kaynana itiraflarım !

ayy bende bu kadıncağız gibi bir kayınvalide olurum herhalde...gelinin herşeyi en güzelinden olsun oğlumda gelinde rahat etsin diye elimdekini avucumdakini gözümü kırpmadan feda edebilirim...de korktum valla... baksana istemiyor gelin hanım... anlamadım ki ne istiyor ne istemiyor...bu KK beni sersemletiyor bazen:((

ayy bende bu kadıncağız gibi bir kayınvalide olurum herhalde...gelinin herşeyi en güzelinden olsun oğlumda gelinde rahat etsin diye elimdekini avucumdakini gözümü kırpmadan feda edebilirim...de korktum valla... baksana istemiyor gelin hanım... anlamadım ki ne istiyor ne istemiyor...bu KK beni sersemletiyor bazen:((

Ya bu konu sahibi nerde acaba:6:

Bayanlar bi saniye yahu.

kadın en başta belirtmiş zaten kendim içi,n yazıyorum bi nevi iç dökme dertleşme defteri diye.

Vay bana neden yaptı nasıl yapar diye yakınmamış ki sadece olanı anlatmış.

Çok da bi şikayet görmedim ben yazdıklarında.

Bi nevi günlük gibi bişey şöyle oldu şunu yaptı bunu yaptı felan demiş.

Bu şekilde yermenize pek bi anlam veremedim ben şahsen...

sızce cokmu hoşnut görunuyo kayınvaldesınden

ay bende korktum ınan benımde tek hayalım kendı kv gıbı bı kv olmaktır

biz 3 yıl kirada oturduk .onların olduğu şehirde bi evlerni sattılar ve parasını bize verdiler. bizde üzerine kredi çektik ve bir ev sahbi olmak üzereyiz. 4 senemiz kaldı kredi btmesine. şmdi diyceksiniz ki ne hain gelinsin sen. sana iylik etmişler sen kadını burda anlatıyorsun diye ama işte zaten beni de bu vicdan öldürüyor. yani bze yaptıkları iyilkler de var. ve belki de bir çok kşi benim kadar şanslı değldir.örneğin evlenirken eşya mobilya konuusnda ne istediysem de aldılar. ben fazla şey istemedim o ayrı.ne çok şey istyor demesinler dye. keşke isteseymişim diyorum mesela.bir nişan bohçası hazırlamışlardı. içnde yok yok ama eski usul tabi. tülbentler 50 tane falandı. havlular vesaire. ama ben neyapayım onca tülbenti. duruyorlar. etek almışlar bana ama tesettür tarz etek. o eteği hiç giymedm.yani onların hayalindeki geln değildm bence hala da değlim.

canım bence sen kafanda gereksiz yere düşünüp kendini dolduruyorsun. bana nişan bohçası falan getiren olmadı. düğüne gelirken bir poşete koyup bi kaç paça eşya getirmişlerdi içindeki etek basma etekti. temizilik yaparken bile giymeyeceğim bişeydi. bana kaynanamın taktığı tek bir bilesziği de eşim aldı. bunları düşünsem kafayı yerdim. vazgeçtim artık. eşimle mutluyum bana karşı iyi ve düşünceli. ailesini de öyle kabul etmekten başka yol bulamadım

haline şükret kısaca..

burada vurgu yapılan şey ilk ve tek oğlu olması..yani erkek evlat olayı!

ben de tek erkek çocuk olarak anladım :1:...belki de ben yanlış anlamışımdır çünkü karışık yazmış biraz.

konu sahıbı ogretmen aslında ama ya acele ettı yada kafası karıstı nasıl olduda bır cumle buyuk bır karmasaya karıstı.

benım anladıgımda kayınvalıdenın bır kızı ıkıncı konu sahıbının esı bırde kucuk erkek var ama konu sahıbı en kucuk dıye yazmıs sanırım tek oglan yada son cocuk demıs ozaman en kucuk yada yok yok ıkı kız bır oglan yadaaa seyde olabılır ayyy kafam karıstı benım:52:

