Kayınvalideyi çağırmak ya da çağırmamak

Ortada gol yokken stres yapıp kayınvalidesi eve cagirmamak ne alaka. Kadın torununu bile göremeyecek.
Vay anasını.
Aa sus Burbuk sus,boyle konusanlara kesin oglan anasisiniz di miii diyorlar.
Sanki onlarin eslerinin y kromozomlari kulliyen dumura ugradi,hiç erkek dogurmayacaklar:D
Kizim da var yanisira,o da boyle düşünsün istemem,kadin erkek degil insanlik olmali on planda...

Merhaba,
Nasipse aralık ayının sonunda doğum yapacağım ve doğumdan sonra bana yardım edecek kimse yok. Kardeşim yurtdışında olacak, annem de şehir dışında olacakmış muhtemelen. Kendisiyle aram hiç iyi olmadığından o hassas olduğum süreçte annemle görüşmemek daha iyi olacak diye düşünüyorum.
Kayınvalidemle yüzyüze hiç görüşüp tanışamadık, hep telefonda konuştuk. Yaşlı ve çok ponçik bir insan. Eşim de çok iyi huyludur ve öyle birini yetiştiren bir kadının da iyi kalpli olduğunu düşünüyorum.
Eşim kayınvalidemi doğuma çağırmak istiyor, bir iki ay da yanımızda kalır diyor. Ama bizimle yaşaması için zemin hazırlamaya çalışıyor gibi geliyor. Çünkü yalnızca bir kızıyla yaşıyordu ve o da bir ay sonra evlenecek. Yaşadıkları şehirde evli beş oğlu daha var. Eşim annesinin yaşlı olduğunu ve torununu görmesini istediğini söylüyor haklı olarak. Biz oraya gidemiyoruz işlerinden dolayı.
Sonuç olarak kadını davet edip etmemekte kararsız kaldım. Herkes iyi niyetli olsa bile aynı evde yaşamak bambaşka birşey. Burada yaşamak isterse kaç yaşında kadına ne diyebilirim ki? Sadece eşim ve çocuklarımla yaşamayı tercih ederim. Üstelik gözüm gibi baktığım iki tane kedim var. Eşim alıştı çok şükür çok seviyor, ama kayınvalidem nasıl uyum sağlar? Bir de ben okul öncesi öğretmeniyim ve çocuğumun eğitimine müdahale edilirse çok gerilirim. Büyükanne ve büyükbabayla yaşayan öğrencilerimin çocuğunda davranış problemi olduğunu gördüm. Anne babanın zorla inşa ettiğini bir önceki kuşak yıkıyor. Onların hayır dediğine büyükler evet diyor vs. Kontrol bende olmalı.
Eşime bana sormadan davet etmemesini söyledim, cevabımı bekliyor. Ne yapmalı
ikizlere doğum yapınca 3 ay annemde kaldım sonra 4 ay kv bende kaldı çalıştığım için o günden beri kızlara 1 hafta annem 1 hafta kv bakıyor. normalde hiç gelmezdi evime çağırdım geldi üç senedir çocuklardan herkes bunaldı artık kreşe vermemizi 4 gözle bekliyor kv:KK45: sanmıyorum sonrasında sizde kalacağını ama o dönem için ilaç gibi gelebilir.

Beraber yasamak ayri dogumda torun gormeye gelmek ayri. Kadinin bes evli oglu varmis,bir tane esiniz var,bir de evlenecek kizi varsa etti sana 7 kisi. Kvnize ortaklasa bakim karari alsa bile evlatlari,1 yillik sure bu 7 kisiye bolusturulur zaten. Dolayisiyla dogumda gel torununu gor demek bundan sonra ölene kadar bizde kalacaksin anlamina gelmez. İki durumu birbiriyle karistirmadan cevap verin esinize. Esinizle hic mi iletisiminiz yok? Dogrudan soramiyor musunuz annen cok yasli,kardesin evlenince ne yapmayi dusunuyorsunuz diye?

Ben de anlamiyorum,bunun ortasi yok mu degil mi?
1 2 aylik kalacak sanirim diyor,cagrilmazsa da hic gelemeyecek demekki.
2 haftalik filan ayarlayipta ornegin,hem esin hem babaanne olacak kisinin gonlu olsa.
Vur deyince öldürüyor bazilari da vallahi.
Kalsa kaldi,kalmasa dogumumda bile gelip yardimci olmadi,öfff vallahi ya...

