Yöresel Tarif Kayseri Yağlaması

Yöresel Yemekler

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.957
605.002
43
Merhaba Yemek yarışması takipçileri:KK3:
Yöresel Yemekler deyince aklıma ilk gelen tarif Kayseri Yağlaması:kk77:Bende diyetteyim bu Kayseri yağlaması benim diyetimi bozdu:63:
Kayserili değilim tarifte eksik veya hata varsa Kayserili arkadaşlarımdan öncelikle özür diliyorum..
Bu tarifi 16 yıl önce Kayserili bir komşumuzdan öğrenmiştim..Ev ahaliside çok seviyor bu yüzden sıksık yaparım...
Yemeğin tek sorunu var oda yemesi biraz zor :-)Aslında tüm katları çatala dolayıp yoğurda batırarak yenebilir..Ama bu yöreye özgü el ile yenilen bir yemek..:kk77:Tadını çıkarmak lazım..Umarım beğenir sizlerde denersiniz..
Gelelim tarife:KK19:
Anlaşılmayan bir nokta olursa sorabilirsiniz.Belki anlatımda eksik hata olabilir..:oops:

Kayseri Yağlaması

Yufkalar için Malzemeler

4 çay bardağı su
Yarım paket yaş maya
10 su bardağı un

Tuz
1.JPG

Yapılışı

Su ,maya,tuz karıştırılır..Daha sonra azar azar un eklenir ve yoğrulur..
Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak..
Hamur 15 dakika üzeri kapalı bekletilir ve 16 parçaya bölünür..Daha sonra dolap poşeti veya streç sarılarak kuruması engellenir..

2.jpg

Bezeler tek tek açılarak Teflon tavada orta ateşte pişirilir..
Açarken çok fazla unlamayın.Ve tavayı ara ara peçete ile silin..Tavanın dibinde biriken unlar yanıp yufkalara bulaşabilir..

3.jpg
4.jpg

Pişen Yufkalar üst üste konarak bekletilir..

5.JPG

Harç Malzemeleri

300 gr orta yağlı dana kıyma
3-4 adet biber
4-5 tane biber
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 kase su

7.JPG

Yapılışı

Kıyma tavaya konur ve üzerine 1/2 çay bardağı su eklenerek pişirilir..Daha sonra sıvıyağ ve doğranmış soğan ile biber eklenir,kavrulur .Kavrulan harcın içine salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir..

8.jpg

Domates ve 2 kase su eklenir.Daha sonra tuz ,biber eklenir pişirilir..Domatesler pişip biraz suyunu çekince altı kapatılır..

9.jpg

Daha sonra pişen yufkalar tek tek bir tepsiye konur ve üzerine sıcak harç dökülür..Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir..

10.jpg

Kayseri Yağlamamız servise hazırdır..

11.jpg

14.jpg

12.jpg

Sunum için Malzemeler

500 gr ev yapımı yoğurt
2 diş sarmısak

Kayseri yağlaması sarmısaklı yoğurt ile servis edilir..

Afiyet olsun..

13.jpg

15.jpg

10561800_331517177045402_8185137943940856421_n.jpg

16.JPG

17.JPG

Bizde çok yaparız bunu tadı harika oluyor bide yoğurtla sarımsak varsa. Ellerine sağlık harikasın ve tabi emeğin de harika

Offf yemınle bittim ben buna Eridim. Çok güzel görünüyor hafta sonu mutlaka yapacağım kızımı babasına postalayip. Ellerine sağlık Nevrestem yaa çok nefis görünüyor

Merhaba Yemek yarışması takipçileri:KK3:
Yöresel Yemekler deyince aklıma ilk gelen tarif Kayseri Yağlaması:kk77:Bende diyetteyim bu Kayseri yağlaması benim diyetimi bozdu:63:
Kayserili değilim tarifte eksik veya hata varsa Kayserili arkadaşlarımdan öncelikle özür diliyorum..
Bu tarifi 16 yıl önce Kayserili bir komşumuzdan öğrenmiştim..Ev ahaliside çok seviyor bu yüzden sıksık yaparım...
Yemeğin tek sorunu var oda yemesi biraz zor :-)Aslında tüm katları çatala dolayıp yoğurda batırarak yenebilir..Ama bu yöreye özgü el ile yenilen bir yemek..:kk77:Tadını çıkarmak lazım..Umarım beğenir sizlerde denersiniz..
Gelelim tarife:KK19:
Anlaşılmayan bir nokta olursa sorabilirsiniz.Belki anlatımda eksik hata olabilir..:oops:

Kayseri Yağlaması

Yufkalar için Malzemeler

4 çay bardağı su
Yarım paket yaş maya
10 su bardağı un

Tuz
Eki Görüntüle 1454097

Yapılışı

Su ,maya,tuz karıştırılır..Daha sonra azar azar un eklenir ve yoğrulur..
Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak..
Hamur 15 dakika üzeri kapalı bekletilir ve 16 parçaya bölünür..Daha sonra dolap poşeti veya streç sarılarak kuruması engellenir..

Eki Görüntüle 1454098

Bezeler tek tek açılarak Teflon tavada orta ateşte pişirilir..
Açarken çok fazla unlamayın.Ve tavayı ara ara peçete ile silin..Tavanın dibinde biriken unlar yanıp yufkalara bulaşabilir..

Eki Görüntüle 1454099 Eki Görüntüle 1454100

Pişen Yufkalar üst üste konarak bekletilir..

Eki Görüntüle 1454101

Harç Malzemeleri

300 gr orta yağlı dana kıyma
3-4 adet biber
4-5 tane biber
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 kase su

Eki Görüntüle 1454103

Yapılışı

Kıyma tavaya konur ve üzerine 1/2 çay bardağı su eklenerek pişirilir..Daha sonra sıvıyağ ve doğranmış soğan ile biber eklenir,kavrulur .Kavrulan harcın içine salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir..

Eki Görüntüle 1454104

Domates ve 2 kase su eklenir.Daha sonra tuz ,biber eklenir pişirilir..Domatesler pişip biraz suyunu çekince altı kapatılır..

Eki Görüntüle 1454105
Daha sonra pişen yufkalar tek tek bir tepsiye konur ve üzerine sıcak harç dökülür..Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir..

Eki Görüntüle 1454106

Kayseri Yağlamamız servise hazırdır..

Eki Görüntüle 1454107
Eki Görüntüle 1454110

Eki Görüntüle 1454108
Sunum için Malzemeler

500 gr ev yapımı yoğurt
2 diş sarmısak

Kayseri yağlaması sarmısaklı yoğurt ile servis edilir..

Afiyet olsun..

Eki Görüntüle 1454109

Eki Görüntüle 1454111

Eki Görüntüle 1454112

Eki Görüntüle 1454113

Ama ama şimdi oldu mu abla yaaa :-) ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar:)) yarışmada başarılar :)

Nevoş tahmin etmiştim bu yemeği yapacağını:)Yine müthiş görünüyor.Bir parça yollasana:)Ellerine sağlık canım.Başarılar dilerim.

X