önce bi kaynananın yerine kendini koy bakalım burda senin kaynananı alıp kendininkiyle değiştirmek isteyen kaç kişi var biliomusun yahu insan yeri geliyo kendi annesiyle anlaşamıyo kaldıki kaynana yani dünyanın en iyi insanı bile olsa fikirler ayrı düşebilir önemli olan fesatlık yapmaması kadın kışın kullanmadığın evde üşümememk için 5-6 ay kalmak istemiş ne varki varsın koltugu raya tv yi buraya koysun nolcak yazın değiştir yani bide kadın kışın yanına gelip kalsa nolurdu kimbilir?

oncelikle itiraflarini ve yorumlarini sakince gozden gecir ve
daha hos gorulu olmaya calis
esinin annesi ve zarari dokunmamis yararindan baska

birak ovunsun
yemedi yedirdi tabiriyle kendinden esirgedi size layik gordu
kendinden gurur duymasini yadirgamayin
istese koydeki evine yapardi herseyin en alasini
o size kalorifer bile taktirmak istemis
otursun tertemiz siz yokken nasil olsa iki aylik kaliyorsunuz

kisacasi o kadina KAYNANA demeyi degil KAYINVALIDE demeyi benimseyin
cunku KAYNANALIK bir tarafi yok

sanırım karışıklık yaratan cümlede bir virgül koymadım diye anlaşılmadı. benim eşim 3 numara!
neyse bu önemli değil . kaynanamın kıymetninnfarkındayım zaten. ve ben buraya iilk giriş mesajımda da yazdığım giib dert değil hssettikleriimi yazıp içimi dökmek için yazıyorum. ortada bi sorun yok.ilk olarak maddi konulardan bahsettim sadece. ayrıca yazlık evi o almadı sanırım yanlış anlaşıldı eşyaların çoğunu aldı dedim.neyse bu da önemli değil.ve sizlerin yazdıklarınız bana terapi gibi geldi. rahatladım inanınki.kaynanamın diğer bana rahatsızlık veren yönlerini buraya yazmaya devam edeceğim. evet belki size göre önemsiz şeyler,i dünyada ne kaynanalar var diycekszniz yine. ama olsun ben içimi dökmek için yazıyorum. en baştada dediğim gibi.

biz 3 yıl kirada oturduk .onların olduğu şehirde bi evlerni sattılar ve parasını bize verdiler. bizde üzerine kredi çektik ve bir ev sahbi olmak üzereyiz. 4 senemiz kaldı kredi btmesine. şmdi diyceksiniz ki ne hain gelinsin sen. sana iylik etmişler sen kadını burda anlatıyorsun diye ama işte zaten beni de bu vicdan öldürüyor. yani bze yaptıkları iyilkler de var. ve belki de bir çok kşi benim kadar şanslı değldir.örneğin evlenirken eşya mobilya konuusnda ne istediysem de aldılar. ben fazla şey istemedim o ayrı.ne çok şey istyor demesinler dye. keşke isteseymişim diyorum mesela.bir nişan bohçası hazırlamışlardı. içnde yok yok ama eski usul tabi. tülbentler 50 tane falandı. havlular vesaire. ama ben neyapayım onca tülbenti. duruyorlar. etek almışlar bana ama tesettür tarz etek. o eteği hiç giymedm.yani onların hayalindeki geln değildm bence hala da değlim.