Çünkü insanoğlunun genel kronik sorunu bencillik ve nankörlük..
Analık hakkıdır diye savunulunca ya erkek anası yaftası yapıştırılır ya da zehirli yaftası :işsiz:

Ben çalışmaya başladığım dönem kv haftaiçi bizimle kaldı. Kadın oğlu ve torunu için evini düzenini bırakıp geldi salonda koltukta yattı.
Onunla da empati yapardım, kendi çekirdek aile hayatımın sekteye uğramasıyla da. Ama asla saygısızlık adına benim evim benim çocuğum demedim..
Ki o da rahatına düşkün bir kadındır yalnızlığı sever. En sonunda yakınımızda ev tutarak bulduk çözümü bunu o istedi..

Umarım kalmasın o kadın o evde. Yoksa çok huzursuzluk çıkacak gibi. Herkes mutlu olduğu yerde olsun.

Kimin zehir taşıdığı o kadar belli ki. Çöreklenme kelimesi de sizin taşıdığınız endişeye birebir uyuyor işinize gelmemesini tabi ki anlarım..

Gelsin birlikte yaşayın demedim zaten. Bu tek tarafın isteğiyle olmaz. Ben de rahatıma düşkünümdür. Ama endişeniz çok bencilce onu da bilin..

Beş oğlu var evli diyorsunuz. Diğerleri sizin gibi gelin değil mi ki 1-2 ay kalmasını bu kadar dert ediyorsunuz? Umarım bu kadın hepinizden ayrı yaşıyordur..

Hayat bu kimin ne olacağı belli değil :KK66:
Kayınvalidemi yılan gibi görmekle itham etmenize çok kızdım çünkü ben türkçe yazıyorum ama siz hangi dilde okuyorsunuz bilmiyorum. Tekrar söylüyorum sevmekle aynı evde yaşamak bambaşka şeyler. Size önyargılarınızla mutluluklar diliyorum

Eşinizle konusun direk. Açık açık söyleyin 1 aylıgına gelsin diye. Ayrıca bi siz değilmişsiniz ki diğer 6 kardeşle bakmakla yükümlü o yüzden sürekli sizde kalacağını sanmıyorum. Siz kv arayıp çağırsanız gel 1 ay kalırsın hem torununu görürsün vs vs. diye. Yani bu 1 ay olmaz 2 hafta olur ne bilim o size kalmış. Belirterek zamanını davet edersiniz.

Kayınvalidemi yılan gibi görmekle itham etmenize çok kızdım çünkü ben türkçe yazıyorum ama siz hangi dilde okuyorsunuz bilmiyorum. Tekrar söylüyorum sevmekle aynı evde yaşamak bambaşka şeyler. Size önyargılarınızla mutluluklar diliyorum

Yılan derken?

Merhaba,
Nasipse aralık ayının sonunda doğum yapacağım ve doğumdan sonra bana yardım edecek kimse yok. Kardeşim yurtdışında olacak, annem de şehir dışında olacakmış muhtemelen. Kendisiyle aram hiç iyi olmadığından o hassas olduğum süreçte annemle görüşmemek daha iyi olacak diye düşünüyorum.
Kayınvalidemle yüzyüze hiç görüşüp tanışamadık, hep telefonda konuştuk. Yaşlı ve çok ponçik bir insan. Eşim de çok iyi huyludur ve öyle birini yetiştiren bir kadının da iyi kalpli olduğunu düşünüyorum.
Eşim kayınvalidemi doğuma çağırmak istiyor, bir iki ay da yanımızda kalır diyor. Ama bizimle yaşaması için zemin hazırlamaya çalışıyor gibi geliyor. Çünkü yalnızca bir kızıyla yaşıyordu ve o da bir ay sonra evlenecek. Yaşadıkları şehirde evli beş oğlu daha var. Eşim annesinin yaşlı olduğunu ve torununu görmesini istediğini söylüyor haklı olarak. Biz oraya gidemiyoruz işlerinden dolayı.
Sonuç olarak kadını davet edip etmemekte kararsız kaldım. Herkes iyi niyetli olsa bile aynı evde yaşamak bambaşka birşey. Burada yaşamak isterse kaç yaşında kadına ne diyebilirim ki? Sadece eşim ve çocuklarımla yaşamayı tercih ederim. Üstelik gözüm gibi baktığım iki tane kedim var. Eşim alıştı çok şükür çok seviyor, ama kayınvalidem nasıl uyum sağlar? Bir de ben okul öncesi öğretmeniyim ve çocuğumun eğitimine müdahale edilirse çok gerilirim. Büyükanne ve büyükbabayla yaşayan öğrencilerimin çocuğunda davranış problemi olduğunu gördüm. Anne babanın zorla inşa ettiğini bir önceki kuşak yıkıyor. Onların hayır dediğine büyükler evet diyor vs. Kontrol bende olmalı.
Eşime bana sormadan davet etmemesini söyledim, cevabımı bekliyor. Ne yapmalı
Torununu görmeye size yardımcı olmaya grlebilir.Zira doğumdan sonra yanınızda biri olmazsa zorlanırsınız.Ama bence ev ev uzerıne olmaz.Sex bile yapamazsın kız.Ev ev uzerıne olunca ıyıyken kotu oluosun.

