- 14 Şubat 2008
- 3.338
- 3.939
- 698
- Konu Sahibi deniz ve mehtap
Niyetiniz madem içinizi dökmekse ve burdaki kimseyi kaale almayacaksanız gidip bi deftere yazsaydınız be arkadaşım. Burdakilerde kendi çalıp kendi oynuyo

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sen gidip yazlgın için mobilya begendin kadın yok demeden aldı onun için elektrik faturasını düşünüyodur!!!madem ayagındaki ayakkabıya çok önem vermiyor nasılsa öğretmensin sen maaşını aldıgında kendine aldıgın ayakkabıları es geç kayınvalideciğine alıver bi ayakkabı ha olmaz mı bu kadar abartacak ne var ya resmen rahat batıo kuzum size !!!
kaynın valıdenle olan ilişkinde düşünceleren bunlarsa(ayrı şehirlerde yaşıyorsunz)...acaba aynı evi paylastıgın eşinle aran nasıl çok merak ettim...annesine çekmişmi:))
Konu sahibi acaba öğrencileri içinde "aaaa ben bu konuyu daha dün öğrettim bu çocuk neden cevap veremedi tüh şimdi ne olacak, bu kesin büyüyünce büyük adam olamayacak" diye hayıflanıyormudur?
Evet insanlar içini dökmek isteyebilir ama bir eğitimcinin daha mantıklı konuşması gerek.Kaldı ki, bir insanın özelliklerini tahlil edebilecek bir eğitim almadım ancak arkadaşı çözmek içinde bunun eğitimini almaya gerek yok. Kaynana eğitimsiz, bağda bahçede yaşıyor, koyun güdüyor, şöyle cahil böyle cahil ama kadın baskın karaktermiş.Bu baskın karakteride konu sahibi arkadaşı gölgede bırakmış.Zira kendisi eğitimci olduğunu söylüyor ama daha olayları tahlil edemiyor. Nasıl genç nesiller yetiştirecek anlayamadım. Bu kadar takıntı iyi değil. Bence kaynanayı kıskanmaya gerek yok.Boşveeeer salla gitsin :)
Evi biz aldık diyorsun canım ama kayınvaliden de evini satmş parasını size vermişler zengin oldukları halde çocuklarına yardım etmeyen nice insanlar var varsın nişan bohçasında uzun etek koysun bu sorun edilmez bence benim fikrim bu.
iy vallaha bu genc yasimda kaynanaliktan sogudum haa
allah boyle gelinden korusun amin
tatilllermzde kaldığımız evi almayı kendm istedim. çünkü kaynanamın köydeki evnde o kadar uzun zaman kalmamak içn. açıkçası birazda rahatıma düşkünüm. kendi düzenm evmde rahat ederm. 2 hafta falan sıksam kalıım ama 2 ay çok uzun bi süre briinn evnde kalmak içn. ki evleri de müsait.neyse biz ev eşyası almadan daha kaynanm evin perdelrni ben yaptıracam dedi yaptırdı hemde bben seçtim.koltuk takımını falanben seçtm. aldı. buşalık mak. fırın falan aldı. tv bile aldı. kendine yatak aldı. benim seçtiğim eşyalrla evi o düzdü. benim zevkme güveniyor heralde ondan.biz sadece ufak eşyalrı buzdolabı ve kendi yatağımız ve dolabımızı aldık.bi de 2kanepe ben aldım ayrıca.ben burda kaynanama kızıyorum içten içe. neden. evi sahiplenmiş gibi oldu. bu evi sz aldınız ama ben bi sürü masraf ettm. mesajı veriyor sanki. halbuk ben o eve özenmiyecektim öylene 2 aylık bi ev olacaktı benm düşüncemde. ama o şöyle de olsun bu da olsun ben bunun da olmasını istiyorum ödeyeceğni de bildiğimden fon perde hevesi varmış diye evime fon perde yaptırdık.yani işimize karıştı ve eve ortak çıktı. ve kışın kalorifer parasını öderim ben kışın orda kalırım demeye başladı. yani aslında o eşyaları bana değil kendisine aldı.sonrada bana dua etmeye başladı szn sayenzde ısındım kışın rahat ettim diye. iyi de sen zaten evi benim zevkme göre dizdin ama sonuçta kendn için yaptın. eve gardolap, vestiyer bile yaptırdı.. yazın biz ordayken sabah uyuyoruz çat kapı geliyor mesela. hiç aramadan.yada ben koltukların yerini değiştirdiysem karışıyor. koltukları değiştirmişisn böyle daha iyi olmuş diyor. sanki ev kendisinin de biz onun evnde kalıyoruz gibi. bi sürü masraf yaptığı için kendinde bu hakkı görüyor. ama biz ona yap demedikki. kendsi istedi işte bende bu yükün altında eziliyorum sürekli.eşime "yapmasın almasın" diyorum bırak yapsın alsın heves edyor işte dyor.
