• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanayı ne yapmalı? kaynar kazana atmalı

Hep söylüyorum işte...Kayınvalideleriniz anneniz değiiiiilllllll....
Bu cümleyi annenize kurarsınız hatta kurmanıza da gerek yok o söyler zaten...ama kayınvalideye gel yardım edersin derseniz bu cevabı alma olasılığınız yüksektir...
he başkası aynısını söylemez de farklı söyler...azıcık aklınızı kullansanız, mesafeyi korumayı başarsanız, kayınvalideniz olduğunu unutmasanız daha az sorun yaşarsınız...

Hep söylüyorum işte...Kayınvalideleriniz anneniz değiiiiilllllll....
Bu cümleyi annenize kurarsınız hatta kurmanıza da gerek yok o söyler zaten...ama kayınvalideye gel yardım edersin derseniz bu cevabı alma olasılığınız yüksektir...
he başkası aynısını söylemez de farklı söyler...azıcık aklınızı kullansanız, mesafeyi korumayı başarsanız, kayınvalideniz olduğunu unutmasanız daha az sorun yaşarsınız...

ben kayınvalidem olduğunu biliyorum canım ve onu tanıyorum da
ben ona anne yapma etme desem de bu sefer evini, eşyalarını, mutfagını... benden sakınıyor der
bende öyle demesin, öyle hissetmesin diye dedim

ah benim bu kaynanam... deli etti beni çıldırttı
bir insan bu kadar mı huzur bozucu, bu kadar mı yıkıcı olur
cahillerle tartışmaya girmeyin ben hiç yenemedim demiş yaa gazali ne güzel demiş
hakikaten ben hiç yenemedim
soğuk davrandım olmadı, tersledim olmadı, iyi davrandım alttan aldım olmadı, muhattap olmadım olmadı
olmadı, olmadı, olmadı...
kayınvalidem aradı sabah 'ben geleceğim haftasonu' dedi
bende buyur gel tabi ki anne hem benimde iş, ev, hamilelik çok yoruluyorum yardımcı olursun bana dedim
ne dese beğenirsiniz
ben oraya sana hizmet etmeye gelmiyorum yaa
bu cevabı alınca şok oldum, kala kaldım
yok anne yanlış anladınız tabi ki bana hizmet etmeye gelmiyorsunuz dedim
açtı ağzını yumdu gözünü
ben bilmem kaç yıl gelinimle(eltimden bahsediyor) aynı evde oturdum bir iş göstermedi bana da sana gelip iki üç gün kalacağız diye iş mi göstereceksin dedi
hiç bir şey diyemedim, ama çok kırıldım
sanki ben gelde sırtında yük taşı dedim
neden sevmiyor beni, neden bu kadar gıcık oluyor bana anlamış değilim
veee bende artık ondan nefret eder oldummmm
gelmesini de istemiyorum şu dakikadan sonraaa

yani şimdi bana kızılacak biliyorum ama yine de söyleyim :) kesinlikle art niyetiniz olmadığından , ondan iş güç beklemediğinizden eminim ama kelimelerimizi seçerken dikkat etsek , malum cahil insanlarla anlaşmak zordur , ak dediğinizi kara anlayabiliyorlar, kendilerince yorumlayabiliyorlar ...e siz de zaten çok yoruluyorum demek yerine bana arkadaşlık edersin deseydiniz belki böyle ters cevap vermezdi ...ha kaynanaız haklı demiyorum , size yardım etmesi gerekir bence ama işte siz de dediniz ya cahille anlaşmak zordur

hem doğum için geliyor hemde yardım etmek istemiyor.o zaman niye geliyor bu kadın.
hamile halimle sana hizmetmi edeyim dersin sende gelince.işine gelmiyorsa gölge etmesin hanımefendi:19:

....................kayınvalidem aradı sabah 'ben geleceğim haftasonu' dedi
bende buyur gel tabi ki anne hem benimde iş, ev, hamilelik çok yoruluyorum yardımcı olursun bana dedim
ne dese beğenirsiniz
ben oraya sana hizmet etmeye gelmiyorum yaa
bu cevabı alınca şok oldum, kala kaldım
yok anne yanlış anladınız tabi ki bana hizmet etmeye gelmiyorsunuz dedim
açtı ağzını yumdu gözünü
ben bilmem kaç yıl gelinimle(eltimden bahsediyor) aynı evde oturdum bir iş göstermedi bana da sana gelip iki üç gün kalacağız diye iş mi göstereceksin dedi
.................

ben hep şunu derim
ne kadar ekmek okdar köfte...
ne kadar saygı sevgi görürsem okdar sevgi saygı gösteririm..
öylede olmalı..
hak edene hak ettiği deger verilmeli...
Senin kaynana gerçekten anlayışsız bir insanmış bu laflarıyla onu anlyıoruz..
Bırak sende degmeyen kadına anne bile deme..
Ne demek ya kendi kızı olsa böylemi cvp verirmiş...

