- 11 Nisan 2019
- 1.464
- 4.125
- 133
4 erkek kardeşim 2 oğlum var. Evet gitsinler evden artık fazla kaldılar. Şimdiden evi yurdu varken, başka çocuğu varken, elden ayaktan düşmeden kendilerine hizmet ettirip bıktırmanın alemi yok. Sevgi saygı bozulunca yerine koyması öyle kolay olmaz.Abovv yorumları okurken kalbim daraliyor.. kızlar böyle sert olmak nedir sizin erkek kardeşiniz ,oğlunuz yok mu.. ne güzel kadın güzel üslupla anlatmış ,duygumu anlayın anne zor geliyor demiş ,kovmus gibi olmasın diye dediğiniz gibi gidin demiş.. bunlar zaten zor duygular bir de böyle saygısızca ,kabaca ,gitsinler ,defolsunlar ,onlarami bakacan ,iyyy ayyy bunlar nedir anne den babadan bahsediyoruz yahuuu
Aynen kendi ailemde olsa bu konuşmayı yapardım ayrıca bu kadar laf dediğim ben saygıyı bozmadan güzellikle konuştum tabi biraz zorlarına gitti ama akıl ve ruh sağlığım için bunu yapmalıydım 20 günü tolere etmek için anam ağlıyodu ona sesim çıkmıyordu ama 40 gün asla ama asla tolere edilecek birley değıl bu alışkanlık haline geldi
Çok teşekkür ederim ben de tam bunu anlatmaya çalıştım aslındaAbovv yorumları okurken kalbim daraliyor.. kızlar böyle sert olmak nedir sizin erkek kardeşiniz ,oğlunuz yok mu.. ne güzel kadın güzel üslupla anlatmış ,duygumu anlayın anne zor geliyor demiş ,kovmus gibi olmasın diye dediğiniz gibi gidin demiş.. bunlar zaten zor duygular bir de böyle saygısızca ,kabaca ,gitsinler ,defolsunlar ,onlarami bakacan ,iyyy ayyy bunlar nedir anne den babadan bahsediyoruz yahuuu
Ya bana karşı saygılılar iletişimde vs. Bir sorunumuz yok uzun mesafı hasret diyorsunuzda en son eylül ayında izinde yanlarındaydım 2 haftaya yakın kaldım yani bizim en uzun ayrılığınız 3 4 aydır bu özlemi geçiyor her seferinde artıyor bu da beni endişelendiriyor çünkü uzun misafirlikleri sevmiyorum rahatsız oluyorum. He kendi aileme yapılsa mesela erkek kardeşim var benim ailem kardeşim evlendiğin uzun kaldığını görürsem onları uyarırım bu ladar kalınmaz diye eğer kalırda gelinden laf işitirlerse iyi oldu ben uyardım kız haklı derim çünkü haklı40 gün gerçekten uzun bir süre rahatsız olmanız çok normal.Sadece merak ettiğim için soruyorum aynı durum kendi aileniz için olsa siz ne hissederdiniz?Ben bazen empati yapınca bakış açım değişiyor.Uzak mesafeden gelen misafirlerde hasret daha yoğun yaşandığı için insanlar bazen süreyi uzun tutabiliyor.Ama yine de ev sahibinin sınırlarına saygı duyulması çok önemli.
Ben kendi adıma konuşayım.kaynana kayınbaba ilişkimiz iyi olduğu için bana destek olmaları hoşuma giderdi
Ama herkesin aile dinamiği farklı tabi sizin rahatsız olmanız da çok normal
Yorumumu beğenmeyenler lincleyenler için yazıyorum
Sanırım yorumum fazla doğrudan oldu
Herkes kendi yaşadığı tecrübeden bakınca farklı görüyor normal
Ben de komik buldum tartışmayı gülüp geçiyorum
Sanırım burada çoğunluk kendi aileleriyle zor tecrübeler yaşamış o yüzden yorumlar daha sert Aile ilişkileri gerçekten çok kişisel bir konu. Benim eşimin ailesiyle ilişkimiz iyi olduğu için şanslı hissediyorum o yüzden size farklı gelmiş olabilir söylediklerim
Herkesin şartı aynı değil tabi
Aramızda kalsın teklifini yapan kaynanamadıeşlerinin ailesini sevmeyenler doluşmuş
Adamlar duysa tekmeyle kapıya atarlar
Konu sahibi etekleri tutuşmuş aramızda kalsın demiş kaynanasınahe canım hee komik
G. Korkusu diyoruz buna
Valla şimdiden bozuldu saygıyı bozmak mecburiyetinde kaldım he ilerde elden ayaltan düşer bana muhtaç olur o ayrı allah rızası için bakarım4 erkek kardeşim 2 oğlum var. Evet gitsinler evden artık fazla kaldılar. Şimdiden evi yurdu varken, başka çocuğu varken, elden ayaktan düşmeden kendilerine hizmet ettirip bıktırmanın alemi yok. Sevgi saygı bozulunca yerine koyması öyle kolay olmaz.
