Kaynanam yuvamı yikiyor yardım edin

valla kuzum benim kaynanam da aynı seninki gibi hiçbirşey yapamasa benim canımı sıkıyor ki kocamın yanına yüzüm asık gideyim die.Ben ne yapıyorum lafa laf, söze söz hiç altında kalmıyorum lafların. Oğlu bazı şeylere şahit oluyo tabiki sorduğunda da anneni bilmiyor musun abartıyor herşeyi diyip geçiyorum.Tam HÜRREM taktiği yapacaksın yavrum bak sucun olsa kocan seni suçlasa bile ben kötü niyetle yapmadım diyip başının üstüne sarı halkayı çıkaracaksın çizgi filmlerdeki gibi.Yanında yaşaması mevzusuna gelince kimse kendi evini bırakıp gelmez gelecek mi oldu hiç dert etme çocuguma bak ikinciyi de düşünüyorum de gitsin salak değil ya bu yaştan sonra gezmek varken çocukla uğraşsın.Kocana da deki anneni severim kalmak istiyorsa kalsın ama bebek olacak ben gece gündüz bebekle uğraşırken annenle ilgilenemeyebilirim o yüzden yanlış anlaşılma olmasın aramızda gelmese daha iyi filan de hamilesin ikide ahh la karnım filan de salak erkek milleti yutar herşeyi :D

annesine bi gel desem 10 tane doğursam gitmez biliyorum eşimde çocuk olacak anne git demez tam aksine annem sana yardım eder kalsın der

Konu sahibinin avukati degilim ama olse de kurtulsam diye birsey yazmadi ki.

Kadin yalniz, olse kurtulurum dedi. Yani yasarken illaki basimda olacak. Bizi ancak olum ayirir demek istedi.

Bir cumleyi cimbizla cekmeyelim bence.

sende bu şekilde cımbızla çekmişsin.

arkadaşların dediği gibi senin kötü davrandığınla ilgili bişey söylerse kötü niyetli olmadığını söyleceksin. sizinle birlikte kalmak mı istiyor gelsin çocuğuma bakar bende çalışırım. dersin. annesine gel çocuğa bak eşimde çalışacak desin. hemen u dönüşü yapar yavrum sizi rahatsız etmiyim der. senin çalışıp para kazanma tahammül edemez.

işin gerçekten zor ana kuzusu bir koca oğlunu hala bebeği gibi gören bir kv.e sana ihtiyacı yatakta ev işlerinde ve çocuk bakmaktamıydı yani.annesiyle gayet uyum içindelermiş oysa.....allah böyle insanlara akıl fikir versin.

haklısın dediğinde ama işte o kadar cnm yandı ki

canım , zor günler yaşıyorsun .
sende anne olacaksın.senı anlamadığımı sanma!.

bu tarz cümleler kurup, musibetlerı de başına sarma.
kötü isteklerimizden dolayı, allah öyle dertler verır ki
şaşıp kalır insan.

nefret duygusu her ınsanda mevcut.
ama ölmesını ısteyecek kadar olmamalı.

bir şekilde yolunu bulmaya çalış.

annesinin yaşadığı sevgi yoksunluğu,oğlunun üzerinde hakimiyet kurarak arkasına itilmiş.aslında baştan gelen sorun kv-kp arasındaki sevgisizlikten kaynaklanmakta..kvnizinde yetişkin kişiliği oturmamış..dolayısıyla oğluna söz hakkı tanımadan oğlunun her işini,her sıkıntısını kendisi hallederek içindeki yoksunluğu görmezden gelmiş.ve maalesef eşinizin de kişiliği oturmamış,yetişkinliği tadamamış..
eşinize hep annesinin yanında olduğunu vurgulamayın.aranızdaki geçimsizliğin çıkan sesi yüksek olmasın.bu durum sizden kaynaklanmamakta.aslında eşiniz çaresiz...eşinize destek olup bu yaşanıllan sorunları eşinize uygun dille anlatın.annesine sınırları koyabilmesi için eşinizi teşvik edin..

guzelim suan lohusasin inanki degmez kendini bu kadar hirpalamaya ..
boyle dusunmende hormonlarininda etkisi vardir mutlaka
suan sadece bebegine ve kendine odaklan ..
ne durumdasin nasil bi yasamin var bilmiyorum ama esin dostun varsa onunla gorus
cik gez dolas .. komsuna git muhabbet et inan insana ilac gibi geliyor ..
telefondada olsa kayinvalidenle fazla muhabbet kurmamaya calis .. muhatap olma he de gec ..
karsindakine en buyuk ceza onu yok saymaktir .. o yokmus gibi davran .. onemli olan sen esin ve bebeginsin bunu asla unutma ..
lohusalik cok berbat bi durum .. bir ay daha gecsin hormonlarin biraz normale donucek sende kendine geliceksin ..
allah yardimcin olsun ;)

