Kaynvalideciinizle altl stl oturmak ister misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi fashion_starrr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
altlı üstlü oturmakla beraber oturmak arasında zerre kadar fark yok.yine özel yaşamın olmayacak,yine sürekli kayınvalidenin işlerini yapıp meskenin mutfak olacak,misafiri gelse sen koşacaksın,istediğin gibi ailene gidemeyeceksin gelin ne çok annesine gidiyor olacak ve daha neler neler...
uzak olun tatlı olun...

:86::86:yok biraz fark var canım:86:
mesela ben aynı binadayım ama kendi evinde oturur evimde yer içerim
gelen gidenim olmaz ben de çok az giderim
herkes kendi işini kendi yapar
aileme de gezmeye de giderim hiç laf eden olmadı
ettirmem de zaten ondandır belki

hep derim altlı üstlü oturmak demek nerdeyse bir oturmak gibi bişey asla istemezdim...

bende altlı üstlü oturuyorm 3 yıldır.üst katta da görümcem var.kayınvalidem cok iyidir,öyle pek bişeyime karışmaz ama çok saf bazen nerde ne diyeceğini bilmiyor.ilk defa eşimle (balayı hariç) şehir dışına gezmeye gideceğiz.hazırlandık kahvaltıya indik. sofrada durup dururken tutturmazmı bende gelcem diye görümcem ne kadar ikna etmeye calıştıysa; anne onlar basbasa bi gitsin diye defalarca anlattıysada dinlemedi 5 dakikada hazırlandı ve esimle basbasa gecirecegm o günleri mahvetti.cok koydu bana.anlasılmayan saflığından gelen keçi gibi bi inadı var malesef neyse..siz siz olun nekadar iyi anlayışlı olurlarsa olsunlar ayrı oturun derim ben (kendi annenizle bile).çünkü özgürlük mutlaka kısıtlanıyor..şöyle bi dolaşıp gelelim deseniz,eşim ona söylemesek kırılır buna söylemesek üzülür diye diye toplu halde oluyo bütün program..tek basınıza hiç mi gezmiyosunuz derseniz. geziyoruz fakat dönüşümüz de sitem dolu bakışları gel de bulma biraz eşimden de kaynaklanıyor çok konustum ama sabırdan baska care yok o da caresiz oluyo yeri geldimi haklarını da yemiyim misafirimde cocugum oldugunda ve bakımında cok emekleri vardır Allah razı olsun.benim şimdilik ayrı bi eve tasınma seceneğim yok tasınsak bile hep beraber tasınırız yine neyse Allah büyüktür hayırlısını versn hakkımızda. cok konustum..

Kesinlikle istemem.

Ne ben onlarla yapabilirim ne de onlar benimle yapabilirler çünkü.

kesinlikle istemem çünkü aynı evde oturmaktan farkı olmadığını düşünüyorum
her dakika eve gelecek sabah akşam dinlemeden hiç bir özel hayatım kalmayacak
tabi ki oğlunun evi gelecek gidecek yatıya kalıcak ama herşeyin bir usulü zamanı var
ama altlı üstlü oturunca her saniye gelir ve sahsen bu durum beni çok rahatsız eder
eskiden kayınvalidemle çok sorunlarım oldu ama şuanlık yok ilerisi ne gösterir bilmem
sevgilimeyse direk söylerim aynı evde oturmak istemiyorum
ben kendi evimde rahat etmek isterim özel hayatımız olsun isterim
2 şansım olsa tek odalı bir ev mi kaynanayla aynı ev mi deseler tek odalı evi seçerim
tek oda olsun sevdiğimle 2mize özel olsun valla
ve aynı evde oturmak istemememin ne saygıyla ne sevgiyle alakası kesinlikle yok

Son düzenleme:
aynen katılıorum hepınze bende alt ust oturuyorum ve özgurlugum neredeyse kısıtlanmıs sayılır bu sıcak gunlerde evde sortla bıle gezemıyorum yerı geldıgınde ufff ne desem kı bılemedım sımdı zor anacım zor..

