kaynana itiraflarım !

Nişan esnasından bohça yapılır sorun olur yapılmaz sorun olur...Gerçekten zor insanlarız biz kadınlar yaranılmıyor bize... Madem aldığınız eve eşya almayacaktınız aklınızda o vardı bunu kayınvalidenize de söyleyecektiniz ki kadın durumun farkına varsın... Sizin zevkinize göre eşya alınması hoşunuza gitmiş olacak ki göz yummuşunuz, farkına varmak istememişiniz yakın geleceği... Üzgünüm ama sizin onayınızla başınıza gelen sorunlar anlattıklarınız... Tabi ortada cidden bir sorun varsa :44::44::44:

Bizimkiler bize bir cop almadilar.ama seninki cop kamyonuyla gelmis bacim:)her seyin asirisi kotu iste. Simdi bizimkiler evimde biseyleri degistiremez haklari yok cunku.ama seninkilerinki de tam tersi olmus sen de buna sinirlenmssin deeee esya sectirirken ev alirken aklin ne yapiyordu?dusunemedinmi mudahale hakki dogacagini

Bizimkiler bize bir cop almadilar.ama seninki cop kamyonuyla gelmis bacim:)her seyin asirisi kotu iste. Simdi bizimkiler evimde biseyleri degistiremez haklari yok cunku.ama seninkilerinki de tam tersi olmus sen de buna sinirlenmssin deeee esya sectirirken ev alirken aklin ne yapiyordu?dusunemedinmi mudahale hakki dogacagini

arkadaşım kusura bakmada resmen aranıyorsun yazmadan edemiyeceğim
evinizi almanız için ev satıp parasını vermişler
tatilde kalmanız için ev istemişsiniz eşyaları siz beğenmişsiniz onlar parasını ödemişler
kaynananızın yaptığı herşeyde bir kusur arıyorsunuz

Siz cok ince ayrintilara takiliyorsunuz. Her ufak söz ve her ufak hareketten hemen nem kapiyorsunuz. Bosubosuna hayati burnunuzdan getiriyorsunuz. Böyle bir Kaynanaya sahip olmak isteyen bir cok Gelin taniyorum ben.

kadın sizi düşünmüş, evinizi almada yardımcı olmuş, eşyalarınızı almış en güzelinden. Bir teşekkür edin, allah razı olsun diyin, almasını istemiyormuydunuz, batan söyleyip aldırmayacaktınız o zaman. Kadın parasını daha hayırlı bir işe verirdi en azından. Ben burada bir müdahalede, başa kakmada göremiyorum. Başkası olsa neler neler yapardı.

" benim eşim onun en büyük oğlu ve de kızından sonra 3. ve son çocuğu." bu ne demek yaa..Tek erkek çocuğu desenize...Son çocuğu en büyük oğlu... :37: :37:

Neyse...

Parası olupta koklatmayanlar var,siz şükredin.. İnsana bazen her şey batar,küçük şeylere takar olur.haklarını da yememek lazım..Başın açık diye sana hayatı zehir edebilirlerdi..seni olduğun gibi kabul etmişler,doğrusunu yapmışlar.. Forumlarda okuyoruz.. kimler vaar kimlerr.. Şükretmeyi bilmek lazım.

Size ev almış,sizin zevkinize göre dayamış döşemişler.. Ben olsam kendim derdim kışın siz burada oturun diye..Otursun insanlar,kışları köylerde köy evlerinde geçirmek çok zordur hele yaşlandıkça daha da zor olur.Temiz,sıcak ev boş duracağına.. Size dua etmişler sayenizde ısınmışlar,ne güzel..

biz 3 yıl kirada oturduk .onların olduğu şehirde bi evlerni sattılar ve parasını bize verdiler. bizde üzerine kredi çektik ve bir ev sahbi olmak üzereyiz. 4 senemiz kaldı kredi btmesine. şmdi diyceksiniz ki ne hain gelinsin sen. sana iylik etmişler sen kadını burda anlatıyorsun diye ama işte zaten beni de bu vicdan öldürüyor. yani bze yaptıkları iyilkler de var. ve belki de bir çok kşi benim kadar şanslı değldir.örneğin evlenirken eşya mobilya konuusnda ne istediysem de aldılar. ben fazla şey istemedim o ayrı.ne çok şey istyor demesinler dye. keşke isteseymişim diyorum mesela.bir nişan bohçası hazırlamışlardı. içnde yok yok ama eski usul tabi. tülbentler 50 tane falandı. havlular vesaire. ama ben neyapayım onca tülbenti. duruyorlar. etek almışlar bana ama tesettür tarz etek. o eteği hiç giymedm.yani onların hayalindeki geln değildm bence hala da değlim.