Bazı arkadaşlarımız senin dediğin lafı hatalı bulmuşlar kullanmasaydı diye ama sen oldukça içten konuşmuşsun anlayana ama kadın hödük kusura bakma...

Canım ben şunu anladım ki evine gelen insan senin huzurunu kaçırıyorsa,kendi evinde yabancı gibi hissettiriyorsa sen de ona evinde huzur vermeyeceksin..
Rahat edemeyecek ki bir daha hamile kadının evine birkaç aylığına hem de hiç yardım etmeme niyetiyle gelirken beş kere düşünsün!

gercekten bazi insanlar ne kadar alingaan ya.ben konu sahibi arkadasin dediklerinde zerre kadar alincak bise görmedim acikcasi.hatta bence tamamen ictenlikle söylenmis.
bu arada konu sahibi arkadasim demissin ya bu kadin niye bana bu kadar gicik oluyo diye, anladigim kadariyla eltin bi müddet kaynananla oturmus ama sen oturmamissin.senin "sucun!" tamamen bu bence.nerden mi biliyorum ayni sorun bende de var.büyük eltim oturmus simdi gelen kücük eltimde oturucak.kaynananam onlari pek sever ama benden nefret eder. ne yaptimsa yaranamadim.üstelik bu sahis benim akrabam olur......

ben hep şunu derim
ne kadar ekmek okdar köfte...
ne kadar saygı sevgi görürsem okdar sevgi saygı gösteririm..
öylede olmalı..
hak edene hak ettiği deger verilmeli...
Senin kaynana gerçekten anlayışsız bir insanmış bu laflarıyla onu anlyıoruz..
Bırak sende degmeyen kadına anne bile deme..
Ne demek ya kendi kızı olsa böylemi cvp verirmiş...

Bazı arkadaşlarımız senin dediğin lafı hatalı bulmuşlar kullanmasaydı diye ama sen oldukça içten konuşmuşsun anlayana ama kadın hödük kusura bakma...

inanın eşim yanımda olmasa bana destek olmasa ona katlanmam
ama eşim üzülüyor diye sırf onun hatrına yoksa dediğim gibi kaynanamdan nefret eder oldum

gercekten bazi insanlar ne kadar alingaan ya.ben konu sahibi arkadasin dediklerinde zerre kadar alincak bise görmedim acikcasi.hatta bence tamamen ictenlikle söylenmis.
bu arada konu sahibi arkadasim demissin ya bu kadin niye bana bu kadar gicik oluyo diye, anladigim kadariyla eltin bi müddet kaynananla oturmus ama sen oturmamissin.senin "sucun!" tamamen bu bence.nerden mi biliyorum ayni sorun bende de var.büyük eltim oturmus simdi gelen kücük eltimde oturucak.kaynananam onlari pek sever ama benden nefret eder. ne yaptimsa yaranamadim.üstelik bu sahis benim akrabam olur......

belki de öyledir ama benim onun yanında oturmam için bir sebep yokki
kaynımın iyi bir işi olmadığından ve küçük yaşta evlenmiş olduklarından oturdular yanında
yoksa eltiminde ona bayıldığını sanmıyorum
Allah a şükür benim işim var eşimin işi var ikimizde aklı başında olgun insanlarız neden gidip oturayım ki yanına
ama bunu anlamaz ki o

Canım ben şunu anladım ki evine gelen insan senin huzurunu kaçırıyorsa,kendi evinde yabancı gibi hissettiriyorsa sen de ona evinde huzur vermeyeceksin..
Rahat edemeyecek ki bir daha hamile kadının evine birkaç aylığına hem de hiç yardım etmeme niyetiyle gelirken beş kere düşünsün!