kayananam iydr hoştur da cimridr biraz. örnek vermek gerekirse yaz ortasında tüp biitmesin diye kuzinede yemek yapar.üstüne başına bişey almaz,doğru düzgün bi ayakkabısı yoktur. benim ayakkabılarımı görünce eminim gece uyuyamıyordur. bu kadar para verdğim için. ve eminim anlamıyordur ve bana kızıyordur içten çe. tanıyorum çünkü. nerden biliiyorsun belki öyle düşünmüyordur demeyiin. tv açık ,ışıkları açık bıraktık diyelim dalgınlığımıza geldi. hemen gelir kapatır. kızar. mesela benim yazın onun evinde kalmak iistemeyişim de biraz bundan. ben suyu akıtsam,hergün ev süpürsem dert ediiniirdi. kızım çzgii film izzliyor mesela. o ara başka bişeye ilgisini verdiyse ve oan tvye bakmıyorsa hemen kapatır. ama kıızm izliyordur ve gder bi daha tvyi açar.bi keresinde bana gelmşti. ben hergün elekt süpürgeyi çalıştırıyorum tabi kırıntılar yerde mi kalsın. bana " size çok elekt. faturası gelr böyle" dedi. ve kendsi dediki ben hiç açmam el süpürgeleri var ya onlarla süpürüyormuş evini. sırf elekt. gitmesin diye. eevet şimdi sz yine diyceksinizki kadın sıka sıka mal mülk sahinbi olmuş,eğer tasarruf etmeseydi mal mülk sahibi olamazdı eski alışkanlıklarını sürdürüyor. evet ben de farkındayım. ama bu kadarı da fazla. bana bunlar ters geliiyor. adam gibi b ayakkabım olsun kenarda demesi lazım o kadar parası varsa. elekt faturasını dert etmesin cnm o kadar.
eltmi bana kötüler. bu huyunu da hiç sevmem. telefonda çok konuşuyor,der.mesela. evi dağınık der.bulaşıklarını ben yıkadım der. eltimle aynı şehirdeler. ben farklı şehirdeym. ne malum benle lgili şeyleri de ona anlatıyordur. kesin demiyorum arkadaşlar bakın yanlış anlaşılmasın. mesela ...'nın 30 kusür ayakkabııs var ne gerek var diyordur belki. ben tlfda çok konuşmam ama.ama yüzüme karşı düzenlisin der,bend e senin gibyim düzenliyim der. ama bakın bu yalan. çünkü
kendsini över ya bazen yalan söylüyor. düzenli olmak ne nerde bilmek demektr mesela. ama kynanamın evinde bişeyin yeri belli değildir. geçen mangal yapacaz mangalı bulamadık.heryer heryerdedir. bu da benim en sinir olduğum şeydir. hayatta gelemem dağınıklığa.oğlu da aynı onun gibi zaten. dağınık,düzensz. herşeyin yerini bana sorar,arkasını ben toplarım. k.peder de öyle. çorabını pantolonunu ortada bırakan bi adam.halbuki köydeki evleri gayet büyük. biraz derlemeyle toplamayla adam olur. eh o evi bana bıraksalar ben orayı bi adam ederimki. fazlalık o kadar şey varki. atardım çoğu eskiyi. eşyaları azaltırdım ama kaynanama inme iner valla. çünkü kıyamaz bişeyini atmaya. küçük ekran bi tv var mesela. bozuk ama sanki çalışıyormuş giibi bi odada baş köşede durur. üstünde bi karış tozla bana bakar.e atın bunu. ben atsam ..aman allahım gelin tvyi attı derler.bozulan bişey atılmaz saklanır. bi müzik seti var kaset kapak yerleri kırılmış olduğu halde öyle bana göz kırpıyor. kaynanam cimri dedim ya bi de özenme huyu var. mesela birsi yeni bi eşya mı aldı. gider alır. heves eder işte. ama eskisini atmaması sorun oluyor.atsa ev bu kadar karışık olmaz.evde taaa çeyiznden halılar var. tabi zamanla almış almış evde her kapı arkasında halı var. köylerinde de o kadar gariban varki.. yahu be kadın versene şu halıları birilerine. yok .kıyamaz çünkü. malı çok kıymetldir. hani çöpçü balığı deriz ya hiç bişeyini atmayanlardan.işte bana afakan bastıran konulardan biri de bu.
