• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam oğluna kendini acındırıyor?

betican

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
484
43
643
İstanbul
Benim daha önceki konularımı okuyanlar hatırlar, kaynanamla sorunlarımızı.Biliyosunuz yaklaşık 1 ay önce eşimle, kaynanamın da katkılarıyla çok büyük kavga etmiş ve boşanma noktasına gelmiştik
Bu olay sonunda benim cefakar ve fedakar kaynanam !!! oğlum ben seni de torunumda görmem yeter ki siz mutlu olun demişti ama laflarını çabuk unuttu.
Ki ben eşime asla, ne sen ne de oğlum annenle görüşmüyceksin, gitmiyceksin demedim
Küs olduğumuz halde kayınbabamın mevlütüne gidip, her hizmeti yapmıştım, tabi artık ne telefonlarına çıkıyorum ne de konuşuyorum o ayrı.
Neyse dün babam bizdeyken eşimin telefonu çaldı, arayan kaynanam, ben eşime sordum , bişey mi olmuş, bu saatte işte olur hayırdır dedim.
O da bana annem parka geliyomuş (bizim yakınımızda çocuk parkı) çocuğu orada görnek istiyomuş dedi.Babam var tatsızlık olmasın diye, bişey demedim, giydirdim gönderdim çocuğu, ama sinirden çatladım.
Döndüğünde eşime, bu ne demek, park köşelerinde torun sevmek, nasıl bir hareket bu.Sanki ben asla torununu göstermiycem demişim de, sen gizlice götürüyomuşsun gibi dedim.Annen koca kadın olmuş, ama hala nerde nasıl davranacağını öğrenememiş dedim.
Madem tıorununu özlemiş görmek istiyor, gideriz beraber onların evinin oraya , sen götürürsün, ben de gider yiğenlerimde otururum.Yada buraya gelir, ben çıkar o gelmeden giderim, gidince de eve gelirim dedim
Ki daha cumartesi günü onların oralardaydık, eşime dedim ki, anneni arada izinliyse yada eve geldiyse git biraz oğlanı görsün özlemiştir dedim.Ben de o arada dayımın kızının kuaföründe bekleyecektim.Yok gerek yok dedi bana.
Sanki ben oğluyla torununu, ondan saklıyıp görüşmelerine izin vermiyomuşum, ya da eve gelmiş kapıdan kovmuşum da kadın parkta çocuğumu görüyor. Cinlerim tepeme çıktı.HAYIR gerçekten yapsam gam yemiycem.Aklı sıra oğlunada diğer herkese de mazlum anne rolunü oynuyor. Bana bugüne kadar yapmadığı kalmadı, şimdi de oğluna vicdan azabı çektiriyor. Burası onun oğlunun da evi, bana mı soracak gelmek isterse.Çıksın gelsin, ben ona niye geldin, git demem, aksine hiç ses çıkarmam.
Eşim bunların üstüne bilmiyorum ne yapmaya çalıştığını dedi.Ben de bunun ilk ve son olduğunu, o kadar yoldan geldiği için birşey demediğimi, bir daha tekrarlarsa göndermeyeceğimi söyledim.
Ama bizim koca kafa asla annesine bunları söylemez.Çünkü kadın ona dünyayı dar eder, kafasına yıkar.
Siz olsanız kızmaz mısınız,böyle bir muameleye? Kadın hem suçlu, hemde güçlü.He bu arada ne kadar zor durumda olduğumuzu bilmesine rağmen çıkarıp çocuğun cebine 5 tl harçlık koymamış.Hoş bugüne kadar ne zaman koyduda.Olmadığından falan değil, biliyorum var.İnsan düşünür, çocuğun cebine koyuyumda süt falan alırlar diye ama nerdeeee...

vallahi parkta gizli görmesiyle siz evden çıkınca gelip torununu görmesi arasında bi fark yok. neticede siz kayınvalidenizle görüşmüyorsunuz.. nerde gördüğünün bi önemi yok bunun nesine sinirlendiniz anlamadım..
neticede kötü bile olsa anne iyi niyetiniz ve samimi tavırlarınızla kayınvalidenizi utandırın madem..hem herzaman iyi niyet güler yüz tatlı dil kazanır..