Ben olsam doğuma cagirmazdim hiç tanışmamışsiniz bile zaten hormonlarınız alt üst olacak anlaşıp anlasamayacaginiz bile belli değil. Doğumdan sonra kendinizı toparlayinca çağırın görsün bebeği. Ne kadar kalacacagini karşılıklı belirlersiniz. Aynı evde yaşamak da bana gore şartlar çok mecbur kilmadikca mümkün değil. Yakın ev tutulabilir.

Çünkü insanoğlunun genel kronik sorunu bencillik ve nankörlük..
Analık hakkıdır diye savunulunca ya erkek anası yaftası yapıştırılır ya da zehirli yaftası :işsiz:

Ben çalışmaya başladığım dönem kv haftaiçi bizimle kaldı. Kadın oğlu ve torunu için evini düzenini bırakıp geldi salonda koltukta yattı.
Onunla da empati yapardım, kendi çekirdek aile hayatımın sekteye uğramasıyla da. Ama asla saygısızlık adına benim evim benim çocuğum demedim..
Ki o da rahatına düşkün bir kadındır yalnızlığı sever. En sonunda yakınımızda ev tutarak bulduk çözümü bunu o istedi..

Umarım kalmasın o kadın o evde. Yoksa çok huzursuzluk çıkacak gibi. Herkes mutlu olduğu yerde olsun.
2 oglum var.
Eger bu sekilde yardimci olmak icin kalmam gerekirse bu benim icin de büyük fedakarlik demektir.
Evimi rahatimi biraktim da elimden geldigi kadar bebek bakimina yardımcı oluyorum,lohusa tribi cekiyorum demektir.

Sanki evi barki yokta bir cati altina sığınmış gibi davranilmasin boş yere.

E oglunun da cocugu diyenler icin,ben yapayalniz 3 cocuguma nasil baktiysam o da baksin der cikarim,iş insanliktan cikarsa.

Gönül ister ki herşey iyilik hoslukla olsun,mahallemdeki hastalari arayan soran ben elbette ki yaparim üstüme düşeni,herkeste yapar,ama ince hesaplar olmazsa...

Beraber yasamak ayri dogumda torun gormeye gelmek ayri. Kadinin bes evli oglu varmis,bir tane esiniz var,bir de evlenecek kizi varsa etti sana 7 kisi. Kvnize ortaklasa bakim karari alsa bile evlatlari,1 yillik sure bu 7 kisiye bolusturulur zaten. Dolayisiyla dogumda gel torununu gor demek bundan sonra ölene kadar bizde kalacaksin anlamina gelmez. İki durumu birbiriyle karistirmadan cevap verin esinize. Esinizle hic mi iletisiminiz yok? Dogrudan soramiyor musunuz annen cok yasli,kardesin evlenince ne yapmayi dusunuyorsunuz diye?
Toplamda on kardeşler aslında. Eşimin annesinin bakıma ihtiyacı yokmuş anlattığına göre. Yani tek başına da yaşar diyor ama bu uygun olmaz. Ne olursa olsun yaşı var. Birkaç ayda bir çocukları arasında ev değiştirmek de zor olur bence o yaşta kadına ki gitmek de istese kalmak da istese ben kal diyeceğim muhtemelen hayır deme özürlü olduğum için. Tabii ki sokakta kalmaz kadın ama eşim özlüyor galiba ve birlikte yaşamak istiyor. Laf arasında ima ediyor ne zamandır. Son kararı bana bırakıyor sağolsun ama kafam karıştı benim de

