Kaynanan eve erkek alıyo hayırdır '!'???

Bana da normal gelmez açıkçası
Dünyada erkek mi bitmiş, zaten imam nikahlı da olsa evli bi adamla veya hayatında bi kadın olan adamla beraber olmayı nasıl kendine yakıştırıyosun anne derim
Ben bile suçum yokken utanıyoken sen hiç utanmıyo musun der resti çekerim

Üzgünüm ama düzelmez, senin bi de senden küçük kardeşlerin varmış o yüzden rest çekmen de öyle kolay olmaz
Kardeşlerin de o evden ayrılınca, arayıp sormayın en azından. Belki tek kalınca aklı başına gelir
Hayır bi de o adam sizlerden daha mı önemli ? Adam akıllı biri ile beraber olsa zaten sadece gece görüşmezler

Tam da boyle bısı yaptı unw okuyan .. Gecen sene..
Ama yıne bırsey degısmedı ve kardesımı haksız buldu gunlerce küstü ona annem

Anladım, çok çlrkin ve karışık bir durum nerden tutsan elinde kalıyor , anneye yakışmıyor
Yalnız kalsın demiyo sanırım
Zaten başkası ile imam nikahlı yaşayan bi adamla beraber olmasını kabullenemiyo

Annenizin yaptıklarından, seçimlerinden siz sorumlu dtutulamazsınız tabi de ANNE bu ya insanın içi acır.
Eğer imkanınız varsa başka bir yere taşınsanız çünkü bu durum sizin ailenizede yansıyabilir. Tabiki annenizi boşverin demiyorum ziyaret edin yine sık sık. Ama uzak durmak durumundasınız allah yardımcınız olsun sizinde kardeşinizinde.
Anneniz kaç yaşında?

Hayat hikayem ve annem diye konu açmışsın onu okudum.

Çocukluğum ve gençliğim babamdan hakaret işitmekle geçti.. Keşke dedim sen de sadece hakaret işitseydin bunları görmeseydin, yaşamasaydın. İnanamadın anlattıklarına cnaım. Şu konu o kadar basit kalmış ki yanında. Erkek kardeşin keşke şehir dışı bir lise kazanıp gidebilseydi o evden. Ama o ortamda ne kadar mümkün ki.

Annenle görüşüyor musun bilmiyorum. Ama ben olsam yüzüne bile bakmazdım. Sadece şu konuyu okuyunca bambaşka değerlendirdim olayı. Şimdi çok farklı. Baban onu aldattığında sırf kendi egoları için, babanı basmak için sizi de o ortama götürmesi başlı başına rezalet. Ondan sonar her şeyi toparlicak size sahiplenicek diye beklerken kendi de babandan farklı davranmamış..

Böyle şeyler yaşayıp kendini bu kadar güzel ifade edebilen ve bunlarda yanlışlığı çarpıklıkları görebilecek kadar sağlıklı psikolojide olman bile çok güzel. Biliyorum çok fazla kırgınlığın nefretin var psikolojin de o kadar iyi değil. Ama şu haline şükret bence. Neyse ki mutlu bir evliliğin var. Evliliğine sahip çık. Anneni çıkar hayatından. Birinden bir şey duyarsan da o benim annem değil de geç.

Ece Temelkuran'ın bir kitabında okumuştum. Bir bilgisayar program olsa ailelerimiz olmadan nasıl sağlıklı yetişebileceğimizi gösterseydi bize diye. Evet ben de hep merak ediyorum babam olmasa gerçekten daha güçlü bir kız olabilir miydim diye. Ama senin hikayenden sonar emin oldum ki annen baban olmasa bambaşka bir kadn olurdun gerçekten.

Bana göre bir ANNE herşeyden önce anneliğine ve çocuklarına sahip çıkmalıdır. Tekrardan evlenebilir evet ama böyle seviyesiz bir durumun içine kendisini sokmamalıdır. Siz kendinizi hiçbir şeyden sorumlu tutmayın ancak belki bir aile büyüğünüz var ise annenizle konuşmasını tavsiye edebilirim. Hem sizi hem kardeşlerinizi, eşinizi ve eğer çocuğunuz varsa onu utanç içinde yaşatacak bencilliğe sahip bir kadın bence Annelik sıfatına uygun değildir.

