Kedi korkusu

Zibidi_

Musmutlu bir hayat çabası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2014
416
195
Arkadaşlar kediden çok korkuyorum ben. Apartmana da bazı komşular kedi alıyo bu havalarda birde sırnaşıklar ki :KK43: hamileydim merdivenlerden düşüyordum korkudan şimdide kızımla biyere gidip gelmek işkence gibi oluyo inip çıkarken. Hepsi Allahın yarattığı hepsinde can var zarar veremem asla! Yolda kaldırımda görüyorum yolumu değiştiriyorum o derece.
Bu korkumu yenmek istiyorum ama nasıl?

Köpekler daha ürkütücü değil mi ya?
Birden atlıyorlar, zıplıyorlar, belli olmuyor sağları solları
Kedi daha tahmin edilebilir
Bir de çaresine bakılabilecek boyutta ya ondan korkmuyorum herhalde :-)

Benim de ödüm kopar kedi köpek ve her türlü hayvandan. ( kuş, civciv herşey yani) sizin gibi yol değiştirirdim ben de.
Çocuğum olduktan sonra onu olumsuz etkilememek için korkmuyormuş gibi yapmaya başladım. Kuş sevmek istedi beni örnek almasın hayvanlara ısınsın diye kuş sevdim, kedi köpeğe bayılıyor. Yolumu değiştirmemeye başladım, sevmek için izin istiyor sahibinden gidiyoruz yanlarına, anne sen de sev diyor mecbur ben de okşuyorum başını. Hatta anne kedi alalım biz diye başladı şimdiden, ben korkuyorum alamam demiyorum biraz büyü senin kedin olacaksa sen bakacaksın diyorum tamam diyor. Sırf yavrum benim gibi olmasın diye kedi de alacağım sanırım ilerde.
Korkmuyormuş gibi yapın, ilk adımınız bu olsun.

Kediler canlarini yakmadiginiz surece hic bir sey yapmazlar. Emin olunuz oyle hissediniz

Arkadaşlar kediden çok korkuyorum ben. Apartmana da bazı komşular kedi alıyo bu havalarda birde sırnaşıklar ki :KK43: hamileydim merdivenlerden düşüyordum korkudan şimdide kızımla biyere gidip gelmek işkence gibi oluyo inip çıkarken. Hepsi Allahın yarattığı hepsinde can var zarar veremem asla! Yolda kaldırımda görüyorum yolumu değiştiriyorum o derece.
Bu korkumu yenmek istiyorum ama nasıl?

bence bu fobi boyutundaysa, kendini çok daralmış hissediyorsan fizyolojik olarakta sarsılıyorsan doktora gitmelisin
eğer o kadar değilse tanıdığın birinin ev kedisini severek başlayabilirsin tabii sakin bi kedi olmalı, bazı ev kedileri tırmalıyor daha da korkma sonra

:KK57::KK57::KK57: Kesin kalpten giderim ben uğramam hiç sana

Benimkiler sokak köpeği evde beslemeye izin yok maalesef :KK12:
Kasım ayına kadar köpeklerden ölesiye korkan biriydim. Korktuğunu hissettiklerinde saldırgan oluyorlar. Bi akşam kapının önünde araba bekliyorum bi tane köpek geldi kaçmadım, iyice yanaştı bana elimin altına kafasını yasladı ve gözleriyle 'sev' dedi resmen. Yarım saat boyunca kafasını okşattı bana, dizlerime dayadı başını. O gün bu gündür aşığım köpeklere. Zaten çözüyorsun zamanla hangi köpeğe nasıl davranman gerektiğini. Şimdi düzenli olarak takıldığımız 3 koca arkadaşım var :KK70: Bazen sayıları 7'yi buluyor, özellikle besleme zamanları. O zaman korkuyorum ama yalan yok :KK70:

Benim de ödüm kopar kedi köpek ve her türlü hayvandan. ( kuş, civciv herşey yani) sizin gibi yol değiştirirdim ben de.
Çocuğum olduktan sonra onu olumsuz etkilememek için korkmuyormuş gibi yapmaya başladım. Kuş sevmek istedi beni örnek almasın hayvanlara ısınsın diye kuş sevdim, kedi köpeğe bayılıyor. Yolumu değiştirmemeye başladım, sevmek için izin istiyor sahibinden gidiyoruz yanlarına, anne sen de sev diyor mecbur ben de okşuyorum başını. Hatta anne kedi alalım biz diye başladı şimdiden, ben korkuyorum alamam demiyorum biraz büyü senin kedin olacaksa sen bakacaksın diyorum tamam diyor. Sırf yavrum benim gibi olmasın diye kedi de alacağım sanırım ilerde.
Korkmuyormuş gibi yapın, ilk adımınız bu olsun.
En büyük korkum kızımda sevmezse diye zaten hiç istemiyorum korkmasını ama kalpten gitcem sanki aniden karşılaşınca off
Eşim ailem ne zamanki hamileyken düşme tehlikesi yaşadım anladılar beni. Bana çok büyük cesaret verdiniz teşekkür ederim

Benimkiler sokak köpeği evde beslemeye izin yok maalesef :KK12:
Kasım ayına kadar köpeklerden ölesiye korkan biriydim. Korktuğunu hissettiklerinde saldırgan oluyorlar. Bi akşam kapının önünde araba bekliyorum bi tane köpek geldi kaçmadım, iyice yanaştı bana elimin altına kafasını yasladı ve gözleriyle 'sev' dedi resmen. Yarım saat boyunca kafasını okşattı bana, dizlerime dayadı başını. O gün bu gündür aşığım köpeklere. Zaten çözüyorsun zamanla hangi köpeğe nasıl davranman gerektiğini. Şimdi düzenli olarak takıldığımız 3 koca arkadaşım var :KK70: Bazen sayıları 7'yi buluyor, özellikle besleme zamanları. O zaman korkuyorum ama yalan yok :KK70:
Ben kediniz var sanıyodum köpeklerden korkmuyorum pek ama onlarada dokunmam

Büyük konuşma ben büyük konuştum kedileri sevmem tahammülüm yok diye.Geçen yaz oğlumla kedi kovaladık oğlum sevsin diye :)

Ben kediniz var sanıyodum köpeklerden korkmuyorum pek ama onlarada dokunmam

Kedim yok ama sokak kedilerim var, köpeklerden sonra onlar çerez gibi gözümde :KK70:
Ama korkuya bişey diyemiyorum gerçekten elinizde değil korkmamak. Yavru kedi falan belki yardımcı olabilir size. Sonuçta parmak kadar pıtırlar onlar:KK37:

Kız kardeşim aynı mekanda dahi bulunamazdı bir kediyle. Çığlık atarak kaçıyordu. Benim kedime yaklaşa yaklaşa korkusunu yendi. Şimdi kucağına dahi alabiliyor.
Bir ev kedisine yavaş yavaş yaklaşarak korkunuzu yenebilirsiniz çünkü zararsız olduklarını anlayacaksınız o zaman.

Bi akrabamızın gelini bizim eve gelmişti benimde kedim var ama görsen kadın 120 kilo falan heybetli bişey , çocuğuda vardı sıkılmıştı durmuyordu , annem dedi kediyi getir de çocuk oynasın bir kıyameti kopardı sakın getirmeyin diye meğer korkuyormuş ben gittim getirdim cidden korkuyormu diye inanmadık çocuğu sarıldı benim kediye bu korkudan ayaklandı kaçıyo en sonunda götürün diye ağladı yuh dedim ya , hayır o koca kadın korkuyor minicik kediden , meğerse küçükken kedi cırrmıklamış, sizinde öyle bir anınız mı var.

X