Kayınvalideyi alt ederken eşlerimizle kötü olmama yöntemleri

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
Evet ben bunun yöntemini bilmiorum ne zaman kv nin hareketlerinden rahatsız olup eşime sölesem hatalı oluyorum eşimin gözünde.. Ya da kv ye surat yaptığımda ters davrandığımda gidip eşime ağlıyor.. Bu aralar bu durumdan aşırı derecede raahtsızım bikaç gün bile katlanmak zor geliyor ne yapmalıyım da eşimle papaz olmadan nasıl halledebilirim

Evet ben bunun yöntemini bilmiorum ne zaman kv nin hareketlerinden rahatsız olup eşime sölesem hatalı oluyorum eşimin gözünde.. Ya da kv ye surat yaptığımda ters davrandığımda gidip eşime ağlıyor.. Bu aralar bu durumdan aşırı derecede raahtsızım bikaç gün bile katlanmak zor geliyor ne yapmalıyım da eşimle papaz olmadan nasıl halledebilirim

eşinize kötülemekten vazgeçin sizde,

Kendin söylüyorsun hatanı da sonucu da. O zaman eşine bir şey demeyeceksin. Bu sonuç genelde değişmez ve erkekler hep birbirine yakın reaksiyon verir ailelerine karşı eleştiri aldıkları zaman. Evin huzurunu da kaçırmaya değmez. Hani çözümü olsa da değne neyse diyeceğim de yine aynı noktaya dönersin.
O yüzden bildiğini okuyup eşinle bu konuları tartışmaya girme derim.

Eşiniz size annenizi ya da bababınızı sürekli şikayet etse ne yaparsınız? Kayınvalidenizle anlaşmayı deneyin bir de.
Ben kayınvalidelerin hepsinin buraya yazılanlar kadar kötü, içten pazarlıklı vs insanlar olduğunu düşünmüyorum. Gelinlerin de biraz kendi altındaki eşeği görmesi lazım. Sonuçta yaş, nesil, yapı, kişilik yetişme vs yönünden iki farklı insansınız gelin ve kayınvalide olarak. Orta yol bulunmalı.

ne yapıyor mesela kv

kızlar ben üzüldükce hiç bişey demedim daha da ıyı davrandım eşimde gördü çok fedakarlıklar ettım sessizce agladım. beni kv ler çok sevdiklerini söylüyolar beni kım olsa sever böyle bırı olmayımda sevsinlerde göreyim ben onları başta koşulsuz sevdim kırıcılıklarına ragmen başka bırısı olsa nefret ederdi ama ben nötürüm artık

ben henüz sözlüyüm ama sözlümün annesinin yüzüne pat diye söylerim onun ne hareketini beğenmesem. gerilsek dahi sorunu sözlüme açmam annesine söylerim. daha sonra sözlümle aramızda konuşacak olursak da yüzde 90 överim bi iki gün sonra çıtlatıveririm :KK70:

Gidip eşine annesini şikayet edersen tabi ki kötü olan sen olursun.
Şikayet etmek yerine eşinin görmesini sağlayacaksın.
Şikayet etmek/kötülemek her zaman ters teper.

Kendin söylüyorsun hatanı da sonucu da. O zaman eşine bir şey demeyeceksin. Bu sonuç genelde değişmez ve erkekler hep birbirine yakın reaksiyon verir ailelerine karşı eleştiri aldıkları zaman. Evin huzurunu da kaçırmaya değmez. Hani çözümü olsa da değne neyse diyeceğim de yine aynı noktaya dönersin.
O yüzden bildiğini okuyup eşinle bu konuları tartışmaya girme derim.

peki ne yapmak lazım ama? mesela benim k.v. sürekli kendini ve oğlunu övüyor. sani bu hayatta bir tek onların yaptıkları doğru bizimkiler yanlış.. en basiti benim sevdiğim yemeğe bile kulp bulur takar hem kendi sevdiği yemekleri yapar.. tamam çok sık görüşmüyoruz ama sonuçta sürekli hayatımda var olan bir insan bu... oğluna da kendini sürekli acındırır. yalnız yaşadığı için hep mağdur olan taraf o.. ne yaapbilirim de eşim de annesini hayatımıza bu kadar dahil etmesin ve ona olan düşkünlüğü azalsın.. ayrıca kayınvalidem çok alıngan. asla laf sölenmiyor. yoksa cevabını vermesini hatalarını yüzüne vurmasını bilirim. ama biliyorum ki ben birşey sölesem suratı asılacak ağlayacak.. kocam da benimle kötü olacak ve o da aynı şekilde benim aileme tavır alacak. bunu dengeleyebilen vardır, yok mudur?

bende eşime dert yandım olmadı.

kv ile aramda halletmeye çalıştım olmadı eşimden başlayıp görümceme anneme kadar arayıp beni şikayet ediyor.

sessiz kalmaya çalışıyorum ama o kadar çok baskı yapıyor ki beni çileden çıkarmak için dayanamıyorum. o sabır evresine ulaşamadım.

bi çare bulurum diye takipteyim.

X