kayınvalidem,hacıdır, hergün beş vakit manazını kılar kuranını okur. ama dedikodu da yapar. ben de bunu anlamıyorum arkadaş. biriisnin hakkında kötü konuşur mesela. şöyle yapmış böyle yapmış anlatır durur. bir de namaz kılarken başka şeyler düşünür. nerden mi biliyorum . "namazdayken aklıma geldi,düşündüm falan der de ondan bilyorum.yada biiz bişey konuşuyoruz diyelim. o içerde namaz kılıyor diyelim. çok sonra yanımıza geldiğnde fikir söyler,yorum yapar.yani bi kulağı da bizdediir.
kendini ookadar beğenirki." ben zamanında çok güzel gösterişliydim babam beni 4 .sınıfta okuldan aldı. okula bekar öğretmen gelmş de o yüzden."der.eli çabuktur. özellikle bağ bahçe işlerinde elinden herşey gelir ama işte kendini övmesi beni deli eder. mesela "şu işi yaparken komşu..... hanım geldi . o gttkten sonra bana bi şeyler oldu. kesin nazar etti benii "" der. haydaaaa.bu durumu okadar çok yaşadımki artık ben de nazar olduğuna inanmaya başladım nerdeyse. kadının işi gücü yok seni nazar mı edecek. yada senden başka kimse nazara gelmiyormu yahu?
kayınvalidem,başına gelmiş yada şahit olduğu büyük olasılıkla kötü bii olayı -ki genellkle bu birisi hakkındadır tekrar tekrar anlatır. "anne bunu daha önce anlatmıştın "derim ama yine devam eder. yıllar önce birisine gitmş de kadın iyi misafir etmemiş . bu hikayeyi kaç kez dnledim ben.hele eltimn ilk ehliyet aldığında k.pederin arabasını çarpması
( ki evin bahçe duvarına ,yani trafik kazası falan değil)hikayesini kaç kere dinledim. zavallı eltim,böyle defalarca anlatılacağını bilseydi direksiyona geçermiydi acaba ?
kıızm 5 yaşında ve kaynanm daha b kere saçını taramadı,yemek yedirmedi. hep uzak durdu. kıızma kendi annem baktı bebekken. çünkü aynı şehirdeyiz. ama tam tersi olsaydı kaynanam tabiki bakardı ama kaynanamın pek o taraklarda bezi yok. yani çocuk bakımı eğtmi konusında pek iyi değl.o daha çok tarla bahçe işlerini kotaran bi kadın .ev işiymiş çocuk bakmakmış pek eli yatkın değil. zaten kendi çocuklarına da kendisi bakmamış. tarlada çalışmaya gitmş,çocukları komşu çocuklarının yada bekar görümcesinn elinde büyümüş. kıızma arada söylediği laflara da sinir oluyorum ayrıca. ama bişey desem kırılır. kızıma takılıyor şakayla karışık" seni kocaya verecem,kocaya gitcekmiisin" falan diyor.en sinir olduğum şey. küçücük çocuğa söyledğine bak. kıızmda bana gelip "kocaya gitmem,evlenmem" falan diyor sonra.
yazılanları okuyorum cnm benm. bende bliyorum zaten .şanslı bir gelin olduğumu biliyorum. kıymetini de bilyorum ama bana ters gelen bazı şeyleri buraya yazmak stedim hepsi bu. en baştada dediğiim gibi sadece içimi döküyorum ortada kocaman sorunlar kavgalar yok. Allah herkese istedği gibi bi kaynana k.peder versin. bak ben hiç kayınpederimle ilgl bişey yazdımmı. dağınıklığı dışında.adam pamuk gbidir. evliya giibidir. kendini övmez.kimseye karışmaz,kimseyle ilgili kötü bi söz etmez mesela. evet ben biraz takıntılıyım kabul ediyorum bu şekilde yorum yazan arkadaşlara katılıyorum.klavyem tam basmıyor kopukluklar için de özür.
bu evle ilgili yazdıklarım tam anlaşılamadı heralde. evi biz aldık. yazın oturmak içn. kaynanama kışın sen oturursun dedik. sonra kadın eve eşya aldı.ben alacam dedi. kendi oturacağı için hevesle eşya aldı. benim için almadı yani. tabi ev bizm olduğu için szin beğendiğiniz olsun dedi. ben 2 çekyat yeter dedim "aa olmaz ben orda günlerimi yapacam,misafir ağırlayacam koltuk takımı yemek masası da alalım dedi. hatta konsol vitrin de istedi de ben salonu daraltmaya gerek yok.boşver deyip rica minnet vazgeçiirdim.ille de fon perde yaptıracam dedi. bişey desem kırılır,bozlulur.
tamma haklısın ama artık sıkıntı çekmiyor sonuçta. imkanları varken kullanmaması durumuna ben kızıyorum. mesela köyden merkeze 2 km yol var. geçen gün oruçlu oruçlu güneşte yürüyerek inmiş ve bize geldiğinde canı çıkmıştı. bi araba geçer de alır beni diye umut etmiş. ama kimse almamış. eşim dediki ben seni almaya gelirdim telf etseydin. cevap "benm için benzin gitmesin dedim oğllum" e anne taksi çağırsaydın kaç lira yazardıki dedim. "ben hayatımda taksiye para vermedim delimisin "dedi.
cnm benm zaten sorun etmiyorum o eteği ben. ben burda kapalı gelin hayalleri vardı vurgusunu anlatmak çin öyle yazdım.
