper.

O duygusallıkta insanlar olsalar bunu akıl ederlerdi zaten...o zaman ne olur bilio musun kocası der ki annem var işte annen bil bundan sonra uzak durma daha cok git falan

O duygusallıkta insanlar olsalar bunu akıl ederlerdi zaten...o zaman ne olur bilio musun kocası der ki annem var işte annen bil bundan sonra uzak durma daha cok git falan

Yani bunlar sadece olasılık. Ben sadece eşinin ve annesinin bunun farkında olmadığını düşünüyorum. Konu sahibi onların arasındaki ilişkiye bir şey demeden yapıcı konuşursa anlama olasılıkları da var. Hem belli ki Kv sini anne olarak göremiyor. Belki bunun yolu bile açılır. Kvde de sonuçta bir anne ve kadın. Anlayacaktır. Her şey doğru şekilde ifade etmekten,empatiden geçiyor. Konu sahibi ifadesinde olgunluk gösterirse her şey hallolur bence.

Kıskanmayı geçtim,
Annesi olmayan birisinin yanında, kendi annesiyle böyle haraketler yapan eşinizde hata.
Şu yorum aslında konunun kilit noktası, gerçekten katılıyorum. Hadi eşiniz akıl edemiyor, kv size nasıl yaklaşıyor? Hani evladına böyle düşkün olan bir annenin sevgi dolu olması çok muhtemel, bu sevgiyi size yansıtıyor mu? Yani oğlunu bu denli seven anne, oğlunun hayatını birleştirdiği kadını da benimser ve mümkün mertebe yakınlık kurar anladığım kadarıyla size uzak ve mesafeli. Acaba böyle hissetmenize sebebiyet verecek şekilde mi lanse ettiriyor kvniz?
Annedir evladını elbet sevecek ama ne bileyim biz böyle görmedik, annesi olmayan insanın dibinde bu kadar anne anne anne... Benim sevgilimin babası yok diye babamın fotoğrafını dahi hiçbir yere koymadım,paylaşmadım,empati önemli meziyet velhasılkelam...

Son düzenleme:
Ben bi örnek vereyim. Bi arkadaş vardı, eşinin babası ölmüştü, kv de oğlunu eşi gibi yapmıştı seninki gibi...
Herşeyi 3 kişi yapıyorlardı eşinin isteği üzerine..Mesela arkadaşım ve eşi mangal yakmışlar beraber hallediyorlar, eşi de ızgarayı temizliyormuş, annesi hemen başlarına dikilmiş mutfaktaki işini falan bırakıp oğlum yorma kendini ben yıkarım, yorulacaksın. Arkadaşım da anne biz hallediyoruz demiş gitsin diye ama kadın inatla gitmiyor sanki oğlu küçük cocuk sanki yanında eşi yok...Dinlerken şiştim

Şu yorum aslında konunun kilit noktası, gerçekten katılıyorum. Hadi eşiniz akıl edemiyor, kv size nasıl yaklaşıyor? Hani evladına böyle düşkün olan bir annenin sevgi dolu olması çok muhtemel, bu sevgiyi size yansıtıyor mu? Yani oğlunu bu denli seven anne, oğlunun hayatını birleştirdiği kadını da benimser ve mümkün mertebe yakınlık kurar anladığım kadarıyla size uzak ve mesafeli. Acaba böyle hissetmenize sebebiyet verecek şekilde mi lanse ettiriyor kvniz?
Annedir evladını elbet sevecek ama ne bileyim biz böyle görmedik, annesi olmayan insanın dibinde bu kadar anne anne anne... Benim sevgilimin babası yok diye babamın fotoğrafını falan hiçbir yere koymadım,empati önemli meziyet velhasılkelam...
Aynen öyle canim. Ben gurbete gelin geldim, eşim sırf annem yanımda degil üzülmeyeyim diye annesiyle davranişlarına cok dikkat eder.