Siz eşinize iyi niyetinizi belli etmişsiniz. Gerisi eşinize kalmış. Bence fazla üzülmeyin, bırakın istediği gibi yapsın.

Yapma bence..
Yorum yapma kayınvaliden hakkında eşine..
Eninde sonunda annesi..
Sen %100 haklı bile olsan,adam sürekli şikayet dinlemekten sounda sana patlayacaktır..
Bırak parkta görsün,lafı geçince de evine de gelirse rahatsız olmayacağını,ama kendisi madem öyle arzu etti saygı duyduğun için sesini çıkarmadığını söylersin..
Oğluna harçlık,süt,hediye vs. vermesini de bekleme..
İnan sadece kendine yazık ediyorsun..
Bitmez canım benim bitmez..
Kayınvalide muhabbetleri ömür boyu bitmez..
Baktın çok sıkıldın,gel anlat burada,ama eşine sürekli yansıtma..
İnşallah kırılmadın,böyle yazdım diye..

Yapma bence..
Eninde sonunda annesi..
Sen %100 haklı bile olsan,adam sürekli şikayet dinlemekten sounda sana patlayacaktır..
Bırak parkta görsün,lafı geçince de evine de gelirse rahatsız olmayacağını,ama kendisi madem öyle arzu etti saygı duyduğun için sesini çıkarmadığını söylersin..

---------------

Yok canım neden kırılıyım.Zaten o günden beri pek mevzusunu açmıyorum.Telefonda hergün oğluyla konuşuyor,ne dedi diye sormuyorm bile.
Ben de onu anlatmaya çalıştım, neden rahatsız oluyum, burası onun oğlunun da evi , gelsin görsün torununu burada.Ne işi var park köşelerinde ben ona kızıyorum.
Çünkü ben böyle bir insan değilim, bir anneyi oğlundan ve torunundan ayıracak kadar vicdansız ve katı bir insan değilim.
Hiçbir zaman böyle bşey istemedim ki zaten.He istesem çirkefik eder göndermezdim çocuğu ama içim el vermedi.
Zaten eşime de bu kadar sert konuşmadım, buraya yazarken bu kadar sinirli anlatıyorum..

vallahi parkta gizli görmesiyle siz evden çıkınca gelip torununu görmesi arasında bi fark yok. neticede siz kayınvalidenizle görüşmüyorsunuz.. nerde gördüğünün bi önemi yok bunun nesine sinirlendiniz anlamadım..
neticede kötü bile olsa anne iyi niyetiniz ve samimi tavırlarınızla kayınvalidenizi utandırın madem..hem herzaman iyi niyet güler yüz tatlı dil kazanır..

---------------------------

Ben böyle yapıp da beni olduğumdan farklı göstermeye çalıştığı için kızımyorum canım.Çünkü inan o kadar şeyler oldu, yine de ağzımı açıp kötü bir laf etmedim, ne oğlunu ne de torununu onlardan sakındım,aksine benim ısrarlarımla bu kadar sık gördü bu zamana kadar torununu.
Ben bu kadar iyi niyetliyken, neden hep kötü karşılık alıyorum diye çok kızıyorum.Asla annesini görmesine karışmam ki zaten, bende bir anneyim, ve inanın iyi niyetimden hep kaybettim.
Daha fazla kaybedip,üzülen taraf olmak istemiyorum.

Yapma bence..
Eninde sonunda annesi..

harıka anlatmışsın ..üstune soz bulamadım..

---------------

Yok canım neden kırılıyım.Zaten o günden beri pek mevzusunu açmıyorum.Telefonda hergün oğluyla konuşuyor,ne dedi diye sormuyorm bile.
Ben de onu anlatmaya çalıştım, neden rahatsız oluyum, burası onun oğlunun da evi , gelsin görsün torununu burada.Ne işi var park köşelerinde ben ona kızıyorum.
Çünkü ben böyle bir insan değilim, bir anneyi oğlundan ve torunundan ayıracak kadar vicdansız ve katı bir insan değilim.
Hiçbir zaman böyle bşey istemedim ki zaten.He istesem çirkefik eder göndermezdim çocuğu ama içim el vermedi.
Zaten eşime de bu kadar sert konuşmadım, buraya yazarken bu kadar sinirli anlatıyorum..

