Kaynanam yuvamı yikiyor yardım edin

Canım senin yerinde olsam sessiz kalmam bişeylere. bilirsin eşleri kandırmanın yoluda ilişki içerisindeyken olur. Hafiften hafiften kaynananın dedikleri hakkında söyle ona böyle dedi beni üzüyor. Malum erkekler annelerini bulunmadık hint kumaşı sanarlar tek yolu bu sanırım

İste mide bulandirici,aciz ama kendini akilli sanan zavalli kadin taktigi.

İse yarayip yaramamasi degil burada mesele.

Tek kelimeyle çirkin. Ama ne yazik ki cok var bunlardan.

böyle konularda iş erkekte bitiyor sen kayınvalidene ne söylersen söyle eşin kadar etkili olmaz.sadece kayınvalindenle iyice aran açılır yaşadığım için biliyorum.kayınvaliden senin hakkında eşine bişeyler söylüyorsa ve eşinde ağzını açıp onu dinliyor ve seni savunmuyorsa mağlesef sen tek başına mücadele edemiyorsun.kayınvalidenin ağzını kapatacak tek kişi eşin.eşinle iyi geçinmeye bak bence.eşini de durmadan bu konuları açarsan vıdı vıdı ediyor deyip senden daha da soğur..sakin bir zamanında sorunları konuş eşinle.ben annenle yaşamak istemiyorum.rahat rahat evimde dolaşamayacağımı düşünüyorum falan.
benim eşimde çok sessiz bir insandır .bir keresinde kayınvalidem eşim ve ben bir yere gidiyorduk ve kayınvalidem benim kıyafetimi beğenmedi.açık falan olduğundan değil yani .git değiştir hiç iyi değil falan dedi..eşim o anda sen ne karışıyosun ne isterse onu giyer dedi ve kayınvalidem o günden beri kıyafetimle ilgili yorum yapmaz.zevklerimiz hiç birbirine uymuyor ben onun beğendiklerini giymek zorunda değilim.benimde kendime göre bir tarzım var.bende onun tarzını hiç beğenmiyorum ama çok kötü olmussun demiyorum ne giyerse giysin banane.ogün anladımki iş, eşte bitiyor sen kayınvalidenle aranı bozduğunla kalıyosun.

sabır sabır sabır.. şu lohusalık bi bitsin biraz toparlan kendine gel giyin süslen salma kendini.
eşine de annesinden bahsetme. tamam her anne kıymetlidir ama evlenen erkeklerin anneleri daha bi kıymetli oluyo nedense. eşine kapıyı kocaman bir gülümsemeyle aç, sıkıntı verme, mutlu keyifli görün adam eve gelince huzur bulsun yuvanın ne demek olduğunu öğrensin zamanla. hee bu zor tabi emeksiz yemek olmuyor bu hayatta işte. bende çektim çekmeyen çok az :) eşime söylenirdim annesinin a'sını ansam, vay efendim ''sana öyle gelmiştir benim annem öyle yapmaz, öyle demez sen yanlış anlamışsındır..'' ben bunları dinledim hep, bir de günlerce trip atardı. ama şimdi '' vay bee annem bu kadar varmıymış'' diyo. çünkü gözü açıldı gerçekleri gördü. her anne melektir ama kendi evladına. ben baştan beri kriterlerine uymadığım için istenmedim, sevilmedim valide, peder ve enteresan bi şekilde kayın tarafından :) sabrettim, ses etmedim, gittim sessizce ağladım yüzümü yıkadım yanlarına geldim, gene kötü ben oldum. kayınvalidemin bi sözü vardı '' sen en ufak bişey olduğunda hemen yüzün düşüyo konuşmuyosun gülmüyosun'' aklıma geldikçe gülerim bu sözüne. yani demek oluyorki ''biz sana istediğimizi yapıcaz ama sen gülcen konuşcan'' :))) ben hakaret işittim, küfür yedim, azarlandım, bayıltıldım ki ben şaşırıyorum nasıl sabretmişim normalde bunların çeyreğini çekecek biri değilimdir :) kimi için? tabiki eşim için? hakediyomuydu eşim? tabiki hayır :) sonra eşimden geçtim, dedim Allah bilsin. bi müddet de öyle sabrettim :) sonra sustum eşime hiç birşey demedim zamanla kendisi gördü ama ömürden ömür gidiyor bu sırada kolay olmuyo. 6 yılı geçti evliyim daha birkaç aydır huzurluyum bu konuda.. hee eşim annesine babasına abisine bişey yaptımı hesap sordumu ? hayır :) ama geçen ay ''sende ne sabır varmış iyi dayanmışsın ben olsam böyle böyle yapardım'' dedi anlatmadığım bazı olaylarıda anlatınca. hissettiğim huzuru anlatamam. tamam dedim ya olay bitti. daha da sabırlı oldum ailesine karşı. atsan atılmaz satsan satılmaz anne bu iki gün sonra yatağa düşüp eline kaldımı nefretle bakamazsın. bana göre herşeyin bi zamanı var sabret. eşini kayınvalideni en iyi sen tanırsın. burda ne kadar akıl versek boş. Allah kayınvalidene merhamet sana da sabır versin. güçlü ol arkadaşım bebeğini huzurla büyüt.