Hanimefendi, bakiniz, sizler muhtemelen icersinde bulundugumuz siyasi iklimden dolayi baska turlu anliyorsunuz. Bu yaptiginiz benzetme bana gore Gayri-ahlaki degil, gayri ahlaki olarak gordugum sey, bir annenin, cocugunun bulundugu evde sevgilisi ile bir hayat paylasmasindan ziyade -belirtilene bakarak soyluyorum- cinsel amacli birlikte olmasi. Tabi ki bununda gayri ahlakiligi tartisilabilir ayrica. Bu benim mesele uzerindeki ustunkoru gorusum idi. Yazilanlardan kacirdiklarim olabilir.

anenin gerçekten aşık olduğunu vs sanmıyorum o adamla beraberliğini sürdürmesinde muhakkak bir neden var
ve onu bilmek lazım
çocuğu görmüş, kızı evli damadına yakışıksız sözler ulaşıyor
bunları bile düşünmediğine göre bir sorun var ortada
annen ya psikolojik sorunlar içersinde ya da başka bişey bilemedim..

Bir de şu var , çoğumuz özgürlük savunurken bir numaralı William Walles oluyoruz ama hayatımıza dahil olan konularda işin yüzü değişiyor.

Eçcinsellere özgürlük denir ama kardeşinin , evladının bu gibi durumundan dolayı üzülür insan .

Örnek uç olabilir ama , kadın bekar yahu istediği gibi yaşasın demek değil mevzu .

İnsanlar evlenip , çocuk sahibi oldularsa bir başka kimliğinde sorumluluğunu yüklenirler . Şahsın kendine ait sorumluluğu yetmez artık , çocuklarına karşı da sorumludur bir anne .

Saçını süpürge etsin , yemesin yedirsin giymesin giydirsinden daha başka bir şeydir anne olma sorumluluğu .

O sebeble konu sahibi son derece haklıdır öfke duymakta , son derece haklıdır çok utandım demekte .

Düşünsenize densizin biri gelip '' oooo sen burda otur kaynanan işi götürüyor '' deme cesareti gösterebiliyor . Eşe karşı mahçubiyeti düşünmek zorundadır kızın annesi , eşe dostta göre yaşanmaz , konu komşu ne der diye hayat geçmez eyvallah ama bu kadar da değil .

Satır arasında okudum erkek kardeşiniz bıçak çekmiş annenize geçen sene . Bu kadar göze alabildiği ne var ortada ?

Bu adam ne sunuyor annenize ? Hangi eksik duygusunu tamamlıyor ? Son çaresi mi sanıyor bu şahsı ?

Bunların düşündüğü gibi olmadığını anlatın diyeceğim , mutlaka anlattınız daha önce .

Export,

Simdi gidip konuna baktim da, gercekten kalbim SIKISTI. Ne kadar zor seylerden gecmissiniz....
Ne kadar cok sabretmis, ne kadar cabalamissiniz.
Ne kadar cirkin seyler yasanmis, cirkin cümleler agizlardan cikmis....

Kendinizle gurur duyun böylesi bir ortamda psikolojinizi ayakta tutabildiginiz icin.

Bence anneniz de olsa, bunca yasadiklarinizdan sonra dedigim gibi annenizi son kez uyarin, degismiyorsa da kendi ailenizi düsünüp, kendi ailenize odaklanin, gerekiyorsa baginizi koparin.

Dilerim, siz esinizle cok cok mutlu olursunuz ve anne oldugunuz zaman da cok iyi bir anne olacaginiza süphem yok.

Hayat hikayem ve annem diye konu açmışsın onu okudum.

Erkek kardeşin keşke şehir dışı bir lise kazanıp gidebilseydi o evden. Ama o ortamda ne kadar mümkün ki.

.

Şu cümleden aklıma bşy geldi. Ünv..de okuyan kardeşinin başka bi şehirdeki ünv.ye geçme şansı yok mu ? Benim birkaç arkadaşım aynı bölüm ama farklı bi okul olmak üzere değişiklik yapmıştı. Lisedeki kardeşinle de daha sık vakit geçirirsin, en azından bi desteği olduğunu bilir, model alabileceği biri olarak seni görür. Ünv.de onu da şehir dışına yönlendirirsin. Böyle bi ihtimal yok mu? Ben şuan kardeşlerine takılı kaldım?