tatilllermzde kaldığımız evi almayı kendm istedim. çünkü kaynanamın köydeki evnde o kadar uzun zaman kalmamak içn. açıkçası birazda rahatıma düşkünüm. kendi düzenm evmde rahat ederm. 2 hafta falan sıksam kalıım ama 2 ay çok uzun bi süre briinn evnde kalmak içn. ki evleri de müsait.neyse biz ev eşyası almadan daha kaynanm evin perdelrni ben yaptıracam dedi yaptırdı hemde bben seçtim.koltuk takımını falanben seçtm. aldı. buşalık mak. fırın falan aldı. tv bile aldı. kendine yatak aldı. benim seçtiğim eşyalrla evi o düzdü. benim zevkme güveniyor heralde ondan.biz sadece ufak eşyalrı buzdolabı ve kendi yatağımız ve dolabımızı aldık.bi de 2kanepe ben aldım ayrıca.ben burda kaynanama kızıyorum içten içe. neden. evi sahiplenmiş gibi oldu. bu evi sz aldınız ama ben bi sürü masraf ettm. mesajı veriyor sanki. halbuk ben o eve özenmiyecektim öylene 2 aylık bi ev olacaktı benm düşüncemde. ama o şöyle de olsun bu da olsun ben bunun da olmasını istiyorum ödeyeceğni de bildiğimden fon perde hevesi varmış diye evime fon perde yaptırdık.yani işimize karıştı ve eve ortak çıktı. ve kışın kalorifer parasını öderim ben kışın orda kalırım demeye başladı. yani aslında o eşyaları bana değil kendisine aldı.sonrada bana dua etmeye başladı szn sayenzde ısındım kışın rahat ettim diye. iyi de sen zaten evi benim zevkme göre dizdin ama sonuçta kendn için yaptın. eve gardolap, vestiyer bile yaptırdı.. yazın biz ordayken sabah uyuyoruz çat kapı geliyor mesela. hiç aramadan.yada ben koltukların yerini değiştirdiysem karışıyor. koltukları değiştirmişisn böyle daha iyi olmuş diyor. sanki ev kendisinin de biz onun evnde kalıyoruz gibi. bi sürü masraf yaptığı için kendinde bu hakkı görüyor. ama biz ona yap demedikki. kendsi istedi işte bende bu yükün altında eziliyorum sürekli.eşime "yapmasın almasın" diyorum bırak yapsın alsın heves edyor işte dyor.

Siz kendinize dert arıyorsunuz.:31:

Allah kayınvalidenize ve kayınpederinize sabır versin.:6:

kayananam iydr hoştur da cimridr biraz. örnek vermek gerekirse yaz ortasında tüp biitmesin diye kuzinede yemek yapar.üstüne başına bişey almaz,doğru düzgün bi ayakkabısı yoktur. benim ayakkabılarımı görünce eminim gece uyuyamıyordur. bu kadar para verdğim için. ve eminim anlamıyordur ve bana kızıyordur içten çe. tanıyorum çünkü. nerden biliiyorsun belki öyle düşünmüyordur demeyiin. tv açık ,ışıkları açık bıraktık diyelim dalgınlığımıza geldi. hemen gelir kapatır. kızar. mesela benim yazın onun evinde kalmak iistemeyişim de biraz bundan. ben suyu akıtsam,hergün ev süpürsem dert ediiniirdi. kızım çzgii film izzliyor mesela. o ara başka bişeye ilgisini verdiyse ve oan tvye bakmıyorsa hemen kapatır. ama kıızm izliyordur ve gder bi daha tvyi açar.bi keresinde bana gelmşti. ben hergün elekt süpürgeyi çalıştırıyorum tabi kırıntılar yerde mi kalsın. bana " size çok elekt. faturası gelr böyle" dedi. ve kendsi dediki ben hiç açmam el süpürgeleri var ya onlarla süpürüyormuş evini. sırf elekt. gitmesin diye. eevet şimdi sz yine diyceksinizki kadın sıka sıka mal mülk sahinbi olmuş,eğer tasarruf etmeseydi mal mülk sahibi olamazdı eski alışkanlıklarını sürdürüyor. evet ben de farkındayım. ama bu kadarı da fazla. bana bunlar ters geliiyor. adam gibi b ayakkabım olsun kenarda demesi lazım o kadar parası varsa. elekt faturasını dert etmesin cnm o kadar.

