eltmi bana kötüler. bu huyunu da hiç sevmem. telefonda çok konuşuyor,der.mesela. evi dağınık der.bulaşıklarını ben yıkadım der. eltimle aynı şehirdeler. ben farklı şehirdeym. ne malum benle lgili şeyleri de ona anlatıyordur. kesin demiyorum arkadaşlar bakın yanlış anlaşılmasın. mesela ...'nın 30 kusür ayakkabııs var ne gerek var diyordur belki. ben tlfda çok konuşmam ama.ama yüzüme karşı düzenlisin der,bend e senin gibyim düzenliyim der. ama bakın bu yalan. çünkü
kendsini över ya bazen yalan söylüyor. düzenli olmak ne nerde bilmek demektr mesela. ama kynanamın evinde bişeyin yeri belli değildir. geçen mangal yapacaz mangalı bulamadık.heryer heryerdedir. bu da benim en sinir olduğum şeydir. hayatta gelemem dağınıklığa.oğlu da aynı onun gibi zaten. dağınık,düzensz. herşeyin yerini bana sorar,arkasını ben toplarım. k.peder de öyle. çorabını pantolonunu ortada bırakan bi adam.halbuki köydeki evleri gayet büyük. biraz derlemeyle toplamayla adam olur. eh o evi bana bıraksalar ben orayı bi adam ederimki. fazlalık o kadar şey varki. atardım çoğu eskiyi. eşyaları azaltırdım ama kaynanama inme iner valla. çünkü kıyamaz bişeyini atmaya. küçük ekran bi tv var mesela. bozuk ama sanki çalışıyormuş giibi bi odada baş köşede durur. üstünde bi karış tozla bana bakar.e atın bunu. ben atsam ..aman allahım gelin tvyi attı derler.bozulan bişey atılmaz saklanır. bi müzik seti var kaset kapak yerleri kırılmış olduğu halde öyle bana göz kırpıyor. kaynanam cimri dedim ya bi de özenme huyu var. mesela birsi yeni bi eşya mı aldı. gider alır. heves eder işte. ama eskisini atmaması sorun oluyor.atsa ev bu kadar karışık olmaz.evde taaa çeyiznden halılar var. tabi zamanla almış almış evde her kapı arkasında halı var. köylerinde de o kadar gariban varki.. yahu be kadın versene şu halıları birilerine. yok .kıyamaz çünkü. malı çok kıymetldir. hani çöpçü balığı deriz ya hiç bişeyini atmayanlardan.işte bana afakan bastıran konulardan biri de bu.