Kızlar cok sagolun ama sımdı ah vah yapmaktan zıyade ne yapmam lazım elimden birsey gelırmı ara ara yorumlarda, da detay verdım hıkayeyı bılıyorsunuz tamamen ..
Ben kardeslerımı doktora gotursem ne çıkar ki ortadakı sorun hala apacık duruyorken..
Hadı terapı aldık 1 aya yıne hersey eskıye dönecek e bu alısıp ya yaşanılası bı durum da degıl doktor boyle bı tavsıye de vermez ..
Acaba annemı mı gotursem en buyuk sorun kendısı ... Belkı bıseyler olur .
Ama ona da yanaşmaz yanaşmadı da .. Delirebilirim lütfen cıkar yol bulalım

Siz bu durum özelinde yazmışsınız, ben genel anlamda yanıtlamıştım sizi. Burada bir karışıklık oldu sanıyorum zira son mesajınızla zaten aynı yerde olduğumuzu anlıyorum. Hem konu dışına çıkıyoruz hem temelde farklı şeyler söylemiyoruz zaten. O nedenle ben bunun üstüne bir şey eklemiyorum. Size de teşekkür ederim nazik üslubunuz için.

Kardeşiniz yurda yerleşemiyor mu? En azından o evden çıkmış olur?

şikayet konusunda gidip polise şikayet edilemez ama daha geçen gün komşumuz kiracısını buna benzer sebeplerden çıkardı çünkü apartman sakinleri birleşip baskı yapmışlar rahatsız oluyoruz diye
küçük bir yerde ve ailelerin bulunduğu bi apartmanda yaşıyosanız apartmanda oturanlar sizi çıkarabiliyo bi şekilde
büyük şehirlerde yada öğrencilerin bulunduğu yerlerde durum farklı ama küçük yerlerde herkes hareketlerine dikkat etmeli
şahsen bende böyle biriyle aynı apartmanda oturmak istemem

ayrıca her konunun siyasete bağlanmasını anlamıyorum kızlı erkekli kalma konusuyla bu konunun bi ilgisi yok bence

Son düzenleme:

Bence önündeki secenekler:

-anneni ikna edip baska bir sehre göndermek, uzaga göndermek.
-anneni psikologa götürmek, bir sans daha vermek o adami birakmasini saglamak, cocuklarina karsi sorumluluklari oldugunu hatirlamasini saglamak.
-o sansi reddederse, ya da söz verip, yine (eski konunda oldugu gibi) adamla konusmaya devam ederse de, anneye resti cekmek, bagi koparmak. Senin kendi esin ve kurmus oldugun yuva cok daha önemli. Annen kendi secimlerinin ve hatalarinin sonuclarini da kendi basina üstlensin artik bir zahmet.

Bir de imam nikahli adami sikayet etmek, hapis cezasi almasini saglamak.

Son düzenleme:

Terapi uzun dönem fayda etmez bence, cocuklar eninde sonunda Kürkçü dükkanına donecekler.
Bence o çocukları yaniniza alamadığınz için yuda yerleştirmeye çalışın.
Üniversite öğrencisi olan için umarim bi kyk yurdu bulunur.
O s....siz adami da şikayet edin. Bunu mutlaka yapin kardesinizi yurda yerlestrme işi olmasa bile.
annen konusuna bişey demiyorum. Bi de gidiyor musun o kadının evine de artik gelmiyo diye küsmüş sana.
sil at bence bu anne annelik hakkini kaybetmiş çoktan. Sevilmeyi de saygiyi da asla haketmiyor.

Hayat hikayenizi okudum ve diyecek söz bulamıyorum
Hem annene hem babana yazıklar olsun demek dışında

İlk değil, sonda olmayacak arkadaşım maalesef
Ve zamanında senin maruz kaldığın seyrettiğin herşeye şu an kardeşlerin tanık oluyor
Annen pembe dizi çevirmeye devam ediyor

Maddi durumunu bilmiyorum ama durumun olsa eminim yakınında bi ev tutardın onlar için
Bu durumda yatılı okul geliyor aklıma
Sen kendi yuvanda, onlar da kendi yuvasını kurana kadar yatılı okullarda kalsın
Anneni de bi daha ramayın, arasa bile cevap vermeyin

elbette:) sevgiler..

kardeşini yatılı okula gönderemez misin
başka yolu yok gibi duruyo
ayrıca her ne olursa lsun bi psikologa gitmekte fayda var en azından rahatlar biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…