biz nişanlıyken kayınvalidemler kendi evlerinin karşılığında bulunduğumuz semtten oldukça uzak başka bir semptte 3 katlı bir apartman alabiliyorlardı 2 kat çıkma ruhsatıda vardı. ben sırf bu yüzden istemedim. hala kaynanam yeri geldiğinde şakayla karışık söyler bunu. gitmem dedim. eşimede dedim sen istersen git ama ben gitmem dedim. o da o zamanlar nişanlı olduğumuz için hiç zorlmadı. şimdi kirada sürünüyorum ama evim ayrı kapım ayrı yolum ayrı :))

ben istemiyordum anlaştık.öyle ewlendik.benim ewim 3 katlı yapıldı.ewlendik kayınwalidemgil 1 hafta demeden taşındılar sözlerinde durmadılar.ilkk gün saat 5te kayınwalidemgildeydik we kızdılar çayın suyunu onlar koymuş iye daha erken gelip ben koymamışım diye.ewlendiğim ilk ay bulaşık yıkarken tabak ses çıkardı diye arkamdan gelip kafama omzuma yumruk indirdi we yere düştüm.ben çok düzgün oturup kalkmasını bilen bi aileden geldim.babam wefat etti we dayımlar beni tanımadığım biyere werdiler.kendileride tanımıyordu.kaynanam çok kötüdür.hayatımda bu kadar kötü iftiracı insan görmemiştim..anlatsam kitaplara sığmaz.hala çekiyorum..alt üst oturuyoruz.2 yıl sabah 5te onlara in kahwaltı hazırla akşam 12de yatmaya çık.2 yıl sonra caıma tak etti.hangi dewirde yaşıyoruz anlamadım.milattan önce kalma bi zihni war.antalyanın içinde bu durumda kaldım yani.panik atak hastası oldum we çok zor günler geçiriyorum.olan bana oldu..oysa anneme derdim anne ben kaynanamı sen gibi sewmek istiyorum hergün yanında olayım sarılıp öpeyim.kaynanamın suratı gülmez asıktır hep.yediğine karışır içtiğine karışır.gündüz banyo yapsan kapıya gelir bu wakitte banyo mu yapılır der neler neler..çekilecek gibi değil..Allah yardımcım olsunn.Allah çekenlerin yardımısı olsun..Bu arada 4yıllık ewliyim herşeyden bezdim..

keske atli ustlu otursaydikta ayni evde kalmadaydik tam bir bas belasi

kayınvalidem iyiyse olabilir neden olmasın...

Son düzenleme:
asla istemezdim.çok şükür ayrı şehirlerdeyiz.çok uzak değil ama...kayınvaldem suyunu bile ayağına iter ..oooo aynı apartmanda otursak külkedisi olurdum kesin...eşim bi ara tayin isteyelim annemlerin evinin yanında arsamız var lüks istediğin gibi ev yaptırım demişti.bende altından saray olsa istemem demiştim.çok tartışmıştık ve bana ben tayin istycem sende mecbursun demişti..o zaman tavrımı o kadar net koydum ve asla dedim o zaman gider annenle lüks evinde yaşarsın boşanırız dedim.sonra annemlere gittiğimiz bir gündü -annemler yakın bi semtteler,yarım saat kadar-anneme dedimki eşim böyle dedi,ve annem eşimi karşısına aldı.bu yaptığın çok yanlış senden beklemezdim,eğer böyle bi niyetin varsa artık burda kalıyo kızım dedi.eşim çok bozuldu şaka olduğunu söyledi,eve geldik o gün bugün bu konu hiç açılmadı .bu olayın üzernden 6 yıl geçti :)

yokk yaaa başka işim gücüm yoktuda onunlamı uğraşıcam uyuz karı nıyyyyyyy

İstemem ama hayatın ne göstereceği hiç belli olmaz..

zorrr coook zor
Allah yardim etsin tum birlikte yasamak zorunda kalanlara

Anneni tebrik ettim ,benimki hayatta karışmaz ne halin varsa gör derdi

Anneni tebrik ettim ,benimki hayatta karışmaz ne halin varsa gör derdi

annem çok arkamda değil gibi görünür ama eşimle olaylarımda müdehale eder çünkü kendisi ailesindan hiç destek görmemiş ve babama hala katlanıyo gerçekten zor hemde çok zor bir babam var...annem bana her zaman der eğer mutuz olacağoını düşüneceğin bir şey istiyoa kocan boşan gel biz senin herzaman arkandayız diye.....çok şükür..zaten öğretmnim ekonomik özgürlüğm var ama aileminde desteğini görünce hiç korkum olmuyo,eşimde bu durumdan çekiniyo ...ki bu çok gerekli emin olun

Tam 7 sene altlı üstlü oturduk hiç bir sorunda yaşamadık çok şükür, ama kayınvalidemin anlayışı sayesinde. Hiçbir şeyimize karışmadı zaten bende çalışıyordum...Daha sonra hamile kalınca daha iyi semtte olan evimize taşınma kararı aldık yavrumuzun iyi yetişmesi açısından...