Ahhahhah yilan gibi mi?Hani deyimler ve anlamlari,falan filan:))

Toplamda on kardeşler aslında. Eşimin annesinin bakıma ihtiyacı yokmuş anlattığına göre. Yani tek başına da yaşar diyor ama bu uygun olmaz. Ne olursa olsun yaşı var. Birkaç ayda bir çocukları arasında ev değiştirmek de zor olur bence o yaşta kadına ki gitmek de istese kalmak da istese ben kal diyeceğim muhtemelen hayır deme özürlü olduğum için. Tabii ki sokakta kalmaz kadın ama eşim özlüyor galiba ve birlikte yaşamak istiyor. Laf arasında ima ediyor ne zamandır. Son kararı bana bırakıyor sağolsun ama kafam karıştı benim de
10 cocuklu kadin ihtiyac halinde ya bir huzurevine yatacak ya da cocuklari arasinda bu sure bolusturulecek. Surekli sizde kalmayi kabul edecegini de sanmiyorum ben. Esimin babaannesi bu sekilde yasiyor hic kimse kalk git demiyor ki ben xi ozledim biraz da onlarda kalayim diye kalkiyor kadin yerinden. Siz esinize bolusturulmesi gerektigini oturup anlatin. Benim gordugum kadariyla karikoca birbirinizle net konusamiyorsunuz. Eger esinizin konusmaya cesareti yoksa siz acin konuyu. Anneni ozledigini anliyorum,kardesler arasinda konusun 2ser ay gelip kalsin her birimizde deyin. Suresiz olarak sizin eve yerlestiremeyecegini anlasin anasini. Ayip degil bu konusmayi yapmak.

Çocuk olana kadar oğlunun eşiyle yüzyüze tanışamamış bir kadının bebek doğunca o eve yerleşebileceğini hiç sanmam, korkmayın.

Eşini alıp karşına düzgünce soracaksın, temelli mi istiyorsan sadece doğumda mı,
Temelli derse sakın kabul etme sakın, o oğulları yetiştiren analar hiç de iyi çıkmayabiliyor ki sen daha tanımıyorsun bile kayınvalideni.
Doğum için deyip sonra temelli kalmaya dönerse sonucunun boşanmaya bile gideceğini söyle.
Yakından yürüme mesafesinden ev tutulabilir ama aynı ev olmaz cidden melek bile olsa.

Normal şartlarda tanışmış olup karakterini bilseydiniz kayınvalidenizin ona göre bir yol izleyin derdim. Yani yüzsüz biriyse baştan anlaşılır süre öyle gel denir gibi. Şimdi kızacaklar olacak ama gerçekten bazı insanlar gitmek bilmiyor, yüzsüzlük diz boyu oluyor nasıl olsa oğlumun evi diye ama orada elin kızı / oğlumun çekirdek ailesi yaşıyor demiyorlar.

Ama tanımıyormuşsunuz, o lohusalık psikolojisi kötü diye biliyorum ve bence karakteriniz duygusal bir yapıdaysa daha da kötü bir psikolojide olacaksınız. O yüzden belki anlaşacağınız birini getirip psikolojik durumlar yüzünden kötü olmanız da iyi olmaz.

Ben sizin yerinizde olsam eşime açıkca "bak ben lohusa olacağım, zaten uykusuz kalacağım, sen nazımı çekersin ama annen çekmek zorunda değil. O yüzden 1 hafta gibi bir süre kalsın hem torununu görsün hem de ben bir süre toparlanmaya çalışırım. Daha sonra çocuk ele eline gelsin istediği kadar" falan derdim.
Baktım gerçekten çekilecek bir karakter değil, size cehennem azabı yaşatıyor, bir sonraki gelişinde zamanını kısıtlı tutardım.

hic tanismadiginiz birini esinizin annesi bile olsa dogumda yaninizda istemezseniz ben hak veririm acikcasi.
Cok stresli zamanlar bunlar, baska gerginlik kaldirmiyor.

Ayrica hic tanismamis olmaniz bana acayip garip geldi, yani hadi siz gidemediniz, o niye gelmedi. Yasli diye gelemediyse oglu niye alip getirip tanistirmadi. Simdi doguma gel demeye aslinda esinizin yuzu olmamali gibi de geliyor bana bir yandan.

Back
X