kayananam iydr hoştur da cimridr biraz. örnek vermek gerekirse yaz ortasında tüp biitmesin diye kuzinede yemek yapar.üstüne başına bişey almaz,doğru düzgün bi ayakkabısı yoktur. benim ayakkabılarımı görünce eminim gece uyuyamıyordur. bu kadar para verdğim için. ve eminim anlamıyordur ve bana kızıyordur içten çe. tanıyorum çünkü. nerden biliiyorsun belki öyle düşünmüyordur demeyiin. tv açık ,ışıkları açık bıraktık diyelim dalgınlığımıza geldi. hemen gelir kapatır. kızar. mesela benim yazın onun evinde kalmak iistemeyişim de biraz bundan. ben suyu akıtsam,hergün ev süpürsem dert ediiniirdi. kızım çzgii film izzliyor mesela. o ara başka bişeye ilgisini verdiyse ve oan tvye bakmıyorsa hemen kapatır. ama kıızm izliyordur ve gder bi daha tvyi açar.bi keresinde bana gelmşti. ben hergün elekt süpürgeyi çalıştırıyorum tabi kırıntılar yerde mi kalsın. bana " size çok elekt. faturası gelr böyle" dedi. ve kendsi dediki ben hiç açmam el süpürgeleri var ya onlarla süpürüyormuş evini. sırf elekt. gitmesin diye. eevet şimdi sz yine diyceksinizki kadın sıka sıka mal mülk sahinbi olmuş,eğer tasarruf etmeseydi mal mülk sahibi olamazdı eski alışkanlıklarını sürdürüyor. evet ben de farkındayım. ama bu kadarı da fazla. bana bunlar ters geliiyor. adam gibi b ayakkabım olsun kenarda demesi lazım o kadar parası varsa. elekt faturasını dert etmesin cnm o kadar.

Zamanında yokluk çekmiş insanın hali başka tabii... Zor kazanmış ne yapsın.

Ben 21 yaşındayım,üniversite son sınıf öğrencisiyim.

Kayınvalidenizin bu saydığınız özelliklerinden yüzde doksanı da bende de var.

Cimrilik değildir bu.

Yokluğun ne olduğunu bilmektir,tutumluluktur.

Siz fena takmışsınız,kadın ne yapsa suç.:6:

Son düzenleme:
sen gidip yazlgın için mobilya begendin kadın yok demeden aldı onun için elektrik faturasını düşünüyodur!!!madem ayagındaki ayakkabıya çok önem vermiyor nasılsa öğretmensin sen maaşını aldıgında kendine aldıgın ayakkabıları es geç kayınvalideciğine alıver bi ayakkabı ha olmaz mı bu kadar abartacak ne var ya resmen rahat batıo kuzum size !!!

sen gidip yazlgın için mobilya begendin kadın yok demeden aldı onun için elektrik faturasını düşünüyodur!!!madem ayagındaki ayakkabıya çok önem vermiyor nasılsa öğretmensin sen maaşını aldıgında kendine aldıgın ayakkabıları es geç kayınvalideciğine alıver bi ayakkabı ha olmaz mı bu kadar abartacak ne var ya resmen rahat batıo kuzum size !!!

Kötü kayınvalide görmemiş arkadaş.:27:

eltmi bana kötüler. bu huyunu da hiç sevmem. telefonda çok konuşuyor,der.mesela. evi dağınık der.bulaşıklarını ben yıkadım der. eltimle aynı şehirdeler. ben farklı şehirdeym. ne malum benle lgili şeyleri de ona anlatıyordur. kesin demiyorum arkadaşlar bakın yanlış anlaşılmasın. mesela ...'nın 30 kusür ayakkabııs var ne gerek var diyordur belki. ben tlfda çok konuşmam ama.ama yüzüme karşı düzenlisin der,bend e senin gibyim düzenliyim der. ama bakın bu yalan. çünkü
kendsini över ya bazen yalan söylüyor. düzenli olmak ne nerde bilmek demektr mesela. ama kynanamın evinde bişeyin yeri belli değildir. geçen mangal yapacaz mangalı bulamadık.heryer heryerdedir. bu da benim en sinir olduğum şeydir. hayatta gelemem dağınıklığa.oğlu da aynı onun gibi zaten. dağınık,düzensz. herşeyin yerini bana sorar,arkasını ben toplarım. k.peder de öyle. çorabını pantolonunu ortada bırakan bi adam.halbuki köydeki evleri gayet büyük. biraz derlemeyle toplamayla adam olur. eh o evi bana bıraksalar ben orayı bi adam ederimki. fazlalık o kadar şey varki. atardım çoğu eskiyi. eşyaları azaltırdım ama kaynanama inme iner valla. çünkü kıyamaz bişeyini atmaya. küçük ekran bi tv var mesela. bozuk ama sanki çalışıyormuş giibi bi odada baş köşede durur. üstünde bi karış tozla bana bakar.e atın bunu. ben atsam ..aman allahım gelin tvyi attı derler.bozulan bişey atılmaz saklanır. bi müzik seti var kaset kapak yerleri kırılmış olduğu halde öyle bana göz kırpıyor. kaynanam cimri dedim ya bi de özenme huyu var. mesela birsi yeni bi eşya mı aldı. gider alır. heves eder işte. ama eskisini atmaması sorun oluyor.atsa ev bu kadar karışık olmaz.evde taaa çeyiznden halılar var. tabi zamanla almış almış evde her kapı arkasında halı var. köylerinde de o kadar gariban varki.. yahu be kadın versene şu halıları birilerine. yok .kıyamaz çünkü. malı çok kıymetldir. hani çöpçü balığı deriz ya hiç bişeyini atmayanlardan.işte bana afakan bastıran konulardan biri de bu.