inanmassın şu sözü banasa söylediler.'' sen en ufak bişey olduğunda hemen yüzün düşüyo konuşmuyosun gülmüyosun''
sanki durup dururken yüzümüz asılıyor.bende dedimki hem durmadan laf sokun sonra da gülmemi bekleyin benden dedim.o sırada bende yeni doğum yapmıştım loğusaydım birde kayınvalideyle kavga ettim kabus gibi günler.kavga sebebim ise benim ikizlerim oldu ve kayınvalide bize geldi güya yardıma.yardım etmediği gibi eşime diyorki sakın sende yardım etme bırak yapsın herşeyi bende duydum bunu bebek emziriyordum.böyle acımasız bir kayınvalidem var işte.bir çocuk bile değil ikiz bakmak o kadar zorki eşimin yardımı olmasa biterdim.Allahtan eşim annesinin aklıyla gezmiyor.yoksa şimdiye bitirirdim sanırım sabır yok artık bende.

Malesef ki bu gibi durumlarda herşey eşte bitiyo..
Eşiniz annesine çok düşkünse yapcak pek bişiyiniz kalmıyo
ya eşiniz sizi ve çocuğunuzu anlayıp dinleyerek çözüm yolu üretecek
ya da kaynananın baskıları altında ezilip 1-0 malup başlıcaksınız..
Umarın eşinizin aklı başına gelir..
YUVA kurmak zor yıkmak çok kolay olan çocuğa oluyo başka kimseye bişe olduğu yok
sevgilier..

İş bncede eşinde bitiyo canım onunla konuş bende üzülüyorum lütfen konus annemle de çok zor bir durum yaa haklıykende haksızkende eşin eleştirmeli anne burda sen haklısın karıcım burda sen haklısın demeli senide savunmalı..Bende cok cekıyorum sacma sapan seyler yuzunden hemde..Bana değer vermedıklerı ıcın hep üzülen ben oluyorum sureklı aglıyorum ama esım agzını acıpta bısey demıyo dıyemıyo cevabını alıyo ama bana hep laf gecırıyo susturuyo aglatıyo oncedn esımde cok ustume gelır aglatrdı hamıleym dıye pek ses cıkarmıyo bana sımdı daha anlayıslı davranıyo offfff bnde bıktım artık cok yoruldum derdımı kımseye anlatamıyorum kımse anlamıyo lütfn banada yardm edın akıl vern :( :14: :43:

Son düzenleme:
konu sahibinede summ arkadasimada

bence tek cozum: KIVRAK ZEKA

bu dunyada hersey zekayla donuyor artik,aklini kullanmayan altta kaliyo
kayinvalideniz bi kadin degilmi?sizde bi kadinsiniz, ama bu devrin kadinisiniz, yani dahada kivrak zekali bi kadin

kocanizi kendi safiniza cekin, nasilmi? bu devirde cilveyle

kayinvalideniz bi kadin degilmi?sizde bi kadinsiniz, ama bu devrin kadinisiniz, yani dahada kivrak zekali bi kadin

Nasıl yani anlamadım :/ pek cilve yapamıorm daha ben 10ay oldu da evlenelı hıc ylnzda kalamadık cok sevio beni aslında ama offf benmkı gne annesnn dedıgını yaptırır bana kesinn bunaldım artık nolur eşim hep bnm ynmda olsaa sonradan doneklık ypmasa annesnn lafıyla :25:

alsın oğlunu bi tarafına soksun ozaman kaynanan niye evlendirmiş :22:
eşine asla annen şöyle böyle diyerek annesini kötüleyerek konuşma, politik davran, şöyle oldu ben çok üzüldüm, işte ne bileyim memsela annesi senin hakkında kötü bişi söyledi , annen bana bunu dedi deme, ya sence ben böyle miyim filan de nerden çıktı derse annen dedi de ben de üzüldüm işte filan gibisinden konuş...
köüleme, o da haklı ama ben de haklıyım modunda ol sürekli...