zaten biz evlenirken senin evine falan gelmem demişti eşime
ve defalarca bunu söyledi
ama yine çıkıp geliyor kii ben ona doğum içiin gel bile demedim
hem doğum için yardıma geliyor hemde laf sokuyor sana mı hizmet edeceğim diye

yani şimdi bana kızılacak biliyorum ama yine de söyleyim :) kesinlikle art niyetiniz olmadığından , ondan iş güç beklemediğinizden eminim ama kelimelerimizi seçerken dikkat etsek , malum cahil insanlarla anlaşmak zordur , ak dediğinizi kara anlayabiliyorlar, kendilerince yorumlayabiliyorlar ...e siz de zaten çok yoruluyorum demek yerine bana arkadaşlık edersin deseydiniz belki böyle ters cevap vermezdi ...ha kaynanaız haklı demiyorum , size yardım etmesi gerekir bence ama işte siz de dediniz ya cahille anlaşmak zordur

gerçekten kötü bir niyetle demedim bir an boş bulundum, yakın olayım dedim
ama yaramaz ki ona yakınlık

gerçekten kötü bir niyetle demedim bir an boş bulundum, yakın olayım dedim
ama yaramaz ki ona yakınlık

ben bu kafa yapısını anlıyamıyorum!nasıl bır hak kı ev ışı yada yemekle uğraşan aynı zamanda çaılışıp yorulan gelınıne kalmaya gelıyorsun,nıyetın yardım etmekde değıl baştan tavrınıda açıkça koymuş""pekı neden gelırsın napıcaksın ?""huzur bozayım şöle gelını doğum üzerı sınır edıp gıdeyım mı ?kıme kötülük yapıyorsun el kızına mı?hayır!kendı oğlunun yuvasına ve daha doğmamış torununa ..

sen belkı ışten gelıceksın hamılelık yada ış yorgunluğu yemekle uğraşmaya yada ne bıleyım bı yumurta kırmaya halın olmayacak ınsanlık halı yada yemek yaptıysan 1 gün önceden bulaşıklarını hemen değılde 1 2 saat sonra yıkıcaksın !ayakların şışecek yatarak ayağını dıkerek canın televızyon seyretmek ıstıyecek!nasıl bır düşüncesızlık yarabbım hamıle + çalışıyor yardımda etmıcen!eee 1 hafta sonu gekl kal mısafır gıbı tadında bırak oğlununla hasret gıder asılce oyunsuz plansız gıt ne senın nede oğlunun ağzının tadı kaçmasın!olur mu?kız tarafını leylekler getırdı annesı babası yok tek doğuran hakkı olan sensın !gelın suçlu elınden aldı oğlunu!!!korkun ya çocuk olunca ılgısı evlenınce eşıne yönelen oğlunun çocuğu olucak.... olunca ıyıce üstündekı gücün azalacak özellıkle kayınvalıdeler(ıstısnalar %20 harıç dıyelım)gelınlerı hamıle olunca ılk önce sevınıp yada öle görünüp sonra saçma sapan mantıksızca hareketlerle hamılelığı en kötüsüde loğusalığı mahfedıyolar ...("sütün az!sütün yaramıyor!öle yapma ben 3 çocuk büyüttüm benden daha ıyı mı bılıcen???yeme artık hamıle değılsın şıştın !!!!")amann sen sen ol annenle anlaş loğusalığında o kalsın o bıle 15 gün kalsın ınan ınsanın öz annesı bıle fazla kalınca saçmalıyor ya eşıne yada senın hareketlerıne takılıyor.....

ben bu kafa yapısını anlıyamıyorum!nasıl bır hak kı ev ışı yada yemekle uğraşan aynı zamanda çaılışıp yorulan gelınıne kalmaya gelıyorsun,nıyetın yardım etmekde değıl baştan tavrınıda açıkça koymuş""pekı neden gelırsın napıcaksın ?""huzur bozayım şöle gelını doğum üzerı sınır edıp gıdeyım mı ?kıme kötülük yapıyorsun el kızına mı?hayır!kendı oğlunun yuvasına ve daha doğmamış torununa ..

