kaynana itiraflarım !

kayınvalidenizi bukadar küçümsediniz ya birden aklıma sizin yaşlılığınız nasıl olacak acaba diye bi soru geldi
umarım sizede sizin gibi bi gelin nasip etmez...
bide kaynanızın cimriliğinden bahsetmişsiniz yokluk görüp çocuklarım daha iyi şartlarda yetişsin diye
bu şekilde eleştirip sonrada parasını çatır çatır yerken nasıl boğazınınzdan geçecek o helal paralar çok merak ediyorum...

cnm benm zaten sorun etmiyorum o eteği ben. ben burda kapalı gelin hayalleri vardı vurgusunu anlatmak çin öyle yazdım.

Benim yaşadığım şehirdede nişan bohçası yapılırken tülbent ve uzun etek korlar genelde köylerde şalvarlık kumaş koyanlarda vardır nişan bohçasına mini yada kısa etek koyan biri görmedim ben uzun etek illa kapalı gelin istiyorlar anlamına gelmez canım her anne ve babanın hayelleri vardır elbette seninde 5 yaşında kızın varmış eminim kızınla ilgili bir sürü düşüncelerin vardır sen eşinle ve kızınla mutlumusun gerisi boş işler .

merhaba arkadaşlar. öncelikle burda paylaşacağım şeyleri önce kendim için yazdığımı söylemek isterim. bir çeşit iç dökme defteri diyelim. rahatlamak içn. çünkü kaynanamla ilgili düşüncelermi yorumlarımı birilerine anlatmam lazım. çatlayacağım yoksa. öncelikle çalışıyorum 8 yıllık evliyim. normal ölçüde açık bi bayanım.eşimin ailesyle ayrı şehiirlerde oturuyoruz.ancak öğretmen olduğum için 2 ay tatilimzde o şehre gdiyoruz. orda da ayrı bi evimiz var ve orda kalıyoruz.kaynanam köyde yaşıyor ama köy dediysem öyle dağbaşında köylerden anlamayın. merkeze yakın bi köy.br kızım var 5 yaşında. kaynanam ise 60ına merdiven dayamış tam bi köy kadını. zamanında inek sağmış,hala bahçeyle uğraşır,toprakla uğraşmayı sever,tavukları var.köy bahçe işlerinden anlar. ama aynı zmanda günlere de katılır.hacıdır. birden çok kez umreye de gtmştr. benim eşim onun en büyük oğlu ve de kızından sonra 3. ve son çocuğu.buraya kadar sorun yok gbi değilmi. ama şte ben bazı şeyleri kafaya takıyorum ve de bazı şeylere sinir oluyorum. bunlar belki çoğunuza boş,önemsz şeyler olarak yorumlanablr.ama anlatmam lazım işte.
benm açık olmamdan bence rahatsızlar. eminim kapalı bi gelin istedi ama oğlu beni buldu ne yapsın kadın. ailede herkes kapalı. nmaz niyazlı insanlar. kayınbiraderim,eltim görümcem...hepsi öyle. ama ben öyle değlim işte. mesela bugün bayram sabahı,bayram namazına gitmyen ali dye bi adamdan bahsediyor k.peder. kaynanam dediki " ali nezamandan beri beynamaz oldu".diye adamı kınadı. e şimdi bende ordayım ve ben de beynamazım ozaman.

Merhaba arkadaşım dertsiz başına dert mi arıyorsun bilmiyorum..

Şu kırmızı ile işaretlediğim yerlerden de anlaşılacağı üzere bi sorun olsa sen bunu 8 yıl da anlardın değil mi ? Bence şöyleler bence böyle düşünüyorlar ile kendini doldurma..

Kaldı ki yorumlarda size ne kadar destek olduklarından peşinat parası verip ev sahibi olmanıza vesile olmalarından , düğün hazırlığında da ne istediysen onu yapmış olmalarından bahsediyorsun..

Pardon ama daha ne istiyorsun ?

Kimisinin öz annesi bile bunları yapmaz, kayınvaliden düşünceli kadınmış vesselam.. Ben senin yerinde olsam ' şükür ' ederdim..

Nişan bohçam dört dörtlüktü 50 tane tülbent koymuşlardı ama ne yapayım ben onları diyorsunuz da bende açık biriyim ve benim annemde çeyizime 50 den fazla tülbent koydu.. Örtmek zorunda olalım diye değil örfümüzde adetimiz de vardır diye koydular.. Allah razı olsun 'o oyaların tek bir tanesini yapabilir miydik yoksa? ' .. Nasip olursa bende kızımın çeyizine koymak isterim hatta ilerde..