Pardon elit hanim
tipik köylü kadini anlattigin kayinvalide
akilli emektar yokluktan vari basarmis
ogretmensiniz ya ben cok buyutmusum simdiye kadar egitimcileri demekki
siz bir egitimci olarak olmayacak seyleri takip arkasindan konusuyorsunuz
kadincagiz en azindan yaptigini aciktan yapiyor
uzun etek hediye etmis
yazmalar doldurmus
ne yapacakti ya?
italyadan kumasmi getirtecekti
fransiz usulü dikimler yapmak icin?
biraz empati yeteneginizi gelistirseniz
saygi duyup yardimci olsaniz kadina
takdir etseniz bilginizi asilasaniz rahatligi icin
bir cift ayakkabi hediye etseniz
"annecigim yillarca ugrastinda kendini ihmal etmissin" diye
itiraf edip icinizi rahatlabilirsiniz ama
emektar bir kadinin konusunu yaparken dehsete dusuruyorsunuz ben
sonuna kadar katılıyorum.Bende öğretmenim ve köydede çalıştım çook güzeldi,şalvar giyip ev temizledim,onlara bişeyler öğretmek bana mutluluk verdi.İnsan her girdiği ortama ayak uydurmalı köyde köylü,şehirde şehirli olabilmeli,insanı mutlu eden bu çünkü.LÜTFEN İNSANLARI İNSAN OLDUĞU İÇİN HATALARIYLA SEVİN VEYA SAYIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ben arkadaşın son yazdıklarına çok üzüldüm ve o kayınvalideye acıdım
Hepimiz dedikodu yapıyoruz,yapmam diyen yalan söyler
Kayınvalidemin evini hep temizlerim ama isteyerek,fazlalıkları atarım ruhu duymaz,anlasa bile gülerim onuda güldürürüm
haaaaaaaa sorunsuzmuyuz hayır ama onu olduğu gibi kabul ettim,bu yaştan sonra ben değiştiremem.
biraz mantık lütfen
bu öğretmenlere olan kin nefret de neden bunu da anlamadım gtti. yine laf eğtimciliğimize geldi.profosyonel olarak bir iş yapıyoruz. tpluma kötü örnek olabilecek davranışlarımız da var. örneğin sgara içmek gibi.ama sınıfta içmiyoruz değilmi.
ben sizin eğitimciliğinizden çok şüphe ettim belki sizin öğretmenliğiniz profosyonel ama bizimki inanın profesyonel...
şimdi diyecekler ki ay buna mı takıldın evet buna takıldım...
profesyonel olduğunu iddia eden bir eğitimci o kelimenin nasıl yazıldığını da bilsin bir zahmet...
kaynananın köylülüğüne laf etmeden önce insan döner bir kendine bakar.
bu öğretmenlere olan kin nefret de neden bunu da anlamadım gtti. yine laf eğtimciliğimize geldi.profosyonel olarak bir iş yapıyoruz. tpluma kötü örnek olabilecek davranışlarımız da var. örneğin sgara içmek gibi.ama sınıfta içmiyoruz değilmi.
Canim namaz kilmayanlara beynamaz denir evet bunda alinacak ne var??
Herkes ailesine uygun bir gelin ister, sen uygun degilsin demiyorum tabii yanlis anlama…ama herkesin kendine gore hayalleri vardir. Sende mesela baska tur bir kaynana hayal etmissindir.
Ama su da varki kayinvalidelerin dertleri bitmez bu yuzden daraltma takma kafana bence. Muhim olan oglunun seni istemesi degil mi?
Buarada bana kalirsa dert sayilmayacak seyleri dert ediyorsun.
Sen al o vazoyu koy o gidincede kaldir ne olacak ki? Ya da bastan soyle begenmedigini ve alma. Yani once baskiyla birseyler yapiyorsunuz sonrada sikayet ediyorsunuz.
Yapma o zaman bir yapmazsin iki yapmazsin ucuncuye alisir o da yapmamana..hem ev almislar esya almislar daha ne istiyorsun? Gosteris icin diyorsun ama guzel kardesim..burda bir cok kisi var keske gosteris icinde olsa alsaydi diye dusunen bence. Nerde gorulmuski kaynana ve gelinin iyi gecindigi? Varsada binde bir.