Canım senin yerinde olsam sessiz kalmam bişeylere. bilirsin eşleri kandırmanın yoluda ilişki içerisindeyken olur. Hafiften hafiften kaynananın dedikleri hakkında söyle ona böyle dedi beni üzüyor. Malum erkekler annelerini bulunmadık hint kumaşı sanarlar tek yolu bu sanırım

bu nasıl bir akıl vermektir allahaşkına,çok aşağılayıcı...

anne dediğin oğlunun mutluluğunu huzurunu ister ya oğlunun mutluluğunu isteyen anneler hem kendi mutlu oluyor kıymetli oluyor hem oğlu ve gelini huzurlu oluyor.kayınvalidem biz mutlu olalım diye oğlunu sevdiği için ne nişanlılık ne düğün ne sonrasında birşeye karıştı dul haliyle herşeyimize yardım etmeye çalıştı.ne laf etti ne söz etti,dedikodu fesatlık sitem laf sokma hiç biri yok kadında.evine gideriz nereye oturtacağını bilmez önümüzde döner,evimize biz çağırırız zorla öyle gelir gelincede yemeğe yardım eder bulaşıklara yardım eder:nazar:..annem bile dedi gözünün içine bakıyor gözleri gülüyor size bakarken...ee ben o kadını başımda taşırım annemden ayırmam tabi öylede yapıyorum.ben gitmek istiyorum yardım etmek istiyorum arıyorum soruyorum...eşimde bende huzurluyuz anne dediğin böyle olmalı ya sarıp sarmalı sevecen olmalı zaten adı üstünde anne yanı anaç..herşey annede bitiyor.allah yardım etsin oğlunu çok sevse onun mutluluğunu ister,seni rakip görmez zaten.güçlü bir sinir sitemi gerekli bunla baş etmek için..eşinede kızma herşey annede bitiyor.çocukluktan beri kendine bağımlı yetiştirmiş duygu sömürüsü yapmış erkekler daha duygusal zaten.çok üstüne gidersen ters teper.biraz güçlü dur kendini üzme sağlam kararlı ol...

canım,,inanki çoğu aynı senin durumunda bende bunlardan biriyim eşimle iyi gidio ama annesi sürekli canımı sıkıo bugün bana geldi canımı sıktı,,eşimi bekliorum anlatacam olmaz böle offff,,allah yardımcımız olsun...

beraber yaşamayı kabul etme. genç daha kaynanan.
bakılmaya ihtiyacı yok.
eşine de ki,
-ilerde (üç beş sene sonra), yaşlandığında zaten yanımıza alıcaz.
kaç senemiz var ki başbaşa geçirecek.
bu günlerimizi bari karı koca olarak yaşayalım.
çocuğumuzu anneliğimizi babalığımızı tadalım.
kötü olmak istemiyorum ama daha çok erken nolur canım-
falan gibi bişeyler söyle.
üç beş seneyi kurtar da sonra allah kerim artık

Lohusalıkta hayatınla ilgili büyük kararlar almamanı tavsiye ederim bu dönemde kavga tartışma ortamını hiçbirşey söylemeden terkedip sakinleşeceğin bir yere gidersen.....

lohusalıkduyguların çok enteresan olduğu bi dönem çünkü,,,

Kayınvalidene gelince bi uğraş bulmadan sizin yakanızdan kolay kolay düşmez mesela her geldiğinde bebeğini ona verip bi iş uydursan hiç muhatap olmasan?

tam bir "semra kaynana" sendromu !

oğluna bağımlı bir anne,daha o bağımlılıktan kurtulamamış koskoca bi adam..

Allah sana kolaylık versin canım..

ne manyak k.v. ler var piyasada. ruhları hastalıklı sanırım bunların. canım sen üzülme, bebeğinle ilgilen, eşnle iyi ol, yıpratma kendini sütün kesilmesin

Arkadaslar çok çok çok üzgünüm aglamaktan 1 aylık cocuğuma bakamıyorum kaynanam tam bı bela. Şimdiye kadar Evliligime herseyime karıştı esim tam bir ana kuzusu hiç bisey yapamadı. Kaynanam yüzünden çok kavga ettik huzurumuz kaçtı şimdide esimi ondan koparmaya calisiyomusum ortalığı ayağa kaldirdi ayiramazmisim gerekirse bizimle birlikte oturacakmis oğlundan ayrilmayacakmis ölürüm yine onunla oturmam ne yapicam ben arkadaslar ne olur akıl verin esimi çok seviyorum ama annesiyle oturmam boşanırız böyle giderse çok uZgunum nefret ediyorum ondan

alsın turşusunu kursun oğlunun senden böyle sessiz kalmaya devam ederse ortanızda bıle yatar

Ufffff ruhumu daraltıyor bu kv.ler...

