Bebek Beslenmesi kefir mayalamak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulciNutya

Aşkın adı Deniz
Kayıtlı Üye
24 Mart 2015
58
53
36
Kızlar ben oğluma devam sütü veriyordum ama çok şikayet okudum artik kullanmamaya karar verdim bunun yerine daha çok faydalı olan kefiri vermek istiyorum ama nasıl mayalanir her seferinde kefir tanesi bulmak mi gerekir kefir tanesini nerden bulurum hiç bişey bilmiyorum yardimlarinizi bekliyorum

Kızlar ben oğluma devam sütü veriyordum ama çok şikayet okudum artik kullanmamaya karar verdim bunun yerine daha çok faydalı olan kefiri vermek istiyorum ama nasıl mayalanir her seferinde kefir tanesi bulmak mi gerekir kefir tanesini nerden bulurum hiç bişey bilmiyorum yardimlarinizi bekliyorum
ben birkaç aydır mayalıyorum. biz üniversitede gıda müh. fakültesinden alıyoruz. internette de satan firmalar var. sütü oda sıcaklığında olacak yoğrut yapar gibi sıcak olmayacak ılık .cam sürahiye sütü ve mayayı koy, mutfak dolabında ışık almayacak şekilde 24 saat beklet. daha sonra plastik süzgeçle onu başka cam bir şişe veya sürahiye boşalt. kefir içime hazır. çıkan mayayı da üstüne süt dök kapalı bir kaba koy dolapta beklet mayayı en fazla on gün dolapta beklet. mayayı bozmadıkça istediğin kadar kullanabilirsin. bir de kefir yaparken sakın metal gereç kullanma. plastik, tahta ve cam gereçler kullan. kaşık bile metal olmayacak.
kefir çok faydalıymış. bir bardak kefirdeki besin miktarı üç bardak süte eşitmiş

ben birkaç aydır mayalıyorum. biz üniversitede gıda müh. fakültesinden alıyoruz. internette de satan firmalar var. sütü oda sıcaklığında olacak yoğrut yapar gibi sıcak olmayacak ılık .cam sürahiye sütü ve mayayı koy, mutfak dolabında ışık almayacak şekilde 24 saat beklet. daha sonra plastik süzgeçle onu başka cam bir şişe veya sürahiye boşalt. kefir içime hazır. çıkan mayayı da üstüne süt dök kapalı bir kaba koy dolapta beklet mayayı en fazla on gün dolapta beklet. mayayı bozmadıkça istediğin kadar kullanabilirsin. bir de kefir yaparken sakın metal gereç kullanma. plastik, tahta ve cam gereçler kullan. kaşık bile metal olmayacak.
kefir çok faydalıymış. bir bardak kefirdeki besin miktarı üç bardak süte eşitmiş
Peki tek seferlik maya diye bişey duydum ben doğru mu o.suzgecte kalan mayayi dolapta saklıyorum demi

kefir mayasını var sanırım nereden alıyorsunuz?

dün aktardan mayasını aldım ve mayaladım tuttumu bilmiyorum bugün akşam göreceğim sonucunu bazen maya iyi değilse tutmayabiliyormuş

Bana mayasi olan birisi vermisti. Cunku mayalar surekli cogaliyorlar oyle veren kislerde oluyor ama hijyen konusunda emin oldugunuz kislerden, guvenilir yerden almak lazim kefir mayasini...
Benim oglum 21 aylik iki aydir mayliyoruz kefiri. Ilk basta icirmeyi denedim ayran gibi icsin diye ama oyle icmedi zaten ayranida pek icmiyordu :) bende normal yogurt gibi yedirmeye basladim... cilekli yogurt yapardim onu cok severdi simdi cilekli kefir yapiyorum tadi ayni oluyo oglumda sever yiyor...

Artik yogurt yerine kefir kullaniyoruz diyebilirim yogurtla yaptinigiz herseyi kefirlede uygulayabilirsiniz cacik falan guzel oluyo icemeyen kisiler icin. Sahsen bende ayran gibi icemiyorum ama yogurt gibi yiyorum yemkelerin yaninda falan... eger bebegin icmezse bu alternatifleri degerlendirebilirsin cunku tadi biraz eksi oluyor...

X