Hee iyi o zaman..
Ben de sinirli halini sezince öyle yazdım..
Ah be canım boşver takma kafana sen..
Eşinle huzurun bozulmasın da gerisini boşver..

Kocan sana bak görüyormusun senin yüzünden Annem evime gelmiyor sen sebeb oldun vs. vs. gibi laflar söyleseydi bu kadar kocana söylenmekte haklisin derdim arkadasim...lakin adam birsey dememis tamam anne demis götürmüs cocugu sen neden kendiliginden bu kadar söylendin anlamadim...:delphin:

Birak güzelim ya...ister parkta sevsin ister evde..kendi bilecegi istir...:kahve:

Evet evet, acitasyon yapmaya calisiyor, yani ne gerek var öyle park köselerinde....

sonrada iste gelinim torunumu göstermiyorda, ben gizli gizli park köselerinde görebiliyorum sadece der garanti

amaaan takma bosver dicem ama iste insan ister istemez sinirleniyor, böyle haksiz durumlarda, offf offff nedir bu kaynanalarin derdi he ?

betican daha evvelinde neler yaşadığını bilmiyorum bu konudada haklı olabilirsin ama benim takıldığım istesem çirkeflik eder göndermezdim çocuğu demen oldu,böyle birşeyi zaten yapamazsın diye düşünüyorum bu cesaret ister biraz o çocuğun babası o kadının oğlu,sen göndermedin hadi babası demezmi ne haddine göndermemek çocuk yalnız seninmi diye,ayrıca kaynanan geldiğinde sen evde olmayacaksan kadının eve gelmesine ne gerek var....o da kendince sana tavır yapıyo işte

Evet evet, acitasyon yapmaya calisiyor, yani ne gerek var öyle park köselerinde....

sonrada iste gelinim torunumu göstermiyorda, ben gizli gizli park köselerinde görebiliyorum sadece der garanti

amaaan takma bosver dicem ama iste insan ister istemez sinirleniyor, böyle haksiz durumlarda, offf offff nedir bu kaynanalarin derdi he ?

-------------
Evet işte ben de tam onu anlatmak istedim ama anlatamadım.

Yine suçlu ben oldum ya ben ne diyim sana kaynana?

biraz oğullarını paylaşamama..dediklerının tamamının yerıne gelmemesi...onlara merkez üssü gibi davranılmaması olabılır..

betican daha evvelinde neler yaşadığını bilmiyorum bu konudada haklı olabilirsin ama benim takıldığım istesem çirkeflik eder göndermezdim çocuğu demen oldu,böyle birşeyi zaten yapamazsın diye düşünüyorum bu cesaret ister biraz o çocuğun babası o kadının oğlu,sen göndermedin hadi babası demezmi ne haddine göndermemek çocuk yalnız seninmi diye,ayrıca kaynanan geldiğinde sen evde olmayacaksan kadının eve gelmesine ne gerek var....o da kendince sana tavır yapıyo işte
----------------------------------------------------------

Daha evvel kaynanamın bu kendini acındırma durumlarından bıktığım için tepki veriyorum.Çünkü hep böyle durumlarda, kaynımada boşanmadan önce aynı acıtasyonları yaptı.Ve adam hep karısını suçlu gördü.Ve şimdi eşime ve ailesine de bunu yapıyor.
Beni çirkef, oğlunu torununu elinden alan, gelin olarak gösteriyor millete.Ayrıca istesem yapardım, emin ol, kendimi paralar, gerekirse, dünyayı başına yıkar yine göndermezdim.
Ama işte ne vicdanım, ne de insanlığım buna müsait değil.
Evde görmesini de , daha rahat olur, hem de benim olduğu kadar, oğlunun da evi ,gelsin ben yokken görsün diye diyorum.Sadece kaynanamla ben konuşmuyoruz, oğluyla torunu değil ki.
Ayrıca o her zaman aynı tavırları yapıp, aklınca o fedakar anne, bende cazgır ve vicdansız gelin oluyorum.

Yapma bence..
Eninde sonunda annesi..

kesinlikle katılıyorummm :teselli:

Back
X