Yok tesettür eteği koymuşlardı diyorsun.. Herkesin tarzı farklı , onlara göre o güzeldir ve güzel buldukları birşeyi senin bohçana eklemişler ne güzel.. Sen onda bile art niyet arıyorsun.. Beğenmiyorsan giymezsin arkadaşım ama insanları zevklerinden ötürü kötüleyemezsin..

Valla benim nişan bohçamda bırak eteği bir badi bile yoktu ama sorunda etmedim misal vermek adına yazıyorum , kaynanam ilk kez düğün yapmış bilmiyor kadıncağız.. Sonra doğum günümde penye almış mesela büyüklerin penyesi gibi hiç spor değil bana göre değil ama çok teşekkür ettim , hatta onlara gidince giymeyi bile düşünüyorum 1 kezcik olsun , beğenmedi olmasın hem sevinir diye..

NOT : Kaynana filan değilim hatta çocuğum da yok henüz. 10 aylık evliyim.

Son düzenleme:

Merhaba arkadaşım dertsiz başına dert mi arıyorsun bilmiyorum..

Şu kırmızı ile işaretlediğim yerlerden de anlaşılacağı üzere bi sorun olsa sen bunu 8 yıl da anlardın değil mi ? Bence şöyleler bence böyle düşünüyorlar ile kendini doldurma..

Kaldı ki yorumlarda size ne kadar destek olduklarından peşinat parası verip ev sahibi olmanıza vesile olmalarından , düğün hazırlığında da ne istediysen onu yapmış olmalarından bahsediyorsun..

Pardon ama daha ne istiyorsun ?

Kimisinin öz annesi bile bunları yapmaz, kayınvaliden düşünceli kadınmış vesselam.. Ben senin yerinde olsam ' şükür ' ederdim..

Nişan bohçam dört dörtlüktü 50 tane tülbent koymuşlardı ama ne yapayım ben onları diyorsunuz da bende açık biriyim ve benim annemde çeyizime 50 den fazla tülbent koydu.. Örtmek zorunda olalım diye değil örfümüzde adetimiz de vardır diye koydular.. Allah razı olsun 'o oyaların tek bir tanesini yapabilir miydik yoksa? ' .. Nasip olursa bende kızımın çeyizine koymak isterim hatta ilerde..

Yok tesettür eteği koymuşlardı diyorsun.. Herkesin tarzı farklı , onlara göre o güzeldir ve güzel buldukları birşeyi senin bohçana eklemişler ne güzel.. Sen onda bile art niyet arıyorsun.. Beğenmiyorsan giymezsin arkadaşım ama insanları zevklerinden ötürü kötüleyemezsin..

Valla benim nişan bohçamda bırak eteği bir badi bile yoktu ama sorunda etmedim misal vermek adına yazıyorum , kaynanam ilk kez düğün yapmış bilmiyor kadıncağız.. Sonra doğum günümde penye almış mesela büyüklerin penyesi gibi hiç spor değil bana göre değil ama çok teşekkür ettim , hatta onlara gidince giymeyi bile düşünüyorum 1 kezcik olsun , beğenmedi olmasın hem sevinir diye..

NOT : Kaynana filan değilim hatta çocuğum da yok henüz. 10 aylık evliyim.

evet yaa birde bu tulbent olayini bile kendine gore cekmis arkadas, benim kuzenimin karisi var o da acik..annem o geldiginde kirmizi tulbent ortmustu basina…kaldiki kiz ecnebi boyle birsey bekledigi icin ortmedi yani. Neyse konu sahibi arkadasin bence derdi yok dedigin gibi dert ariyor

keşke benim kayınvalidem de evlerinden birini satıp parasını bana verse ve evime de bir sürü mobilya alsaaaaa:37:
Allahım rüyada sanıyorum kendimi:37: şaka bi yana o vazolu yapma çiçeği var ya değil bi köşeye koymak, başımın üstünde gezdiririm vallaaa:52::52:

konu sahıbının annesı dugununde nısanında ne yaptı evıne hedıye ne aldı merak edıyorum damada nasıl bır bohca hazırladırlar acaba:32:

süpersin ya,evet bende çok merak ediyorum konu sahibinin annesi damada neler hazırladı??ham ipekler ,kol düğmeleri mi aldı ki??yoksa kayınvalidesi gibi mi yaptı? namaz kılsın diye başına takke yaptırmış seccade falan koymuştur..damat beyde çok modernse eyvahlar olsun...yada konu sahibinin annesi belki iki ev sattı parasıyla villa falan aldı altlarına araba...kim bilir??nankörlük ya başka birşey değil.....