Benimkide son zamanlarda değişmeye başladı. Benimle yarışmaya başladı adeta. Hatta bazen o kadar komik ifadelerle kaçırıyor ki aklındaki düşünceleri. Mesela geçen balkona kedi girmişti, bunu anlatıyorum ona gayet saf ve gülerek, ne dese beğenirsiniz : Kedi seni gördüğünde demiştir ki ben eskiden beri burdayım, sen yeni geldin. Ne alaka Allahımmmmm :47: Daha evleneli 1 sene bile olmadı da bu arada bizim.

Başkalarına biz çok iyiyiz havasında ama birarada olduğumuzda mesela yemek hazırlayacak odada oğluyla ikimiz varız, sadece oğluna soruyor "canım patlıcan kızartması istedi yapayım mı yer misin" diye. Sanki ben yokum.

Böyle beni yok sayarak tavır yaptığı bi anda bi arkadaşından telefon geldi, muhtereme bi kadın cidden arayan, beni sorduğu belli kv hemen "gelin iyi iyi" filan diyor, o an telefon bende olsa belli olacak ne kadar iyi olduğum. :(

Allahım sen görüyorsun diyorum :14:

Arkadaslar çok çok çok üzgünüm aglamaktan 1 aylık cocuğuma bakamıyorum kaynanam tam bı bela. Şimdiye kadar Evliligime herseyime karıştı esim tam bir ana kuzusu hiç bisey yapamadı. Kaynanam yüzünden çok kavga ettik huzurumuz kaçtı şimdide esimi ondan koparmaya calisiyomusum ortalığı ayağa kaldirdi ayiramazmisim gerekirse bizimle birlikte oturacakmis oğlundan ayrilmayacakmis ölürüm yine onunla oturmam ne yapicam ben arkadaslar ne olur akıl verin esimi çok seviyorum ama annesiyle oturmam boşanırız böyle giderse çok uZgunum nefret ediyorum ondan

canımmm benim kendimi hatırladım bir an yüzümde sevimsiz bir ifade oluştu..

Bu konuda çok tecrübeli biri olarak önerim ailenden destek al..Benim ailem ne zaman sesini çıkartmaya başladı söylenenlere cevap verdi o zamandan bu yana boşanacak kadar büyük davamız oldu..2,5 Yıllık evliyim tam dolu dolu 4 ya da 5 kez bitti boşanıyorum dedim..o dereceye getirttiler..Abimler eşimi çok seviyor iyi annesi yüzünden yapma çocuğa da sana da yazık diyip oturttular beni..Ki şükür söyleye söyleye ağlaya ağlaya eşim de bazı gerçekleri kabul etti..

Aile çok önemli..Eşin ne düşünüyor yapıyor..

bu arada bebeğine yazık üzüntüden benim gibi sütün kesilir mama verirsin sonra günlük bebeğe 4 gün emziremedim süt yoktu üzüntüden sıkıntıdan..Senden başka kimse düşünmez bunu bu yüzden sağlam dur..

sor bakalım hanımefendi neden evlendirmiş oğlunu o zaman dizinin dibinde otursaydı sevgili oğlu
hatta emzirsin hala istiyorsa hey Allahım ya nedir bu kaynanaların derdi? alana kadar ölüp giderler gelini sonra tüm dertleri gelinleri olur:41::41::41:

canım ben ne yapayım hadi sen bana söyle...2.5 yıl etrafımda döndü kaynanam.Evlendikten sonra çalışcam dedim tamam yavrum dedi,İş filan fazla yapamam ancak haftasonu dedim ben yatarım yavrum dedi.Ne dediysem tamam dedi hiçbir sorun çıkmadı ta ki evlenene kadar.7 temmuzda evlendim balayı dönüşü ertesi gün evin içinde gecenin bir vakti kavga çıkardı neymiş daha bi gelinliğimi görememiş miş hanfendi.Çalışmama taktı kafasını devir eski devir değil tek maaşla ev kira su para yetmiyo mecbur çalışıyor insan.Eşim bana destek oldu savundu ailesini karşısına aldı.Ama huylu huyundan vazgeçer mi ya gelip kocamın canını sıkıyor yada benim.6 haftalık hamileyim dün belim ağrıdı hastanelik oldum 2 serum yedim kaynanamın derdi hala dün düğüne gitmemişim de hastaneye gitmişim olaya bakın.Akşam da kocamı dolduruşa getiriyo yalandan hastalandı senin ki düğüne gelmemek için yaptı die Eşime anlattım herşeyi bir sürü lanet okudu annesine.Kızlar yani bu kaynanalar böyle ne yapsanız yaranamazsınız.

Back
X