Nasıl yani anlamadım :/ pek cilve yapamıorm daha ben 10ay oldu da evlenelı hıc ylnzda kalamadık cok sevio beni aslında ama offf benmkı gne annesnn dedıgını yaptırır bana kesinn bunaldım artık nolur eşim hep bnm ynmda olsaa sonradan doneklık ypmasa annesnn lafıyla :25:

canim yani tatli,seker sozlerle,cilveyle erkegi kendine cekmekten soz ediyorum
kaynananla ayni evdemi oturuyosunuz? yada evi sizde yakinmi?

canim yani tatli,seker sozlerle,cilveyle erkegi kendine cekmekten soz ediyorum
kaynananla ayni evdemi oturuyosunuz? yada evi sizde yakinmi?

Aynı evde oturuyoruz canımmm.. Anladım ne ddemek istediğini yapıyorum ama gene aynısı oluyo gene yanı değişen bıse olmuyokı.. :(:( :50:

eşine asla annen şöyle böyle diyerek annesini kötüleyerek konuşma, politik davran, şöyle oldu ben çok üzüldüm, işte ne bileyim memsela annesi senin hakkında kötü bişi söyledi , annen bana bunu dedi deme, ya sence ben böyle miyim filan de nerden çıktı derse annen dedi de ben de üzüldüm işte filan gibisinden konuş...

Arkadaşım ben senin dedğin gbi yapıodum boyle yaptı fln dıyodum sonradan burdan okudum bıseyler artık bişey diceğim zaman böyle oldu üzüldm ben naptımkı ben bölemiyim fln diyorum daha cok işe yarıyo ama anlık işte sdce kendimi savunmak için.. :/ :ssz:

inanmassın şu sözü banasa söylediler.'' sen en ufak bişey olduğunda hemen yüzün düşüyo konuşmuyosun gülmüyosun''
sanki durup dururken yüzümüz asılıyor.bende dedimki hem durmadan laf sokun sonra da gülmemi bekleyin benden dedim.o sırada bende yeni doğum yapmıştım loğusaydım birde kayınvalideyle kavga ettim kabus gibi günler.kavga sebebim ise benim ikizlerim oldu ve kayınvalide bize geldi güya yardıma.yardım etmediği gibi eşime diyorki sakın sende yardım etme bırak yapsın herşeyi bende duydum bunu bebek emziriyordum.böyle acımasız bir kayınvalidem var işte.bir çocuk bile değil ikiz bakmak o kadar zorki eşimin yardımı olmasa biterdim.Allahtan eşim annesinin aklıyla gezmiyor.yoksa şimdiye bitirirdim sanırım sabır yok artık bende.

Aynı lafı banada soyluyorlar yüzüm hemen düşüyormuş. Düşürmeyin ozaman dedim esime dayanamadım.

delirmek istemiyorsa kayınvalidenle hiçbirşekilde muhattap olma...hatta o yokmuş gibi davran...arkadaşlarını çağır aileni çağır akrabalarını çağır eve...pis pis kahkahalar atarak gez evin içinde...sen değil odelirsin...o istesin senden kurtulmayı:33:

Beceremiyorum galiba cilve yapmayı bir ornek verebilir mısın

İsin kötü tarafı esım benim haklı olduğunu düşünmüyor annesine haksızlık ediyormusum.herseyin en iyisini annesi biliyor esimin goZunde evliliğimizin ilk günlerinde evimize bisey aldığımızda annesine danışıyordu zarzor vazgeçirdim bu huyundan ama dert bitmiyor ki

Gündeme gelirse yine kaynananin size tasinmasi ozaman istemedigini acikca söyle. "Ben onla yapamam oda benle yapamaz!" de. Esin zamanla daha cok sana düsecektir, su an annesi hakli görmesi cok normal, erkekler yas ilerledikce akli basina geliyor zaten.

