kaynana itiraflarım !

deniz ve mehtap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2007
750
3
96
İstanbul
merhaba arkadaşlar. öncelikle burda paylaşacağım şeyleri önce kendim için yazdığımı söylemek isterim. bir çeşit iç dökme defteri diyelim. rahatlamak içn. çünkü kaynanamla ilgili düşüncelermi yorumlarımı birilerine anlatmam lazım. çatlayacağım yoksa. öncelikle çalışıyorum 8 yıllık evliyim. normal ölçüde açık bi bayanım.eşimin ailesyle ayrı şehiirlerde oturuyoruz.ancak öğretmen olduğum için 2 ay tatilimzde o şehre gdiyoruz. orda da ayrı bi evimiz var ve orda kalıyoruz.kaynanam köyde yaşıyor ama köy dediysem öyle dağbaşında köylerden anlamayın. merkeze yakın bi köy.br kızım var 5 yaşında. kaynanam ise 60ına merdiven dayamış tam bi köy kadını. zamanında inek sağmış,hala bahçeyle uğraşır,toprakla uğraşmayı sever,tavukları var.köy bahçe işlerinden anlar. ama aynı zmanda günlere de katılır.hacıdır. birden çok kez umreye de gtmştr. benim eşim onun en büyük oğlu ve de kızından sonra 3. ve son çocuğu.buraya kadar sorun yok gbi değilmi. ama şte ben bazı şeyleri kafaya takıyorum ve de bazı şeylere sinir oluyorum. bunlar belki çoğunuza boş,önemsz şeyler olarak yorumlanablr.ama anlatmam lazım işte.
benm açık olmamdan bence rahatsızlar. eminim kapalı bi gelin istedi ama oğlu beni buldu ne yapsın kadın. ailede herkes kapalı. nmaz niyazlı insanlar. kayınbiraderim,eltim görümcem...hepsi öyle. ama ben öyle değlim işte. mesela bugün bayram sabahı,bayram namazına gitmyen ali dye bi adamdan bahsediyor k.peder. kaynanam dediki " ali nezamandan beri beynamaz oldu".diye adamı kınadı. e şimdi bende ordayım ve ben de beynamazım ozaman.

kaynanam ve kayınpederm hep çalışmışlar tarlada. ve o tarlaların hasılatıyla arazı,dükkan,daire falan almışlar. kaynanam hep kendinii över. sabahın köründe kalkardım bütün işler bana bakardı falan diye.işte bu mal mülk böyle oldu der durur. şu traktör alınırken şu kadar brikmişim vardı da çıkarıp verdim der.bu hikayeyi bilmem kaç kere dnledm.kendni övmeye bayılır. ben de hiç hazzzetmem biriinn kendini övmesinden

Bu tarz farklıklar olabilir, sizi bu konuda eksik görebilirler, beğenmeyedebilir belki de.
Ama bunu size yansıtmadıkları ve size müdahele etmedikleri sürece,
eşinizi de doldurmadıkları sürece, bence bir sıkıntı yok ortada.
Sonuç olarak evlenirken, siz de bu ailenin böyle olduğunu biliyordunuz,
onlar da sizi biliyordur, siz nasıl öyle kabullendiyseniz, onlar da sizi öyle kabullenmiştir, kabullenmeli de.
Gönül bu dediğiniz gibi kapalı birini de istemiş olabilir ama eşiniz sizi seçmiş, onlar da sıkıntı çıkarmamış ve saygı duymuşlar
ve anladığım kadarıyla da size yansıtmadan hala da saygı duyuyorlar.
Gönüllerinden geçenlere de birşey denilemez.

