Kaynanasını sevmeyi başaranlar lütfen yardım edin

poeek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
179
93
Kaynanamı bir türlü sevemiyorum. Yeni yaptırmaya çalıştığımız inşaat halindeki evimize geldi ve evin sahibiymiş gibi inşaata müdahale ediyor. Üst kattaki odamı saçma sapan kendisi yerleştirmeye başladı. Kapalı kutularımın yerlerini değiştirdiği için ne nerede hiç bilmiyorum şuan.

Benim düzenime müdahale etmekten zevk alıyor. Bir de "bak ne güzel yaptım" diyor. Eşyalarımı karıştırıyor. "Senin şuyunu buldum, buyunu buldum" diye diye gülüyor. Bir kaç gün sonra ameliyatı var. Ben bakayım diye yanıma geldi. Hiç istemedim ama kocam yüzünden mecbur kaldım. Şimdi ameliyat bitene kadar kendimi tutacağım.

Ama ağzıma geleni saydırmamak için kendimi zor tutuyorum. Evli bayanlar nasıl baş ediyorsunuz kaynananızla? Bu kadın kendini benimle yarıştırıyor. Geçen gece düştüm ayak parmağım döndü. "Ay birşey olmaz ben çok daha kötü düşüyorum" diyor. Bunda bile benimle yarışıyor.

Lütfen akıl verin. Nasıl sakinleşeyim? Nasıl yaklaşayım? Sinir küpü gibi geziyorum 1 haftadır.

Oyle biri var mi merak ettim :KK66: kim sever ki kaynanayi?
Ben notr oldugum icin en iyisi budur diye dusunuyorum
Ayri olmak fazla gorusmemek en guzeli sanirim
Siz iyilik olsun diye ameliyat sonrasi bakayim demissiniz valla buyuk cesaret
Kolayliklar ve sabir diliyorum

Benim anlamadığım kayınvalideniz evinize karıştığında neden müdahale etmiyorsunuz?
Anne yerlerini değiştirme, benim düzenime karışma gibi net ve keskin cevaplar verirseniz yapmaz diye düşünüyorum.

Ameliyat sonrası sizde kalıp bu süreç içinde susacağınıza her şeyi zamanında söyleyiverseniz.

Ben sevmiyorum eşyalarımın karıştırılmasını ve yerlerinin değiştirilmesini, herkesin kendine göre bir düzeni vardır anne lütfen karışmayın deyin. Yani o karıştırıp gülerken sizde karşısında dumur olmuş şekilde beklerseniz bence tavizi siz vermiş oluyorsunuz.

Bunları dediğiniz halde yapıyorsa daha sert konuşun. Karıştırırken yanına gidip elinden çekin alın ve eski yerine koyun.

Eşimi çok seviyorum. Sırf o üzülmesin diye kabul ettim. Bir de telefonda yalvardı kaynanam. Diğer gelinine güvenmediğini sadece bana güvendiğini falan söyledi. Ben de acıdım. Ama evime gelince canavara döndü kadın. Yerinde durmuyor. Herşeye karışıyor. Balkonu muşamba kaplatalım diye diretiyor. Çingene çadırına çevirecek evimi.

Benim anlamadığım kayınvalideniz evinize karıştığında neden müdahale etmiyorsunuz?
Anne yerlerini değiştirme, benim düzenime karışma gibi net ve keskin cevaplar verirseniz yapmaz diye düşünüyorum.

Ameliyat sonrası sizde kalıp bu süreç içinde susacağınıza her şeyi zamanında söyleyiverseniz.

Ben sevmiyorum eşyalarımın karıştırılmasını ve yerlerinin değiştirilmesini, herkesin kendine göre bir düzeni vardır anne lütfen karışmayın deyin. Yani o karıştırıp gülerken sizde karşısında dumur olmuş şekilde beklerseniz bence tavizi siz vermiş oluyorsunuz.

Bunları dediğiniz halde yapıyorsa daha sert konuşun. Karıştırırken yanına gidip elinden çekin alın ve eski yerine koyun.
Dedim benim eşyamı karıştırma dedim. Ama gece tıkırtılar başlıyor. Biz ne oluyor diye çıktığımızda ışığı kapatıp uyuyor numarası yapıyor. Ertesi gün de " bak ne güzel yaptım " diyor.

Tavan levhasını kırıyordu bugün elinden zor aldım. "Çöp bunlar at bunları" diyor. Hepsinin işe yaradığını söylüyorum ikna olmuyor. O kadar sinirliyim ki.