eltmi bana kötüler. bu huyunu da hiç sevmem. telefonda çok konuşuyor,der.mesela. evi dağınık der.bulaşıklarını ben yıkadım der. eltimle aynı şehirdeler. ben farklı şehirdeym. ne malum benle lgili şeyleri de ona anlatıyordur. kesin demiyorum arkadaşlar bakın yanlış anlaşılmasın. mesela ...'nın 30 kusür ayakkabııs var ne gerek var diyordur belki. ben tlfda çok konuşmam ama.ama yüzüme karşı düzenlisin der,bend e senin gibyim düzenliyim der. ama bakın bu yalan. çünkü
kendsini över ya bazen yalan söylüyor. düzenli olmak ne nerde bilmek demektr mesela. ama kynanamın evinde bişeyin yeri belli değildir. geçen mangal yapacaz mangalı bulamadık.heryer heryerdedir. bu da benim en sinir olduğum şeydir. hayatta gelemem dağınıklığa.oğlu da aynı onun gibi zaten. dağınık,düzensz. herşeyin yerini bana sorar,arkasını ben toplarım. k.peder de öyle. çorabını pantolonunu ortada bırakan bi adam.halbuki köydeki evleri gayet büyük. biraz derlemeyle toplamayla adam olur. eh o evi bana bıraksalar ben orayı bi adam ederimki. fazlalık o kadar şey varki. atardım çoğu eskiyi. eşyaları azaltırdım ama kaynanama inme iner valla. çünkü kıyamaz bişeyini atmaya. küçük ekran bi tv var mesela. bozuk ama sanki çalışıyormuş giibi bi odada baş köşede durur. üstünde bi karış tozla bana bakar.e atın bunu. ben atsam ..aman allahım gelin tvyi attı derler.bozulan bişey atılmaz saklanır. bi müzik seti var kaset kapak yerleri kırılmış olduğu halde öyle bana göz kırpıyor. kaynanam cimri dedim ya bi de özenme huyu var. mesela birsi yeni bi eşya mı aldı. gider alır. heves eder işte. ama eskisini atmaması sorun oluyor.atsa ev bu kadar karışık olmaz.evde taaa çeyiznden halılar var. tabi zamanla almış almış evde her kapı arkasında halı var. köylerinde de o kadar gariban varki.. yahu be kadın versene şu halıları birilerine. yok .kıyamaz çünkü. malı çok kıymetldir. hani çöpçü balığı deriz ya hiç bişeyini atmayanlardan.işte bana afakan bastıran konulardan biri de bu.

Hastasın sen :37:
Bula bula bunları mı buldun kuzum? Belki yapıyordur belki ediyordur. Hem kadının kendi evi ya insaf!

kayınvalidem,hacıdır, hergün beş vakit manazını kılar kuranını okur. ama dedikodu da yapar. ben de bunu anlamıyorum arkadaş. biriisnin hakkında kötü konuşur mesela. şöyle yapmış böyle yapmış anlatır durur. bir de namaz kılarken başka şeyler düşünür. nerden mi biliyorum . "namazdayken aklıma geldi,düşündüm falan der de ondan bilyorum.yada biiz bişey konuşuyoruz diyelim. o içerde namaz kılıyor diyelim. çok sonra yanımıza geldiğnde fikir söyler,yorum yapar.yani bi kulağı da bizdediir.

Back
X