anlattığınız şeylerde sorun göremedim.
kimse dört dörtlük değil ki.
gözünün üstünde kaşın var dese zorunuza gitmiş gibi:26:

biz 3 yıl kirada oturduk .onların olduğu şehirde bi evlerni sattılar ve parasını bize verdiler. bizde üzerine kredi çektik ve bir ev sahbi olmak üzereyiz. 4 senemiz kaldı kredi btmesine. şmdi diyceksiniz ki ne hain gelinsin sen. sana iylik etmişler sen kadını burda anlatıyorsun diye ama işte zaten beni de bu vicdan öldürüyor. yani bze yaptıkları iyilkler de var. ve belki de bir çok kşi benim kadar şanslı değldir.örneğin evlenirken eşya mobilya konuusnda ne istediysem de aldılar. ben fazla şey istemedim o ayrı.ne çok şey istyor demesinler dye. keşke isteseymişim diyorum mesela.bir nişan bohçası hazırlamışlardı. içnde yok yok ama eski usul tabi. tülbentler 50 tane falandı. havlular vesaire. ama ben neyapayım onca tülbenti. duruyorlar. etek almışlar bana ama tesettür tarz etek. o eteği hiç giymedm.yani onların hayalindeki geln değildm bence hala da değlim.

elbette ki her insan eşinin ailesi tarafından da sevilmeyi ister ama olmuyorsa olmuyordur.eşiniz sizden,siz eşinizden memnunsanız, ailesiiyle aranızda saygıya karşılıklı sahipseniz; unutmayın eşiniz ve çocuklarınızın dışında kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz,kimsede sizi.ne sizin istediğiniz gibi olmalarını bekleyin,ne de siz istenilen gibi olmayı..üzülmeyin eşinizle mutluluğunuza sahip çıkın,en büyük kazanç odur.bu durumları eşinizle konuşup,tepkisini üzerinize toplamayın..kendi içinizde kuruntularınızı bitirin..lafı size yönlendiryorda olabilirler yönlndirmiyorda siz halinşzden memnunsanız başkalarının söylemi sizi rahatsız etmesin..unutmayın söylemlerden rahatsızlık duyuyorsanız sizinde kendinizle alakalı memnun olmadığınız hatta bastırılmış duygulara,isteklere sahipsiniz demektir.öncelikle kendiniizi dinleyin...

tatilllermzde kaldığımız evi almayı kendm istedim. çünkü kaynanamın köydeki evnde o kadar uzun zaman kalmamak içn. açıkçası birazda rahatıma düşkünüm. kendi düzenm evmde rahat ederm. 2 hafta falan sıksam kalıım ama 2 ay çok uzun bi süre briinn evnde kalmak içn. ki evleri de müsait.neyse biz ev eşyası almadan daha kaynanm evin perdelrni ben yaptıracam dedi yaptırdı hemde bben seçtim.koltuk takımını falanben seçtm. aldı. buşalık mak. fırın falan aldı. tv bile aldı. kendine yatak aldı. benim seçtiğim eşyalrla evi o düzdü. benim zevkme güveniyor heralde ondan.biz sadece ufak eşyalrı buzdolabı ve kendi yatağımız ve dolabımızı aldık.bi de 2kanepe ben aldım ayrıca.ben burda kaynanama kızıyorum içten içe. neden. evi sahiplenmiş gibi oldu. bu evi sz aldınız ama ben bi sürü masraf ettm. mesajı veriyor sanki. halbuk ben o eve özenmiyecektim öylene 2 aylık bi ev olacaktı benm düşüncemde. ama o şöyle de olsun bu da olsun ben bunun da olmasını istiyorum ödeyeceğni de bildiğimden fon perde hevesi varmış diye evime fon perde yaptırdık.yani işimize karıştı ve eve ortak çıktı. ve kışın kalorifer parasını öderim ben kışın orda kalırım demeye başladı. yani aslında o eşyaları bana değil kendisine aldı.sonrada bana dua etmeye başladı szn sayenzde ısındım kışın rahat ettim diye. iyi de sen zaten evi benim zevkme göre dizdin ama sonuçta kendn için yaptın. eve gardolap, vestiyer bile yaptırdı.. yazın biz ordayken sabah uyuyoruz çat kapı geliyor mesela. hiç aramadan.yada ben koltukların yerini değiştirdiysem karışıyor. koltukları değiştirmişisn böyle daha iyi olmuş diyor. sanki ev kendisinin de biz onun evnde kalıyoruz gibi. bi sürü masraf yaptığı için kendinde bu hakkı görüyor. ama biz ona yap demedikki. kendsi istedi işte bende bu yükün altında eziliyorum sürekli.eşime "yapmasın almasın" diyorum bırak yapsın alsın heves edyor işte dyor.