Son düzenleme:
süpersin ya,evet bende çok merak ediyorum konu sahibinin annesi damada neler hazırladı??ham ipekler ,kol düğmeleri mi aldı ki??yoksa kayınvalidesi gibi mi yaptı? namaz kılsın diye başına takke yaptırmış seccade falan koymuştur..damat beyde çok modernse eyvahlar olsun...yada konu sahibinin annesi belki iki ev sattı parasıyla villa falan aldı altlarına araba...kim bilir??nankörlük ya başka birşey değil.....

ben o donemeın en moda kol dugmelerı ve kıravat ıgnesı cevabını beklıorum :34:

Benim yaşadığım şehirdede nişan bohçası yapılırken tülbent ve uzun etek korlar genelde köylerde şalvarlık kumaş koyanlarda vardır nişan bohçasına mini yada kısa etek koyan biri görmedim ben uzun etek illa kapalı gelin istiyorlar anlamına gelmez canım her anne ve babanın hayelleri vardır elbette seninde 5 yaşında kızın varmış eminim kızınla ilgili bir sürü düşüncelerin vardır sen eşinle ve kızınla mutlumusun gerisi boş işler .

Genelde bohça yapılırken uzun eteği koymalarının bir sebebide namaz eteği olmasıdır.En azından düşünmüş koyulmuş

buraya konu açtığımda sadece yazmak istedm. kaynanamın cömertliğinn bu kadar kıskanılcağı aklıma gelmemişti doğrusu. allah herkese benim "kayınvalidem" gibi bir kv nasip etsin diyorum. başka ne diyim. bizim aramızda kavga gürültü yok zaten. sorun da yok. çünkü bu şartlarda sorun olmaz. öyle yada böyle gayet verici bi kayınvalidem var çünkü. size kayınvalidemin bana yaptığı erişteleri,kuru yufkaları,reçelleri,zeytinyağlı yapraak sarmalarını,salçaları,tarhanaları kend kırıdğı fındıkları cevizleri rondodan geçirerek kavanozuyla bana verişini,kendi eliyle bana yaptığı üzüm pekmezlerini vesaire anlatacaktım daha. ben bunların farkında değilim mi sanıyorsunuz.tabiki farkındayım. kayınvalidemi seviyorum.çok sanslıyım evet. biliyorumm.

Canım kayınvalidenin kıymeti bil derim benim babaannem yok babam 2 yaşındayken ölmüş rahmetli ananemin maddi durumu gayet iyi olmasına ragmen yaptıgı bütün yiyicekleri kendi çocuklarına bile parayla satardı hemde on katı fiyatına kardeşimin dogdugunda taktıgı parayı geri istemişti

konu sahibi kaynanasının aslında iyi biri olduğunu kendine itiraf ediyor:34:

bu kadar cahilce söylemler...allah ıslah etsin..asıl cahil kaba ve benzettiğin tüm kötü vasıflar bence sende toplanmış..nankörlük başka bişey değil...sen kendini kraliçe falanmı sandın ya da senin ailen fransız kültürüylemi yetişmiş asil soya mensuplar..yazık yazıkkk...........senin ailen sana ne kadar yardım etti kayınvalidenin yaptıklaeının kaçta kaçını yaptı??bence hiçç..ondan batıyorr...eşinede senin aileni sormak lazım ama eminimki öyle bir ananın yet,iştirdiği evlat senin gibi konuşup kendisini komik duruma düşürmez...