Annedir evladını elbet sevecek ama ne bileyim biz böyle görmedik, annesi olmayan insanın dibinde bu kadar anne anne anne... Benim sevgilimin babası yok diye babamın fotoğrafını falan hiçbir yere koymadım,empati önemli meziyet velhasılkelam...
Yuzume karsi iyi ortada bi sikintimiz yok. Ben ona anne o bana kizim der. Ama bundan iki yil once facebookta benim de gorebilecegim bir fotografa oglanlari el kizi icin buyutuyoruz yazmisti. Halen durur o yorum. Sizce ne dusunmeliyim. Bazen imalari oluyor gibi hissediyorum. Mesela ben ise baslayacagim insallah. Iyi bir yer olmasi icin bekledim. Maddi sikintimiz yok. Hatta esim kendin icin calis istiyorsan diyor. Ben de en iyisi olsun diye kpss den sonra bir sene bekledim. Gecen gun gelmis cok sevindim artik calismaya niyetin varsa gir ise ekleme dedi. Iyi bisey mi dedi kotu bisey mi? Ben ameliyat oldum yakin zamanda. Ayni gun aksam taburcu oldum. Dort saatlik uzun bir ameliyatti. Eve geldik. Esim yanimda benimle ilgileniyor. Geldi ne kadar tuttu dedi. Ameliyat parasini sordu. Para onlar icin cok onemli. Annesi icin babasi icin. Herseyin fiyatini sorarlar. Cimrilikleeinden dugun bile yapmadik. Nikahla evlendik. Ben esime maddi destek oldum hep o surecte. Onlarin yapmalari gereken seyleri ben aldim mesela. Aaa neden aldin biz alacaktik dediler her defasinda. Gelinligimi kendim aldim. Esimin damatligini ben aldim. Birgunden birgun lafini etmedim. Ama ben narkozlu eve gelmisim basima gelip ameliyat parasini sorabilecek birisi kendisi. Sizce ne dusunuyum. Bir de kizi var. Yani gorumcem. Ben ne yapsam annesi yetistirir anlatir. O da taklit eder. Biz esimle nereye gitsek anne kiz rahat vermezler. Sorular sorular. Daha olmadi yalandan bahanelerle esime isleri duser.

Aynen oyle oldu. Uzun zaman once konusu acildi ve o senin de annen dedi. Gecistirmekten baska bisey degil anlayacaginiz. Gecenlerde telefonda konusuyorlar resmen cilvelesiyorlar. Oyle konusulmaz o senin annen. Izin vermem bak bidaha arkadaslarinla sehir disina gitmene deyip guluyor esim telefonda. Bak dikkat et ha izin vermem ona gore. Karsilikli kahkahalar. O senin annen sen onun esi degilsin ki. Annen gibi davran dedim. Sanane biz sakalasip guluyoruz dedi. Daha nasil derdimi anlatiyim ki ben.

Eşin senle ilgili birlikte mutluysanız bence direk söyleme. Yani annenizin hayatta olmadığini aslında normal olan bu anne oğul ilişkisinin sizi biraz incittiğini diler getirin. Anneni düşün öl bit ama gözüme sokma diyebilirsiniz. Zaten o anada akıl olsa evli barklı oğlunun yanına bir ay kalmaya gelmez. Ama işin derinine inince de muhtemelen eşinizin babası ilgisizdi ailesine ve eşine karşı, o da annem benim için eziyet çekti ona SULTANLAR gibi bakayım diyor. Takdir edilecek bir durum ama her şeyin bir adabı var. Derdiniz bu olsun :)

Bu ilişki hiç normal değil. Sen kayınvalideni kıskanmıyorsun , bu anormal durumdan rahatsızsın.

Sanki sen olmasan onlar anne- oğul mutlu mesut yaşayacaklar.

Çözüm önerisi olan varsa söylesin, bu durumun normal dışı olduğunu 3. Bir kişinin eşine anlatması gerek. Olaya dışardan bakan bir göz.
Bu da ancak terapist, psikolog tarzı bir uzmanla mümkün olur.

Sen anlatmaya çalışsan anne- oğulun arasını bozmak istiyorsun gibi algılanır.

Belki çalışmaya başlayınca eşinle paylaşacağın zaman daha kıymetli olur anneyi çağırmaz.bir umut :((((

Ya da direkt sen ne istediğini söylesen"ben annenle avm ye gitmek yerine kocamla başbaşa sinemaya gitmek istiyorum" gibi

Bir de eşin benim annem senin annen muhabbetine girerse hemen sustur " ben anne konusunda çok hassas ve yaralıyım .herkesin bir tane anası var senin annen benim kayınvalidem . Ben de onun geliniyim. Roller bu şekilde ."diye net bir şekilde belirtin.

Back
X