geçenlerde ev için bi vazo ve yapma çiçek beğenmş . bana " bu çok güzel eve almak istiyorum. evin şurasına güzel olur dye söyledi. ben hiç beğenmedim tarz olrak yani. ama sırf o istediği için ve evime onca masraf ettiği için evde hakkı vardır vicdanıyla evet güzelmiş dedim. ve o çiçek alındı oraya koyuldu.ben almadım o aldı. aslında orayı kendi evi olarak görüyor.

yani bu ev mevzusuyla ilgili olarak mesele şuki. ben evime br çivi bile çakmasını istemezdm o evn gerçekten benm olmasını isterdim. ama gelgörki kadın beni maddiiyatla ezdi resmen.ayrıca kışın kalma konusuna ne diyeblrimki köyde buz giibi evde tek bi odada soba yakacaklar,benim ev sıcacık boş boş duracakmı. yakışı kalmazki. tabiki gdn biizim evde oturun diyecektm.dedik de zaten.şükürki herzmaan orda değilim. burdaki evme karışmıyor.en zından burdaki evimle ilgili "pencereleri kapatıp da çıktınız dimi "demiiyor.

Esin seni secmis almis. Begenmemek onlarin sorunu niye takiyrsunki

Asiri alinganlik ve beklenti icinde olma hali seninki

Sende onun bazi ozelliklerini sevmiyrsundr ama bunu ona soylesen umrunda dahi olmaz heralde

Gencsin elinde meslegin guclu olmalisin. Sen daha iyi bilirsin insanlar senin kapasitene gre yuklenirler

Sallama bile

tamam da ben burda bi sorun göremedim
yani almış etmiş bunun altında ezilebilirsiniz ona bişey diyemem de başka birisi olsa ev alınmasına bile müsade etmeyebilirdi
gel yanımda kal 2 ay değil mi derdi yardım etmek istemiş almış ne güzel
zaten sizde 2 aylık bi ev sonuçta diyosunuz ama onun sayesinde oturulcak bi hal almış bence kızmak yerine dua etmelisiniz
eşyaların yerlerine karışıyo diyosunuz ama kadın daha güzel olmuş diyomuş
daha ne yapmasını istiyosunuz anlamadım
burdaki kaynanayla ilgili dertleri baştan sona bi okuyun sonra dert mi değil mi karar verin bence....

secip secip kadina esyalarin parasini odetirken akliniz neredeydi??

aldirmasaydiniz o zaman.. bu kadinlara da ne ysan yaranilmiyor arkadas.. kimisi ignesi yok diye aglar kimisi de her seyi aldi diye aglar

kendini övmesinden rahatsız olmuşsun arada siz övünde motıve olsun kimseden övgü görmemiş sanırım yaptıklarına karşı :kkk:
bence sorun yok varsa da incir çekirdeğini doldurmaz ..
alışverişin tamamı zevkine göre olmuş ikiletmemişler varsın bi vazoda onun zevkine göre olsun..
valla bulmuşta bunamış gördüm sizi :31:

kadın alırken ederken iyiydi sonra ne oldu???

nankörlük oluyor siziki.. madem böyle düşünecektiniz açgözlülük edip herşeyi aldırmasaydınız kadına.. hayret bişey.

Back
X