Burada destek kayınaile yok yalnız. Maddi manevi destek görmüşsünüz, her şeyinize koşup yükünüzü almışlar üstüne saygılı ve sevgili davranmışlar diye anlıyorum. Öyle mi gerçekten? Ki böyle anne baba gelip kalmaz da öyle fazla hemen kendi düzenlerine dönmek isterler. Kendi rahat yerinizden konuyu açan arkadaşa nispet yapıp bir de vicdan yükü yüklemeye çalışanlar olmasa olmaz zaten.40 gün gerçekten uzun bir süre rahatsız olmanız çok normal.Sadece merak ettiğim için soruyorum aynı durum kendi aileniz için olsa siz ne hissederdiniz?Ben bazen empati yapınca bakış açım değişiyor.Uzak mesafeden gelen misafirlerde hasret daha yoğun yaşandığı için insanlar bazen süreyi uzun tutabiliyor.Ama yine de ev sahibinin sınırlarına saygı duyulması çok önemli.
Ben kendi adıma konuşayım.kaynana kayınbaba ilişkimiz iyi olduğu için bana destek olmaları hoşuma giderdi
Ama herkesin aile dinamiği farklı tabi sizin rahatsız olmanız da çok normal
Yorumumu beğenmeyenler lincleyenler için yazıyorum
Sanırım yorumum fazla doğrudan oldu
Herkes kendi yaşadığı tecrübeden bakınca farklı görüyor normal
Ben de komik buldum tartışmayı gülüp geçiyorum
Sanırım burada çoğunluk kendi aileleriyle zor tecrübeler yaşamış o yüzden yorumlar daha sert Aile ilişkileri gerçekten çok kişisel bir konu. Benim eşimin ailesiyle ilişkimiz iyi olduğu için şanslı hissediyorum o yüzden size farklı gelmiş olabilir söylediklerim
Herkesin şartı aynı değil tabi
Ahahha siz o korkudan kaynananız gelse 40 gün kalsa gık diyemiyorsunuz belli ondan yapanlara kulp takıyorsunuz.eşlerinin ailesini sevmeyenler doluşmuş
Adamlar duysa tekmeyle kapıya atarlar
Konu sahibi etekleri tutuşmuş aramızda kalsın demiş kaynanasınahe canım hee komik
G. Korkusu diyoruz buna
Ya nerden buldunuz böyle kocaları benimki belli etmiyo ama içi kan ağlıyo istemiyorum diye annesi babası burda çok mutlu çok neşeliAhahha siz o korkudan kaynananız gelse 40 gün kalsa gık diyemiyorsunuz belli ondan yapanlara kulp takıyorsunuz.
Ama öyle olmayan kocalar da var. Şekil bir a benim kocam. Önceliği biz olduğumuzdan her zaman bizi destekler. Ailesi senelerdir gelmiyor eve. Biz de senede iki bilemedin üç kere gideriz beş gün kalır gelirizhalinden de epey memnun. Kırk gün gelip kalmaya kalksalar kocam beni kapıya koymaz ama ailesine söyler olmaz böyle diye
Off evet yaa pişman oldum. Buraya yazdığıma ara ara vicdan yapıyorum demesemiydim ayıp ettim diye ama neyse olan oldu bu konu gerçekten benim içimi kemiriyorduBurada destek kayınaile yok yalnız. Maddi manevi destek görmüşsünüz, her şeyinize koşup yükünüzü almışlar üstüne saygılı ve sevgili davranmışlar diye anlıyorum. Öyle mi gerçekten? Ki böyle anne baba gelip kalmaz da öyle fazla hemen kendi düzenlerine dönmek isterler. Kendi rahat yerinizden konuyu açan arkadaşa nispet yapıp bir de vicdan yükü yüklemeye çalışanlar olmasa olmaz zaten.
Düşerlerse bakarım dediniz. Bundan daha büyük vicdan mı var?Off evet yaa pişman oldum. Buraya yazdığıma ara ara vicdan yapıyorum demesemiydim ayıp ettim diye ama neyse olan oldu bu konu gerçekten benim içimi kemiriyordu
Bence doğru olanı yapmışsınız. Böyle durumlarda tepkisiz kalmakta doğru değil aşırı tepki vermekte. Memnun olmadığınızı söylemişsiniz, seneye aynı şeyi takrarlarlarsa gerekeni yaparsınız.Ay evet ya gerçekten ben kırmadan dökmeden üslubuyla söyledim söylemeye çalıştım onlarında beni anladığını düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?