Canim zaten bu yazdiklarindan da anlasilacagi uzere sen vicdanli takdir bilen vefali bir gelinsin.Herkes kendi mezarina tek basina girecek ve Allaha hesabini verecek.Bu islam inancina gore degil tum dinlere gore bu sekilde.Aslinda kayinvalidenin Peygamber Efendimizin tebligini bilmemesinden kaynaklaniyor.Efendimiz aleyhisselam Mujdeleyiniz nefret ettirmeyiniz;Kolaylastiriniz zorlastirmayiniz hadisi serifiyle belirttigi esasi bilmiyor,arastirmamis zaten bir cok insanda kulaktan dolma bilgilerle dinini yasiyor.Kimse hadis kitaplarindan,ilmihal kitaplarindan acip okumuyor.Halbuki Dinimizin ilk emri Oku.Yabanci milletlerden islami secen insanlarin hayatlarina baktigimizda daima asil kaynagindan okuyup arastirip inceledikten sonra muslumanligi sectiklerini goruyoruz.Din ne Kayinvaliden ne kocan,ne annen ve baban v.s icin degil Sadece Allahi sevdigin icin arastirilip yasanir cunku vefat edince yanimizda sadece biz olacagiz. Kocasinin istegiyle(icinden gercek bir imanla yapmamaktan bahsediyorum) dini kurallari yapan yarin bugun kocasina iki kizdi mi yapmaz.O zaman ne anladik bu amelden.Sadece kendin icin arastir ve oku.

anlattığınız şeylerde sorun göremedim.
kimse dört dörtlük değil ki.
gözünün üstünde kaşın var dese zorunuza gitmiş gibi:26:[/QU

bende arkadaşa katılıyorum .bnde pek bi sorun göremedim en azından iki yüzlü davranmıyolar ..bn kaynanamı anlatsam yaptığı iki yüzlülüğü haline şükredersin..

yazık ya çok üzüldüm şimdi size
siz cadı gibi bir kaynana özlemi içindeymişsiniz kadın melek çıkmış.
size şöööyyle doya doya kaynana dedikodusu yapacak fırsat tanımamış:43:
kızııımm kaynanalarınızı didikleyip suç unsuru olacak kusur ararken birde dönüp analarınıza bakın :34: onlar dört dörtlükmü

Eviniz, eşyanız ile ilgili çok şey söylenmiş, ben diğer sorununuzla ilgili bir şey söylemek istiyorum.

Ben kapalıyım.
Ileride olursa kızımın da kapalı olmasını isterim, gelinimin de.
Gönlümden bunun geçmesi doğal değil mi?
Ama bu demek değil ki açık olurlarsa saygı duymam, gelinimi istemem.
Saygı sevgi bunlara bakmaz, eşinizin ailesi de anladığım kadarıyla bu düşüncede.
Gönüllerinden geçen -gerçekçi olalım- tabii ki kapalı bir gelinden yana olabilir.
Olmadı diye sorun yapmamışlar, sizin gördüğünüz bir şey yok en azından.

Çeyizinizde tülbent ve uzun etek olmasına gelirsek..
O tülbentler çok önceden hazırlanmış. Hazırlanırken gelinimiz belki açık olur diye düşünülmez ki, adet olduğu için yapılır o.
Kullanıp kullanılmayacağına bakılmaz.
Bizim taraflarda 200 tülbent yapılır kıza, ömrü boyunca bunu kullanması mümkün mü? Değil, ama adet olduğu için yapılır.
Sizinki de o hesap.

Uzun etek de düşünülememiş olabilir.
Ailede herkes kapalı diyorsunuz.
Başka tarza yakınlık yok demek bu.
Gelinlere hep öyle şeyler alınmış yani.
Bunu kullanmaz diye düşünememişler, alışılmış olana gitmişler belki de hiç farkında olmadan.

Aslında biraz özeleştiri yaparak, biraz kayinvalideyle konuşarak, biraz da görmezden gelerek üstesinden gelinebilecek şeyler.

Allah geçim versin.

Siz resmen sizin mutlu olmanız için çabalamış, hiç bir masraftan çekinmemiş,
kendi parasıyla ısındığı halde sizin için Dua eden zararsız bir Kadını kötülüyorsunuz!

Hiç bir kötülüğünü bulamayıp, kendisini övmesini sorun haline getiriyorsunuz.

bir yerden k.v. ariza vermese sasardim. K.V hep böyle ya ne yapacaksin.O yasli kadin ne diye mallara ortak oluyor hayret bisey ya. Birde evi sobaliyken siz orda yasamiyorken ne isi var evinizde. Nasilsa orasi sizin ya.. 6 senede kazanip herseyi siz yapmisssiniz. K.V. söyleyin siz onsan daha fazla calistiniz onun hic hakki yok. Ayrica niye kapanmis , sizde ona nisan bohcasinda mini etek hediye etseydiniz. Cok ayip etmis bunak kadin ..

bir yerden k.v. ariza vermese sasardim. K.V hep böyle ya ne yapacaksin.O yasli kadin ne diye mallara ortak oluyor hayret bisey ya. Birde evi sobaliyken siz orda yasamiyorken ne isi var evinizde. Nasilsa orasi sizin ya.. 6 senede kazanip herseyi siz yapmisssiniz. K.V. söyleyin siz onsan daha fazla calistiniz onun hic hakki yok. Ayrica niye kapanmis , sizde ona nisan bohcasinda mini etek hediye etseydiniz. Cok ayip etmis bunak kadin ..

Bu yazdıklarınızda ciddimisiniz? :53:

Son düzenleme:
Back
X