Dik başlı isyankar erkeğe hatun lafı dinlettirmek zordur ama ana kuzusu bi adam hatun sözüne yanaştırmak kolaydır canım, iki pofpofla güzel şeyler söyle ortamı hazırla alttan alttan ver gazı uzaklaştır tayin mi istetirsin mahalle mi değiştirirsin uzaklaş, ama annesinden nefret ettiğini istemedini şeklinde değil, sizin artık bir ale olduğunuzu- babaannesinin annesiyle yaşasa herne kadar bunu annesi anlamasa da şu an için evlilikte zorluklara sebebiyet verdiğini vs güzel güzel tatlı dille güle oynaya, cilveleşe cilveleşe (kaba olduysa affola) anlatacaksın. Anne konusunda hırla gürle çözülmüyor konu maalesef hır gür olayı en sn safhada mecburşyetten yaşanır. Ama dediğim gibi kocana artık ayrı bir aile olduğunuzu ayrı bir yuvanız olduğunu, çekirdek olduğunuzu vs vs aşılamanı tavsiye ederim.

Aynı evde oturuyoruz canımmm.. Anladım ne ddemek istediğini yapıyorum ama gene aynısı oluyo gene yanı değişen bıse olmuyokı.. :(:( :50:

izin zor senin,ayni evde fitne icin firsat kolluyan bi kaynanayla nasil bas edile bilir bilemiycem,yinede sen saygini yitirme canim ya
bide hep dert yanmamaya calis kocana kaynananla ilgili,Allah yardimcin olsun canim

sen şimdi biraz da duygusalsın doğumdan dolayı o nedenle iyice üzüyorsun kendini. biraz zaman geçince bu kadar üzülmeyeceksin şimdi kahrolduğun durumlara. Bak ne güzel bir çocuğunuz olmuş. Şimdi gerçek bir aile olmuşsunuz. Bunu yavaş yavaş eşine de hisettireceksin ve kabul ettireceksin. Eğer doğru şekilde yaparsan bir süre sonra o da rahatsız olacak annesinin tavırlarından ve sürekli yanınızda olmasından. Öncelikle kendinin ve bebeğinin sağlığını düşün. bu dönemde çok fazla duymamaya ve görmemeye çalış. sadece bebeğine odaklan. Merak etme bir süre sonra lohusalık psikolojisinden kurtulup müthiş bir özgüven patlaması yaşayacaksın. O zaman işler daha kolay olacak.

senin zaten elinde en güzel kozun var o da BEBEĞİN dedikleri gibi artık tam bir aile olmuşsunuz eşin de bunu er ya da geç anlayacak hiiiç kafana takma.bebek de olunca gelenler gelmiş senin kaynana.sen hiç bi şekilde cevap verme ona uyma bırak konuşsun dursun eşine de sızlanma benim gündemim bebeğim de geç ki öyle de olmalı.bebeğinin sana ihtiyacı var onun ANNESİ sensin sütün kesilir kafana takıp durma bol bol dua et kenzül arş duasını oku bol bol.eşine annesini kötüleyip durursan daha çok kıymete bindirir.otur çocuğuna bak hiç bişeyden haberi yok yavrumun kıymet vermediğin biri yüzünden çocuğunu niye heba edesin en güzel günlerin bunlar senin en güzel şekilde yaşa.kocanla da aranı sıcak tut.kafasını dağıt o konuyu açarsa sen çocuğundan bahset daha algılayamamış olabilir baba olduğunun ama algılayacak emin ol.hadi bakalım üzme kendini

ayy ben böyle zihniyetteki aptal insanları anlamıyorum ha valla kendi oğluna nasıl yapar bırak mutlu olsun sanane kadın ne karışıyosun bazı annelerin oğullarını kıskanırmış bacım sen öylesine çatmışsın Allah yardıncın olsun canım ya ama bebeğini düşün onu ihmal etme dua et bol bol Rabbim yardım eder yapanın yanına kalmaz yani sen kocanla aranı iyi tutmaya bak annesine onun yanında laf söyleme ona karşı gene yapacağını yap sonra sana cephe alır annesinin fena olduğunu bilmez erkek milleti o konuda salaklardır biraz sen kendi tarafına çekmeye çalış annesine karşı iyi davranırmış gibi yap bak gör sen kazanırsın:19::19::19::19::19:

Back
X