Merhaba Yemek yarışması takipçileri
Yöresel Yemekler deyince aklıma ilk gelen tarif Kayseri YağlamasıBende diyetteyim bu Kayseri yağlaması benim diyetimi bozdu
Kayserili değilim tarifte eksik veya hata varsa Kayserili arkadaşlarımdan öncelikle özür diliyorum..
Bu tarifi 16 yıl önce Kayserili bir komşumuzdan öğrenmiştim..Ev ahaliside çok seviyor bu yüzden sıksık yaparım...
Yemeğin tek sorunu var oda yemesi biraz zor Aslında tüm katları çatala dolayıp yoğurda batırarak yenebilir..Ama bu yöreye özgü el ile yenilen bir yemek..Tadını çıkarmak lazım..Umarım beğenir sizlerde denersiniz..
Gelelim tarife
Anlaşılmayan bir nokta olursa sorabilirsiniz.Belki anlatımda eksik hata olabilir..
Kayseri Yağlaması
Yufkalar için Malzemeler
4 çay bardağı su
Yarım paket yaş maya
10 su bardağı un
Tuz
Yapılışı
Su ,maya,tuz karıştırılır..Daha sonra azar azar un eklenir ve yoğrulur..
Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak..
Hamur 15 dakika üzeri kapalı bekletilir ve 16 parçaya bölünür..Daha sonra dolap poşeti veya streç sarılarak kuruması engellenir..
Bezeler tek tek açılarak Teflon tavada orta ateşte pişirilir..
Açarken çok fazla unlamayın.Ve tavayı ara ara peçete ile silin..Tavanın dibinde biriken unlar yanıp yufkalara bulaşabilir..
Pişen Yufkalar üst üste konarak bekletilir..
Harç Malzemeleri
300 gr orta yağlı dana kıyma
3-4 adet biber
4-5 tane biber
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 kase su
Yapılışı
Kıyma tavaya konur ve üzerine 1/2 çay bardağı su eklenerek pişirilir..Daha sonra sıvıyağ ve doğranmış soğan ile biber eklenir,kavrulur .Kavrulan harcın içine salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir..
Domates ve 2 kase su eklenir.Daha sonra tuz ,biber eklenir pişirilir..Domatesler pişip biraz suyunu çekince altı kapatılır..
Daha sonra pişen yufkalar tek tek bir tepsiye konur ve üzerine sıcak harç dökülür..Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir..
Kayseri Yağlamamız servise hazırdır..
Sunum için Malzemeler
500 gr ev yapımı yoğurt
2 diş sarmısak
Kayseri yağlaması sarmısaklı yoğurt ile servis edilir..
Afiyet olsun..
Yöresel Yemekler deyince aklıma ilk gelen tarif Kayseri YağlamasıBende diyetteyim bu Kayseri yağlaması benim diyetimi bozdu
Kayserili değilim tarifte eksik veya hata varsa Kayserili arkadaşlarımdan öncelikle özür diliyorum..
Bu tarifi 16 yıl önce Kayserili bir komşumuzdan öğrenmiştim..Ev ahaliside çok seviyor bu yüzden sıksık yaparım...
Yemeğin tek sorunu var oda yemesi biraz zor Aslında tüm katları çatala dolayıp yoğurda batırarak yenebilir..Ama bu yöreye özgü el ile yenilen bir yemek..Tadını çıkarmak lazım..Umarım beğenir sizlerde denersiniz..
Gelelim tarife
Anlaşılmayan bir nokta olursa sorabilirsiniz.Belki anlatımda eksik hata olabilir..
Kayseri Yağlaması
6 kişilik
Yufkalar için Malzemeler
4 çay bardağı su
Yarım paket yaş maya
10 su bardağı un
Tuz
Yapılışı
Su ,maya,tuz karıştırılır..Daha sonra azar azar un eklenir ve yoğrulur..
Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak..
Hamur 15 dakika üzeri kapalı bekletilir ve 16 parçaya bölünür..Daha sonra dolap poşeti veya streç sarılarak kuruması engellenir..
Bezeler tek tek açılarak Teflon tavada orta ateşte pişirilir..
Açarken çok fazla unlamayın.Ve tavayı ara ara peçete ile silin..Tavanın dibinde biriken unlar yanıp yufkalara bulaşabilir..
Pişen Yufkalar üst üste konarak bekletilir..
Harç Malzemeleri
300 gr orta yağlı dana kıyma
3-4 adet biber
4-5 tane biber
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 kase su
Yapılışı
Kıyma tavaya konur ve üzerine 1/2 çay bardağı su eklenerek pişirilir..Daha sonra sıvıyağ ve doğranmış soğan ile biber eklenir,kavrulur .Kavrulan harcın içine salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir..
Domates ve 2 kase su eklenir.Daha sonra tuz ,biber eklenir pişirilir..Domatesler pişip biraz suyunu çekince altı kapatılır..
Daha sonra pişen yufkalar tek tek bir tepsiye konur ve üzerine sıcak harç dökülür..Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir..
Kayseri Yağlamamız servise hazırdır..
Sunum için Malzemeler
500 gr ev yapımı yoğurt
2 diş sarmısak
Kayseri yağlaması sarmısaklı yoğurt ile servis edilir..
Afiyet olsun..