sen belkı ışten gelıceksın hamılelık yada ış yorgunluğu yemekle uğraşmaya yada ne bıleyım bı yumurta kırmaya halın olmayacak ınsanlık halı yada yemek yaptıysan 1 gün önceden bulaşıklarını hemen değılde 1 2 saat sonra yıkıcaksın !ayakların şışecek yatarak ayağını dıkerek canın televızyon seyretmek ıstıyecek!nasıl bır düşüncesızlık yarabbım hamıle + çalışıyor yardımda etmıcen!eee 1 hafta sonu gekl kal mısafır gıbı tadında bırak oğlununla hasret gıder asılce oyunsuz plansız gıt ne senın nede oğlunun ağzının tadı kaçmasın!olur mu?kız tarafını leylekler getırdı annesı babası yok tek doğuran hakkı olan sensın !gelın suçlu elınden aldı oğlunu!!!korkun ya çocuk olunca ılgısı evlenınce eşıne yönelen oğlunun çocuğu olucak.... olunca ıyıce üstündekı gücün azalacak özellıkle kayınvalıdeler(ıstısnalar %20 harıç dıyelım)gelınlerı hamıle olunca ılk önce sevınıp yada öle görünüp sonra saçma sapan mantıksızca hareketlerle hamılelığı en kötüsüde loğusalığı mahfedıyolar ...("sütün az!sütün yaramıyor!öle yapma ben 3 çocuk büyüttüm benden daha ıyı mı bılıcen???yeme artık hamıle değılsın şıştın !!!!")amann sen sen ol annenle anlaş loğusalığında o kalsın o bıle 15 gün kalsın ınan ınsanın öz annesı bıle fazla kalınca saçmalıyor ya eşıne yada senın hareketlerıne takılıyor.....

benim aklımda bile yoktu zaten
annem gelecek zaten o niye geldiyse
annemide huzursuz edecek eminim
gelmek istiyorum deyince içten samimi davranacağıma gelme gerek yok deseydim daha mı iyiydi
ama iyilik yaramıyor gelme desem daha iyiydi ona

insan üzülüyor gerçekten
yahuu herkes taktir ediyor ama bu kaynana yokkk
taktir beklemiyorum ama lafta sokmasın

aynen ya takdir de beklemiyorum ama laf da sokmasın canım.huzurumuz için hep susuyoruz we eşimiz için tabi.aman huzursuzluk çıkmasın istiyoruz.altlı üstlü oturmak hele iğrenç ya.en güzeli farklı şehirlerdeki uzaklık.oh o rahat bende rahat.erkek annesi oğlunu biraz özliycek ya.1 yıllık ewlilik hayatımda bunu öğrendim.kısa bir zaman olabilir ama çok şey yaşadım.tecrübeyle sabittir.yeni ewlenecekler sakın altlı üstlü hele benim başta yaptığım gibi aynı ewde oturmak gibi bir aptallaık asla we asla yapmayın.çünkü ya sinir hastası ya kanser olursunuz..

ahhh ne ayıp ne ayıpp
Allah yardımcınız olsun boşa dememişler cahilden dostun olacağına alimden düşmanın olsun diye
insanın gelini kızı gibi olmalıdır o kendi kızına öyle mi yapacak acaba

bir komşumuz var gelini çok tembel ama o kaynanayı görmeniz lazım etrafa hiç belli etmez
benim gelinim çok iyidir Allah razı olsun der
kendi oğluna, kızına karşı gelinini savunur
benim kendi kızım bana hizmet etmiyor gelin mecbur mu der bende hep taktir ederim

böyle kaynana olacağına olmaz olsun daha iyi
bir de hamilesiniz reva mı söyledikleri
önceki konularınızıda okumuştum gerçekten çekilmez biri kaynananız

ya hakikaten bu tür konuları okudukça evlenmekten korkuyorum. ben de erkek arkadaşımın annesini can kulağıyla dinler oldum kk'daki konuları okumaya başlayınca :) ileriye dair bir sinyal duyarım diye bir bir analiz ediyorum kadıncağınızın cümlelerini :) allah kolaylık versin valla problemli kaynanaya sahip olan herkese. hakikaten de madem doğumdan önce geliyor, ne yapacak karnının son haline mi bakmaya geliyor yani, tabii ki biraz yardım etmesi lazım torunu doğacak hadi sen umrunda değilsin diyelim, insan oğlu için, torunu için elinden geleni yapar yani. canım bence sen dikkatli davran, araya mesafe koymaya çalış bundan sonra da.eğer gelebiliyorsa sana yardım edebilecek birileri de gelsin, sana sorarsa, sana iş yaptırmamak için yardımcı çağırdım dersin :)))

Back
X