Ayrı şehirde bile olsan bence karışan kaynana karışır..
benim kaynanamla aramda 10 dk mesafe var 2 yıllık evliyim ama
bu süre zarfı içinde her gün gitmek zorunda kaldım kaynanamlara altı üstlüden beterim yani
ilk evlendiğim 2 ay tek başıma sokağa çıkmadım ki ben çok rahat büyüdüm tek başıma tatile bile giderdim
abahları saat 10da 11de kaynanam yada görümcem gelir alırdı kahvaltıya giderdim eşim o zaman başka işte çalışıyordu
akşam 6da gelirdi ama biz gene evimize gidemezdik gece 12'ye kadar orda oturmak zorundayız cmrts pazar tatildi gitmiyorduk o zaman evimizdeydik iple cekerdim hafta sonunu ama kaynanam demezdi ne cumartesiniz var ne pazarınız sanki hergün giden biz değiliz haafta sonumuza bile laf ederdi ilk 2 ay böle gitti kaynanam
bana bişey demiyodu gerçi ama demesine fırsat vericek bişey bırakmıyordu eşim öyle yap böyle yap diye sürekli bana bişeyler söylüyordu sonra eşim 20 günlük bi izne ayrıldı sabah kahvaltıya gitmeler son buldu ama tabi bi gün gitmesek bi gün gidiyorduk gene
kaynanamlara ama öncekine göre daha azdı en azından eşimle gidip geliyordum ama o 20 gün içinde problemler oldu ve eşim işten çıktı
7 ay çalışmadı o 7 ay ne cektiğimi ben bilirim evlendiğimin ilk 2 ayını mumla aradım. eşim evde yatıyordu aakşama kadar ben kalkıp kaynanamlara gidiyordum akşam geliyordu beni alıp eve gidiyorduk otel gibi yatmadan yatmaya evime gidebiliyordum ve eşimin işsiz kaldığı zamanlar bayramda bile kaynanamdan 5 kuruş bile görmedim burda yiyin için diyordu eeee kira faturalar kimin umrunda benim ailem karşıladı herşeyimi aman yuvam bozulmasın diye bayramda bile rahmetli annem almıştı giyisilerimi ayrıca kaynanamların durumuda iyidir yani isteseler bana ev ile alırlar söz verdiler ben nişanlıyken en fazla 1 sene kirada oturcak dediler eşim işten çıkınca ona kızdılar bütün yardımlarını kestiler ama karışmaya devam ettiler. Bi dükkan düştü elimize güzel iş yapan dedim işe girsinde ne olursa olsun bütün altınlarımı verdim dükkanı aldık şimdi onu işletiyor ama bu seferde demezmi dükkan sabahtan geceye kadar acık olucak sen evde yalnız kalamazsın annemlere gidicen sabahtan akşama kadar Allah'ım ölürmüsün öldürürmüsün ne kadar tartışsamda
işe yaramadı mecbur gittim gene sonra annem rahatsızlandı kanserdi zaten onun yanına daha çok gitmeye başladım aman anneme gitmeme bişey demesinler diye ondan kalan zamanla kaynanamlara gidiyordum evimi görmüyordum bile çocuğum olunca evimde kalıcakmışım rahat edicekmişim ama inanmıyorum hep palavra bakalım görücez 5 ay sonra şimdi annem vefat etti nerden baksan 1 aydır babamlarla kalıyorum ilk zamanlar teyzemler yengemler hep yanımda kaldı sonra herkezin işi gücü gitti eşim dediki sahurda gelirim sahuru yapar dönerim ben uyuyamam dedi o zaman hiç gelme istemiyorum bende bidaha geri gelmiyorum dedim kapattım telefonu suratıına sonra bide geldi kaç gecedir oda geliyo beraber kalıyoruz babamı yalnız bırakamıyorum ama bu gece aradı gelemicem yarın bizimkilere araba lazımmış erkenden dönmem zor olur dedi ( annemlerle kaynanamların arasında mesafe var baya eşimin işide kaynanamların orda) tamam dedim arabamız var ortak kullanıyoruz hastaneye gidiceklermiş ama hiç inanasım gelmiyor oğlu beni dinlemesin yanıma gelmesin diye yapıyordur belki günahı boynuna. iş kocada bitiyo adam gibi oldumu seni ezdirmedimi aynı bile oturursun ama kaynanam çok sinsidir ona sor ben hiçbişey demiyorum sen kocana söyle ben karışmıyorum der ama külliyen yalan eşim annesine kıyamıyo dediğindende çıkmıyo ama kendi kararıymış gibi gösteriyo bana hep.. Allah hepsini ıslah etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…