Dedim benim eşyamı karıştırma dedim. Ama gece tıkırtılar başlıyor. Biz ne oluyor diye çıktığımızda ışığı kapatıp uyuyor numarası yapıyor. Ertesi gün de " bak ne güzel yaptım " diyor.

Sana göre güzel olmuş ama burası benim evim lütfen anne bir daha uyarmayacağım karıştırma!!! deyin. Fırsat vermeyin. Sizde onun gözü önünde yaptıklarını ortalığa dökün tekrar yerleştirin ve sinirli sinirli kendi kendinize konuşun. Elbet anlar.

Yüzsüzlük ayrı dert tabi. Allah kolaylık versin.
Hiç sevmem evime ve eşyama karışılmasını, müdahale edilmesini.

Kaynana olarak değilde eşinin annesi olarak görür kabul edersen tahammül etmek daha kolaylaşır.
Canım bu kadın daha önceden üstüme yürümüş bana tehditler savurmuş bir kadın. Ben annecim dediğimde beni çıkarcılıkla menfaatçilikle suçlamış bir kadın. Son 3 senedir o gözle bakamıyorum maalesef

Oyle biri var mi merak ettim :KK66: kim sever ki kaynanayi?
Ben notr oldugum icin en iyisi budur diye dusunuyorum
Ayri olmak fazla gorusmemek en guzeli sanirim
Siz iyilik olsun diye ameliyat sonrasi bakayim demissiniz valla buyuk cesaret
Kolayliklar ve sabir diliyorum
Benim o :) ben kv ile çok iyi anlaşırım daha bugun geldi bana dertleştik canım benim

Eşimi çok seviyorum. Sırf o üzülmesin diye kabul ettim. Bir de telefonda yalvardı kaynanam. Diğer gelinine güvenmediğini sadece bana güvendiğini falan söyledi. Ben de acıdım. Ama evime gelince canavara döndü kadın. Yerinde durmuyor. Herşeye karışıyor. Balkonu muşamba kaplatalım diye diretiyor. Çingene çadırına çevirecek evimi.
:KK70:Bana da guvenme geceleri kalkip geziniyorum diyivereydin keske

Sana göre güzel olmuş ama burası benim evim lütfen anne bir daha uyarmayacağım karıştırma!!! deyin. Fırsat vermeyin. Sizde onun gözü önünde yaptıklarını ortalığa dökün tekrar yerleştirin ve sinirli sinirli kendi kendinize konuşun. Elbet anlar.

Yüzsüzlük ayrı dert tabi. Allah kolaylık versin.
Hiç sevmem evime ve eşyama karışılmasını, müdahale edilmesini.
Ne yapacağımı şaşırdım. Kızının kaynanası evini karıştırınca beddua ediyorlar ana kız. Ama düşünmüyor benim de aynı şeyleri hissettiğimi

Ne yapacağımı şaşırdım. Kızının kaynanası evini karıştırınca beddua ediyorlar ana kız. Ama düşünmüyor benim de aynı şeyleri hissettiğimi

Bak ne güzel sana cevap hakkı doğuyor:KK53:
Kızının adı neyse onu söyleyip, x'in hoşuna gitmiyorsa bu durum benimde hoşuma gitmiyor anne biraz empati deyin
:KK20:

Kızına niye gitmedi bol bol beddua ederlerdi fırsattan istifade hem

Kızına niye gitmedi bol bol beddua ederlerdi fırsattan istifade hem
Kızı sahip çıkmaz ki. Kolundan ameliyat olduğunda gelmişti kavgayla. Sorumluluk istemiyor. Hastanede eşime bağırıp "senin karına düşer anneme bakmak" demişti. Çok değerlidir kızı ama iyi günde yanındadır. Parasını alır, kendini baktırır. Hayat ona güzel

Evli değilim ama sakin olmaya çalışın. O da bir büyüğünüz, eşinize emek vermiş biri. Başına bir iş gelse nasıl üzülürsünüz, bunu düşünün. İyilik yap denize at demişler.

Evli değilim ama sakin olmaya çalışın. O da bir büyüğünüz, eşinize emek vermiş biri. Başına bir iş gelse nasıl üzülürsünüz, bunu düşünün. İyilik yap denize at demişler.
Ben çok kindarım bir de bunu anladım. Çünkü o yanlış birşey yaptığında, diğer tüm yaptıkları da aklıma geliyor. Affedemiyorum artık. Sakin oluyorum ama göz göze gelmemeye çalışıyorum ki ağzımdan kötü bir laf çıkmasın. Çok zor valla.

X