kayananam iydr hoştur da cimridr biraz. örnek vermek gerekirse yaz ortasında tüp biitmesin diye kuzinede yemek yapar.üstüne başına bişey almaz,doğru düzgün bi ayakkabısı yoktur. benim ayakkabılarımı görünce eminim gece uyuyamıyordur. bu kadar para verdğim için. ve eminim anlamıyordur ve bana kızıyordur içten çe. tanıyorum çünkü. nerden biliiyorsun belki öyle düşünmüyordur demeyiin. tv açık ,ışıkları açık bıraktık diyelim dalgınlığımıza geldi. hemen gelir kapatır. kızar. mesela benim yazın onun evinde kalmak iistemeyişim de biraz bundan. ben suyu akıtsam,hergün ev süpürsem dert ediiniirdi. kızım çzgii film izzliyor mesela. o ara başka bişeye ilgisini verdiyse ve oan tvye bakmıyorsa hemen kapatır. ama kıızm izliyordur ve gder bi daha tvyi açar.bi keresinde bana gelmşti. ben hergün elekt süpürgeyi çalıştırıyorum tabi kırıntılar yerde mi kalsın. bana " size çok elekt. faturası gelr böyle" dedi. ve kendsi dediki ben hiç açmam el süpürgeleri var ya onlarla süpürüyormuş evini. sırf elekt. gitmesin diye. eevet şimdi sz yine diyceksinizki kadın sıka sıka mal mülk sahinbi olmuş,eğer tasarruf etmeseydi mal mülk sahibi olamazdı eski alışkanlıklarını sürdürüyor. evet ben de farkındayım. ama bu kadarı da fazla. bana bunlar ters geliiyor. adam gibi b ayakkabım olsun kenarda demesi lazım o kadar parası varsa. elekt faturasını dert etmesin cnm o kadar.

sanırım birilerinin vayyy bu kaynana ne kötü demesini bekliyorsunuz ama çırpındıkça herkes daha bir beğeniyor kaynananızı. aklı selim hiçbir üyenin sizin gönlünüzü hoş edecek söylemi olamaz. Bakasanıza kadın, kendine harcamazken size harcıyor.

Ve siz bulmuşta bunuyor modundasınız.

canm kendine dert mi arıyorsun Allah aşkına? her laflarında seni mi düşünecekler..aa gelin ne der mi diyecekler..
yaşlı insanlar hoşlarına giden veya gitmeyen şeyi tekrarlarlar genelde belkide unutuyorlar..unutmasalar bile Allah aşkına kadın sana bişey yapmamış rahat mı batıyor diyesim geldi :51:

ayakkabısından sanane bu arada? ister alır ister almaz o mu kaynana sen mi belli değil ya..gül gibi gelinlerin kıymeti bilinmezken sen kaynanana kaynanalık yapmaya çalışıyosun

canım anladığım kadarıyla kaynanan eski toprak.kendini övmeyi seviyor(belki sürekli kendini ıspatlamak istiyor)...ama onun söylediklerine kulak asma alt üstü 2 ay orada kalıyorsunuz.güzel vakit geçirmeye çalış...

Kusura bakmayin bu yazilanlari bir ev hanimida ya da bir hakimde yazabilirdi. Olay karakter meselesi. Bayana bende tepkili cevap verdim. Ama bu konulari lütfen karistirmayalim. Herkesin egitimi ve meslegi kendine. Him birde deniz hanim lütfen enerjinizi bosa harcamayin. K.V anladigim kadariyla size kötü davranmiyor. Ama sizin hayat ve yasam tarziniz onunla uyusmuyor. Siz esinizle evlenirken keske bu durumlari gözden gecirseydiniz. Cok kilise olacak ama evlilik sadece iki kisi arasinda olmuyor..

mesaj tekrarı .....

Son düzenleme:
Kusura bakmayin bu yazilanlari bir ev hanimida ya da bir hakimde yazabilirdi. Olay karakter meselesi. Bayana bende tepkili cevap verdim. Ama bu konulari lütfen karistirmayalim. Herkesin egitimi ve meslegi kendine. Him birde deniz hanim lütfen enerjinizi bosa harcamayin. K.V anladigim kadariyla size kötü davranmiyor. Ama sizin hayat ve yasam tarziniz onunla uyusmuyor. Siz esinizle evlenirken keske bu durumlari gözden gecirseydiniz. Cok kilise olacak ama evlilik sadece iki kisi arasinda olmuyor..

Tabi ki yazar niçin yazmasın ancak kullandığı uslüp ve yazı dili az çok eğitimi hakkında bilgi verir. Yoksa sanalda herkes her meslek erbabı olabiliyor. Ama öyle bir yazıyorlar ki o eğitimi alan kişi böyle yazamaz diyorsunuz, inanasınız gelmiyor.

Üyelerinde takıldığı konu bu, eğitimci + cümleleri !!! Yoksa anlattığı konu değil.

Son düzenleme:
Back
X