Ben size herseyı en bastan anlatayım
Bız 3 sene anlaşıp 2,5 senelık evlıyız toplamda 5,5 sene.Kayınvalıdemın su anda oturdugu ev kaynanası uzerıneymıs zamanında esımın tum halalarına hakkını verıp evı alıyorlar ama noter ustunde hıcbır belge olmadan babanne olunce bunlar mahkeme actı yıne hakkımızı ıstıyoruz dıye.Su an oturdugumuz ev kaynanam ustun ehalıyle yenı ev alınacagı ıcın bızım de yardım etmemız gerekıyor kırada oturmuyoruz sonucta ben her zmaan esıme 120 mılyarı asamayız 60 bız verırız 60 onlar alırız bı ev annenlere dıyordum dun akşam herkesın ortasında esımde uyuyor bu arada pıknıkten gelmıstık benı neden sınırlıyorsuın ben belkı gıdıp 150 mılyarlık ev alacagım sana mı soracagım dedı dedım anne benımde colugum cocugum olacak bende kendımı ona gore hazırlamalıyım evlenırken ben sızın sınırlarınızı zorladım mı ne aldıysanız kabulum demedım mı kı herseyı esım yaptı bu arada sonra kayınpeder vay efendım ıyı nıyetını suıstımal edıyormusum kotu nıyetlıymısım onların evını bı kez olsun benımsememısım bayram olurmus ortalıkta doncegıme annemın evıne gıdermısım kı bu arada aılem sehır dısında yılda ıkı kez gıdıyorum kurban bayramında dahıl anneler gununde bıze utum yok utu alın dedı aldık bı geldık eve kı utu zaten kendısı de almıs bende dedım kı anne ne lazımsa degıstırelım caycı dedıler bende caycı 140 lıra ve ıyı marka yoktu aldıgımız yerde daha ıyı bıse olsun demıstım vay efendım 140 lıranın agzını yapmısım en sonunda eve ne tadılat yaptıysanız odeyelım cıkın gıdın dedıler bır suru akrabanın yanında unıversıte mezunuymusum ıkı kelımeyı bır araya getıremıyormusm konusmaktan dınlemekten haberım yokmus offff daha neler neler
kendımı acız ezık bı varlık gıbı hıssettırdıler dun geceden bu yana uyku uyumadım kızlar atamıyorum kafamdan olanları soylenenlerı akşamdan berı ağlıyorum esım sen haklısın ama ıste gelınsın keske o lafları sen degılde ben soyleseydım kotu olmasaydın dıyor ama benım tek hatam mantıklı konusup yuzlerıne soylemektı
canım sen bu durumda ne kadar yardım edebileceğinizi eşinle konuşmalıydın. Çünkü kaynatanla kaynanana söylemen onların ağzına laf vermek olmuş. Bir ev meselesinden kalkıp senin üniversitene kadar çok boyutlu rencide etmişler seni...Bu tip konularda sinsi olmazsan, açık sözlülüğün zararına katlanırsın.
Açık sözlü olmak çok güzel bir şey. Ben de açık sözlüyümdür. Ancak evlenince özellikle hısım akraba ilişkilerinde çok düşünerek ve yavaş konuşup hareket etmek gerekiyor. Yani deseydinki eşine, güzel bir dille, atıyorum eşinin adı Ali. Aliciğim, bizimde bir bütçemiz çocuğumuz var şu kadar yardım etsek bunun üstüne çıkmasak, bu meseleyi sen anne ve babana izah et demeliydn. Bu örnekten yola çıkarak diğer meselelerde de aynı politikayı izlemelisin.
Kocalarımız aslında onların halletmesi gereken meselelerde arka planda kalıyorlar. Bu bizim tez canlılığımızdan kaynaklanıyor. Bırakacaksın, onlar halledecekler. Senin açık sözlü olman gereken kişi kaynanan değil kocan. Yeri gelince kaynanana da açık sözlü olmalısın tabi...